Şimdi Ara

NVIDIA DirectX 12 Yalanı!!! (GTX 960M) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
0
Favori
6.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fark ettiniz mi? bilmiyorum. Meali "-Yersen 12.1'e kadar yolu var"

he bu aldatmaca sayılamaz mı? maalesef hukuken değil. Ama reel de bariz yanıltma.

Şunu da söylemeden edemeyeceğim. Arkadaş kopyala yapıştır yapmış kimin gerçekte neyi desteklediği göstermiş. Anlayana ama hala görmek isteyen görmek istediğini görüyor.

Ne Amd'si Ne dx12'si. Bu konu yabancı forumlarda da çok tartışıldı. Amd'nin destekler yalan olunca -ne gerek var ötesine berisine, bilmem ne kıvır da kıvır.

miadı dolmuş 4 senelik mimariden hangi dx12 desteğinden bahsediyorsunuz? Ama algılar üzerine oynamak kolay.

İşinize gelmeyebilir. İnanmak istemeyebilirsiniz.

Fakat maalesef ki gerçek anlamda dx12'Nin tüm levellarını donanımsal adam gibi adam destekleyen Maxwell 2.0 mimarisidir. Pascal bunun kaslısı olacak gibi görülüyor.

dx12 3 levellı halen kimsenin tam anlam veremediği bir yapıdan oluşuyor. Bunun tüm levellarına donanımsal tam destek veren şu ana kadar benim bildiğim Maxwell 2.0

Bunun haricinde bilmediğimiz birşey varsa bilelim. Ama gerçekten biliyorsanız yazın lütfen. İçi boş hiç bir dayanağı olmayan sanrılarla yazmayın. Boşuna vakit tüketmeyin.

• B.M.W kullanıcısına yanıt
    Masaüstü tarafında GTX 950'de DX 12'ye tam destek veriyor unutmamak gerek
  • Algı operasyonudur bunlar bir takım çevrelerin uydurmasıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeAYDIN

Elimde Monster Abra A5 V2.1 laptop var. Eski laptopım bozulmuştu ve 1 günümü vererek araştırarak aldım (normalde çok daha uzun süreler araştırırım). Laptoptan memnunum sorun onla ilgili değil fakat rastertek sitesindeki DirectX 12 tutoriallarını deniyordum. Kodu bir çalıştırdım ki DirectX12 desteği yok uyarısı aldım. Hemen dxdiagı açtım ve gördüm ki intel kartımın feature leveli 11_1, GTX 960Min feature leveli 11_0. Hemen NVDIA sitesine girip baktım feature level 12_1 olduğunu söylüyorlar. Link burada:

http://www.geforce.com/hardware/notebook-gpus/geforce-gtx-960m/specifications

Acaba benim driverda mı problem var diye güncel driverı kurdum tekrar baktım değişen bir şey yok. Sonra internetten araştırdım şuan bu durum herkeste böyleymiş. notebookcheck de zaten 960M için feature leveli 11_0 söylüyor. Link burada:

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-960M.138006.0.html

İnternette Maxwell v1lere 12_1 desteğinin gelmeyeceği gibi bir şey okudum fakat yukarıda attığım gibi NVIDIA sitesinde feature levelin 12_1 olduğunu iddia etmiş. Benim derdim oyun oynamak falan değil. Ben yazılım mühendisliği öğrencisiyim. Grafik programlamaya da ilgim var. Şu laptopa 3500 tl verdim her işimi görsün diye. Açıkcası NVDIA'nın sitesinde yazanın da doğruluğunu araştıracak vaktim de yoktu laptopı alırken. Alalı da bilmem kaç ay oldu, daha geri verme gibi bir durum da olamaz sanırım. Bilseydim böyle olacağını 970Mli laptoplara 4500TL veya daha fazla vermezdim de en azından 965Mli bir laptop arardım ya da dandik bir laptop alıp masaüstü toplardım. Bu 12_1 feature level desteğine gerçekten ihtiyacım var. Zaten intel ekran kartından nvidia ekran kartına geçiş problemini çözcem diye de 3 gün uğraşmıştım. Şu NVIDIAnın rezilliklerinden bıktım artık. Zaten eminim ki bilgisayardan pek anlamayan veya oyun oynamayanların %80-90ı NVIDIA ekran kartını farkında olmadan kullanamıyor, boş boş yatıyor o ekran kartı orada. Bir de bi ton para veriliyor o ekran kartlarına iyi bir ekran kartım olsun diye. NVIDIAya mail attım bakalım nasıl geri dönüş yapacaklar. Bu konuda yapabileceğim herhangi bir şey var mı?

