Şimdi Ara

Nvidia: Fermi mimarisi ile en hızlı grafik kartlarını sunacağız (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
5.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hærun

quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

5970'i geçemez ama yakın/eşit olabilir...

çift gpuyla geçer
    nvidia 384 bit kullanır bellek hızını 4500+ tutup x2 sini yaparsa 5970 i süründürür

Tek karttan bahsediyorum.
  • ps3 bölümünde fazla hareket yok herhalde
  • HD 4870'lerin 800 shader sayısı nvidia'nın mirasisiyle kıyaslandığında 160 shader'a denk geliyor. HD 5870'de 1600 Shader (nvidia ile kıyaslandığında 320), 5970'le 3200 shader geliyor (yine nvidia ile kıyas ediince 640 shader ünitesine denk). Dolayısıyla 5970 512 CUDA çekirdeğine sahip olacak nvidia GTX 380'den daha hızlı olacaktır. Nvidia'nın çekirdek çapı daha büyük, transistör sayısı çok daha fazla. Dolayısıyla NVIDIA'nın çift çekirdek çözümü, gücü düşük tutmak için performanstan ödün veren birşey olacaktır. Eğer nvidia düşük güç tüketimi falan dinlemeyip gaza basarsa, 300W'in altındaki 5970'in eline bu anlamda büyük koz geçer.

Nvidia'nın atılım yaptığı bir nokta da gözden kaçmamalı. Dünya çapında Fold@Home,Seti@Home,GPU Grid,Milkyway@Home gibi bilimsel projelerle uğraşanlar evlerinde ve iş yerlerinde düzinelerce NVIDIA kartı sadece bu iş için kullanıyorlar. Çünkü G92'den beri CUDA mimarisini kullanan NVIDIA bu tür hesaplamalarda daha etkili. Sadece Fold@Home için 4 Pci Express barındıran 5-10 tane anakart alıp her bir slota 9800GX2 takıp toplamda 30-40 GPU ile bu projelere katılanların sayısı azımasanacak gibi değil. Bu son zamanlarda büyük bir pazar haline geldi ve bu açıdan ATI Stream teknolojisi sadece sözde kalıyor. Çoğu bilimsel proje ATI mühendislerinin desteği olmadığı için ATI kartlarla çalışmıyor. NVIDIA bunu bir fırsat bilip çok girişken davranıyorlar ve CUDA mimarisini bu tür bilimsel hesaplama projelerinde uygulamak için adeta çırpınıyorlar. Fermi kartlar yoğunlukta bu alanda yapılmış iyileştirmeler içeriyor ve kimbilir hesaplama gücü ne kadar artacak kartların.

• bende sürpriz yapıp 8800gtx in ismini bidaha değiştirip gtsssss350 fermi yapıp dx11 özelliği katıp sürecekler piyasaya sonunda diye tahmin ediyorum.
  • "bende sürpriz yapıp 8800gtx in ismini bidaha değiştirip gtsssss350 fermi yapıp dx11 özelliği katıp sürecekler piyasaya sonunda diye tahmin ediyorum."

