Şimdi Ara

Nvidia, AI dünyasının kas gücü olan Blackwell çiplerini ABD’de üretmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nvidia, AI dünyasının kas gücü olan Blackwell çiplerini ABD’de üretmeye başladı
    Yapay zeka donanımlarında küresel lider konumundaki Nvidia, üretim faaliyetlerinin bir kısmını Amerika Birleşik Devletleri'ne taşıyarak önemli bir adım attı. Şirket, Blackwell serisi yapay zeka grafik işlemcilerinin (GPU) üretimine Arizona’daki TSMC fabrikasında resmen başladığını duyurdu. Aynı zamanda, bu çiplerin paketleme ve test işlemleri de eyalet sınırları içerisindeki Amkor ve SPIL tarafından yürütülüyor.

TSMC'nin ABD'ye dev yatırımı

Dünyanın en büyük yonga üreticisi olan Tayvan merkezli TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), geçtiğimiz ay ABD'deki çip üretimi için 100 milyar dolarlık yatırım planını açıklamıştı. Ocak ayından bu yana Arizona’daki tesiste 4nm sürecine dayalı çipler de üretiliyor. Şirketin hedefi, on yıl bitmeden daha gelişmiş olan 2nm teknolojisinin ABD’ye taşınması. Ancak muhtemelen Tayvan’daki tesisler bu sürece daha erken geçecek.

Nvidia, AI dünyasının kas gücü olan Blackwell çiplerini ABD’de üretmeye başladı
    Öte yandan Nvidia, şu anda üretimi başlayan Blackwell çiplerinin tam olarak hangi modeller olduğunu açıklamasa da, şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre bu çiplerde TSMC’nin 4NP üretim süreci kullanılıyor. Henüz Nvidia’nın geçtiğimiz aylarda duyurduğu en güçlü model olan Blackwell Ultra GB300’ün bu üretim sürecine dahil olup olmadığı netlik kazanmış değil.

Teksas’ta süper bilgisayar üssü kuruluyor

Nvidia’nın ABD planları sadece çip üretimiyle sınırlı değil. Şirket, elektronik devleri Foxconn ve Wistron ile iş birliği yaparak Teksas’ta iki ayrı süper bilgisayar üretim tesisi kurmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre, bu tesislerde seri üretim (muhtemelen DGX Spark ve DGX Statio) önümüzdeki 12 ila 15 ay içinde hız kazanacak.

Ayrıca Bkz.Nvidia RTX 5060 Ti performansı netleşti: RTX 4060 Ti’dan yüzde 20 hızlı

Nvidia’nın bu adımı, Amerika’nın yarı iletken teknolojilerinde dışa bağımlılığı azaltma hedefiyle örtüşüyor. Çin ile süregelen ticaret gerilimlerinin gölgesinde, kritik teknoloji altyapılarının ülke içinde inşa edilmesi giderek daha büyük bir önem kazanıyor. Özellikle Trump yönetimi üretim süreçlerinin ABD’ye taşınması için baskıyı artırıyor. Bu, aynı zamanda dolaylı olarak maliyetlerin ve dünya genelinde fiyatların artmasına da neden olabilir.

Kaynak:https://www.engadget.com/computing/nvidia-is-going-to-make-ai-chips-and-supercomputers-in-the-us-213534618.html
    Kaynak:https://blogs.nvidia.com/blog/nvidia-manufacture-american-made-ai-supercomputers-us/

• "Dıramp ehomıyı badhırazak" "dönyayı cöhüşe göthürezek yeghenım" "ilon muzk zıplahamaya divam edzün"

ne solcu ümitleri vardı ama liberallerin Nvidia, AI dünyasının kas gücü olan Blackwell çiplerini ABD’de üretmeye başladı 

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Sadece bu haberle bu cahilce yorumu yapabilmek 😐

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TayfunnArs T kullanıcısına yanıt

ağlamaya devam edebilirsin :D Amerika'nın sonraki başkanı muhtemelen Elon olacaktır.

Elon geçen daha kendi Moron dedi ama Navarro'ya o nolcak?

Konuştukça batıyorsun sonradan vatandaşlık alan hiçkimse ABD başkanı olamaz sen en iyisi git biraz daha oku çocuğum derslerine iyi çalış.

• Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

ulan kendin de bilmiyorken :)))))))))))))

ingiltere gibi değil mi abd? commonwealth ülkelerden biri olunca şansı var sanıyordum. ilginç. masonlar her ihtimali düşünmüşler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ben neden aglayayim. Trumpin aptalliklarina butun dynya birlikte aglayacak maalesef.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TayfunnArs T kullanıcısına yanıt

seversin sevmezsin ama adam ülkesi için yapıyor. putin de aynı. keşke bizdekiler de böyle olsa idiler de başakaları ağlasaydı.

Ülkesini seveyim knk
    Herkes kendi ülkesini düşünecekse özellikle büyük devletler, Bizim zekamızın olması boşuna. Kendimizi zeki varlıklar olarak tanımlamamız komik olur.

• Otistikavcisi O kullanıcısına yanıt

11 kasım 1938 den beridir amerika'nın kucağındayız. yani çok mu iyiydi de şimdi kötü oldu? ben pek anlayamadım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.