Evet kardeşim malesef ki bende nvidianın sitede yazdığına kanarak bu 960m kartını alanlardanım malasef şemsiye açılmıyor

• B.M.W kullanıcısına yanıt
    Gtx 960 tam dx12 destekliyormu? Cunku bazı ekran kartları dx12yi tam desteklemiyormus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NVIDIAya attigim maile gece cevap gelmis biraz daha detayli bilgi verin vs diye. Gecistirme maili buyuk ihtimal ama gorcez artik. Musait olamadim geceden beri. Eve gecince cevap atcam. Burdan da bilgilendiririm ilgilenenleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

Sadece şunu bilseniz yeterliydi, GTX950M/860M/960M gpu ları masaüstü tarafında ilk nesil (1.0) Maxwell olan GTX750 Ti gpu sunu kullanıyor ve DX12 ye tam destek maalesef maxwell 2.0 mimarisi ile geliyor oda masaüstü tarafında GTX960 ve sonrası demek, notebook larda ise GTX965M ve sonrası.

Sanırım arkadaş gtx960 la 960m i aynı sanıyor.

Vay kardeşim daha konuyu okumamışsın bile. Niye insanlara aptal muamelesi yapıyorsun okumadan? Nedir bu ön yargı? Attığım linke baksana bi orda 960 mı yazıyor 960M mi yazıyor??? Alta in bi de DirectX özelliğine bak bakim orda parantez içinde feature level 12_1 yazıyor mu yazmıyor mu?

Okumadım valla saçma sapan başlıklar ve içeriklerini çok okumuyorum. Sen kalkp şirketin değil başka bir sitenin dediklerine bakıyorsan ben senin yazdığını okumam. Mesela Mete de bir şeyler yazıyor okuyorum. niye okuyorum gülesim geliyor ondan okuyorum. Ortada AMD ve dx12 destekli oyun yok. Adam diyor ki dx12 özellikleri sadece amd de çalışacak. Neye göre diyor? Amd nin şirketi tarafından yapılan kıytırık bir demoya dayanarak diyor. Sırf bu dx12 ve vram muhabbetine gittim r290x aldım. Şu an satıyorum. neden? Çünkü bu tür büyük güncellemeler 2 seneden önce elle tutulur bir şey sunmuyor. o arada da zaten sistemler eskiyor.

aynen ben de meteyi gülmek için okuyorum

• quote:

NVIDIAya attigim maile gece cevap gelmis biraz daha detayli bilgi verin vs diye. Gecistirme maili buyuk ihtimal ama gorcez artik. Musait olamadim geceden beri. Eve gecince cevap atcam. Burdan da bilgilendiririm ilgilenenleri.

Adamlar bu akdar kısa sürede maila tmış. Maili zahmet edip okumamışsın. Geçiştirme mailidir diyorsun. Bu nasıl bir önyargıdır?
  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    gene on yargili olan sensin kusura bakma. Satasmak icin satasiyosun resmen. Yazdigimi istedigin gibi yorumlamissin. Ben maillerini okumadim demedim. Dedigim gibi okudum ve benden ek bilgi istemisler. Ben de bu aksam geri cevap attim. Gecistirme mailidir derken kastettigim simdi benden istedikleri eksta bilgiler zaten benim ilk mailde soyledigim seyler aslinda. Sadece benim dxdiag ciktimi gormek istiyor vs. Napcaksa benim dxdiagimi... Sanki feature leveli suan 11.0 desteklediklerini bilmiyormus gibi yalandan bana soru sormus. Tipki ttneti internetim yavas diye aradigindaki sorulan gereksiz sorular gibi... Komik yani benden dxdiag istemesi. Ben DirectX 11i calistirmiyo diye sikayet etsem de dxdiagi gormek isteseler anlarim da zaten suan feature level 12.1i desteklemediklerini kendilerinin biliyo olmasi lazim. Umarim anlatabilmisimdir. Okudum yani maili. Lutfen bana gereksiz satasmayin. Su mesajiniz gercekten fanboyluk iceriyor.

• quote:

NVIDIAya attigim maile gece cevap gelmis biraz daha detayli bilgi verin vs diye. Gecistirme maili buyuk ihtimal ama gorcez artik. Musait olamadim geceden beri. Eve gecince cevap atcam. Burdan da bilgilendiririm ilgilenenleri.

O maili @sadtneverdie nickli arkadaşımıza gönderirseniz kendisini gerçekten çok mutlu edersiniz mailde nvidia logosu varsa havalara uçar o derecedir nvidia sevgisi.

