Şimdi Ara

Nvidia’nın video çözünürlüğü yükseltici teknolojisi RTX Video Super Resolution gelecek ay Chrome ve Edge için yayınlanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia’nın video çözünürlüğü yükseltici teknolojisi RTX Video Super Resolution gelecek ay Chrome ve Edge için yayınlanacak
    Ekran kartlarına yapay zeka işlemleri için özel çekirdekler eklediğinden beri Nvidia, makine öğrenme tabanlı birçok teknoloji tanıttı. Oyuncular için DLSS, NIS ve DSR gibi çözünürlük yükseltici teknolojileri tanıtan firma, çok yakında genel kullanıcılar için video çözünürlüğü arttırıcı uygulamasını yayınlayacak.



    Ayrıca Bkz.Dünyanın en hızlı mobil DRAM'i LPDDR5T tanıtıldı: İşte özellikleri



    RTX Video Super Resolution gelecek ay kullanıma sunulacak



    Tarayıcılar üzerinden izlenen videoların çözünürlüğünü ve görüntü kalitesini arttırmak için geliştirilen RTX Video Super Resolution, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen CES 2023’te tanıtılmıştı. Firma, şimdi de bu uygulama hakkında yeni bilgiler paylaştı.



    Firmanın açıklamasına göre RTX Video Super Resolution, 360p ve 1440p arasındaki videolar üzerinde çalışacak ve 144Hz yenileme hızına kadar destek sunacak ancak uygulama, yalnızca RTX 30 ve RTX 40 serisi GPU’larda kullanılabilecek. Twitter kullanıcısı Dennis Martin Herbers’a göre Nvidia, teknoloji için gerekli desteği Ekim 2022’de Google Chrome ve Microsoft Edge tarayıcılarına eklemiş ve özellik, Nvidia’nın 530.xx sürücüleri ile aktif edilecek. Bu sürülerin de çok yakında kullanıma sunulacağı düşünülüyor. Şubat ayında kullanıma sunulması beklenen özellik, desteklenen tarayıcılarda (Chrome ve Edge) eski ve bulanık videoların görüntü kalitesinde ciddi artışlar sağlayacak.






    Kaynak:
    https://www.windowscentral.com/software-apps/nvidia-rtx-video-super-resolution-can-upscale-videos-and-its-around-the-corner-for-edge-and-chrome







  • Rtx 2000 serisine de adım gibi eminim istese getirir rahatça. Klasik Nvidia.
  • ucundan dönmüşüz bize de dlss 3.0 verilmiyor ne yapalım yenilik yeniliktir keske tüm rtx destekli kartlara getirilse satıs politikaları hiç degişmez...

  • quote:

    Şubat ayında kullanıma sunulması beklenen özellik, desteklenen tarayıcılarda (Chrome ve Edge) eski ve bulanık videoların görüntü kalitesinde ciddi artışlara sebep olacak.


    İstenmeyen bir sonucun sorumlusu gibi ifade etmişsiniz. "Sebep olacak" yerine "sağlayacak" gibi bir ifade kullanmak daha doğru olurmuş sanki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 26 Ocak 2023; 08:12:35 >
  • Şu video zaten dümen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çıktığında DH bununla ilgili karşılaştırma videosu çekerse güzel olur. Ne olduğunu geldiğinde tam olarak iyi anlarız.

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Düzelttim, teşekkür ederim :)

  • Bu özellik browser özelinde mi geliyor yoksa Windows uygulamalarında da kullanabiliyor muyuz?

  • videoda 1080p diye gösterdiği video bildiğin 360p falan. fark görelim diye bu kadar da abartılmaz...

  • Zaten seneler önceden buna benzeyen bir özellik vardı. Hatta hala driver da mevcut. Nvidia video görüntüsü ayarları altında kenar düzeltmesi ayarı. Daha geçen aya kadar ben aktif olarak kullanıyordum. Geçen ay Edge gelen güncelleme ile artık Edge üzerinde bu ayar işlevsiz hale geldi. Şimdi ise Nvidia 30 ve 40 serisi kartlara başka bir isim altında bu özelliği getiriyor. Hâlbuki ben bunu zamanında müzelik gt 520 sonrasında gtx 570 ve şimdiki gtx 1070ti ekran kartımla bile kullanıyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 29 Ocak 2023; 22:29:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.