Şimdi Ara

Nvidia 680 mi?Yoksa Amd 7970 mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
2.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hooper

quote:

Orijinalden alıntı: lapry

quote:

Orijinalden alıntı: H@$@N

quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

hangisi ucuzsa..

+1

+2

+ 3

+4

+5

+1905

+2012

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

Orijinalden alıntı: Marinexx
    Yanlış bir değerlendirme yapmışsın üstelik bunun için büyük zaman ve çaba harcamışsın..

sitelerdeki testler gerçeği yansıtmıyor doğru ama bu nvidia için bir dezavantaj oluşturuyor çünkü birçok oyunda phsyx kapatılarak test ediliyor oysa ki bu özellik bunu destekleyen oyunlarda olmazsa olmazlar arasında ve hiçbir son kullanıcının bu kadar pahalı kartlara para verdikten sonra bu özelliği devre dışı bırakarak oyun oynaması beklenemez. Bu hem amd hemde nvidia üst seviye kart kullanıcıları için geçerli...

Durum böyle olnucada phsyx destekli oyunlarda 7970'in rakibi gtx 680 değil 580 oluyor ki ona bile yetişemiyor..

Şu ilk cümle biraz cüretkar olmuş. Ayrıca büyük zaman ve çaba harcadığımı nerden çıkardın. Şimdi bu da biraz saldırı amaçlı olmuş. Büyük çaba ve zaman? Alt tarafı 3 kelam için dönüp 680 nedir, 7970 nedir deyip, googledan onlara mı bakıp yazdım. Zaten bildiğim şeylerin bir kısmını klavyeden ne kadar zamanda yazılıyorsa, o kadar zamanda yazdım

Daha önce yaptğın bir incelemeye mesaj yazmışım. 4 slotta ram kullanımıyla ilgili. Ordan bir samimiyet kurmuşuz ki, senli benli konuşabiliyoruz

Beni tanıyanlar ağırlıkta zaten Nvidia kullanıcısı olduğumu bilirler. Nvidia clupte taş devrinden kaldığım yazılır ilk mesajda. Bu işlerde biraz eskiyimdir. 386DX40 ile 1993'de başlar bu hikaye. Yaşım cumartesi 42 bitiyor, 43 oldu sayılır.

Amd'nin iyi yaptığı kartları da alır kullanırım. Ses sorunu olmayan bir 7970'e 680'den ucuz sürece de hayır demem.İşlemcileri de benim nazarımda yarı fiyata düşene kadar faildir yarı fiyat olunca çok güzel işlemci olurlar. Mesela 1090t biraz oldu gibi.. Gördüğün gibi aslında biraz keskinimdir ben. Ayrıca bu forumda ilk defa Nvidia kullanan biriyle polemiğe mi giriyorum acaba? Bana kıl olan AMD fanı çoktur.

Ben 580 kullanıyorum. Akşamları sesli olarak benden yaşça hayli küçük ama forumda bilinen tanınan deneyimli arkadaşlarımla Haftada ortalama 4 gün akşamları beraber sesli olarak Bf3 Multi oynarız. Oynarken sohbet ettiğimiz için forumda yazıştığımızdan daha fazla detayları da paylaşırız. Turnuvalara da katılırlar, zehir gibi multi oyuncularıdır. 680 7950 gibi üst düzey kartlarla oynuyorlar. Dün akşam kart muhabbetinden oyuna yarım saat giremedik bile

Standart zekaya sahip olupta okuduğunu bile anlamayan biri, hiç olmadı böyle bir ortamda en azından duyduğunu anlar değil mi?

Bu kadar yazdım, şimdi ben daha cüretkar olayım, ben yanlış yazmam. Yazının tamamını alıntı yapıp israf etmek yerine, şöyle bir uslupla, ''Nvidia'nın 680 gibi perfomanslı bir kartla, hem de tatminkar derecede, physx efetleriyle görsel olarak daha iyi oyun deneyimi sunduğunu neden belirtmediniz'' deseydin daha şık olurdu....

Cevap hakkın tabi ki vardır ama mümkünse tam boy alıntılı olmasın. Forumu kullanırken buna dikkat edelim derim.
    Saygılar....

İsraftan anladığın nedir bilmiyorum ama bu kelimenin ikimiz için farklı anlamlara geldiği açık, o yüzden ben yine alıntı yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim sen istersen yapma..

