Şimdi Ara

Nvidia Optimus Sürücüleri [BETA]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia Optimus teknolojisi barındıran sürücülerin betaları mevcut. Optimus'u çok isteyenler için :)

http://www.anandtech.com/show/3735/nvidia-beta-256-drivers-optimus-included

Üstteki link haber. Alttaki link ise sürücü indirme bölümü;

http://www.nvidia.com/object/win7-winvista-64bit-257.15-beta.html

Bir de daha güncel beta var ama onda Optimus var mıdır bilmiyorum. Bu da onun linki;

http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-64bit-295.51-beta-driver.html

Her iki sürücü de Windows 7/Vista 64 bit içindir...

Ayrıca benim Monster'ım yok İnş. en kısa zamanda alacağım bi tane :)

• Himmm p150hm ve p170hm lere optimus gelmeyecek diye israrla soylemisdi fokus bilgisayar calislanlari. Yazilimla olacak sey degil diyorlardi. Acaba bu driverlar bizim makinelere optimus ozelligini kazandiracakmi?? Yoksa bizlik bi durum yokmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakal41234 -- 6 Mart 2012; 17:19:17 >

------------------------------------------------------------------------------------
    EDIT;

Hmm bende sürücü içine entegre bişey sandım. Yazılım teknoloji fln yok. Resmen BIOS üstünden değiştirme işlemi. GPU yu kapatıp APU'daki GPU yu kullanıyorsun. Bi anahtar var galiba ordan yapılıyor.

Gerçi şimdi şöyle yapılabilir. BIOS modlanarak bu GPU seçim aktifleştirilebilir. Ayrıca Windows 8 ile beraber yazılım da yazarlar. Direkt BIOS etkileşimi destekliyor Windows 8. Yani nVidia Optimus yakındır diyelim :) Şu BIOS mod işine biraz bakayım ben :)

-----------------------------------------------------------------------------------

EDIT2:

Biri driver'ı yükleyip;

http://www.youtube.com/watch?v=Zh4HCadTY_A&feature=player_embedded

Linkteki gibi bir seçenek var mı bakabilir mi ?

Hadi herşey Nvidia Optimus için :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Include_sys -- 6 Mart 2012; 19:53:30 >

• Optimus maalesef HM board'larda mümkün değil.

Bu donanımsal bir hadise. BIOS'la çözülebilecek bir durum değil. CPU'nun direkt DVI çıkışına bağlantısı gerekiyor ancak bu yok. BIOS'tan CPU'nun üzerindeki Intel HD'yi aktifleştirmek mümkün. Ancak Intel HD kendini boot edemeyince(connector'ü olmadığından) CPU'da boot edemiyor ve çakılıyor.

Optimus sürücüleri de şu an zaten tüm güncel NVIDIA Verde sürücüleri içinde mevcut. Optimus'unuz varsa kurulum yazılımı bunu farkedecek ve ekranında gösterecektir. Kanıtı için içindeki NV***.inf dosyalarına bakabilirsiniz. Dahası OPTIMUS'u zorla yükleyebilirsiniz. Ama çok fazla mavi ekrana sebep olur, tavsiye etmem.

Orijinalden alıntı: bodycik

Optimus maalesef HM board'larda mümkün değil.

Bu donanımsal bir hadise. BIOS'la çözülebilecek bir durum değil. CPU'nun direkt DVI çıkışına bağlantısı gerekiyor ancak bu yok. BIOS'tan CPU'nun üzerindeki Intel HD'yi aktifleştirmek mümkün. Ancak Intel HD kendini boot edemeyince(connector'ü olmadığından) CPU'da boot edemiyor ve çakılıyor.

Optimus sürücüleri de şu an zaten tüm güncel NVIDIA Verde sürücüleri içinde mevcut. Optimus'unuz varsa kurulum yazılımı bunu farkedecek ve ekranında gösterecektir. Kanıtı için içindeki NV***.inf dosyalarına bakabilirsiniz. Dahası OPTIMUS'u zorla yükleyebilirsiniz. Ama çok fazla mavi ekrana sebep olur, tavsiye etmem.

Zaten o NV***.inf dosyasında değişiklikler yaparak aktifleştirilebiliyor. Bunu gördüğüm yerde sadece Masaüstü ekran kartları için bu dosyalar mevcuttu... Notebooklarda ise mevcut olduğuna inanıyorum.

• Optimus yazılımsal bir hadise değil demek istiyorum. BIOS'tan aktifleştirmenin yolunu adım adım yazayım deneyin isterseniz. Ama uçacaktır cihazınız. Recovery de garanti değil.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.