• quote:

gene on yargili olan sensin kusura bakma. Satasmak icin satasiyosun resmen. Yazdigimi istedigin gibi yorumlamissin. Ben maillerini okumadim demedim. Dedigim gibi okudum ve benden ek bilgi istemisler. Ben de bu aksam geri cevap attim. Gecistirme mailidir derken kastettigim simdi benden istedikleri eksta bilgiler zaten benim ilk mailde soyledigim seyler aslinda. Sadece benim dxdiag ciktimi gormek istiyor vs. Napcaksa benim dxdiagimi... Sanki feature leveli suan 11.0 desteklediklerini bilmiyormus gibi yalandan bana soru sormus. Tipki ttneti internetim yavas diye aradigindaki sorulan gereksiz sorular gibi... Komik yani benden dxdiag istemesi. Ben DirectX 11i calistirmiyo diye sikayet etsem de dxdiagi gormek isteseler anlarim da zaten suan feature level 12.1i desteklemediklerini kendilerinin biliyo olmasi lazim. Umarim anlatabilmisimdir. Okudum yani maili. Lutfen bana gereksiz satasmayin. Su mesajiniz gercekten fanboyluk iceriyor.

Hala başka bir sitede gördüğün haberi nvidia dan yapılan bir açıklama gibi konuşuyorsun. Önyargılı olduğunu ikimizde biliyoruz. At bakalım amd ye mail cevap nasıl olacak? Sana mail at demesem mail bile atmayıp şirketi suçlayamaya devame decektin. Mail attın bilgi istediler. Şimdi de diyorsun ki zaten cevap veremeyecekler beni oyalıyorlar. Şaka gibisin ama hiç komik değilsin.

@Hulux hülox arkadaşım cidden alsana benim r290xi nvidiaya geçiyim. DÜkkanımda detayları bulabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

O gördüğünüz Feature Levels kısmına takılmayın sebebi şu DX12 ye alt seviyedeki kartlar 11.3 üzerinden destek verecekler kabaca tarif edersek , D3D12 uygulamaları çalıştırıp performans kazanımı sağlayabileceksiniz yani Feature Level kısmında DX12 desteği yazılımsal olarak sağlanacak direkt donanımsal yerine tüm olay bundan ibaret
    (700 serisi DX 12 öncesinde 11.2 (feature 11_0) şeklinde tanımlanıyordu yani kabaca 11.0 donanım destekli , 11.2 özellikleri yazılımsal şeklinde )
    Ha derseniz sitede yazıyor neden ben executionda kullanamıyorum derseniz orada büyük ihtimal destek şu an için D3D12 tüm özellikleri ile desteklenmediği için diyeceklerdir.
    DX12.1 uygulamaları açarsa o zaman bişey diyemeyiz , Kaba bir mantıkla okuyabilir ama yazamaz gibi)

Örnek olarak GM107 GPU'su yani sizn kartınız DX12 desteklemiyor olsaydı alttaki test nasıl gerçekleşebilirdi ?

http://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2015/03/26/directx-12-delivers-amd-nvidia-and-intel-hardware-tested-with-awesome-improvements/#58ae091d2616

yada GTX 770 ile

Benim size tavsiyem UE4 demoları üzerinde DX11 ve DX 12 testleri yapmanız böylece kartınızın DX 12 desteğini görebilmeniz , paralel programla ile uğraşan biri olarak size tavsiyem şu an için DX 12 ye odaklanmamanız daha standartların oluşması için zamana ihtiyaç var

Örneğin AMD , NVIDIA'nın 12.1'inde olan CoR ve ROV için gerek yok dedi ama yeni çıkan(sonradan patch ile gelecek) çıkacak olan oyunlarda DX 12.1 özellikleri kullanılacak gibi duruyor yani sözün özü henüz neyin ne olduğu tam olarak kesinleşmediği için tool tarafında eksik kısımların olması normaldir diye düşünüyorum

Alttaki linkten DX11-12 karşılaştırmasını yapabilirsiniz

http://en.file-upload.net/download-10948285/OpenJungle.zip.html

Teknik olarak okuyabilir ama yazamaz diye bir sey olmaz. Yazabilir ama okuyamabilirsin ama tam tersi asla. Zaten kodu 12.1 yaparak derliyorum. Calistirirken calismiyor. Yazilim konusunda bilginiz var mi yoksa varsayim olarak mi soylediniz bilmiyorum ama kodu derleyememe gibi bir sey olmaz. SDKsi varsa derlersin her turlu.

