Şimdi Ara

NVIDIA GTX 1060 , GTX 1050 Ti , GTX 1050 ANA KONU (İncelemeler geldi) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.521
Cevap
27
Favori
58.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 980>1060 gibi duruyor videocardzdaki sonuçlara göre.
    INTEL Core i9-7900X/ Radeon VEGA Frontier Edition/ ASUS Prime X299-A/ Gskill Trident Z RGB 16(2x8) 3200MHz/ WD Blue 1tb/ Sandisk Ultra 2 480GB SSD/ Intel Optane 32GB / / NZXT S340 White-Purple/ Cooler Master Nepton 280L/ Samsung U28E590D / Windows 10 Pro x64 1709
  • 1060'ın 6gb olanı Türkiye için 1030 TL olarak açıklandı değil mi? Bu durumda RX 480'in de önüne geçmeyecek mi sizce? İkisinin de diğer firmalardan gelecek modellerini görüp karar vermek lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Husoo89 -- 10 Temmuz 2016; 18:10:32 >

Orijinalden alıntı: mamad

Kart güzel ama şapka uçuran cinsten olmayacak sanırım. Çünkü fiyatı biraz yüksek kaçıyor. 250 dolar iyi. Ama referans modeli için 300 dolar denince, kartın 250 dolar olup olmayacağı şüpheli hale geliyor. Ortalamada 270 dolar civarı olsa bile bu da ucuz değil. Orta sınıf için 250 dolar psikolojik sınır gibi bir şey. Zaten dünya genelinde 970'in fiyatları baya düştü. Kalan son 980'leri de 300 dolar altına bulmak mümkün. 1060'ın güzel duygular uyandırması için 250 doların pek üstüne çıkmaması lazım. Aşağıda da 200 dolarlık 4 gb 480 baskısı olacak. Gerçi Amd ne yapıyor o da belli değil ama 1060'ın çıkışıyla birlikte 480'i mümkün olduğu kadar ucuza satmaya çalışacaktır. Nvidia da salak değilse fiyatı pek yükseltmez. Kartı tanıttığında da founders edition için "only from nvidia.com" diyordu. Ayrıca az sayıda diye belirtilmişti. Demek ki 300 dolarlık enayi edişının tutmayacağını onlar da biliyor. Zaten performans tarafı da şüpheli. Bant genişliği ve rop iyi, eyvallah ama 1280 shaderla her zaman 980 performansı vermesi bana pek mümkün görünmedi. Dx11'de az farkla 980'in gerisinde, dx12'de az farkla önde olabilir. Ortalamada da "980 performansı" demiş olabilirler.

Shader sayilarina pek takilmamak gerekiyor cunku muhendisler feci sekilde cekirdek verimliligini arttirip kumelerin kullanimini optimize ettikleri icin az cekirdeklerle guzel isler cikabiliyor. Mesela aslinda 980'de de shader lar 2. jenerasyon Kepler'a gore ucuk degildi hatta 750-800 cekirdek civari eksigi vardi 980'inin 780 Ti karsisinda. 780 Ti'da 2880 shader bulunurken 980, 2048 shader ile gelmisti hatta ve hatta 970'de ise 1664 shader gormustuk. Mimarideki verimlilik + sonrada surucu optimizasyonlariyla 970 bile 780 Ti'i geciyordu. 980 zaten ciktigindan beri tokat manyagi yapiyordu. Birde burda kayar nokta performansıda onemli cunku Gflops olayi dogrudan shader'lar ile ve saat hizlariyla alakali bir sey.

Pascal mimarisinin stok olarak yuksek saat hizlariyla geldigini biliyoruz bunu Maxwell da da yasamistik fakat Pascal ile saat hizlari fabrika cikisli cok daha yuksek degerler ile geldi hatta 2ghz civarini bile gorduk. Iste mimarideki cekirdek verimliligi + yukselen saat hizlari ve birde buna sonradan fayda saglayacak surucu optimizasyonlarinida eklersek Gtx 1060'in 1280 shader ile 980' ayarinda perf. vermesi hatta gecmesi hicte zor bir sey degil hatta olmasi gerekende budur.

