Şimdi Ara

NVIDIA Drivers | 391.35 WHQL | Gerekli temiz kurulum (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
547
Cevap
8
Favori
29.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: X-FI

o zaman global olarak max performansa koyma, sadece o oyunun profilinden prefer max performance seç.

onun dışında dediğim gibi min fpsler çakılmaması lazım, eğer yine çakılıyorsa sistemi tarat ya da işlemcin zayıf kalıyordur. ram hızın neydi?

Hocam dunden beri deniyorum max performans tada cakiliyor. Anlamiyorum bazen yuksek bazen dusuk ama oyle boyle degil 2 fps nedir.

İslemci 2500k @ 4.4 ghz 16gb ram @1600 mhz, samsung evo ssd.

Misal dx11 de pek sorun yok gibi. Oyun modu acik kapali denefim, nvidia paneldeki tum ayarlari trk tek denedim. Ama hep bir dengesizlik. Power 750w zaten.

İsin kotu yani hd 7950den bu karta gecdim onda min fpsler stabil 22-23 arasındaydı. Kart bozuk desem dx11 de bu kadar sikinti olmuyor. Walla cozemedim gitti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 388.13 driver'da eğer oyunlarda takılma yaşıyorsanız, RTSS ayarladan aşağıda gösterildiği gibi power (güç) monitoring'in tikini kaldırın.

NVIDIA Drivers | 391.35 WHQL | Gerekli temiz kurulum
  • Bugün yeni sürüm MSI Afterburner ve birleşik daha yeni sürüm olan RTSS çıktı. Mutlaka indirin.
    http://download-eu2.guru3d.com/afterburner/%5BGuru3D.com%5D-MSIAfterburnerSetup440.zip
    Eski sürümü (ilk Afterburner ve sonra RTSS, setting ayarlarını size sorulunca evet diyip silmeyebilirsiniz) silip, restart atın ve bunu yükleyin.

Afterburner dünyadaki bütün overclock programlarından daha stabil çalışmakta olup en iyi güncellemeleri almaktadır. Precision X'i bir süre deneyip silen biride olaraktan söylüyorum ki Afterburner daha iyi.

• Experiance ciddi anlamda saçmalıyor bende. son sürüm yüklü. eskiye de dönemiyorum hemen yenisiyle güncelliyor :( eskiden böyle değildi.
    bazen fps gösteriyor bazen göstermiyor bazen de kaydetmiyor :D böyle
  • quote:

Bugün yeni sürüm MSI Afterburner ve birleşik daha yeni sürüm olan RTSS çıktı. Mutlaka indirin.
    http://download-eu2.guru3d.com/afterburner/%5BGuru3D.com%5D-MSIAfterburnerSetup440.zip
    Eski sürümü (ilk Afterburner ve sonra RTSS, setting ayarlarını size sorulunca evet diyip silmeyebilirsiniz) silip, restart atın ve bunu yükleyin.

Afterburner dünyadaki bütün overclock programlarından daha stabil çalışmakta olup en iyi güncellemeleri almaktadır. Precision X'i bir süre deneyip silen biride olaraktan söylüyorum ki Afterburner daha iyi.

Şimdi bende 1 gb gtx 560 ti var gta 5 oynarken takılmalar oluyor o takılmalara çaremi olacak şimdi bu ? Neyi nasıl yapmam gerekiyor ?

• poyraz_371 kullanıcısına yanıt
    Senin kullanman gereken en stabil sürücü 378.92 dir, onun dışında en performanslı olan sürücü işe 381.89 ancak o seviye kartlarda gözle görülür fark yaratamayacağından yinede 378.92 kullanmanı öneririm, güncel olsun dersende 387.92 gta v te stabildir v.s.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

Senin kullanman gereken en stabil sürücü 378.92 dir, onun dışında en performanslı olan sürücü işe 381.89 ancak o seviye kartlarda gözle görülür fark yaratamayacağından yinede 378.92 kullanmanı öneririm, güncel olsun dersende 387.92 gta v te stabildir v.s.

Hocam ben bu kartı 1ghz e overclock yapabiliyordum.

Ne olduysa kart artık 958mhz den fazlasını görmez oldu. Voltajı arttırdığım halde bile hiç bir etkisi olmuyor sanki birşekilde kart sınırlandırıldı.

5 yıldan fazladır kullanıyorum. Kasada tek değişen psu . 750 wattlik bir psum vardı bozulunca 600wattlik bronze sertifikalı bir psu aldım. Onunda tek 6pinli çıkışı var diğer 6pini 12 volttan ceviriyorum. Aceba eskiye nazaran oc verimi bundan mı düştü diyorum.

