Şimdi Ara

Nvidia: Fermi mimarisi ile en hızlı grafik kartlarını sunacağız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
5.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Towarscke

Abi bu resimdeki nasil bir Nvidia calisanidir yahu.. Gece kuluplerinin vazgecilmez kisiligi. yaka bagir acik, altinda teller gozukuyor falan. Elinde mikrofon var sanki, simdi sarki soylemeye baslayacak, "Of off"diye girecek.. Nebileyim Umit Besen ile Tanju Okan'dan falan girecek simdi..

Meclisten disari, Umit Besen ve Tanju Okan yillarin sanatcisidir.. Onlara saygim var da; bu adam Turk derseniz inanirim..

bende fotoğrafı ilk gördüğümde türk sandım
  • Nvidia gtx300 çıkarttığında Ati de fiyat indirimi ile cevap vericek diye düşünüyorum
  • benim açımdan ferminin gecikmesinin 2 sebebi var,
    1, ya mimarideki sorunları çözemediler devamlı revizyon yapıyolar
    2, yada fermi performans açısından 5*** serisi ile rekabet edecek seviyede değil, performansını yükseltebilmek için erteliyolar durmadan.
  • r600 gibi olmasında :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugu-R

Diğer konuya yazdım buraya da yazayım

quote:

Tek GPU'lu kartı çıkarttı da Çift GPU'su kaldı...

Bu açıklamaların Türkçe'si : "Evet geç kaldık, elimize yüzümüze bulaştırdık, ATI'ye ciddi pazar payı vermeye başladık, ama şimdi sorunların çoğunu aştık, yeni kartlarımız çıkacak, sadık Nvidia müşterilerimiz biraz daha sıkın dişinizi de sizi de ATI'ye kaptırmayalım..."

Tamamen pazarlama ve ekonomi stratejileri bunlar, tek amacları rakip firmanın satışlarını baltalamak ve kendi müşterilerini kaybetmemek

Ha ayrıca Nvidia "şöyle böyle kart çıkartacağız, en hızlısı gene biz olacağız" diyor da, arkadaşın da dediği gibi zaten 6 ay geriden başladılar, ATI'nin çoktan Nvidia'nın yeni çıkacak kartlarına cevapları hazırdır ya da hazırlanıyordur şuanda... Adamlar 5850-5870 çıkarttıktan birkaç ay sonra, karşılarında rakip olmamasına rağmen gidip 5970 çıkarttılar(ki buna kozunu boşa kullanmak denir, ama eğer başka kozları da varsa darbe üstüne darbe denir)...

Bütün bunlar bizim işimize yarıcak tabiki, böyle de olması gerekiyor, bir ATI bir Nvidia çıkartacak, yarışacaklar, fiyat kıracaklar ki rekabet olsun, biz de ucuz alabilelim kartları

güzel yorum

• atiyi geçse ne olucak bu hızla ati peşine hd6xxx serisine geçicek artık nvidia bir daha atiyi geçene kadar bi kaç yıl daha geçer aradan :)
  • Yorumlara bakıyorum da sanki nvidia teste girmiş de birinci olmuş gibi değerlendirilior. tıpkı intel larebee yorumları gibi.

nvidia bence halen performans konusunda istediği başarıyı alabilmiş değil. bundan gecikme.

Fermi için ilk yorumları hatırlayalım. mevcut ekran kartlarından 5-10 kat daha performanslı olacak denemedi mi ?

Şimdi ne oldu ? 58xx ile 59xx arasında bekleniyor performansı.

Bence o kadar dahi olmayacak performans. hatta 58xx serisi ile eşit kalırsa hiç şaşırmam.
  • atinin 2 yıl önce yaşadığını şimdi nvidia yaşıyor..o zaman 2xxx serisi ve 3xxx serisiyle nvidia nın g92 mimarisi karşısında çırpınmıştı + satın almalardan dolayı mali sıkıntılarda olunca 4xxx serisine kadar nvidia meydanda yanlızdı...yanlız o zaman ati yeni bir stratejinin temellerini attı .. en yeni teknolojide ilk olmayı ve en önemlisi gpu nm sinde küçülme yolunda adım atarak büyük maliyetli gpu üretiminden kaçmayı başardı.zira 199 $ a 4850 çıktığında 450-500 tl lik 8800gtx lerden daha iyi performans ve donanıma sahipti...