980'de 2048 shader ve 1250mhz saat hizi ile (boost olanini yazdim) = 5.1 Tflops falan yapiyor. Birde 1060'a bakalim: 1280 shader ve 1700mhz boost saat hizi ile gelmesi bekleniyor = 4.3 Tflops. + olarak mimari verimliligi, surucu optimizasyon degerleri ile falan 4 tflops gucu cok rahat 5 - 5.5tflops gucune es deger olacaktir. Tabi kayar nokta performansi her sey demek degil bircok faktoru birlikte baz almamiz lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

Ashes test söylentisi çıkmış.

http://videocardz.com/62086/nvidia-geforce-gtx-1060-rumors-part-5-full-specs-2-0-ghz-overclocking

rx 480 ile aynı gözüküyor şu anda bu oyunda

Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

zotac amp sahane duruyor

bende zotac amp gtx 470 var hala calisiyor Allaha şükür

5 sene oldu alalı canavar kart

bende su anda gtx 1060 bekliyorum zotac amp ama tabi fiyatı çok önemli kaçtan çıkacak bakalım

zotac amp serisi canavar gibi bende de 680 amp var 4 senedir memnuniyet had safhada,coil wine falan filan hiçbir sorun olmadı gene yeni kart alırsam 1. tercihim zotac olur 2 fanla süper sessiz boost frekansı ile çok yüksek değerlere çıkıyor hem fazla ısınmadan :D

Şunu doğru okudum di mi?

"Shader sayilarina pek takilmamak gerekiyor"

Aga, 10 yılı aşkın zaman oldu ekran kartlarının mimarileriyle ilgilenirim. Aynı firmanın, aynı mimarisini baz alan gpularda shader sayılarına pek takılmamak gerek diye bir şey ilk defa duyuyorum. Yaptığın hesapların da birçoğu yanlış. Hesaba katmadığın çok fazla şey var. Mesela 980'in hesap gücünü yanlış hesaplamınız, Kepler - Maxwell - Pascal geçişlerinde verimliliğin artıp artmadığı gibi...

Baştan söyleyeyim, ben 1060'ın shader sayısı üzerinden konuşurken 2 noktaya bakıyordum: 1) Mevcut Pascal mimarili kartlarla olan durumuna, 2) Maxwell mimarili kartlarla olan durumuna. Bir kere Pascal ile Maxwell arasında birim verimliliği farkı var mı bilemiyoruz. Hatta büyük ihtimalle yok. Çünkü bu konuda ne Nvidia'nın bir açıklaması var, ne de iki mimari arasındaki sm yapısındaki shader düzeninde bir farklılık var. Kepler'den Maxwell'e geçerken Nvidia, sm verimliliğini %35 artırdık diyordu. Pascal'a geçişte duyduk mu öyle bir şey? Hayır. O zaman siz verimlilik artışını nerden buldunuz? Bunun dışında 1060 dediğimiz kart, 1080'deki shader sayısının yarısına sahip. Hız olarak da pek bir farkı olmayacak gibi. O zaman eldeki hesaplama gücü (GFlops) 1080'in yarısı kadar olacak. Benzeri 980 - 960 karşılaştırmasında da vardı. Peki aradaki performans farkı ne kadardı? %80-85 civarı. Sırf shader sayısı yarısı diye performans da yarıyarıya farketmez ama işte fark %80'leri bulabiliyor. 1060'ta da benzer bir durum geçerli olacaktır. Ama farklı bir durum daha var, o da bant genişliği ile rop miktarı. Onlar 1080'in yarısı değil. Rop sayısı 1/4 kadar azalmış, bant geniliği de 2/5 kadar azalmış. Yani 1080'in yarısından biraz daha fazlası var. Mevzu 1060'ın elindeki bant genişliği ve ropun ne kadar işe yarayacağı. Ya da 1080'in rop ve bant genişliği yüzünden ne kadar kısıtlandığı. Aslında orda 1080'in ciddi sıkıntıları var. O yüzden 1060'taki shaderların önündeki engeller de biraz kalkmış olacağından aradaki farkın %70'lere düşmesi muhtemel. Zaten %80'lere çıkarsa, 1060 direk olarak 980'in gerisinde olur, anca dx12 performansı onu yakalar. Çünkü 1080'le 980 arasında da %70 kadar performans farkı var. Pascal'dan Maxwell'e geçişte bir verimlilik artışı olduğuna dair herhangi bir şey söylenmediği için düz mantık düşünürsek, hesap gücü olarak 1060, 980'in %11-14 kadar gerisinde kalıyor. Ama işte bant genişliği ve rop tarafında yine 980'in biraz önünde oluyor. O zaman da iş yine kartın ne kadar dengeli olacağı sorusuna geliyor. O hesap gücündeki fark kendini çok hissettirmezse ya da bant genişliği ve rop gücüyle bir dengeleme olursa, 980'le dx11 performansı hemen hemen aynı olur. Dx12'de de %5-10 kadar önüne geçer. Bu bile iyi ihtimal bence. Çünkü 1080'le 1070, sahip olduğu hesap gücünü doğrudan oyun performansı olarak 980 üzerine yansıtabiliyor. Ha bir optimizasyon yapılmış da 1080'le 1070 daha fazlasını verebilecekken veremiyorsa (aslında öyle bir durum olduğunu [biraz farklı olsa da] ben de düşünüyorum, ama elde herhangi bir kanıt yok) heralde 1060, o optimizasyonun getirisini belli ölçüde gösterebilir.