Birşey getireceğinden değil fakat bazan kafama takılıyor.

Sizce sıkıntı ne olabilir?

• poyraz_371 kullanıcısına yanıt
    O durum aslında biraz karışık.

Aynı kartın farklı sistemlerde o.c değerininin farklı olduğuna bizzat şahit oldum, yani elimdeki bir kartı söküp başka sistemde aynı sürücüyle denediğimde bendekinden yüksek değerlerde sorunsuz çalıştığına şahit oldum.

Sende psu değişmiş, 750W psu belki daha yüksek yada stabil bir amper veriyorken kart daha yüksk hızlara çıkabiliyordu şimdiki psu da ise amper stabilitesi eskiye göre biraz daha kötü veya tam terside olabilir, yani eski psu bozulmaya doğru gidiyordu ve amperi stabil değildi yeterince üretemediğinde işe birazda yüksek voltaj karıştırıyordu ve kart o sayade daha yüksek hızlara çıkabiliyordu yada bu durumlarla hiç alakasız olrk kart artık eskidiğinden üzerindeki bileşenler değer kaybettiler ve gpu kart üzerinden yeterince beslenemiyor veya zamanla gpu da bir aşınma sözkonusu oldu ve sebep bundan kaynaklanıyor gibi aklımıza gelmeyecekte birçok sebep olabilir yani bunu tutup sadeece sürücüye bağlamak biraz yersiz olur.

Mesela ben her çıkan sürücüleri boş zamanım olduğunda kurar denerim ve pek sürücü kaçırmam, bugüne kadar bildiğim 2 sürücüde o.c potansiyali düştü gibi yorumlar oldu bunlardan sadece birinde durumun gerçek olduğunu sürücüleri denediğimde gördüm, onun dışında sürücülerde performans düşüşü filan gibi konularda var ama ben yaptığım denemelerde öyle bir durum görmedim, hiçmi görmedim gördüm, ama belli oyunlarda yani 10 oyunun 1 inde düşüş vardı diğerlerinde ya artış yada hiç bir değişiklik yoktu ve hemen sonraki sürücüde genelde o düşük olan oyunda düzeliyordu bu yüzden sürücülerde genel manada yani (x sürücü versiyonu diğer versiyonlara göre bütün oyunlarda düşüş yaratıyor) demem yanlış olur v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 2 Kasım 2017; 18:14:32 >

• GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız. Bu son driver ile 1 ghz 1.125mv ta 1 saat takılmadan gta5 oynattı ama yine çöktü kart.

Cevaplar için Teşekkürederim

• quote:

388.13 driver'da eğer oyunlarda takılma yaşıyorsanız, RTSS ayarladan aşağıda gösterildiği gibi power (güç) monitoring'in tikini kaldırın.

1070 kullanıyorum. Herhangibir sorunum yok bu ayarla.
  • GTX 970 kullanıyorum az önce COD WW 2'ye ilk kez girdim oyunda feci takılmalar var, arka planda hiçbir şey olmadığı halde ram şişiyor 8000 mb'ı geçiyor 8 gb ramim var, oyun oynanmayacak derece takılmalar yapıyor, grafik ayarlarıyla oynadım değişen bir şey yok, ilk bölümdeki Normandiya çıkartmasında çatışma başlayınca başladı takılmalar.

Bu yüzden stabil, sorunsuz ve performansı düşürmeyecek bir sürüm arıyorum? 388.13'te sorun yaşayan var mı gtx970'le? Şu an 378.78'deyim aslında bozmak istemiyorum ama bu oyun için versiyonu mecbur değiştireceğim sanırım.
  • Selamlar,

Bahsettiğiniz sorun sürücüden daha çok oyundan kaynaklı çünkü Call Of Duty serisi Advanced Warfareden itibaren oldukça yüksek ekran kartı belleği gereksinimi duyuyor ve kartın belleği yetersiz geldiği durumlardada sistem belleğinden kullanmaya başladığından bu durumda oyun içi takılmalara neden oluyor.Cod WWII de aynı şekilde yüksek miktarda ekran kartı ve sistem belleği kullanıyor ve 11 Gb belleğe sahip 1080 Tİ ın bu oyunda bellek miktarının tamamına yakınını kullanıyor.Sürücü değişimi yada önceki sürücülere geçiş oyunda yaşadığınız ani takılmaları iyileştirmeyebilir çünkü ekran kartı bellek kullanımı yüksek olduğundan muhtemelen kartın belleği yetersiz geliyor ve bu durumda sistem belleğinden kullanmaya başlayıncada bu sefer 8 gb lık bellekte dolduğundan oyun içi takılmalar artıyor.Advanced Warfareden beri benzer bir durum devam ediyor.Grafik ayarlarında ekran kartı bellek gereksinimini artıran birkaç ayar mevcut onları ekran kartınıza ve sistem bellek miktarına göre düzenlerseniz sürücü değiştirmekten daha faydalı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 9 Kasım 2017; 22:47:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Terminator T-800