şimdiye dönecek olursa ati 2 yıl öncesinin meyvalarını topluyor...çok seri şekilde model hazırlayıp pazara sunabiliyor..eskiden x2 li modeller için birkaç ay beklenirken şimdi 1 ay sonra x2 li modeller çıkıyor..40nm lik gpu ları çok iyi o.c olabiliyor..güç tüketimleri muhteşem....sonuç olarak ati çok büyük esneklik kazandı,hem model üretmede,hem yeni mimari tasarlamada,hemde maliyet bakımından...

fermi konusundaki öngörüm ..gtx360 ın 5850-5870 arasında performans verceği..gtx380 in ise gtx295 ayarında 5870 den biraz daha performanslı olacağıdır..ancak nvidia nın önündeki en büyük engel gpu maliyetidir.buda fiyatların yüksek olacağı anlamına gelir..fermiyle beraber ati hem ürün gamını genişleticek hemde fiyatlarda ciddi indirime giderek nvidia yı dahada köşeye sıkıştıracak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi groll -- 11 Aralık 2009; 14:10:27 >

• quote:

İstanbul'a gelen Luciano Alibrandi, Fermi mimarisi ile en hızlı grafik çözümlerini sunacaklarını söyledi.

umarım bu nVidia'nın karikatür çıkartmasından sonra stand-up komedi piyasasına girişi olmaz...

@Towarscke
    belli ki bu açıklamalar özel bir çatı katı partisinde sadece seçkin kişilere yapıldı.
    dolayısıyla bu kıyafet de ona göre uygun görüldü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 11 Aralık 2009; 14:22:35 >
  • Ben GTX360'ın 5870 seviyesinde, 380'in ise 5970 seviyesinde olacağını düşünüyorum.
  • quote:

Ben GTX360'ın 5870 seviyesinde, 380'in ise 5970 seviyesinde olacağını düşünüyorum.

İlk söyledigine katılıyorum ancak ikicisine katılmıyorum. Nvidia 5970seviyesinde tek bir gpu cıkaracaksa
    neden ekstra maliyet cıkaracak bir cift gpu arayışına gidiyor? Sen bu forumda tecrübeli birisin ama nasıl
    oldu da bu tarz bir yorumda bulundun şaşırıyorum doğrusu....
  • tamam nvidia kartlar daha hızlı olursa insanlar daha ucuza ati kart alabilirler.. nvidia alak için ise çuvalla para dökmek gerekecek. nvidia hızlı bir kart çıkarsın ve ucuz olsun tarihin görmediği bir olay..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikmetg

Yorumlara bakıyorum da sanki nvidia teste girmiş de birinci olmuş gibi değerlendirilior. tıpkı intel larebee yorumları gibi.

nvidia bence halen performans konusunda istediği başarıyı alabilmiş değil. bundan gecikme.

Fermi için ilk yorumları hatırlayalım. mevcut ekran kartlarından 5-10 kat daha performanslı olacak denemedi mi ?

Şimdi ne oldu ? 58xx ile 59xx arasında bekleniyor performansı.

Bence o kadar dahi olmayacak performans. hatta 58xx serisi ile eşit kalırsa hiç şaşırmam.

+219465216541895

Fermi sürekli ertelenirken,performans ile ilgili hiçbir bilgi verilmemişken,burada yazılıyordu;''Ati'nin tüm kartlarından güçlü olacak,en hızlı kartlar onlar olacak,fark atacak kartlara'' vs..

Şimdi biraz performans bilgileri çıkmaya başlayınca yok işte 5800 serisini geçer ama 5900 ü geçemez denmeye başladı.Hani tüm kartları geçiyordu?Aylarca millet bunun içinmi bekledi?

