Şimdi Ara

Nvidia Gt540m vs AMD HD6770m

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir laptop alacağım. Ara sıra oyun oynayacağım ancak karşılaştırdığım çoğu üründe bu iki ekran kartına denk geliyorum. HD6770'in daha üst seviye bir ekran kartı olduğunu biliyorum ancak sormak istediğim soru şu;

Nvidia'lı sistem;

İ5 işlemci, 4 gb DDR3 ram, gt540m

Amd'li sistem;

İ7 işlemci, 6 gb DDR3 ram, HD6770

Bileşenlerini içeriyor. Arada 600 TL gibi bir fark oynuyor. Sizce 600 TL çok fark eder mi bu iki sistem arasında? Hangisini almalıyım sizce, neden?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bütçeniz nedir?

Edit. İkisinden birini almak zorunda mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaLCoN^ -- 21 Aralık 2013; 18:18:40 >
  • Hocam bütçe taş çatlasa 1500 TL. İkinci el almayı düşünüyorum o nedenle bu iki ürünü yazdım. Diğer ürünlerle kıyaslandığında bu ikisi fiyat ve özellik açısından daha uygun.

• eğer oyun oynayacaksan hiç bulaşma laptop çünkü performans olarak birşey vaad etmiyolar bu bilinen kısmı
    bir de laptopların ekran kartları hassas olur ilerde anakarta bağlı lehimleri erime yapar (lehimin 300 derecede eridiğini bende biliyorum)
    google rebayt etmek diye arat çok uğraştırır, para verip tamir ettirirsin, tamir eden adam bir daha oyun oynama der
    canın sıkılır ;)
  • Sinirli Patates S kullanıcısına yanıt
    AMD İ7 İŞLEMCİLİ OLMAZ :D
  • Ekrankartialcam E kullanıcısına yanıt
    ekran kartından bahsediyor nvidia da i5 olamaz o zaman :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kowalskiC.

eğer oyun oynayacaksan hiç bulaşma laptop çünkü performans olarak birşey vaad etmiyolar bu bilinen kısmı
    bir de laptopların ekran kartları hassas olur ilerde anakarta bağlı lehimleri erime yapar (lehimin 300 derecede eridiğini bende biliyorum)
    google rebayt etmek diye arat çok uğraştırır, para verip tamir ettirirsin, tamir eden adam bir daha oyun oynama der
    canın sıkılır ;)

Hocam oyun oynarken soğutma kullanıcam. Laptop almak zorundayım şu anda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sinirli Patates

quote:

eğer oyun oynayacaksan hiç bulaşma laptop çünkü performans olarak birşey vaad etmiyolar bu bilinen kısmı
    canın sıkılır ;)

2 si arasından seçim istiyor arkadaş.

ben olsam amdli sistemi seçerdim. 600 tl ye değip değmeyeceğini sen bilirsin ama daha iyi performans alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertcnoz

quote:

quote:

canın sıkılır ;)

ben olsam amdli sistemi seçerdim. 600 tl ye değip değmeyeceğini sen bilirsin ama daha iyi performans alırsın.

Amd'li sistemin daha iyi performans vereceği aşikâr ancak gözle görülür derecede bir fark var oluşur mu sizce iki sistemi kıyaslarsak?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mertcnoz

quote:

quote:

canın sıkılır ;)

Amd'li sistemin daha iyi performans vereceği aşikâr ancak gözle görülür derecede bir fark var oluşur mu sizce iki sistemi kıyaslarsak?

sadece bu 2 parametreden 600tl fark olmaz tüm özellikleri yazman lazım.

kişisel görüşümü katmak istemiyorum. şahsen 1500 tl verip de 2.el laptop almam. 2. el donanıma benzemez laptop. çok daha kişisel birşey çünkü.

• soğutmaların pek işe yaradığını düşünmüyorum sonuçta kasanın altı plastik ne kadar iletebilirki
    alırken markaya önem verin , ama kralı gelse farketmez, mesela asus gibi metal kasalı olmasına dikkat edin
    seçim için yardım istediğini bende biliyorum ama paranla rezil olmak diye birşey var
    şöyle düşün zaten eski seriler birde eski serilerin düşük-orta segmenti(en azından giriş değil) yani vereceği performansı tahmin edin
    fps den ödün verip kaliteyi arttırınca o ekran kartları zorlanıcak ve sağ altta görüntü vermeyi kesti gibi bir hata olucak falan,
    olmasını istemem yanlış anlaşılmasın kesinlikle en yakın arkadaşıma söyler gibi söylüyorum
    saygılar
    (birde o oyun laptopları var(monster vs. gidin sorun pc cilere nasıl patladıklarını))
  • Direk amd al nvidia olanda optimus sacmalıgı olacaktır bazı oyunlarda nvidia karta geçiş sıkıntısı yaşayıp oyundan az fps alacaksın niye böyle diye çıldırıp laptopu kıracaksın... AMD candır bu konuda laptopta 6770 al bak keyfine :D (yinede bak intel hd graphics varmı diye bazı modellerde rastladım azda olsa^^)
  • Sinirli Patates S kullanıcısına yanıt
    su anda sana 540m li laptopdan yazıyorum orta ve high ayarlarda farcry 3 ü akıcı bi sekilde oynuyorum diger kartla ilgili bir bilgim yok ama bu kart fena degil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.