Selamlar,

Bahsettiğiniz sorun sürücüden daha çok oyundan kaynaklı çünkü Call Of Duty serisi Advanced Warfareden itibaren oldukça yüksek ekran kartı belleği gereksinimi duyuyor ve kartın belleği yetersiz geldiği durumlardada sistem belleğinden kullanmaya başladığından bu durumda oyun içi takılmalara neden oluyor.Cod WWII de aynı şekilde yüksek miktarda ekran kartı ve sistem belleği kullanıyor ve 11 Gb belleğe sahip 1080 Tİ ın bu oyunda bellek miktarının tamamına yakınını kullanıyor.Sürücü değişimi yada önceki sürücülere geçiş oyunda yaşadığınız ani takılmaları iyileştirmeyebilir çünkü ekran kartı bellek kullanımı yüksek olduğundan muhtemelen kartın belleği yetersiz geliyor ve bu durumda sistem belleğinden kullanmaya başlayıncada bu sefer 8 gb lık bellekte dolduğundan oyun içi takılmalar artıyor.Advanced Warfareden beri benzer bir durum devam ediyor.Grafik ayarlarında ekran kartı bellek gereksinimini artıran birkaç ayar mevcut onları ekran kartınıza ve sistem bellek miktarına göre düzenlerseniz sürücü değiştirmekten daha faydalı olacaktır.

Hocam, teşekkür ederim ama sorunun kaynağını buldum. MSI Afterburner ve RTSS'yi kapatıp oyuna tekrar girdim yağ gibi akıyor. Ben sürekli bütün oyunlarda her daim bu 2 şeyi açık bırakarak oynuyordum anlık olarak sıcaklıkları ve fps'i görebilmek için ama sanırım bu tarz programlar da sorun çıkartabiliyor. Afterburner'ı kapatınca oyunda hiçbir takılma yaşamadım baya ilerledim.
    Ayrıca zaten üstte söylemiştim hocam grafik ayarlarını epey oynadım, düşürdüm bir şey değişmedi diye. Neyse ki sorunun kaynağını buldum.

Peki acaba Afterburner'ı güncellesem sorun geçer mi? Şahsen o program çok işime yarıyor ekran kartı için biraz daha sessiz olması açısından kendi fan ayarım falan vardı + bir de anlık donanım durumunu da görmeyi çok istiyorum. Afterburner baya kullanışlı bir şey vazgeçmek de zor geliyor.

Benim jeton şimdi düştü bundan öncesinde bu imzamdaki sistemle milletin rahatça oynadığı bazı oyunlarda ben yine takılmalar yaşıyordum hep oyuna atıyordum suçu belki de Afterburner yüzünden oynayamadım o oyunları da ... İnsan şaşırıyor vallaha. PC böyle bir şey işte. Nereden neyin sorun çıkaracağı belirsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 9 Kasım 2017; 23:20:31 >

• Hocam bende sürekli arka planda Afterburner(ek olarakta Precision XOC) kullanıyorum fakat kullandığım süre boyunca programın oyunlarda bir soruna neden olduğunu açıkcası gözlemlemedim.Programı uzun süredir en güncel sürümleri olacak şekilde(betalarda dahil) kullanırım ve buna benzer bir soruna ilk kez rastlıyorum.Programı mümkün olduğu sürece güncel sürümde kullanmaya çalışın ayrıca vaktiniz varsa program açıkken sorun yaşadığınız oyunlarda kullanılan ekran kartı belleği,sistem belleği ve elde edilen frame time değerlerini paylaşırsanız sorunun programdan mı yoksa sistem kaynakları kullanımından mı kaynaklandığını daha iyi gözlemlemiş oluruz çünkü programın bu tür soruna neden olduğunu açıkcası pek fazla görmedim ve bunu belirleyebilmenin tek yolununda program açıkken elde edilen frame time değerleri ile açıklanabileceğini düşünüyorum.