Sana saldırı amaçlı yazığımı düşünüyorsan bu senin kendi içsel problemin, benim sana böyle bir amaç güderek yazı yazmadığımı ispatlamaya çalışmam beyhude bir uğraş olur zira sonuç alamayacağımı düşünüyorum. O yüzden hiç denemeyeceğim bile nasıl istersen öyle düşünmeye devam et, ama birinin kelimeleri özenle seçerek, saygı sınırları içinde yaptığı bir eleştiriden bile bu derece rahatsız oluyor hatta daha da ileri gidip saldırı amaçlı yazılmış diyorsan seni ancak bir ruh doktoru paklar

senin apolojistiliğini yaptığın marka, kaç yaşında olduğun, donanımdan ne kadar anladığın ve günde bilmem kaç kişiyle kaç saat oyun oynadığın hep off topik, bunların konuyla ne alakası var yahu? kiminle ne hakkında muhabbet ettiğin beni neden ilgilendirsin? Bunları kendine sakla, olur mu?

Ben sadece sitelerdeki incelemelerle ilgili kısmı yanlış buldum ve neden yanlış olduğunu izah etmeye çalıştım buda benim şahsi görüşümdü, sen bunu kişisel bir tartışmaya dönüştürmek amacında gibi görünüyorsun ama o kişi ben değilim...

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hangisi ucuzsa..

+1

+2

+ 3

+4

+5

+1905

+2012

+1967

• quote:

Orijinalden alıntı: wolleskaan

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hangisi ucuzsa..

+1

+2

+ 3

+4

+5

+1905

+2012

+1967

+1967

• http://www.hwcompare.com/12351/geforce-gtx-680-vs-radeon-hd-7970/

Burda performans değerleri var.. Aslında ikiside birbirine yakın ama GTX 680 daha önde duruyor neden mi physx de amd sahneden ayrılır :)
    Ama güzel bir overclock ile yakasına yapışabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: YavuzCan61

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hangisi ucuzsa..

+1

+2

+ 3

+4

+5

+1905

+2012

+1967

+1967

+0,999

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34istanbul34 -- 10 Mayıs 2012; 13:19:45 >

• quote:

Sana saldırı amaçlı yazığımı düşünüyorsan bu senin kendi içsel problemin, benim sana böyle bir amaç güderek yazı yazmadığımı ispatlamaya çalışmam beyhude bir uğraş olur zira sonuç alamayacağımı düşünüyorum. O yüzden hiç denemeyeceğim bile nasıl istersen öyle düşünmeye devam et, ama birinin kelimeleri özenle seçerek, saygı sınırları içinde yaptığı bir eleştiriden bile bu derece rahatsız oluyor hatta daha da ileri gidip saldırı amaçlı yazılmış diyorsan seni ancak bir ruh doktoru paklar

quote:

Ben sadece sitelerdeki incelemelerle ilgili kısmı yanlış buldum ve neden yanlış olduğunu izah etmeye çalıştım buda benim şahsi görüşümdü, sen bunu kişisel bir tartışmaya dönüştürmek amacında gibi görünüyorsun ama o kişi ben değilim...

Siteler yanlış inceleme yapıyor diyen ilk benim zaten. Fizik efektleriyle 7970 vs 680 testi yapılmaz. Esas yanlış budur. Ama o kdar para verirken tercih konusu olur. Bu kesinlikle doğrudur. Benim yazımda fizik konusu yok. Aldığın kartı övmek için bunu getirip ortaya atmana gerek yok.
    Almışsın 680'i güle güle kullan. Siteler fizik efektleriyle test yapmıyor diye savunmak bir yanlış, 580'i benim de kullanmakta olduğum 580'i fizik açılınca 7970 ile bir tutmak ise, yanlıştan öte komedi olur
    Blower fanlı referans tasarımda ses sorunu dışında 7970 580'den daha üstündür şaşırmayalım lütfen. 7950 ile 580 denktir. Ayrıca 7870'i 580 ile bir tutanlar var o da yanlıştır. Fakat sıfır fiyatlarına bakınca biri eski kart olduğu için eski fiyatından dolayı 7870'e karşı
    dezavantajlıdır. Bu bakımdan sıfır alacak olan haliyle 7870 tercih edecektir. Bu da doğru bir tercihtir. Ancak temiz 2. el 580 her zaman sıfır 7870'e karşı tercih konusu olur.

İşte bunlar basit ama, tartışılmayacak kadar sabit olan doğru yorumlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 10 Mayıs 2012; 14:14:19 >

• Dostum özür diliyorum çünkü herne kadar asla bir tartışma yaratma amacı taşımasamada bu polemiğin başlamsına ben sebep oldum, bu yüzden sana bir özür borçluyum...

