< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] (90. sayfa)

-
-
Amd 6000 seris kartlarda rt var fakat nvidia kadar iyi değil. Dlss henüz yok ama benzer bir teknolojiyi geçenlerde amd duyurmuştu. Adı, Fidelityfx süper resolution. Bu ay içinde kullanıma açılması bekleniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko.tr -- 14 Haziran 2021; 18:25:15 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: borealatisrtx 3070 ti lar 8 gb ram ile gelmiş olsa bile gddr6x ile geçmesi bu durumu biraz kurtarmıyor mu ? Daha az ama daha hızlı ram bant genişliğini yine de arttırmış olmaz mı ? Örneğin 8 GB GDDR6 bellekle 8 gb GDDR6x bellek arasında 4k çözünürlükten bir fark yaratmaz mı ? Buna da bakmak gerekmez mi ?
Mantık açısından kurtarıyor gibi görünüyor hatta HBM ilk çıktığı zamanlar ve sonrasında da HBM2 ile beraber bu tarz senaryoların oldukça üzerinde duruldu (geçenlerde HBM3 sızıntıları da geldi). Üreticiler de bu durumu zaman zaman bazı açıklamalar ile dile getiriyorlar. Ama o VRAM var ya o VRAM, işte tam manasıyla sömürülmeye başladığı zaman şu anki teknolojiyle beraber hızlı olması pek bir şey ifade etmiyor gibi görünüyor. 70 Ti - 70 zaten bu kadar yakınlıkla beraber benzer zaman aralıklarında yetmemeye başlayacaklardır. G6X, 70 Ti'ın kurtarıcısı olmayacaktır. Çok daha hızlı doldur-boşalt durumlarının gerçekleşmesi için daha yapıcı mimari veya ram teknolojilerine ihtiyaç var. Mevcut teknoloji ile devam edildiği takdirde sürekli VRAM eklemek gibi bir mecburiyet ortaya çıkıyor (GPU gücü yettiği ve VRAM usage arttığı sürece).
Mesajımın başında belirttiğim gibi HBM bunların bir örneği idi lakin yüksek maliyetler ve üretim tekniklerinin tam olarak seri üretime geçememesi üzerine henüz talep göremedi. NV, son zamanlarda sızıntıları ortaya çıkan CMP 170HX Mining GPU'sunda MH/s değerine bakıldığı zaman ve GPU özellikleri + sızan bellek tipi doğruysa (HBM) gelişmeler var gibi görünüyor. Önceden de gaming amaçlı olmayan 1 veya 2 GPU'sunda kullanmıştı orası ayrı mesele.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BPG2004Kağıt üzerindeki farkları biliyordum. Sağda solda amd kartlarda siyah ekran vs birkaç hata yazılmış o bakımdan çekincem var. Kartı da garantisiz alacağım için uğraştırsın istemiyorum açıkçası. Nvidia kartlar daha sorunsuz geldi bana.
Genelde şu japonyadan gelen LHR olan MSI Gaming X modeli var 3060'larda. Bu seriyle alakalı bilginiz var mı acaba?
Ekleme: Bahsettigimiz Amd kartlarda Nvidia'da oldugu gibi Dlss, rtx benzeri teknolojiler var mı? Bu teknolojiler gerçekten işe yarar mı? En azından RTX 3060 ve güncel singleplayer oyunlar için soruyorum
Alıntıları Gösterİncehesap'ta TR garantili olarak 8.799 TL'den hem Gaming X hem de Gaming X Trio modelleri birkaç gün önce satıldı. Tekrar gelir mi bilinmez ama benzer kampanyalar takip edilebilir. Sıkıntılar ile alakalı önceki mesajımda durumları açıkladım.
Aslında RT; NV tarafında bile yüksek performans ile kullanılamıyor ama AMD tarafında hiç kullanılamıyor (performans düşük ve zaman zaman saçma hatalar var). AMD Radeon RX 6000 Serisi ANA KONU ilk mesajında RX 7000 Serisi ile beraber RT olayının toparlayacağına dair öngörümü paylaşmıştım.
DLSS tarafı ise, NV tarafında RT Cores yardımıyla kullanılan bir teknoloji (cuda harici ekstra core var yani). AMD bu konu hakkında kendi shaderlarını direkt olarak RT ve FidelityFX için kullanıyor, ekstra bir core durumu yok (infinity cache meselesi de var yabana atmayalım). Bundan dolayı FidelityFX ile ekstra FPS alınsa bile onun gerçek manada akıcılığa ne kattığını görmek lazım. Kağıt üzerinde 100 yerine 120 almakla akıcı olarak 100 yerine 120 almak aynı şeyler olmuyor.
Genellikle single player kasacaksanız ve RT ile çok işim olmaz derseniz dediğim gibi 6700 XT de bir seçenektir.
-
Testing Gamesyoutube
GTX 780 vs RTX 3080 - 7 Years Differencehttps://www.youtube.com/watch?v=NDc65y0qNR4
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
17 bin liraya şu ürünü almak mantıklı mı dersin hocam?
https://www.amazon.co.jp/gp/product/B0932CTHP6/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o04_s00?ie=UTF8&psc=1
Clickbait gibi olmasın, ürün MSI Gaming Z Trio 3080
-
quote:
Orijinalden alıntı: Nicholai Hel17 bin liraya şu ürünü almak mantıklı mı dersin hocam?
https://www.amazon.co.jp/gp/product/B0932CTHP6/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o04_s00?ie=UTF8&psc=1
''İnanın içerisinde bulunduğumuz şu dönemlerde kimse kimseye tavsiye vermemeli zira ne olacağını kestirmek kolay değil.
