Şimdi Ara

Nvidia 8500GT ve 250 Watt Power Supply

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda 250 watt power supply takılı. 4 ay önce Axle3D Nvidia 8500GT aldım ve o günden beri bu power supply ile kartı kullanıyorum. Oyunlardan pek bir performans beklemiyorum fakat şuan aldığım performans sanki çok düşük gibi. Örnek vermek gerekirse Lost Via domus'u Medium grafik detaylarında bile doğru düzgün oynayamıyorum. Bunun nedeni power supply'dan mıdır yoksa ekran kartının güçsüz olmasından mı?

P4 3.0 ghz CPU - 1.5GB bellek

• Cpu düşük
    p4 chipsetli olduğundan büyük ihtimalle DDR 400 ram var ramler de vasat.
    aldığın ekran kartı zaten kötü 3. kötü bir arada ayrıca P4 ler çok fazla güç çekerler PSU da sorun çıkarabilir ancak PSU senin oyunlardaki grafik akıcılığını etkilemez.
  • RAM DDR2 ve 533Mhz.

400 Watt bir powersupply alsam ne olur?
  • Power supply nin grafik kalitesine etkisi var.Yetersiz bir power supply sistemin güç seçeneklerinden kısabilir.Bunu bir dergide okumuştum.
    @the_LEADER
    Benim fsp 250 watt power supply ile 8800 gt li sistemim var.Senin power supply de benimki gibi net 250 watt verebiliyorsa 8500 yi hayli hayli kaldırır ve de power supply değişikliğinin oyunlarda hiçbir artısını göremezsin.Ram slotların ddr ise 400 mhz ddr2 ise 800 mhz yapabilirsin.1 bilemedin en çok 2 gb ram kapasitesi yeterli olur.Ekran kartını da daha üst bir seviye alırsan oyun performansında artış gözlemlersin.
  • RAM slotlarım DDR2 diyorum hala öyleyse böyle yap falan diyorsunuz. RAM DDR2 ve 533Mhz. Bu ok. Dediğim gibi bir power supply alacağım. Bakalım o zaman ne oalcak.
  • dusuk ps ile zaten kasarsın fakat o ekran kartın dan da fazla bi performans bekleme bence derim

ama gene de almıssın dogru kararı da vermişsin kartı kullan ve bi de 450 500 llık bi ps al derim
  • şu oyunda bunu aldı, şunu aldı diye karşılaştırma çok mantıklı değil.
    3d mark 2005 kur. Bir sonuç al sonra internetten 8500gt ler ile karşılaştır, boş yere uğraşıyor olman çok mümkün.

Power supply değiştirip oyun performansı arttırabileceğini açıkçası hiç sanmıyorum. Onun da metodik bir yöntemi var aslına bakarsan. Speedfan adlı programı kur, 12volt değeri var aşşağıda onu bir incele. Ya da voltaj görebileceğin başka program da olur (everest gibi) 12volta bak. Oyun sırasında 11.7 gibi değerlere iniyor ise yeni bir power supply da fayda var. performans arttıracağından değil, donanıma zarar gelmesin diye. Düşük voltaj'ın en büyük alameti aslında kendi kendine restartlardır. Burdan da anlayabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    250W PSU ile?
    14 yıl önce açıldı
    High power 500 watt 50tl
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cpudandır.öyle ahım şahım bir kart değildir zaten kendisi.helede ekrankarı ddr2 ise o işlemciyle biraz zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiLVeR_FoX -- 5 Nisan 2008; 12:48:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sendorm

şu oyunda bunu aldı, şunu aldı diye karşılaştırma çok mantıklı değil.
    3d mark 2005 kur. Bir sonuç al sonra internetten 8500gt ler ile karşılaştır, boş yere uğraşıyor olman çok mümkün.

Power supply değiştirip oyun performansı arttırabileceğini açıkçası hiç sanmıyorum. Onun da metodik bir yöntemi var aslına bakarsan. Speedfan adlı programı kur, 12volt değeri var aşşağıda onu bir incele. Ya da voltaj görebileceğin başka program da olur (everest gibi) 12volta bak. Oyun sırasında 11.7 gibi değerlere iniyor ise yeni bir power supply da fayda var. performans arttıracağından değil, donanıma zarar gelmesin diye. Düşük voltaj'ın en büyük alameti aslında kendi kendine restartlardır. Burdan da anlayabilirsin.

PC açılırken restart atıyor genelde ve 2. denemede açılıyor. Bunun nedeni nedir sizce?

• Kardeşler PSU nun Oyun perfornamsına ne yazık ki etkisi var..
    Bende de kalitesiz PSU var, Fps ye kesinlikle direk etkisi yok fakat, sisteme gereken gücü PSU sağlayamayınca, oyunlarda frame atlaması oluyor..
    Örnek vermem gerekirse Lost planet Cave testinde 17-18 fps yazıyor ama benim gözüme görünen 10 fps bile değil!!
    @the_LEADER problemin PSU kaynaklı olabilir, özellikle oyunda iken PC donuyor yada reset atıyorsa.
    Bu hafta içinde Asus 450 watt alıcam çünkü oyunda iken çok donuyor pc (özellikle yüksek fps lerde).
    Sana tavisyem PSU yu iyi birşey al ki 2. sistemi de götürsün..
    Bu arada PC ilk açıldığında mı reset atıyor yoksa win açılırken mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 7 Nisan 2008; 13:41:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DRACON1C
    Bu arada PC ilk açıldığında mı reset atıyor yoksa win açılırken mi?
    Windows XP ekranının ardından...
  • O zaman yazılımsal da olabilir..
    Bios u default değerlere al -->> gene oluyorsa format at, attıktan sonra da oluyorsa o zaman donanımsaldır, PSU dan şüphelenebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DRACON1C

O zaman yazılımsal da olabilir..
    Bios u default değerlere al -->> gene oluyorsa format at, attıktan sonra da oluyorsa o zaman donanımsaldır, PSU dan şüphelenebilirsin.

3-4 kere format attım her zaman böyle yapıyor. Daha sonra vazgeçtim format atmaktan ve buna alıştım :D
  • Valla bendede buna benzer bişey var bende restart sorunu yok ama oyunlar belli süreler sonra donamlar baş gösteriyor psu ucu ucunamı yetiyor diye düşündüm ama bir sonuca varamadım 300w asus psu var bende.Açıkcası boş yerede masraf yapmak istemiyorum çünki ortalama sistem kullanıcısıyım mesela gidip e8400 cpu almam kesinlikle 500w lik bi psu almak işime gelmiyo.
  • Arkadaşlar sorun %90 PSU, bugün Colin Dirt de birkaç kez dondu PC, bende alt+tab la speedfan hemen açtım ki karşılaştığım manzara şu;
    12v-->>11.64 lere kadar düşmüştü (limit oluyor, daha da düşerse donar!!) , işlemci kullanımı azaldığında ise 11.90 lara sonra da 12v u buldu..
    yani oyunlarda da donuyorsa çok büyük ihtimal PSU diyorum ben, alın kurtulun abi, ben bu hafta bir terslik olmazsa alıcam Asus 450w.
    kalın sağlıcakla..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.