Hem düşününce böyle gereksiz bir konu yüzünde birbirimize çirkin sözler söylemek çok anlamsız, böyle basit bir konu yüzünden kalp kırmak bizi bir yere götürmez..

Hem belki alışveriş bile yaparız ilerde kim bilir
  • quote:

Dostum özür diliyorum çünkü herne kadar asla bir tartışma yaratma amacı taşımasamada bu polemiğin başlamsına ben sebep oldum, bu yüzden sana bir özür borçluyum...

Hem düşününce böyle gereksiz bir konu yüzünde birbirimize çirkin sözler söylemek çok anlamsız, böyle basit bir konu yüzünden kalp kırmak bizi bir yere götürmez..

Hem belki alışveriş bile yaparız ilerde kim bilir

Ben mesajlarımı sadeleştirdim biraz.
    Belki ben de biraz abartmış olablirim kusuruma bakmayasın.
    Saygılar....

• forza nvidia gtx 680
  • Kesinlikle gtx680 veya 670..ben 670'lerin stoklara girmesini bekliyorum açıkcası....otomatik oc olması (boost) yeni mimarisi, sessiz fan tasarımı ve performansıyla kesinlikle atiden çok çok iyi...herşeyiyle dünyanın en iyi kartları şu anda nvidia'nın...
  • quote:

Siteler yanlış inceleme yapıyor diyen ilk benim zaten. Fizik efektleriyle 7970 vs 680 testi yapılmaz. Esas yanlış budur.

Neden böyle düşündüğünü gerçekten merak ediyorum dostum, bayağı birikimli olduğun kesin, belki benim kaçırdığım bir noktayı yakalamışsındır.

Bende bundan faydalanarak bu işin mantığını daha iyi anlama şansı elde ederim. Hemen hemen tüm inceleme sitelerinde oyunların fizik özellikler kapatılarak test yapılıyor...

Bu noktada ben bu işin mantığını anlamakta zorlanıyorum, yani nvidianın elinde böyle bir tknoloji var ve doğal olarakbunu kullanıyor.

Amd'nin yoksa bu onun kendi dezavantajıdır, yani sanki nvidi'nın sahip olduğu bu fizik özelliği adil bir test ortamını baltalıyormuş gibi bir algı var..

Oysaki bu amd'nin eksiği onlarda yapsalarmış..

Yani bu biraz şuna benziyor bence;

Şimdi diyelim ki amd bellek olarak gddr8 kullanıyor, nvidianınki gddr5 olmasından dolayı adil bir ölçüm yapılamaz mı denecekti..

Son ve en önemli nokta ise bu ölçümlerin gerçek hayat performansını yansıtamaması, yani son kullanıcı "hımm bu kart batman ac'de 70 fps alıyormuş" diyrek aldığı bir kartla evde tüm ayarları max'a dayadığı zaman sözgelimi 25 i zor görüyor. Böyle oluncada bu testler gerçek hayat performansını yansıtmaktan çok uzak kalıyor diye düşünüyorum..

Sende bu onudaki düşüncelerini paylaışrsan belki kaçırdığım, atladığım bir noktanın farkına varırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marinexx -- 10 Mayıs 2012; 16:17:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 34istanbul34

quote:

Orijinalden alıntı: YavuzCan61

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hangisi ucuzsa..

+1

+2

+ 3

+4

+5

+1905

+2012

+1967

+1967

+0,999

+1453 :)

( suyunu çıkardık iyice ) :D

• Fizik cuda 3lü monitör 3d gibi bence gereksiz şeyleri geride bırakırsak saf performansta 680 daha iyidir.7970 1920 çözünürlükte mevcut saat hızlarında %5 yavaştır.1050mhzde mevcut fark %1 e iner.İki kartında çoğu modeli 1250-1300 arasında o.c de tıkanır.Diğer özelliklere baktığımızda 680 3dmark 2011 den daha iyi puan alır.Oyunlarda genelde yanyana görüyoruz.O zaman seçim için diğer kriterler olan sıcaklık-soğutma-sessizliğe bakıyoruz.Bu konuda nvidia kartı daha az güç tükettiği için daha sessiz bi şekilde çalışıyor.Eğer uygun fiyata özel soğutmalı 7970 bulunabilirse 680 yerine tercih edilebilir.Onun dışında iki kartı alan oyuncu oyunlarda problem yaşamaz.680 stok olarak tercih edilir.7970 ise uygun fiyatlı ise tercih edilir.İki kartta yolda bırakmaz.
  • physx gibi gereksiz ozellikleri denklemden cikardigimizda bile gtx 680 varken hd7970in suratina bakilmaz.