Biraz daha netleştirmek açısından:

1080'in çalışma hızı ortalama 1680-1700 mhz civarı. Hesap gücü 8,65 Tflops civarı.
    1070'in çalışma hızı ortalama 1750 mhz civarı. Hesap gücü de 6,72 Tflops civarı.
    980'in çalışma hızı ortalama 1190-1200 mhz civarı (Anandtech'in 9 oyundaki ölçümünün ortalaması). Hesap gücü de 4,9 Tflops.

1080'in 980'den hesap gücü farkı %76-77.
    1070'in 980'den hesap gücü farkı %37-38.

Oyun performansı olarak bakarsak orda da benzer bir durum var. Bunun haricinde rop, tmu, bant genişliği gibi noktalar da var. Onları da hesaba katınca 1080'le 980 arasındaki farkın %70-75 seviyesinde olması, 1070'le de %35-40 seviyesinde olması gayet normal oluyor.

Şimdi 1060'ın çalışma hızı 1700-1750 mhz olacağa benziyor. Hesap gücü de 4,45 civarı olacaktır. Bu da 980'den %11 kadar geridedir. O yüzden %3 kadar fazla olan bant genişliği ve %6-10 kadar yüksek olan rop gücüyle bu eksi yönünü dengelemesi veya bir optimizasyon söz konusu ise, onu göstermesi şart. Dx12'de zaten bir optimizasyon olduğu belli ama dx11'de de onu görmek gerekecek. Çünkü şöyle bir söz var:

NVIDIA GTX 1060 , GTX 1050 Ti , GTX 1050 ANA KONU (İncelemeler geldi)

Büyük ihtimal ortalama performansta 1070 vs Titan X benzeri bir durum ortaya çıkacak, onun için böyle dediler. Ya da dx12 performanslarına göre dediler. Daha detayda konu iyice uzayacak. O yüzden kısa kesiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 10 Temmuz 2016; 21:37:50 >

• @mamad

"Shader sayilarina pek takilmamak gerekiyor"

Bu yorumumdan anlatmak istedigim onceki mimarilerle kiyaslamamiz gerekir diyorum. Yoksa tabikide cekirdekler onemsizdir vs.. gibi bir anlam cikarmayin tam tersi etkisi buyuktur fakat sadece cekirdek bazli yorum yapmakta yaniltici olur her zaman dedigim gibi toplu sekilde ve mimarisel verimliliklerle, teknolojileri dikkate alarak konusmak lazim. Maxwell'dan Pascal'a geciste haklisiniz herhangi bir cekirdek verimliligi yani shader anlaminda arttirilmis gucten dogrudan bahsedilmiyor en azindan okudugum white paper'da boyle bir sey ben gormedim. Fakat atladiginiz bir sey var, o da Pascal ile bahsi gecen (hatirladigim kadariyla 40nm'den 28nm'ye geciste de boyle bir seyden bahsedilmisti, bakmak lazim) ''Craftsmanship'' adi altinma uretim teknolojisi yani nm bazli bir artistan bahsediyor dolayisiyla her ne kadar Maxwell ile ayni SM kumeleriylede gruplandirilsada 16nm FinFet ile dogrudan uretim bazli verimlilige gittikleri icin aslinda cekirdeklerde de verimlilik saglanmis oluyor. Tekrardan Kepler'den Maxwell'a geciste oldugu gibi: ''%135 artis yaptik (%35 degil bu arada)'' diye bir sey demeye gerek duymamis olabilirler. Fakat bu cekirdeklerle oynamadiklari anlamina gelmiyor cunku ortada ''Craftsmanship'' olayinin bahsi geciyor. White paper'da da zaten bir bolumde ciddi sekilde verimlilik yapildiginda bahsediliyor hatta sadece 16nm FF tabanli degilde muhendislik-uygulama olarakta yaptik diyorlar. Belki enerji verimliligi ile guc verimliligi ne alaka? Diyebilirsiniz. Fakat bu son derece yanlis olur cunku o cekirdeklerde ciddi bir gelisme yapmadan 250watt'lik 980 Ti'in gucunden daha performanslisini 1080'de gorduk ve yalnizca 180watt ile iste bu kart bize ulasamazdi.

White paper'da bahsettigim bolum:

Ayrica ayni sekilde bant genisliginde de 1.7x'lik artis gorduk Pascal'da Maxwell'a oranla Color Compression'da falanda artislar var bu da white paper'da mevcut yani 1060'da 192bit kullanilmasida 256bit'e oranla bir kayip falan yaratmayacak.

Bu kismi anlayamadim?

quote:

''Mesela 980'in hesap gücünü yanlış hesaplamınız''

GFlops hesaplama konusunda teknigi bilen biri istesede yanlis yapamaz.