• quote:

Hocam bende sürekli arka planda Afterburner(ek olarakta Precision XOC) kullanıyorum fakat kullandığım süre boyunca programın oyunlarda bir soruna neden olduğunu açıkcası gözlemlemedim.Programı uzun süredir en güncel sürümleri olacak şekilde(betalarda dahil) kullanırım ve buna benzer bir soruna ilk kez rastlıyorum.Programı mümkün olduğu sürece güncel sürümde kullanmaya çalışın ayrıca vaktiniz varsa program açıkken sorun yaşadığınız oyunlarda kullanılan ekran kartı belleği,sistem belleği ve elde edilen frame time değerlerini paylaşırsanız sorunun programdan mı yoksa sistem kaynakları kullanımından mı kaynaklandığını daha iyi gözlemlemiş oluruz çünkü programın bu tür soruna neden olduğunu açıkcası pek fazla görmedim ve bunu belirleyebilmenin tek yolununda program açıkken elde edilen frame time değerleri ile açıklanabileceğini düşünüyorum.

Hocam takılmaları yaşarken ekran görüntüleri almıştım (Afterburner açıkken yani), atıyorum aşağıya, bu resimlerde ayarlar gtx970'e göre düşük seviyede. Çözünürlük 1080p, Scaling de %100 yani 1080p o da. FXAA açık, Texture High (Extra en yüksek), Shadow ayarları Normal'de.

Afterburner'ı kapattıktan sonra oynarken ara sıra çatışmanın ortasında hızlı bir şekilde alt-tab yapıp görev yöneticinden ram kullanımına baktım 3-4 defa, 6.7 - 6.8 GB civarı gösteriyordu.

EDIT: Şimdi fark ettim ekran kartı Vram'i uçmuş. Yalnız bu ayarlarda bana oyunda 2700 mb gösteriyordu kullanılacak Vram ayar sayfasında.

Bu arada Afterburner'sız oyunu rahat oynadım ama bazı sahne geçişlerinde anlık yarım saniye-1 saniyelik takılmalar oldu ama oyun zevkini baltalayacak gibi değildi. (misal checkpoint'in değiştiği ve başka cepheye doğru hareket edilirken veya açık alandan ormanlık alana geçerken gibi gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 10 Kasım 2017; 0:9:1 >

• Hocam ekran görüntüleri aslında her şeyi açıklıyor.Ekran kartı belleği ve sistem belleği tamamen kullanılmış ve buda oyundaki takılmalara neden olan en önemli etken gibi görünüyor.Mesajınız üzerine Afterburner kapalıyken sistem kaynak kullanımları ile açıkken ulaşılan kullanımları kontrol ettim ve Afterburner açıkken kullanılan değerlerle kapalıyken kullanılan değerler arasında kayda değer bir fark oluşmayıp akıcılık anlamındada bir fark gözlemlemedim.Bence bu takılmaların asıl nedeni ekran kartı ve sistem belleğinin tamamen dolması ama Afterburnerdan kaynaklandığını düşünüyorsanız arka planda kullanmadan yada farklı bir program kullanarak oynamayı deneyebilirsiniz.
  • quote:

Hocam ekran görüntüleri aslında her şeyi açıklıyor.Ekran kartı belleği ve sistem belleği tamamen kullanılmış ve buda oyundaki takılmalara neden olan en önemli etken gibi görünüyor.Mesajınız üzerine Afterburner kapalıyken sistem kaynak kullanımları ile açıkken ulaşılan kullanımları kontrol ettim ve Afterburner açıkken kullanılan değerlerle kapalıyken kullanılan değerler arasında kayda değer bir fark oluşmayıp akıcılık anlamındada bir fark gözlemlemedim.Bence bu takılmaların asıl nedeni ekran kartı ve sistem belleğinin tamamen dolması ama Afterburnerdan kaynaklandığını düşünüyorsanız arka planda kullanmadan yada farklı bir program kullanarak oynamayı deneyebilirsiniz.

İşin tuhaf tarafı zaten ayarlar gtx 970'e göre düşük oyunun ayarlar kısmında bellek kullanımı 2700 civarı gösteriyordu, şimdi Afterburner'ı son sürümüne güncelledim, ayarları falan da sil baştan yapıp bu şekilde tekrar bir gireceğim denemeler yapacağım, sonuç alamazsam son çare nvidia sürücüsünü güncelleyeceğim.