hatta sahsen gtx 670 i bile tercih edebilirim hd7970e.

haa amd hd7970 in fiyatina inanilmaz indirimler yapar o zaman is degisir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leop -- 11 Mayıs 2012; 1:21:02 >
  • quote:

Neden böyle düşündüğünü gerçekten merak ediyorum dostum, bayağı birikimli olduğun kesin, belki benim kaçırdığım bir noktayı yakalamışsındır.
    Bende bundan faydalanarak bu işin mantığını daha iyi anlama şansı elde ederim. Hemen hemen tüm inceleme sitelerinde oyunların fizik özellikler kapatılarak test yapılıyor...
    Bu noktada ben bu işin mantığını anlamakta zorlanıyorum, yani nvidianın elinde böyle bir tknoloji var ve doğal olarakbunu kullanıyor.
    Amd'nin yoksa bu onun kendi dezavantajıdır, yani sanki nvidi'nın sahip olduğu bu fizik özelliği adil bir test ortamını baltalıyormuş gibi bir algı var..
    Oysaki bu amd'nin eksiği onlarda yapsalarmış..

Son ve en önemli nokta ise bu ölçümlerin gerçek hayat performansını yansıtamaması, yani son kullanıcı "hımm bu kart batman ac'de 70 fps alıyormuş" diyrek aldığı bir kartla evde tüm ayarları max'a dayadığı zaman sözgelimi 25 i zor görüyor. Böyle oluncada bu testler gerçek hayat performansını yansıtmaktan çok uzak kalıyor diye düşünüyorum..

Sende bu onudaki düşüncelerini paylaışrsan belki kaçırdığım, atladığım bir noktanın farkına varırım

Bende bu koşullarda 680'i tercih ederdim. Ama salt fizik için değil. Benim ve tanıdığım çoğu kullanıcının tarzında sessizlik ön planda. 7970 süpürge gibi diyorlar 680 bu konuda 7970'ten çok daha iyi. Ayrıca genel olarak 1920*1080 ve en az +4x AA sözkonusu olduğunda yine 680 daha iyi. İki kart 1100 MHZ olduğunda makas daralıyor çünkü 680 100mhz 7970 175 MHZ OC oluyor. Bu da normal. 1200'den sonrası Bench için olsa gerek. 7/24 kullanıma uygun değil. Ama iki kartta 1100-1150 de 7/24 iş yapar gibi. Eğer 7970'in soğutması iyi olursa O kart zaten burdan hep kaybeder. özel soğutmalı olanalrında da fiyat ucuz olmalı. Aynı fiyata özel soğutmalı da almam. Gider ref 680 alırım mesela.
    7970'in fizik desteği olmaması bir dezavantaj. Bu kadar pahalı bir kartta tercih nedeni olabilecek bir özelliktir fizik desteği. Ama tercih başka eşit şartlarda test başka. Fizik desteği olan oyun sayısı malum. Senede 2 tane iyi oyun çıkarsa iyi.

İlk mesajda belirttiğim gibi sessiz ve 680'den ucuz olursa 7970 tercih edilebilir. Bu şartlarda zaten 7970 alınmaz. Yani benim kıstasım performans per dollardır. Kaç fps kaç para olayı

Bu arada gelecek sürücülerde durum 680 lehine biraz daha açılacaktır. Genelde 3-4 ay içinde sürücülerle tepe seviye yakalanır. 7970'İn bir dezavantajı da bu. Ama driver problemi kısmı da artık çamur at izi kalsın gibi bir durum haline geldi. 12.3 ile 7950 kullanan
    ve 1 aydır sorunsuz performanslı Bf3 oynandığına şahitim.
    7900 serisinde başka bir sıkıntı daha var. Takoz kart çok çıkıyor. Özellikle 7950'de aynı kartlar arasında 100 MHZ gibi bir OC farkı var. Bildiğim GPU'su iyi çıkan bir kart şu an 850 TL'ye forum 2. elde satışta. Sahibine aslında bu kart satılmaz dedim ama o da 680'i denemek istiyor.

