Şimdi Ara

Nvidia Dynamic Super Resolution (DSR) İncelemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
9
Favori
23.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet oyunun yüksek çözünürlükleri desteklemesi gerekiyor.Mesela Castlevania oyununda full hd çözünürlükten yüksek çözünürlükleri kullanamıyorsunuz.

@airfield
    Hocam 2K monitörünüz varsa DSR ile ne işiniz var ki?Bu teknolojinin amacı zaten full hd monitöre sahip arkadaşlara daha kaliteli görüntü verebilmek.Ayrıca 4K DSR açınca AA'yı kapatmalısınız zaten.Ayrıca DSR için 970SLI bile yetersiz kalırken tek 980 ile verim almak bence zaten mümkün değil.

Benim ise farkettiğim yeni birşey var.Downsampling 4K,DSR 4K'dan daha çok fps veriyor.Ve DSR'da hafif blurluk var.Deneyip de farkeden var mı?Bunun nedeni nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 11 Şubat 2015; 9:20:31 >
  • kaplamalar gerçekten fark ediyor
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için hocam.

Dead Island 4K ekran görüntüsü;

https://store.donanimhaber.com/f0/69/12/f069128d701ab25081891eb15902ac2b.jpg
     Nvidia Dynamic Super Resolution (DSR) İncelemesi

Bende 2715x1527 dsr diye bişrey çıktı.
    Kartım 780 Tİ
    1920x1080 demi kullanayım yoksa 2715x1527 ye mi getireyim oyunları?
  • cikopelo kullanıcısına yanıt
    Hocam DSR'nin bütün çarpanlarını açın.3072x1728 ya da 2880x1620 öneririm.4K kadar kasıntı değil ve kaplamalar daha iyi 2K'ya göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 11 Şubat 2015; 18:56:07 >
    nasil yapacam acaba ?
    nvidia denetim masasında 1x 2 x 3 x 4 x diye birseyler var o mu?
    Birde smoothnes % kac olmali?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    NVCPL'de 1.5x/1.75x/2x/2.25x/4x var bende.Hepsi açık ve smoothness değeri default kalsın.%33'ten daha yukarı aldığınızda oyun saçmalıyor.
    Teşekkürler, pcye gecince ayarlarım.

hocam smooth %0 da bıraksak daha canlımı olur görüntü? zaten aa var tırtıklanmaya etki etmiyor.
  • Smoothness'i hiç düşürmedim.Deneyip sonuçları paylaşırsanız sevinirim.
    şimdi ben 4 k ya ayarlayınca 28 fps alyom dying light da ultrada 1440p yapınca 60 civarı alyom.
    Bu oranları gerçekten o çözünürlükte oynasam korur muyum?
    Örneğin 2560x1440p monitöre geçsem aşağı yukarı aynı oranları mı alırım?
    Deneme şansım hiç olmadı ama teorik olarak aşağı yukarı benzer performansı almalısınız.
  • DSR Smoothness aslında artan çözünürlüğe göre görüntünün canlı yada blurlu olmasını etkileyen bir özellik

Default değeri olan %33 köşe yumuşatmaya katkı sağlarken görüntünün bulanık olmasını sağlıyor %0 ise daha net ama bir o kadarda tırtıkları artırıyor bu nedenlede tırtıklardan kurtulmak için net görüntü isteniyorsa 2K gibi çözünürlüklerde aa açılması gerekiyor zaten kartların daha doğrusu tek gpulu kartların akıcı oynanabilirlik limiti 2K üzerine çıkamadığı için bu çözünürlükte üstüne aa açılınca ideal kare oranları sağlanamıyor.Alternatifler belirli %33 bulanık ediyorsa %16 ile %33 arasını deneyip kendi zevkinize göre ayarlamalısınız.Nvidia 4K için genelde %16 yı öneriyor ve çözünürlük düştükçe bu değeri artırıyor hangi değer size daha iyi görünüyorsa ona göre ayarlayanız.

DSR ı sadece 1080pde köşe yumuşatma kalitesini beğenmediğim oyunlarda kullanıyorum.Örneğin Far Cry 4 ve Assasin's Creed Unıtyde 1080p de aayı smaada yapsanız msaa8x de yapsanız tırtıklanma etkisini gideremiyor,TXAA yapsanız buda aynı oyunu 2K DSR %33 Smoothness ayarında oynarcasına bulanık bir görüntü veriyor bu sebeptende tırtıklanma etkisini bulanıklık sayesinde gideriyor.Bir başka örnek Dying Light bu oyununda köşe yumuşatma kalitesi iyi değil ondada yine 2K+%25 smoothness ayarı ile 4K map sizeli gölgelerle çok kaliteli ve canlı görüntüler alınabiliyor.

DSR ın en beğendiğim özelliği ise ekran tazeleme hızınında sabit kalabilmesi yani bir nevi native çözünürlüğü 1080P 144 Hz olan monitörünüzü sanalda olsa 4K 144 hz monitöre dönüştürebiliyor olması ayrıca 144 hz tazeleme hızının yaratmış olduğu akıcılık hissini yüksek çözünürlüklerdede alabiliyorsunuz tabi ki gpu gücünüz kadar şu anki 780Tİ ve 980 2K da eğer bellek ile ilgili bir sorun oluşmuyor ise 2K @60 fpsyi çok rahat verebilecek kartlar konumundalar daha alt modellerde ise DSR 1080pde yüksek fps alınabilen oyunlarda kullanılabilir. 1080p de 60 fps alınabilen bir oyunu 2K DSR ile 30-35 li fpslerde oynamanın ne derece bir katkı sağlayacağı ortada bu kadar fps kaybına değecek bir getiri var mı bu kısım kişinin tercihine kalıyor günümüzde 10 fps ile akıcı oynayabiliyorum diyenler olduğu için bir yerden sonra yazılanların pek bir önemi kalmıyor :)

• Yani 1440p ye geçsem güzel sonuçlar elde edermiyim imzamdaki sistemle?
    Çünkü DSR da 1440 p ve üstünde bille 50 60 fps üstü alyom.
  • Yazınızı ilk mesaja ekleyebilir miyim?
    Tabi ki hocam sormanıza bile gerek yok :)
  • Eline sağlık, güzel yazmışın.

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Hocam 4K her türlü hayal de 2K ve 2K-4K arası çözünürlükleri test edip yeni resimler ekleyeceğim. Yeni sürücülerden umutluyum ama ne kadar beklenti içine girmek gerek tartışılır.

Yeni test yapamadın, değil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Hocam 4K her türlü hayal de 2K ve 2K-4K arası çözünürlükleri test edip yeni resimler ekleyeceğim. Yeni sürücülerden umutluyum ama ne kadar beklenti içine girmek gerek tartışılır.

Yeni test yapamadın, değil mi?

Far Cry 4'te,Crysis 3'te test ettim hocam.3K'da her iki oyunda da 55-85 fps arasında oynayabiliyorum.zaman zaman Far Cry 4'ye 100 fps lere çıkıyor.TXAA 2X,gölge mediumda ve kalan herşey ultra...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 13 Şubat 2015; 0:05:11 >

• Güncel tutalım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.