Şimdi Ara

Nvidia kontrol paneli nasıl ayarlanmalı! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
61.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkçe olsun istiyorsanız.English UK yazanı indirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 23 Temmuz 2011; 21:32:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Türkçe olsun istiyorsanız.English UK yazanı indirin.

teşekkürler
  • oyunlardan maksimum görüntü kalitesi almam için ayarların nasıl yapılması gerek?kimi oyunlarda anti alias we antisoptic filtering(doğru yazmamış olabilirim) ayarları warken bazılarında yok bazılarındada 1 tanesi war
    şimdi bu ayarları nvidia denetim masasındanmı yükseltmek gerek yoksa oyundanmı kafam karıştı
    oyunların bazılarında nesnelerde titremeler oluyo yada siyah bi nesnenin bazı kısımları beyaz olarak görünüyo şimdi ben tweakguides ı inceledim adam anti alias seçeneği bulunan oyunlarda nvidia denetim masasından anti aliası uygulama kontrolü yapın demiş şimdi fear 3 te anti alias x4 maksimum ama nvidia control panelde maksimum x16.nvidia control paneldekini yapsam daha ii gi görüntü kalitesimi alırım?
    oyunlarda sadece bu sorunum war sisteminde gayet yüksek keyfimi kaçırdı bu sorun bi yardım eli uzatın
  • quote:

Orijinalden alıntı: primogen

oyunlardan maksimum görüntü kalitesi almam için ayarların nasıl yapılması gerek?kimi oyunlarda anti alias we antisoptic filtering(doğru yazmamış olabilirim) ayarları warken bazılarında yok bazılarındada 1 tanesi war
    şimdi bu ayarları nvidia denetim masasındanmı yükseltmek gerek yoksa oyundanmı kafam karıştı
    oyunların bazılarında nesnelerde titremeler oluyo yada siyah bi nesnenin bazı kısımları beyaz olarak görünüyo şimdi ben tweakguides ı inceledim adam anti alias seçeneği bulunan oyunlarda nvidia denetim masasından anti aliası uygulama kontrolü yapın demiş şimdi fear 3 te anti alias x4 maksimum ama nvidia control panelde maksimum x16.nvidia control paneldekini yapsam daha ii gi görüntü kalitesimi alırım?
    oyunlarda sadece bu sorunum war sisteminde gayet yüksek keyfimi kaçırdı bu sorun bi yardım eli uzatın

Denetim masasında 16xQ yada 32xQ var.Ama oyunda 4x var diyelim.Sen denetim masasındaki en yüksek ayarlara getir.Oyunda 4x bile olsa sen denetim masa ayarını yap.Bende de öyle denetim masasında 32xQ seçiyorum ama oyun en fazla 4x destekliyor.O zaman oyun 32değil 4x oluyor.kafa takma o okadar önemli değil.Yani denetim masası ayarlarında kalite sekmesini yüksek kalite yap.Sonra orada bir yerde çoklu ekran performans modu var onu da eğer tek kart kullanıyorsan tekli ekran modunu seç.Birde hep derler 3lü ara bellekleme mi bir sekme vardı onu açık yap

• Ama şu olabilir adam demiş ya aa uygulama kontrolünde bırakın.Şu olabilir Oyunda 4x var ama sen denetim masasından 32xQ seçersen boş yere fps düşüşü yaptırabilirsin.Ben bugün onu test edeyim sana haber vereceğim.Hani uygulama kontrolünde kaç fps alacağım 4x de kaç fps alacağım birde 32x de kaç fps alacağım bir bakayım. Fark oluyorsa konuşuruz
  • saol sonucu bekliyorum
  • Sonuç: Nvidia denetim masası ayarları hiçbirşekilde etkili değil sadece süper örnekleme 8x devrede iken fpsde düşüş oluyor.süper örnekleme BC2 de 65fps aldığım bölüm de 37fps lere düştü.
    1.Doku süzme:Yüksek kalite seçiyoruz
    2.Eşyönsüz süzme:16x seçiyoruz
    3.Kenar yumuşatma:32xCSAA seçiyoruz
    4.Kenar Yumuşatma gama düzeltme:Açık
    5.Kenar yumuşatma mod:Uygulama ayarlarını geliştirir
    6.Kenar yumuşatma SAYDAMLIK :8X SÜPER ÖRNEKLEME
    7.Çoklu gösterim karma gpu hızlandırma:Tek ekran performans modu seçiyoruz.Bu ayarlarda Sadece 8x süper (örnekleme)açık yada kapalı olmasınin fps ye inanılmaz etkisi var değerlerinin açık yada kapalı olmasınin hiçbir etkisi yok
  • teşekkürler dediğin gibi ayarladım ama hala oyunlarda dediğim sorunlar dewam ediyo. galiba bu sorunlar antialias la ilgili olması lazım neyse yada herkestemi böyle? herkeste böyleyse sorun yok o zaman oyunda gibi sorun war demektir.bide antialias da çakışma falan oldumu? hem oyunun hemde denetim masasınınki açıkken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdrianGordon -- 20 Ağustos 2011; 8:33:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdrianGordon

