Şimdi Ara

Nvidia + Freesync kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemim imzamda mevcut. 1ms tepki süresi, 1080p ve 23-24-25 inç arası bir monitör alacağım.
    Şu anki monitörüm salondaki 47" 60hz LG tv de vsync kapatsam tearing yani yırtılma yaşıyorum. Vsync açınca da fpsyi 60a sabitliyor tearing bitiyor ama bu sefer de stuttering yani takılma başlıyor. Konuyu baya araştırdım. Bu soruna çözüm olarak Freesync ve Gsync teknolojileri varmış. Gsync monitörler ayrı bir yonga seti barındırdığı için oldukça pahalı. Freesync monitörler ise sadece AMD ekran kartıyla çalışıyorken birkaç ay önce driver güncellemesiyle Nvidia ekran kartlarıyla da kullanılabilir hale gelmiş. Ancak bu konuda tereddütlerim var. Nvidia ekran kartıyla freesync monitör kullananlar sorunsuz kullanıyor mu? Şu yüzden merak ediyorum: benim şu an ekran kartım rx590 ama ilerde rtx2070 almak istiyorum. Şimdi freesync monitör alsam rx590 ile uyumlu olacak ama ilerde nvidia ya geçince sorun yaşar mıyım diye merak ediyorum. Ne tavsiye edersiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bende gtx 1080 var. AOC g24g1 modelini kullanıyorum. Freesync ile 144hz denedim çalışıyor. Monitörlerde uyumlara bakmak lazım. Bazı monitörler bazı hz değerlerini destekliyormuş.
  • Freesync ya da gsync olayında onemli olan hertz aralığıymış. Örneğin bir monitör freesync özellikli olabilir ama 48 ile 120hz arası freesync desteklerse 48altı ya da 120üstü fpslerde senkronizasyonda sorun olup ekranda yine yırtılmalar olabiliyormuş. O yüzden 144hz monitör alıyorsan 1fps ile 144fps arasını desteklemeli dediler. Şimdilik öğrendiklerim bunlar bakalım en ideal monitörü almak için araştırmaya devam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.