Şimdi Ara

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü. (77. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
23
Favori
249.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Oguzhayne

nvidianın sitesinden sürücüyü indirirkenki seçenekleri doğru dolduruyor musunuz acaba ?

Evet hatta otomatik kendisi buluyo karti nvidia sitesi ama nedense indirdikten sonra hata aliyorum pc ye gecince editlerim burdan gosteririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gladyator146 -- 28 Ocak 2020; 2:25:7 >
  • bu katta 3d vision olduğu gözüküyor fakat bi türlü kullanma şansım olmadı siz hiç denediniz mi? Ama video convert yaparken cuda 5 kat hız kazandırıyo güzel.
  • arkadaşlar öncelikle elinize sağlık bir dünya şey paylaşmış sınız fakat benim bir sorunum var 5 taneye yakın forumda yeni konu açtım bu yüzden buraya da yazayım belki bilginiz vardır bilgisayarımı yeni aldım nvıdıa geforce gt540m ekran kartı mı desem grafik kartımı desem her neyse işte ondan var call of duty black ops2'yi kaldırdı oynadım bitirdim eyvallah güzel fakat daha yeni indi şu saate kadar onu bekledim malum 15 gb oyun crysis 3 yükledim fln derken oyunu açacağımm Crysis3 oynamak için dx11 yeterliliğine sahip bir GPU'ya ihtiyacınız var diyo nedendir anlamadım bi yardımcı olur musunuz?

Orijinalden alıntı: noizboy

arkadaşlar öncelikle elinize sağlık bir dünya şey paylaşmış sınız fakat benim bir sorunum var 5 taneye yakın forumda yeni konu açtım bu yüzden buraya da yazayım belki bilginiz vardır bilgisayarımı yeni aldım nvıdıa geforce gt540m ekran kartı mı desem grafik kartımı desem her neyse işte ondan var call of duty black ops2'yi kaldırdı oynadım bitirdim eyvallah güzel fakat daha yeni indi şu saate kadar onu bekledim malum 15 gb oyun crysis 3 yükledim fln derken oyunu açacağımm Crysis3 oynamak için dx11 yeterliliğine sahip bir GPU'ya ihtiyacınız var diyo nedendir anlamadım bi yardımcı olur musunuz?

Yeni indirdiginiz Crysis oyunu intelin internal grafik islemcisini kullanmaya calıstıgı icin bu hatayı alıyorsunuz. Nvidia kontrol panelinden ya bu oyuna spesifik olarak calısacagı GPU'yu soyleyeceksiniz, ya da en basiti default olarak her işlem icin GT540M'yi kullanmasını soyleyeceksiniz.

Google'a yazarsanız problemi direk cozumler/videolar onunuze cıkar, daha once bircok insanın basına geldi. Bu baslıktaki onceki sayfalarda da cozumler var.

Orijinalden alıntı: reyezuelo

bu katta 3d vision olduğu gözüküyor fakat bi türlü kullanma şansım olmadı siz hiç denediniz mi? Ama video convert yaparken cuda 5 kat hız kazandırıyo güzel.

kartta 3d vision olduğu yazıyor ama kontrol panelinde 3d vision ayarları çıkmıyor.Sonuç olarak kullanamıyorum.Sanırım optimus özelliği ile ilgili bir sorunmuş.Bazı laptoplarda kapalı olarak geliyormuş da açılmıyormuş da falan filan.Çözümünü araştırmaktan sıyırmak üzereyim.Bilen veya deneyen biri varsa bilgilendirirse sevinirim.
  • Arkadaşlar bende samsung rf-511 var, gt540m kartın gpu'sunu overclockla 672'den 800'e çektim, altta Zalman nc2000 soğutucu da vardı. Bir süre iyi gitti sonra donma, zırıltı, mavi ekran sorunu başladı. Makineyi 1 saat dinlendirdikten sonra bile oyuna girer girmez hata vermeye başladı. Servis fan değişecek dedi. Sonra 770'lere çektim, baya bi gitti sonra yine hatalar başladı. Şimdi 750'den yukarısı donuyor ama o bile her an hata verebilir. Artık GT650m kartlı makine düşünüyorum. Siz 900'lerden bahsediyorsunuz, nasıl oluyor bu?