• EfeAYDIN E kullanıcısına yanıt
    Ben orada "kabaca" yazdim , sadece siz değil başka okluyanlarda anlayabilsin diye o kısma takılmayın (derlemeden bahsetmiyorum), ek olarak profilim açık bakabilirsiniz ne iş yaptığıma(buradan da yanlış anlam çıkarmayın )

Siz benim dediklerimi denediniz mi ben onu merak ediyorum test olark palaşırsanız güzel olur
  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    Hakaret edeyim diye gercekten beni zorluyorsun ama etmicem guzel arkadasim. Bak bana bak. Su konunun ilk mesajina bak. Lutfen yanina turkce bilen birini al ve oku. Senin anladigin dilde sana tercume etsin. Konuyu acmadan once zaten mail attim. Ilk mesajimda da mail attigimi soyledigimi gorebilirsin. Son cumleme bak ilk mesajdaki. Ayrica ilk mesajimda link verdim bak geforce sitesi NVIDIANIN KENDI SITESI!!!!! Zaten maillesmeyi de geforce sitesinin support bolumunden yapiyorum. RESMI SITELERI YANI. Bak orda ozelliklerinde ne yaziyor kartin????? 12.1 YAZIYOR MU YAZMIYOR MU IYI BAK. Lutfen arkadasim bak trollugu birak.

• turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Sizi rencide etmek icin falan demedim yanlis anlamayin. Dedigim testler derken? Attiginiz linkte directx 12 test etmisler tamam guzel de feature level 11.0da test etmislerdir iste. Ben directx 12 calistirmiyor demiyorum feature level 12.1 degil diyorum. Yoksa kodda feature level kismini 11.0a dusurup ben de calistiriyorum. Ayrica ben 11.3 destegi falan da istemiyorum 12.1 destegi istiyorum. Madem sitede specificationda 12.1 yazildi benim kartimin 12.1 driveri olmasi lazim.

• EfeAYDIN E kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah yanlış anlamadım merak etmeyin Bir linki atmayı unutmuşum evet şu an farkettim , tool kısmındaki sözlerimden bahsediyorum aslında neyse öenmi yok bunların , siz mailleşin önemli olan sorununuzun çözülmesi yada bilgilendirilmeniz yada gerekli toolların driverların ne zaman verileceiği hakkında bilgilendirilmeniz gerek bunları mutlaka paylaşın , NVIDIA TR ile mi konuşuyorsunuz yoksa USA ile mi peki
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Turkce maillesmek aklima bile gelmedi var mi oyle bir destek onlarin da konudan haberi oldugunu sanmam. Direk geforce sitesinde support kismina ingilizce soru sordum. Bakalim buyuk ihtimal bu gece 12 gibi mail atcaklar. Dun gece 12 gibi ek bilgi isteyen mail atmislardi. Insallah gene sorunu anlamadik ayagina yatmazlar. Duzgun cevap alabildigim zaman cevabi ilk mesajda paylascam.

• quote:

Sizi rencide etmek icin falan demedim yanlis anlamayin. Dedigim testler derken? Attiginiz linkte directx 12 test etmisler tamam guzel de feature level 11.0da test etmislerdir iste. Ben directx 12 calistirmiyor demiyorum feature level 12.1 degil diyorum. Yoksa kodda feature level kismini 11.0a dusurup ben de calistiriyorum. Ayrica ben 11.3 destegi falan da istemiyorum 12.1 destegi istiyorum. Madem sitede specificationda 12.1 yazildi benim kartimin 12.1 driveri olmasi lazim.

quote:

Nvidia’s various 4xx, 5xx, 6xx, and 7xx families will all support DirectX 12 at the 11_0 or 11_1 feature level, with the GTX 750 Ti offering FL 12_0 support.

Şimdi, sizin ekran kartınız 12.0 bile desteklemiyor.
    quote:

DirectX DirectX 12 (FL 11_0), Shader 5.0

Daha ne diye lafı uzattığımızı merak ediyorum.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle desteklemiyor ben de ondan bahsediyorum geforceta specification da da destekledigini iddia ediyor iste. Ben burda destekleyip desteklemedigini tartismiyorum zaten NVIDIAnin yanlis bilgiyle urun sattigini soyluyorum ve donecekleri mailin cevabini paylasacagim. Destekleyip desteklemedigi konusunda diger arkadaslar tartisma acmaya calisiyor.

• Nvidia bu, 3.5gb lık kartı kutusuna 4gb yazıp satıyor yani yazılım desteği çok iyi güzel yazıyor iş donanıma gelince orada çuvallıyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.