|
Nvidia GeForce 50 serisinin üretimi azaltılıyor, yapay zekâ yongalarına ağırlık verilecek

-
-
yapay zeka tarafında pek rakibi yok tabi orada emükleyecek insan çok ondan azaltıyordur.
-
Amd biraz akıllı olsa bir kaç model daha çıkartıp bunların içinden geçer ama o biraz akıl bile yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Hadi geçmiş olsun.
-
böyle giderse RTX pazarından komple çekilecekler piyasa AMD ve intele kalacak
_____________________________ -
Kart satışları iyi gitmiyor diye yorumladım
Cok adi bir firma, oyuncularin elestirisi ve boykotu yüzünden satislar iyi gitmeyince piyasayi manüpüle etmek icin yapay zeka yongalarina odaklaniyoruz diye aciklama yapiyorlar.Amd umarim bu aciklamadan sonra götü kalkip zam yapmaz kartlara
-
Nvidia'nın suçu yok, diğer akılsızlar(AMD ve İntel) Nvidia'dan daha suçlu, ulen Nvidia grafik kartı üretiminden gelen bilgi ve tecrübesini kullanarak bu noktalara geldi + dünyada gamer tayfa artar, azalmaz, hazır bu hıyar oyuncuları boşlamışken üret birkaç tane adam gibi ekran kartı da oyunculardan dua al, hem de gönül bağı kur, bu nedenle yakın zamanda sistem topladım, sırf şu İntel'in zamanında yaptığı hıyarlıklar yüzünden dahi ekran kartı hariç işlemci ve dolayısıyla anakartı AMD aldım. Bu hıyarlar da bizdeki kontrollü muhalefet gibi acaba rekabet ettiklerine mi inandırıyorlar? Aklımda deli sorular...
-
AMD gerçekten garip bir firma, DLSS karşısına teknoloji sunuyor ama desteklediği oyun yok veya varsa bile düzgün reklamını yapmıyor, piyasaya en çok hakim 2 konsolun CPU-GPU'sunu üretiyor ama buradan gelen bilgiyi güzel kullanamıyor.
Sürekli olarak siz bizi seneye görün tarzı haberler çıkıyor AMD için :D
Oyun piyasasını domine edebilecek kadar koz ve teknoloji var elinde ama hala daha kendi yolunu çizmektense NVIDIA'nın yolundan gitmeye çalışıyor.
En azından ben böyle düşünüyorum veya yorumluyorum
-
Arz talep coşacak desenize.
Şimdinin 2 katı fiyatına 5060 satarlar artık envidyacığımız sağolsun.
Moore's law kanalında amd'nin 9070xt'den %28 daha iyi sonuçlar veren bir gpu üzerinden çalıştığına dair video vardı. Muhtemelen nvidia'nın bir tarafları tutuştu ki super haberleri de gelmeye başladı.
-
Nvidia yatırımcısı olarak mantıklı bulduğum karar, sivilceli ergenler oyun oynayacak diye kaynak israf etmemek gerek.
_____________________________ ASUS P5Q3 DELUXE/WI-FI P45 CORE 2 QUAD Q9650 ASUS V60 CPU COOLER CORSAIR DOMINATOR (4x2) 8GB DDR3 1600 MHZ ASUS 9800 GTX+ TOP
CORSAIR OBSIDIAN 750D ASUS VX239H AH-IPS LED WD CAVIAR BLACK 1TB CORSAIR RM650 80+ GOLD ASUS DRW-24B5ST
LOGITECH G510 KEYBOARD LOGITECH G402 HYPERION FURY LOGITECH G230 HEADSET LOGITECH Z623 2.1 THX -
Bu gidişle nvidia 6000 serisini çıkarmaz çıkarsada tepe modellere 8gb gddr7 bellekleri koyar yapay zekaya hbm4 bellekleri koyar :)
-
çinliler bu piyasaya girsin yoksa bu iş böyle gitmez. 3-4 sene öncesine kadar en baba ekran kartı 800 dolar olunca eeee öööö aaaa diye sesler çıkarılarak tepkiler verilirdi. bugün ise 800 dolara çöp satıyorlar.
çin bu piyasaya girmeden bu iş düzelmez. oyun da çıktığı yok. saçma sapan oyunlar çıkarıp duruyorlar. hep aracılar kazanınca da oyun yapımcıları bu sefer işten çekiliyorlar.
valve %30 alıyor, oyun motoru yapımcıları %30 alıyor. eee oyunu geliştiren takım ne kazanacak? şu valve ve oyun motoru üreticilerine de ayar çekilmesi gerekli. oyun sektörü yoksa ilerlemez.
Yahu adamlar neden yüzde 90nına sahip oldukları pazarı durduk yere intel ve amdye bıraksınlar üretimi azaltsalar bile pazarın büyük bir kısmdında satışlar nvidia olacaktır(ama yine de amd ve intel pazardan biraz daha pay kapabilir özellikle amd )
-
20 bin dolara ai kartı üretmek varken niye aynı emeği 2.000 dolarlık karta versin ?
Nvidia bu kafayla ve piyasanın talebiyle oyun kartı piyasasını temelli de bırakır. Adamların tek derdi aşırı para kazanmak. Piyasa da ise yapay zeka çiplerine talep sürekli katlanıyor. Bu gidişle oyun kartı işini AMD'ye komple bırakırlarsa şaşırmam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Zaten 50 serisinde stok sorunu yaşanıyor fiyatlar hala olması gerekenden çok yüksek bu kararla beraber artık 50 serisi bulunmaz hale gelecek gerçekten bulunsa da fiyatı olması gerekenden %40 50 pahalıya listelenecek. Oyuncuların sonu yaklaşıyor giderek.
_____________________________ Samsung 55mu9000 - HW-Q70R Soundbar - HW-MS650+ Soundbar
ZYXEL AC1600 Modem - Asus ROG Strix G15 G513IE-HN065 Notebook - Samsung Galaxy S10 Plus 128 Gb Prizma Beyazı -
Adamlar hali hazırda 5090 diye hayvani bir kart çıkarmış ve 5080 ile arasına 2 kat fark koymuş. Bu boşluğuda 3 nesilde gıdım gıdım doldurarak önümzdeki 6 yılı garantiye almış. Neden uğraşsınki oyuncular için artık. Para nerde ben ordayım diyor haliyle..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOLL0 -- 3 Haziran 2025; 9:36:7 >_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar

Amd biraz akıllı olsa bir kaç model daha çıkartıp bunların içinden geçer ama o biraz akıl bile yok
|
AMD gerçekten garip bir firma, DLSS karşısına teknoloji sunuyor ama desteklediği oyun yok veya varsa bile düzgün reklamını yapmıyor, piyasaya en çok hakim 2 konsolun CPU-GPU'sunu üretiyor ama buradan gelen bilgiyi güzel kullanamıyor.
Sürekli olarak siz bizi seneye görün tarzı haberler çıkıyor AMD için :D Oyun piyasasını domine edebilecek kadar koz ve teknoloji var elinde ama hala daha kendi yolunu çizmektense NVIDIA'nın yolundan gitmeye çalışıyor. En azından ben böyle düşünüyorum veya yorumluyorum |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X