5970 herhangi bir kartla geçilemezse çok kötü olur,Ati fiyatlarda indirime gitmez,nvidia ne olursa olsun ucuza satmaz,tüm olan bize olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razura -- 11 Aralık 2009; 14:45:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

quote:

Ben GTX360'ın 5870 seviyesinde, 380'in ise 5970 seviyesinde olacağını düşünüyorum.

İlk söyledigine katılıyorum ancak ikicisine katılmıyorum. Nvidia 5970seviyesinde tek bir gpu cıkaracaksa
    neden ekstra maliyet cıkaracak bir cift gpu arayışına gidiyor? Sen bu forumda tecrübeli birisin ama nasıl

Bunda bu kadar şaşılacak ne var GF100'de daha çok işlem gücüne ağırlık verildi 512 Adet çekirdek, yeni önbellek yapısı, 384bit veriyolu ile sağlayacağı belek bant genişliği avantajı ile 5970 ayarında olabilir. Çift gpu'lu kartda çıkarır rakipsiz olarak yüksek segmette kar elde etmeyi düşünür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 11 Aralık 2009; 14:49:05 >

• Bence 5870 i %15 geçer. Tabi bu % değeri şimdiki başarım değerine göre değil. 2-3 ay içinde Amd anca tam başarım sürücüsü yazar. Tahmini o zamanki değere göre. O da Fermi çıkış zamanına denk gelir. Mart ayı gibi . Fermi de çıktığında %15 civarı 5870 i geçer. Sürücüler oturunca fark %20-25 olur.

Fakat bu 3 ay içerisinde Amd rahat rahat yeni revizyona geçebilir(5890). 1ghz de çalışan 5870 ile Amd farkı yine %10-15 e düşürür.

İkili tarafta ise 300w tdp kısıtlamasında dolayı kimin daha iyi kart üretebileceğini göreceğiz. Ben tahminimi Amd den yana kullanıyorum. Üretilen kartı geliştirip daha iyisini sunabilir. Nvidia geç kaldığı için böyle bir ihtimal yok. Bu konuda Amd nin Nvidia yı geçeceğini düşünüyorum.

Nvidia Fermi için A4 revizyonuna geçerse Amd Fermi 'yi beklemeden 5890 ve 5990 piayasa çıkartabilir. İşte Nvidia ve bizler o zaman şapa otururuz.

• quote:

quote:

Tecrübeli olduğum için böyle konuşuyorum zaten, adamların verdiği özelliklere bakılırsa 5970 ayarında olmaması için hiçbir sebep yok Adamların amacı tek GPU ile en performanslı kartı yapmak zaten, durum böyle oluncada 5970 ayarında olması hiç şaşırtıcı olmaz doğrusu..

Ayrıca çift GPU arayışına girdiği nereden çıkarıldıki?

ATI lehine birşey yazmayınca hemen şaşırtıcı mı olması gerekiyor Her zaman derim ATI ya da Nvidia'cı değilim, mantığın yanındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 11 Aralık 2009; 15:33:23 >

• aklıma atinin yılbaşında noel satışlarında parseli topladıktan sonra nvidianın gt300leri çıktığında hedeflediği satışları yapamamasını sağlamak için 5800 serisinde indirim yapabileceği gibi bi ihtimal geliyor......
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonZArES

quote:

quote:

Bunda bu kadar şaşılacak ne var GF100'de daha çok işlem gücüne ağırlık verildi 512 Adet çekirdek, yeni önbellek yapısı, 384bit veriyolu ile sağlayacağı belek bant genişliği avantajı ile 5970 ayarında olabilir. Çift gpu'lu kartda çıkarır rakipsiz olarak yüksek segmette kar elde etmeyi düşünür.

512 olsa ne yazar kafa basıyormu 3200 shader 160 tmu bilmem ne kadar ropu olan bir ekran kartından bahsediyoruz ati 300 wattı hedeflemese ortalığı iyice darma duman ederdi

• quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

quote:

quote:

Tecrübeli olduğum için böyle konuşuyorum zaten, adamların verdiği özelliklere bakılırsa 5970 ayarında olmaması için hiçbir sebep yok Adamların amacı tek GPU ile en performanslı kartı yapmak zaten, durum böyle oluncada 5970 ayarında olması hiç şaşırtıcı olmaz doğrusu..