Bir de bu kartın oyun seçtiğini düşünüyorum. Kasım ayında Hitman Absolution'u 780 mhz'de saatlerce takılmadan yüksek ayarlarda oynadım. Bu aralar Tomb Raider'da 760'da hata veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogano -- 15 Mart 2013; 4:25:18 >
  • Fazla o.c yapmayın ısınma ekranın siyahlaşması ve mavi ekran vermesi gayet doğal bu oyundan oyuna değişmesinin nedeni her oyunun garfik güücünün farklı olması dolayısıyla nekadar zorluyor sa ısınma oluyor kapanmaya sebebiyet verebilir.3dmark tetsi yaptın mı ben bazen o.c yaparak 3dmark açıyorum arka planda sıcaklıkları kontrol diyorum zorlanma varmı diye normal oluyor.Bazen o.c sınırını zorladığımda ekran kararıyor yeniden başlatmak zoeunda kalıyorum.Isınma durumun ne alemde.Sen sağlıklı o.c sınırını bu tets programıyla elde edebilirsin ben öyle buldum 10dk içinde sıcaklıklar 80 derece oluyor işlemcide bütün bileşenleri zorluyor.
  • k53sv deki 540m 840 mhz core 1100 mhz bellekte 3d mark 11 tamamliyor ve 1355 gibi bir skor aliyorum i5 versiyonuyla Fakat ayni saat hizlarinda 3dmark 2013 test bitmeden yarida hata veriyor tam olarak voltaj yetmiyor herhalde 1v ile calisiyor gpu.Modlu bios varmi acaba,?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 15 Mart 2013; 17:52:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar . Bende 2gb Nvidia GT540M model ekran kartılı,i5 işlemcili,win 7 home basic 64 bit , 5 gb RAMli bir laptop var . Fakat oyun oynarken bilgisayar (fazla ısınmadan dolayı olabilir) kasmaya başlıyor ve bir süre sonra fişi çekilmiş gibi kapanıyor . Aslında bu son zamanlarda ortaya cıktı . Call of Duty , NBA 2K12 , Battlefield 3 gibi oyunları oynayabildiğim bilgisayar şu aralar Cs 1.6 da bile kasıyor , Crysis 2 , Pes 2013 , NBA 2K10 gibi oyunlarda sıcaklık 90 lara çıkıyor sonra zırt diye kapanıyor. Fanı gayet iyi çalışıyor ama tozlanmayla ilgisi olabilir mi bilmiyorum .

Bunun ekran kartı ile ilgisi var mı bilmiyorum fakat bu sorunu bilen birisi yardımcı olursa sevinirim...

Orijinalden alıntı: leader00

Merhaba arkadaşlar . Bende 2gb Nvidia GT540M model ekran kartılı,i5 işlemcili,win 7 home basic 64 bit , 5 gb RAMli bir laptop var . Fakat oyun oynarken bilgisayar (fazla ısınmadan dolayı olabilir) kasmaya başlıyor ve bir süre sonra fişi çekilmiş gibi kapanıyor . Aslında bu son zamanlarda ortaya cıktı . Call of Duty , NBA 2K12 , Battlefield 3 gibi oyunları oynayabildiğim bilgisayar şu aralar Cs 1.6 da bile kasıyor , Crysis 2 , Pes 2013 , NBA 2K10 gibi oyunlarda sıcaklık 90 lara çıkıyor sonra zırt diye kapanıyor. Fanı gayet iyi çalışıyor ama tozlanmayla ilgisi olabilir mi bilmiyorum .

Bunun ekran kartı ile ilgisi var mı bilmiyorum fakat bu sorunu bilen birisi yardımcı olursa sevinirim...

Futbol oyunlarında 90 dereceleri görüyorsa temizlik şart ekran kartıyla alakalı değil olsa birşey yapamazsın tek sorunu temiz olmamasıservise verin temizlesinler.
    Ben 3 senedir öğrenci yurdunda kalıyorum.Bin tane bilgisayar elimin altında bütün bilgisayarlarda gördüğüm şu ki oyun açılınca hiç bir bilgisayar cpu sıcaklığı 80 derecenin altında kalmıyor.85-90 derecelere çıkıyor.
  • Arkadaşlar artık kart ömrünü tüketti kesinlikle uzatmaları oynuyo. Tomb Raider da tüm ayarlar low olmadan oynayamıyorum ne yazıkki. Crysis 3 te ultra düşük + 800x600 açmak zorunda kaldım çoğu bölümde. Hitman Absulationda aynı şekilde anca low ayarlarda 25-30 FPS ye varıyo. Açarken özellikle yüksek performanslı işlemci seçiyorum.
    Son zamanlardaki hiç bir oyun çamur görüntüye ayarlamadan çalışmıyor ne yazıkki. Bu ekran kartını içeren laptop alacaklar vaz geçsin bence.