Mantigi cok basit cunku: shader'lari 2 ile carpip saat hiziyla tekrar carpinca = kayar nokta performansi cikiyor ve bu degerler asla kesin olamaz. Base - boost frekanslara gore degisebilir ya da atiyorum ben 980'inmi 1450mhz de kullanirim ve GFlops degeri dogrudan 5.9 Tflops olur yani sizin yazdiginiz 4.9 Tflops'un bir gecerliligi falan olmaz. Ama ben size yanlis hesapliyorsunuzda diyemem cunku verdiginiz saat hiziyla 1200mhz ile 4.9 Tflops olur. Kayar nokta performansi zaten dogrudan SM unitelerindeki cekirdeklerin kartin calistigi hiz frekansiyla alakali bir seydir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Husoo89

229 dolarlık rx480 i 300 dolardan satıyolar .tavsiye edilen satış fiyatı o.Sen Vatan da 1030 TL ile direk satılacağını ciddi ciddi düşünüyor musun?

founder's edition değil mi o fiyat? herkes diğer markaların modellerinin daha düşük fiyattan çıkacağını yazıyor. bir de direkt Türkiye için belirtilmiş fiyat değil mi bu kdv dahil olarak? bunun üzerine vergiler eklenip daha da yüksek fiyatlardan açıklanırsa onun yerine kimse uğraşmaz 1400-1500 liralara amazondan 1070 getirtir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Edit: Yanlışım varsa uyarın bu hesaplama konusunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 10 Temmuz 2016; 23:09:09 >

Dostum yanlış anlama ama bildiğim şeyleri, hatta yukarıda söylediğim şeyleri anlatmışsın bana. Çok uzayacaktı, mesaj atayım dedim oraya da sığmadı, parça parça attım. Konuyu bölmeyelim diye.
  • Özel tasarımlı gtx 1060 fiyatları tahmini olarak tr kaç para olur
    Beyler Tartışmanızı takip ettim bilgilendirici olmuş benim üşenip yazmayacağım bir çok şeyi yazmışsınız pm den değilde buradan da yazın da (üzerine ekleyipıkarıp konuşalım tartışalım vs)hala bit Karşılaştırması yapan arkadaşlar bilgilensin (beni de yükten kurtarmış olursunuz )

Edit: hala devam eden bitmemiş incelemelerim var bitecek gibi de durmuyor

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Beyler Tartışmanızı takip ettim bilgilendirici olmuş benim üşenip yazmayacağım bir çok şeyi yazmışsınız pm den değilde buradan da yazın da (üzerine ekleyipıkarıp konuşalım tartışalım vs)hala bit Karşılaştırması yapan arkadaşlar bilgilensin (beni de yükten kurtarmış olursunuz )

Edit: hala devam eden bitmemiş incelemelerim var bitecek gibi de durmuyor

Biz arkadasla pm den ortami kurmus bulunmaktayiz muhabbet cok iyi gidiyor. Bir sen ve forumda teknik bilgi ile konusan arkadaslar eksik ozellikle @rubbisco m@u falanda olsa tadindan yenmez. Acaba PM den ozel bir grup falan mi kursak ? Forumdaki diger arkadaslar icinde baska bir sey sonra dusunuruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 11 Temmuz 2016; 1:40:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Asisvénia kullanıcısına yanıt
    Bizim daha onceleri vardı bir grup muhabbet vs Sıvı soğutma şu bu güzel gidiyordu , yalnız artık forumunda suyu çıkınca insanın giresi gelmiyor ocn , guru ,exs , kg vs deyim ben son yıllarda ama derseni kadro sağlam her zaman muhabbete Varım

Yalnız whatsup grubu yapalım beyler ben yaMayı sevmiyorum sırf bu Yüzden bir çok şeyi paylaşmıyorum ama sizin maşallahınız var kitabe gibi yazıyorsunuz

Ekleyin siz beni whatsuptan grup kuralım okeylerseniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    INTEL Core i9-7900X/ Radeon VEGA Frontier Edition/ ASUS Prime X299-A/ Gskill Trident Z RGB 16(2x8) 3200MHz/ WD Blue 1tb/ Sandisk Ultra 2 480GB SSD/ Intel Optane 32GB / / NZXT S340 White-Purple/ Cooler Master Nepton 280L/ Samsung U28E590D / Windows 10 Pro x64 1709

• quote:

Orijinalden alıntı: OyuNKoliX

980 sahipleri tutuşmuştur şimdi. Eyvah eyvah..

o kartları 1200-1400 arasına millete itelemeye çalışıyorlar.

Ain't about money. For Yakuza, it's all about power. Those that lose power have to give way to those that have it | 真島 吾朗
  • Asisvénia kullanıcısına yanıt
    Whatsup kullanmamak mı O değilde ortalık karışacak gibi çok ilginç duyumlar var açın şu grubu da ordan yazayım buradan olmaz
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.