teşekkürler dediğin gibi ayarladım ama hala oyunlarda dediğim sorunlar dewam ediyo. galiba bu sorunlar antialias la ilgili olması lazım neyse yada herkestemi böyle? herkeste böyleyse sorun yok o zaman oyunda gibi sorun war demektir.bide antialias da çakışma falan oldumu? hem oyunun hemde denetim masasınınki açıkken

Saçma gelebilir belki ama şunları yap öncelikle Vsync:On/Off birde aa ayarları varsa 4xden fazla yapma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AdrianGordon

teşekkürler dediğin gibi ayarladım ama hala oyunlarda dediğim sorunlar dewam ediyo. galiba bu sorunlar antialias la ilgili olması lazım neyse yada herkestemi böyle? herkeste böyleyse sorun yok o zaman oyunda gibi sorun war demektir.bide antialias da çakışma falan oldumu? hem oyunun hemde denetim masasınınki açıkken

Saçma gelebilir belki ama şunları yap öncelikle Vsync:On/Off birde aa ayarları varsa 4xden fazla yapma

yok malesef gene aynı bi fayda etmedi
  • upupup bilen kimse yokmu ??? uzman arkadaşlar yardım lütfen
  •  Nvidia kontrol paneli nasıl ayarlanmalı!

Ben bu şekilde kullanıyorum.
  • ee peki yeni oyunlarda görüntülerde kırılmalar oluyomu sende
  • kenar yumuşatma-mod ayarının yanında uygulama kontrolünde we herhangi bir uygulama ayarının üzerine yaz war ikisi arasında bi fark warmı acaba
  • ya bu ayarlar şaka gibi witcher 2 de antialiasingi panelden açmak fps düşüşü yaşatmıyo ama anistotropic filter açınca düşüş oluyo fps de şimdi bunu fear da denedim panelden antialiasingi açsak gene fps de bi değişiklik yapmıyo ama anisotropic filteride açmak bi değişiklik yapmıyo ya kafayı yicem :S??
  • arkadaşlar konu hortlatmiş gibi olcam ama şu nvdia ayarlarini bi soylme şansiniz warmi gtx 680 amp var bende ve içinden çikan oyunlarda bile kasma söz konusu? anlik fps düşüşleri takilmalar var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskis

arkadaşlar konu hortlatmiş gibi olcam ama şu nvdia ayarlarini bi soylme şansiniz warmi gtx 680 amp var bende ve içinden çikan oyunlarda bile kasma söz konusu? anlik fps düşüşleri takilmalar var...

Kontrol panel ayarından yapmıyordur onu. Ekran kartı severler sohbet konusuna gel yardımcı olalım. Burası yeri degil

http://forum.donanimhaber.com/m_47082389/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47082389

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 25 Ağustos 2012; 20:53:25 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oskis

arkadaşlar konu hortlatmiş gibi olcam ama şu nvdia ayarlarini bi soylme şansiniz warmi gtx 680 amp var bende ve içinden çikan oyunlarda bile kasma söz konusu? anlik fps düşüşleri takilmalar var...

Kontrol panel ayarından yapmıyordur onu. Ekran kartı severler sohbet konusuna gel yardımcı olalım. Burası yeri degil

http://forum.donanimhaber.com/m_47082389/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47082389

telefon no yazmadigim için giremiyorum başka bir yerde konuşma sansimiz yokmu aceP

• Sistem bileşenlerini yaz monitör power anakart işlemci ram vs vs markalarına kadar yaz.

Birde her oyunda mı yapıyor
    Msi afterburner 2.2 yi yükle

• quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Nvidia kontrol paneli nasıl ayarlanmalı!

Ben bu şekilde kullanıyorum.

Bunun Türkçesini arıyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.