Orijinalden alıntı: Nekroses

Arkadaşlar artık kart ömrünü tüketti kesinlikle uzatmaları oynuyo. Tomb Raider da tüm ayarlar low olmadan oynayamıyorum ne yazıkki. Crysis 3 te ultra düşük + 800x600 açmak zorunda kaldım çoğu bölümde. Hitman Absulationda aynı şekilde anca low ayarlarda 25-30 FPS ye varıyo. Açarken özellikle yüksek performanslı işlemci seçiyorum.
    Son zamanlardaki hiç bir oyun çamur görüntüye ayarlamadan çalışmıyor ne yazıkki. Bu ekran kartını içeren laptop alacaklar vaz geçsin bence.

O kadar düşüş yapmaz geçişte sorun oluyor olabilir hangi ekran kartı sürücüsünü kullnıyorsun bir öncekini deneyin.Bu arada yüksek performanslı işlemciyi seçiyorum demişsin oyunun kısayolundan mı yapıyorsun nvidia denetim masasından mı? Nvidia denetim masasından 3d ayarlar bölümünden yapmalısın oradaki kart seçeneğini nvidia yapın ayrıca aynı yerde program ayarları bölümünden özeleştirilmiş programa oyunu ayarladınız mı hemen altında kart seçeneği var onuda nvidia yapın.Tamam bu ekran kartı düşüşe geçti ama çok basit çözünürlülüklere düşmedi dediğin oyunları orta ayarda hd çözünürlülükte makul fps değerlerinde 20-30 arası kaldırabilir.Crysis3 oyun patchleri sorunlu biraz oyun güncel patchleri çıkmaya başlayınca düzelir bu oyunda zorlayabilir.Bilgisayrı düşük çözünürlülüğe alıyorsan dahili kartta oynuyorsun demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 30 Mart 2013; 9:51:12 >

Orijinalden alıntı: vercenik53

quote:

Arkadaşlar artık kart ömrünü tüketti kesinlikle uzatmaları oynuyo. Tomb Raider da tüm ayarlar low olmadan oynayamıyorum ne yazıkki. Crysis 3 te ultra düşük + 800x600 açmak zorunda kaldım çoğu bölümde. Hitman Absulationda aynı şekilde anca low ayarlarda 25-30 FPS ye varıyo. Açarken özellikle yüksek performanslı işlemci seçiyorum.

O kadar düşüş yapmaz geçişte sorun oluyor olabilir hangi ekran kartı sürücüsünü kullnıyorsun bir öncekini deneyin.Bu arada yüksek performanslı işlemciyi seçiyorum demişsin oyunun kısayolundan mı yapıyorsun nvidia denetim masasından mı? Nvidia denetim masasından 3d ayarlar bölümünden yapmalısın oradaki kart seçeneğini nvidia yapın ayrıca aynı yerde program ayarları bölümünden özeleştirilmiş programa oyunu ayarladınız mı hemen altında kart seçeneği var onuda nvidia yapın.Tamam bu ekran kartı düşüşe geçti ama çok basit çözünürlülüklere düşmedi dediğin oyunları orta ayarda hd çözünürlülükte makul fps değerlerinde 20-30 arası kaldırabilir.Crysis3 oyun patchleri sorunlu biraz oyun güncel patchleri çıkmaya başlayınca düzelir bu oyunda zorlayabilir.Bilgisayrı düşük çözünürlülüğe alıyorsan dahili kartta oynuyorsun demektir.

farcry 3 1366x768 HBAO acık high msa kapalı postfx ve shadow low gerisi high 25-30 fps goruntu gayet iyi( 2.0ghz işlemci ksıtlamasıyla 77 80 cpu derece max)

hitman absolutıon 1366x768 medium 2x af 30 40 arası(75-81 arası CPU GPU 69 - 72 )

call of duty black ops 2 1366x768 high 30 40 arası (75-78 arası CPU )

Battlefield 3 1366x768 medium 30 fps (78-82 CPU ekran kartı max 70 75 C )

dirt 3 1366x768 high msa 2x 42 fps benchmarkta oc ile 50 fps 800 mhz core clockla