Sadece öngörü olarak; coinlerin düşme ihtimali yükselme ihtimalinden daha düşük. Herhangi bir yükselmede yine başa dönüyor olacağız.''
*Bu ibareleri geçen gün PM'den soru soran bir arkadaşımıza iletmiştim.
Linkini iletmiş olduğunuz karttan yolda siparişim var. Keza geçen günler içerisinde de almış olduğum 3070 Gaming Z modeli elime ulaşmıştı, forumda bazı bilgilerini paylaşmıştım.
Tabii ki bir SUPRIM kalitesi beklememek lazım ama amaç gaming olacaksa düşünülebilir. Metal BP'e de dönülmesiyle beraber fena olmamış. Yani model açısından olur tabii ama fiyat açısından sadece öngörülerimi belirtebiliyorum. Yarın bi' gün 3080 fiyatları tekrar artışa da geçebilir, düşebilir de... Bu gelen model non LHR ama orası kesin denebilir. Hani fiyatı düşecekler olsa bile onlar LHR'ler olabilir en azından.
Önceden de forumda belirtmiştim, ben zaten bu kartı çok yüksek ihtimalle mining için kullanacağım.
-
Sipariş ödemesini güncellemek için son iki günüm var, sizinki tahminen ne zaman geliyor? Yalnızca oyun için kullanacağım ama sonradan satarken kolaylık olsun diye de LHR modeli olsun istemiyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Nicholai HelSipariş ödemesini güncellemek için son iki günüm var, sizinki tahminen ne zaman geliyor? Yalnızca oyun için kullanacağım ama sonradan satarken kolaylık olsun diye de LHR modeli olsun istemiyorum.
Pazartesiye kalır yüksek ihtimalle. Belki gelirse cuma teslim edilir ama sanmıyorum.
STOK KONUSU’na sarı site linki atmıştım, non LHR yazan olmuş (kontrol etmiş). Keza forumda da yazan vardı ama herhangi bir paylaşım yapmadı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Rdr 2'ye de 2.2 gelir muhtemelen. Cyberpunk da 1 seneye milleti anca memnun edeceği için ona da güncelleme olabilir. Control'e önce 2.0 sonra 2.1 gelmişti.
videocardz.com
AMD FidelityFX Super Resolution coming to 7 games at launch - VideoCardz.comhttps://videocardz.com/newz/amd-fidelityfx-super-resolution-coming-to-7-games-at-launch
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Asus strix rtx 3080 ti almak istiyorum ancak bulana madalya veriliyor zannedersem. 40 yılda bir yeni bilgisayar alayım dedim. Ekran kartı karaborsacılara düşmüş 20-25bin arası havada kapacam oda yok bulan haber ederse çok sevinirim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Nicholai Hel17 bin liraya şu ürünü almak mantıklı mı dersin hocam?
Türkiye'ye gönderilmiyor diyor :(
-
-
Ya bu Far cry 3'u bu seri kartlarla oynayabilen var mı? (RTX 3080) Ömrümde böyle sorunlu yapım görmedim. Fast travel ya da sahne yükleme ekranında crash verme riski her zaman çok yüksek. Elim sürekli manuel savede. Ama oyunu en az 5 saat oynadım dün oyunu tekrar açınca ne yaparsan yap oyuna girerken saveini yukledigin yükleme ekranında sürekli crash veriyor. Ekran kartı kullanımı az değil 4K DSR açık yüzde 99 kullanıyor yani. Batman Arkham asylum 4kda yüzde 30/50 ekran kartı kullanıyor fps de her zaman 60 fps ama far cry 3'e göre acayip stabil hiç crash yok.
Not: internette yazan şeyleri denedim silip tekrar yüklüyorum bugün. Fps sayan programlar da kapalı. Nvidia kontrol panelden keskinleştirme açık o etki eder mi ki?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.I.P John Meadows -- 20 Haziran 2021; 13:23:33 >
bence dsr bile etkiliyor olabilir
tavsiyem dsr yerine özel çözünürlük oluşturun 3840x2160 onu kullanın
keskinleştirmeyi de kapatın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 20 Haziran 2021; 15:48:51 > -
Özel çözünürlük nasıl uygulanıyor? Çok saçma, mantıksız bir sorun. Kaç saat atarak falan oynadım o kadar, kaydettim çıktım. Oyuna girmemeye başladı, en baştaki savei yüklerken o ekranı gecemiyor bir türlü. Bugün tekrar kurayım en iyisi. Epic'ten kurdum, normalde kurarken ubisoft connecti kendisi yüklüyor. Ben kurdum ubisoft connect kurulmamisti, elle kurdum. Connect yokken oyun açılmıyor zaten. GTA 4 bile yağ gibi kalıyor bunun yanında
-
Teşekkürler deneyip yazacağım bu gece ya da yarın. Olmazsa crackli indireceğim ne yapalım. Epic ve ubisoft connect overlaylari bile sıkıntı yapıyor olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X