hehe olabilir. ama bence artık GTS 340 yaparlar onu. GTS 350 de şimdiki GTX 260 olur. :D YAŞASIN YENİDEN ETİKETLEME!!!
  • Ferminin en yüksek performansı belli. 5870-5970 arasında bişeyler. Fakat x2 modeli için sağlam revizyonlar gerekiyor.
  • Merhaba arkadaşlar yorumları okudum ben farklı bir yaklaşımla ufakta olsa bir yorum yapmak isterim. bende nvidia nın kartının gayet güçlü olacağını düşünüyorum. işlemci arenasındaki intel gibi nvidia biraz, gayet kaliteli iş çıkarıyorlar ha bu kaliteyi nasıl anlıyoruz hemen açıklayayım. öncelikle ben bilgisayarımı iş amaçlı kullanıyorum aynı zamanda oyun oynamayıda çok seviyorum o yüzden quadro yada firegl e yönelmiyorum. şu an 4870 kullanıyorum 3dsmax isimli programda sahne ağırlaşınca ciddi problemler yaşıyorum arkadaşımda gtx 260 var o makinada çalışma sahnesinde zorlanma görmedim gayet hoş bir şekilde çalışıyor. oyun performansı, çalışma sahnemdeki performansı iyi olsun istediğimden ötürü nvidia kartlar gelene kadar ekran kartımı yenilemiyorum. ayrıca mentalimages in sahibi olan nvidia kendi kartları ile iray isimli bir program sayesinde çok daha hızlı fotogerçekçi render almamı sağlayacak / sağlıyor. tüm bu bilgiler eşliğinde biri 300 tl biri 600 tl da olsa nvidia diyorum. bu benim 3. ati kartım, hayatım boyunca sahip olduğum makinalarda 1 kere intel, 3 kere nvidia ve 3 kerede ati kullandım. son kullanmakta olduğum 4870 hariç son 1 seneye kadar sürekli nvidia kart kullandım diyebilirim 2800 serisindeki 3dsmax performansı yüzünden ati alayım dedim ve 3870 x2 aldım özellikle güçlü olsun diyerekten. peki ne oldu, zerre çalışma sahnesi performansı katkısı olmadı. tam bir fiyasko tamam oyun güzel oynatıyordu ama bir sürü oyunda gölgelerde sorun çıkarıyordu vs. neyse sonunda fanı bozuldu bu yaz 4870 ile değiştirdiler. fermi bekliyorum çıksın elimdeki kartı satıp fermiye geçmeyi planlıyorum. ferminin ne kadar güçlü hesap yaptığını ilk gösterilerde gördüm ( tesla serisi hesaplama kartları gösterisinde ) beklememem için hiçbir sebep yok. bu yüzden forever amd forever nvidia vs ye gerek yok herkez ne istediğini ölçer biçer ona göre alım yapar nvidianın özellikle bu sene az gpu satacağını düşünenler yada zarar edeceğini düşünenler sadece profesyonel arenadaki iray performansı bile bir çok firmanın yada profesyonelin aynı zamanda bunların yanına nvidia taraftarlarını ekleyin hiçte öyle bir olay olmayacak. fermi inşallah larrabee ile suya düşen umutlarımı gerçeğe dönüştürecek. larrabee işlemci tabanlı olduğunda render aşamasında yardımcı olacak beklentimiz iptali ile suya düştü gerçi profesyonel arenaya çıkaracaklar gibi bir söylenti var ama bakalım görücez herşey zaman meselesi. ilk haberleri çıktığından beri beklediğim teknolojiler bunlar, bazıları iptal oldu bazıları test aşamalarını geçti çıkmak üzere geri sayıyorlar. oyun tabanlı düşünmemek lazım birtek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Ferminin en yüksek performansı belli. 5870-5970 arasında bişeyler. Fakat x2 modeli için sağlam revizyonlar gerekiyor.

o arası performansı şöyle desek daha iyi bir tanım olmazmı 5870-gtx 295 civarı bi kart :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: XIII

quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Ferminin en yüksek performansı belli. 5870-5970 arasında bişeyler. Fakat x2 modeli için sağlam revizyonlar gerekiyor.

o arası performansı şöyle desek daha iyi bir tanım olmazmı 5870-gtx 295 civarı bi kart :)

O tanım tabi daha daraltılmış olur

5870<GTX 295<HD 5970 dersek sıralamaya ilk çıkacak yüksek seviye kartıda GTX 380 olarak alırsak;

5870<GTX 380<GTX 295<HD 5970 2. aşamada driverların cart curt vs.. yerine oturması ile

GTX 295<HD 5870<GTX 3870<HD 5970 ben şahsen böyle bi tablo bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.