MOH Warfigter 1366x768 medium 25 30 fps

Crysis 3 olmadıgı için pcde daha oynayamadım bunlar benım oyun ıcınde aldıgım degerler bu kart 1 2 sene daha medıumda HD cozunurlukte rahat goturur diye düşünüyorum siz muhtemelen hd 3000 ile oynuyorsunuzdur.EGER işlemciyi kısıtlanmassa sıcaklıklar 87-91 arası oyunlardakı bu gayet normal suana kadar bırcok laptop kurcaladım eskı yenı bırcok serı hepsındede ısınma degerlerı bu sevıyelerde hatta bazılarında daha yuksek .

quote:

Yeni Tomb Raider ve Nvidia güncellemesi yaptım. Low ayarlarda (herşey low + off iken) 50-60 FPS alıyorum. Mediıum da ise 20-30 FPS alıyorum.
    Hıtman Absolution da ise 720p + Medium ayarda oynanabilir oldu son nvidia güncellemesiyle. Crysis 3 için herhangi bir değişiklik olmadı kartın gerçekten son noktası sanırsam Crysis 3.

Edit : Arkadaşlar Tomb Raider yeniden 25 fpslerde dolanmaya başladı herşeyi low da yapmama rağmen mediuma alsam 10 FPS lere geriliyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusac -- 30 Mart 2013; 15:04:50 >
  • Diğer oyunlarda değerler ortalama seviyelerde düzeldi,crysis3 yukarda da söyledim patchleri sorunlu gtx680 gibi kartlar bile ultra ayarlarda 20fps'de kalıyor,çimdilik sorunlu ama yineden bu seviyede bir kartı ciddi zorlayabilecek grafik motoruna sahip.tomb reader'de kart geçiş sıkıntısı olabilir.Yukarda dediğim kart ayarlarını yaptınız mı?

Diğer oyunlarda değerler ortalama seviyelerde düzeldi,crysis3 yukarda da söyledim patchleri sorunlu gtx680 gibi kartlar bile ultra ayarlarda 20fps'de kalıyor,çimdilik sorunlu ama yineden bu seviyede bir kartı ciddi zorlayabilecek grafik motoruna sahip.tomb reader'de kart geçiş sıkıntısı olabilir.Yukarda dediğim kart ayarlarını yaptınız mı?

Nvidia nın menüsünden seçtim. Sağ tık yaparak seçmedim. Dediğiniziz yaptım.
    Şuanki ayarlarım bunlar. Oyun içinde 27-33 gibi FPS ler alıyorum savaş sahanelerinde 22 lere 19 lara düşüyo.

Edit : Arkadaşlar alttaki resimde FPS 58 görünüyo menü deki fps öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusac -- 31 Mart 2013; 0:50:18 >

Orijinalden alıntı: dogano

Arkadaşlar bende samsung rf-511 var, gt540m kartın gpu'sunu overclockla 672'den 800'e çektim, altta Zalman nc2000 soğutucu da vardı. Bir süre iyi gitti sonra donma, zırıltı, mavi ekran sorunu başladı. Makineyi 1 saat dinlendirdikten sonra bile oyuna girer girmez hata vermeye başladı. Servis fan değişecek dedi. Sonra 770'lere çektim, baya bi gitti sonra yine hatalar başladı. Şimdi 750'den yukarısı donuyor ama o bile her an hata verebilir. Artık GT650m kartlı makine düşünüyorum. Siz 900'lerden bahsediyorsunuz, nasıl oluyor bu?

Bir de bu kartın oyun seçtiğini düşünüyorum. Kasım ayında Hitman Absolution'u 780 mhz'de saatlerce takılmadan yüksek ayarlarda oynadım. Bu aralar Tomb Raider'da 760'da hata veriyor.

Bende aynı makineyi kullaniyorum 2 senedir. "Oyun seciyor" dediginize katiliyorum. Call of Dutty: MW2'de mavi ekran alirken Crysis 2'yi full ayarlarinda isinmadan oynuyordum ilk aldigim zamanlar. Cok fazla oyun oynayan biri degilim ama Call of'u sitede arkadaslarla oynuyorduk o donem. Daha yeni aldigim Laptop'ta mavi ekran alinca kafayi taktim bu ise...Ara ara oyunlar yukleyip deniyorum. Yeni yukledigim oyunlar, Assasin 3 de, Crysis 3'de ve Tomb Raider'de zaman zaman mavi ekran aliyorum. Sogutucu aldim pek bir fark yaratmadi. En son icini acip temizledim macunladim gecen hafta ici..Tam randimanla denemedim henuz ama yukarda saydigim oyunlari normal ayarlarda oynarken (high degil, low degil) cpu, board ve gpu isilari 90-95 derece civarinda oluyor. Canimi slklyor acikcasi.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.