• Grafik ayarları bu haldeyken kullanılan ekran kartı belleğine bakarsak ayarları yükselttiğinizde oyun daha fazla V-rame ihtiyaç duyacaktır fakat kartta yeterli bellek olmadığından bu seferde sistem belleğine yüklenecek oradada tam kullanım olunca takılmalarda artış daha fazla oluşacaktır.Aslında sisteme bir 8 gb daha ram takviyesi yapsanız bu takılmaları büyük ölçüde giderirsiniz.Oyunun bellek kullanım kısmı hatalı orada yazan değerin çok daha üzerinde ekran kartı belleğine ihtiyaç duyuyor.4K ultrada grafik bellek barı 5 gb civarında gösteriyor fakat oyuna girince bu değer 10 gb ı aşıyor.Bu nedenle takılmaların asıl nedeni ne sürücü nede Afterburner ekran kartı bellek miktarı ve sistem belleğinin oyun tarafından tamamen kullanılması ve daha fazlasına ihtiyaç duymasından kaynaklanıyor.Oyun bir şekilde ekran kartı belleğinin tamamını kullanacak düzeyde optimize edilmiş ve haliyle kart belleği oyunun ihtiyaç duyduğu değerin daha altında olunca oyun sistem belleğine yüklenmeye başlıyor buradada 8 gb lık sistem belleğini dolduruncada takılmalar oluşuyor.Umarım yapacağınız denemelerde bir sonuca ulaşırsınız ve takılmaları minumum seviyeye getirirsiniz fakat oyunun yüksek değerde ekran kartı belleği ve sistem belleği ihtiyacı olduğunuda belirtmem gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 10 Kasım 2017; 0:54:26 >

• quote:

Grafik ayarları bu haldeyken kullanılan ekran kartı belleğine bakarsak ayarları yükselttiğinizde oyun daha fazla V-rame ihtiyaç duyacaktır fakat kartta yeterli bellek olmadığından bu seferde sistem belleğine yüklenecek oradada tam kullanım olunca takılmalarda artış daha fazla oluşacaktır.Aslında sisteme bir 8 gb daha ram takviyesi yapsanız bu takılmaları büyük ölçüde giderirsiniz.Oyunun bellek kullanım kısmı hatalı orada yazan değerin çok daha üzerinde ekran kartı belleğine ihtiyaç duyuyor.4K ultrada grafik bellek barı 5 gb civarında gösteriyor fakat oyuna girince bu değer 10 gb ı aşıyor.Bu nedenle takılmaların asıl nedeni ne sürücü nede Afterburner ekran kartı bellek miktarı ve sistem belleğinin oyun tarafından tamamen kullanılması ve daha fazlasına ihtiyaç duymasından kaynaklanıyor.Oyun bir şekilde ekran kartı belleğinin tamamını kullanacak düzeyde optimize edilmiş ve haliyle kart belleği oyunun ihtiyaç duyduğu değerin daha altında olunca oyun sistem belleğine yüklenmeye başlıyor buradada 8 gb lık sistem belleğini dolduruncada takılmalar oluşuyor.Umarım yapacağınız denemelerde bir sonuca ulaşırsınız ve takılmaları minumum seviyeye getirirsiniz fakat oyunun yüksek değerde ekran kartı belleği ve sistem belleği ihtiyacı olduğunuda belirtmem gerekiyor.

Hocam mesajımdan sona Afterburner ve RTSS'yi açtım ve oyuna girdim. Şu an 1 bölüm oynadım komple ve bölüm boyunca anlık ekran görüntüsü aldım sürekli, aşağıya atacağım biraz fazla oldu resimler. Aksiyonun başladığı andan itibaren hep sabit 4000 mb Vram ve 7900 - 8000 mb civarı sistem belleği yediğini gösterdi, tuhaftır ki koca bölümde 1 kere bile takılma olmadı, sahne geçişlerinde bile olmadı hiç, aksiyonun içine olabildiğince girmeye çalıştım bu sefer hiç teklemedi aktı gitti. Ayarları da kurcalamadım, aynı söylediğim gibi bıraktım.

Ayarlar:

Oyun içi ekran görüntüleri (hikaye modundan spoiler içerir!):

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 10 Kasım 2017; 1:32:49 >

• gtx 950m ekran kartım var yeni gelen sürücüyü yükledim fakat oyuna girdikten sonra memory hatası veriyor ve tekrar oyuna girdiğimdde gtx950m ekran kartını oyun görmüyor ne yapmalıyım arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.