Ayrıca çift GPU arayışına girdiği nereden çıkarıldıki?

ATI lehine birşey yazmayınca hemen şaşırtıcı mı olması gerekiyor Her zaman derim ATI ya da Nvidia'cı değilim, mantığın yanındayım

Sorunuzun cevabı:http://forum.donanimhaber.com/m_36340925/tm.htm

300W TDP sınırlaması mimarilerin birbirine üstünlüğünü karşılaştırmak adına güzel bir zorunluluk aslında... Aynı miktar güç ile hangi mimari daha performanslı olacak ? Fakat şunu da unutmayalım 725mhz çalışsa da 5970'un işlem gücü gerçekten çok ciddi seviyededir, Crysis gibi optimizasyonu kötü oyunlardaki FPS'lere bakıp performans testi yapmak pek mantıklı değil... Ha 3D Mark, Vantage gibi sentetik testler de pek gerçek hayat kullanımını yansıtmayabilir ama unutmayın ki 5970'i 850mhz gpu/1200mhz ram'e çektiğinizde yaklaşık 2 adet 5870 gücüne gelecektir ki bu ÇOK ciddi bir güçtür, hoş 725mhz gpu 1000mhz ram olarak da zaten çok güçlü ama clock'ların neden normalin altında olduğu ortada(300W TDP PCIe sertifika) ama adamlar bunun önüne de "bir overclocka çok sıcak bakıyoruz ve bu kartın acayip bir overclock potensiyeli var" diyerekten çaktırmadan "300TDP var biz ondan 725/1000 yapmak zorunda kaldık, ama eğer sizin düzgün bir PSU'unuz varsa 850/1200'e çok rahat hatta 1000/1250'ye Vmod ile yolunuz var" diyerek geçiyorlar...

Ama standart kartları konuşuyoruz peki, 725/1000 x2 RV870 GPU adına çok ciddi bir güçtür ve Nvidia'nın FERMI gibi çok ciddi bir mimariyle bile tek GPU olarak bunu geçmesine olanak göremiyorum... Tahminim tek GPU'lu ürünleri 58xx serisiyle anca başa çıkacaktır, çift GPU'lu ürünü ise biraz tek GPU'ların başarısına bağlı olarak muamma... Ama ne olursa olsun, NVIDIA'nın tek ya da çift GPU'lu çözümleri ATI'nin 58xx ve 59xx serisine karşı EN AZ %10 fark atamazsa Nvidia çok zor duruma düşer... Hoş bırakın %10'u, %20-30 fark atsa bile fiyat farkından dolayı insanlar 2 tane 58xx alıp Crossfire yapar aynı paraya gene Nvidia al(a)maz...

Kısaca herşey Fiyat/Performans'ta bitecek ama şu da bir gerçek ki 5870'in bile tek başına önümüzdeki en az 1 yıl hiçbir oyun adına zorlanmayacağını düşünürsek Nvidia fezaya giden kart yapsa bana göre gene gereksiz olur... Hoş rekabet olacak, fiyatlar düşecek gene, biz gene 58xx tek ya da çift(crossfire) çözümlerini Nvidia'nın tek GPU'lu çözümleriyle karşılaştırıp(tabii o da Nvidia tek GPU'lu kartlar vaad ettikleri performansı verebilirse) paramız neye yetiyorsa onu alacağız... Gene bize yarıcak sonuçta ama ortada performans adına çok sayıda olasılık, ve yine bu olasılıklara bağlı olarak kartların(hem ATI hem Nvidia) fiyat olasılıkları var... Bizim cebimize yarasın da ne olursa olsun Sonuçta çoğumuz bu kartları oyun oynamak için aldık-alıyoruz-alacağız, istediğimiz oyunu istediğimiz şekilde çalıştırdıktan sonra ha Nvidia ha ATI olmuş, önemli olan bizim cebimizi nasıl en az hafiflettiğidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugu-R -- 11 Aralık 2009; 16:13:46 >

• bu adamın nicki ne zaman monzares oldu yahu daha az önce valour değil miydi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.