Özetle 680 daha iyidir. Bunun ötesi zaten yoktur. Daha ucuz ve sessiz bir 7970 yoksa bütün çabalar boşuna. Şu an Dünyada karaborsa oldu zaten 680

• quote:

Bende bu koşullarda 680'i tercih ederdim. Ama salt fizik için değil. Benim ve tanıdığım çoğu kullanıcının tarzında sessizlik ön planda. 7970 süpürge gibi diyorlar 680 bu konuda 7970'ten çok daha iyi. Ayrıca genel olarak 1920*1080 ve en az +4x AA sözkonusu olduğunda yine 680 daha iyi. İki kart 1100 MHZ olduğunda makas daralıyor çünkü 680 100mhz 7970 175 MHZ OC oluyor. Bu da normal. 1200'den sonrası Bench için olsa gerek. 7/24 kullanıma uygun değil. Ama iki kartta 1100-1150 de 7/24 iş yapar gibi. Eğer 7970'in soğutması iyi olursa O kart zaten burdan hep kaybeder. özel soğutmalı olanalrında da fiyat ucuz olmalı. Aynı fiyata özel soğutmalı da almam. Gider ref 680 alırım mesela.
    7970'in fizik desteği olmaması bir dezavantaj. Bu kadar pahalı bir kartta tercih nedeni olabilecek bir özelliktir fizik desteği. Ama tercih başka eşit şartlarda test başka. Fizik desteği olan oyun sayısı malum. Senede 2 tane iyi oyun çıkarsa iyi.

İlk mesajda belirttiğim gibi sessiz ve 680'den ucuz olursa 7970 tercih edilebilir. Bu şartlarda zaten 7970 alınmaz. Yani benim kıstasım performans per dollardır. Kaç fps kaç para olayı

Bu arada gelecek sürücülerde durum 680 lehine biraz daha açılacaktır. Genelde 3-4 ay içinde sürücülerle tepe seviye yakalanır. 7970'İn bir dezavantajı da bu. Ama driver problemi kısmı da artık çamur at izi kalsın gibi bir durum haline geldi. 12.3 ile 7950 kullanan
    ve 1 aydır sorunsuz performanslı Bf3 oynandığına şahitim.
    7900 serisinde başka bir sıkıntı daha var. Takoz kart çok çıkıyor. Özellikle 7950'de aynı kartlar arasında 100 MHZ gibi bir OC farkı var. Bildiğim GPU'su iyi çıkan bir kart şu an 850 TL'ye forum 2. elde satışta. Sahibine aslında bu kart satılmaz dedim ama o da 680'i denemek istiyor.

Özetle 680 daha iyidir. Bunun ötesi zaten yoktur. Daha ucuz ve sessiz bir 7970 yoksa bütün çabalar boşuna. Şu an Dünyada karaborsa oldu zaten 680

Bilgi için teşekkürler dostum. Bende şu an zotac gtx 680 kullanıyorum...ama hayır nvidianın bayrağını taşımamın direk bununla bir ilgisi yok dolaylı olarak evet ati ile geçmişte kötü bir deneyim yaşamıştım x1900gt ekran kartım vardı ve aldığıma çok pişman olmuştum o gün bugündür nvidia kullanıyorum ve atiye karşıda bir önyargı oluştu bende.

Amd daima kötüdür'e şartlandım

Ama 7970 gerçektende sıkı bir karttı. Amd'nin nvidia ile kıyaslandığında en büyük artısı eyefinity idi phsyx eksiğini bununla kompanse ediyordu, ama nvidia tarafında son nesil kartlarla birlikte 3d surround desteği geldi ve amd'nin bu konudaki avantajınıda elinden almış oldu.

Tercih yaparken çoklu monitor desteğinin öncelik sırasında başlarda yer aldığı kullanıcılar içinde artık tek alternatif amd değil..

Yani şu anda neresinden bakarsak bakalım bence nvidia bu pazarda üstünlüü ele geçirdi, tabş her ne kadar nvidia taraftarı olsamda bu rekabetin sürmesi açısından amd nin hep var olmasını ve nvidiayı zorlayıcı kartlar pazara sürmesini dileriz Bu bize daha iyi daha güçlü ve bir nebze de olsa daha ucuz kartlar olarak yansıyacaktır hepimizin malumu olduğu üzere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marinexx -- 10 Mayıs 2012; 19:46:18 >

• hangisi ucuz ise onu seç
    güç tüketimi olarak 680 biraz daha iyi incelemeleri var , 2 kartın'da bazı testlerde birbirinden üstün olduğu yerler var.
  • Tartışmasız GTX680
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicnouma

quote:

Orijinalden alıntı: ssenginss

quote:

Orijinalden alıntı: alicnouma

quote:

Orijinalden alıntı: ssenginss

Ben 670 diyorum cok yakin olacaklar cunku

Nvidia 680 mi?Yoksa Amd 7970 mi ? sorusuna 670 diyorsan helal diyorum bende

sen okuduğunu anlarsan bende sana helal olsun diyeceğim

Tamam öğretmenim :)

koptum :D D:

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.