Şimdi Ara

Nvidia 3d vision discover - 3D Gözlük (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
1
Favori
9.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İzmir
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3d monitor olmasımı lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Fiyatına göre yaşattığı deneyim güzel.

Bazı oyunlarda renk kaybı çok fazla olsa da yine de bazı oyunlarda durum iyi. Özellikle "3d Vision Ready" ibareli oyunlarda durum çok iyi. Bunun yanısıra filmlerde durum daha iyi. En azından ben öyle hissettim. Renk kaybı daha az ve derinlik hissi daha iyi.

FPS oyunlarında genel olarak silaha derinlik hissi katılıyor. Tabi tüm mekana uygulanıyor 3d efekti.

Yarış oyunlarından GRID ve Shift'i denedim. Sonuç fena değildi. Ancak GRID biraz sıkıntılıydı. Esas hadise Shift'te. Kokpitten oynaması çok güzel.

TPS oyunlarında ise durumun iyi olduğunu söylemem mümkün. GTA SA'da denedim ve durum iyi. Ancak Max Payne 2 biraz sıkıntılı.

Futbol oyunlarından yalnızca PES2011'de denedim durum biraz değişik. Futbol oyunlarında zaten 3d derinlik hissi yaşamak zor. Yalnızca monitörden değil de bir pencereden maçı izliyormuş hissi veriyor. Ancak isimler cama yapışmış gibi görünüyor. Bu da oynamayı zorlaştırıyor. Oyunun duraksadığı hadiselerde saha içi yakın plân görüntüler alındığı için derinlik hissi yükseliyor ancak esas mesele oyun sırasındaki deneyim. Bu durumda da 3d pek bir işe yaramıyor.

3d Vision Ready ibareli oyunlarda genel olarak performans yarıya düşüyor. Ancak uyumluluk durumu daha az olan oyunlarda performans kaybı daha çok ne yazık ki. Bu durumun sebebi ise gözlemlediğim kadarıyla sürücülerle alakalı. Çünkü gpu tam yük altında görünmüyor.

10 Lira'ya kesinlikle denenmeli derim. Ancak ekran kartınızın da en az GTX260 seviyesinde olması gerektiğini belirtmeliyim. Kaldı ki bu kartla bile ayarlardan feragat etmek durumundasınız. Misal ben GTX460 ile taviz veriyorum bazı oyunlarda. Gerçi 3d açıkken ayrıntılara zaten pek dikkat edemiyorsunuz. Ancak 8800gt gibi bir kartla bu deneyimi yaşamak isteyen biri ayarları oldukça düşüreceğini bilmeli. Hatta bir noktadan sonra aşırı kalite kaybı 3d'yi de anlamsız kılabilir.

Kullanım süresi uzadıkça yan etkileri de artıyor diyebilirim. Ancak kısa süreli oyunlarda durum gayet iyi.

Tabi bu gözlüklerin yalnızca deneme ve 3d Vision'ı "keşfetme" amacı taşıdığını göz önüne alırsak bu durum gayet normal. Ama fiyatına göre oldukça iyi. Çünkü Nvidia'nın kontrol panelinden 3d'yi aktif hale getirmek için yaptığınız ayarlardan sonra karşınıza çıkan SS gösterisi için bile bu para verilir. Mesela benim yıllardır kullandığım 19" geniş ekran monitörümü bir anda 3d dünyasına açılan bir pencere haline getirdi ki bu insana heyecan veriyor.

Sonuçta 10 Lira verdiğinizi düşündüğünüzde kalite kaybı da pek gözünüze görünmüyor.

Şahsen tavsiye ederim.

Son olarak da şunu söyleyeyim, kırk yılın başı Nvidia, benden geçer not alabilecek bir teknoloji yapmış. PhysX'miş cartmış curtmuş geçin. 3d Vision tutar.

Kararsız kalan arkadaşlara da yardımcı olmak amacıyla elimde olan oyunları yazıp durumu açıklayabilirim.

Şuan elimde olan oyunlar:

GTA Serisi

Max Payne 2

FarCry 2

CoD Serisi

NFS UG

NFS UG 2

NFS MW

NFS Shift

NFS Hot Pursuit 2010

SF4

PES Serisi

Crysis 1

DooM 3

Half Life 2 (Tüm Paket)

Mafia Serisi

Empire Earth 2

Age of Empires III

BFBC2

Batman AA

RD: GRID

DIRT 2

Metro2033

Star Craft 2

HAWX

Bioshock 1

Prototype 1

CoH OF

FEAR 2

Hocam sırf canım sıkıldı diye Linux den cayıp torrent ten indirdiğim Vista yı kurdum pc me, NFS yi de kurdum, gtx 460 ımla o oyunu 3D ile oynama gibi bir şansım var mı? 3D olayına Nvidia Control Panel den mi yapıyoruz o nasıl olacak yoksa 10 lira benim için para değil

Ayrıca AOC 18.5 İnç LED ekranımda işe yarar mı bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 15 Nisan 2011; 17:11:59 >

• 3d monitör şart değil tüplü tvde bile kullanırsınız.

@leroyy evet 3d olayını nvidia conrol panelden yapıyoruz. Ekranın ne olduğu önemli değil tüm monitörlerde tvlerde kullanılabilir. Nvidia panelden zaten kurulum menüsüne bakarsanız bu sattığım gözlük için ayar menüsü olduğunu görürsünüz. Hangi nfs olduğuna ve desteklediği ayara bakmanız yeterli ilk linkte verdim.

Hatta şöle menüsünün resmini vereyim

Nvidia 3d vision discover - 3D Gözlük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mumi35 -- 15 Nisan 2011; 22:43:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mumi35

3d monitör şart değil tüplü tvde bile kullanırsınız.

@leroyy evet 3d olayını nvidia conrol panelden yapıyoruz. Ekranın ne olduğu önemli değil tüm monitörlerde tvlerde kullanılabilir. Nvidia panelden zaten kurulum menüsüne bakarsanız bu sattığım gözlük için ayar menüsü olduğunu görürsünüz. Hangi nfs olduğuna ve desteklediği ayara bakmanız yeterli ilk linkte verdim.

hocam fps de çok düşüş oluyomu malum elimde 8800gt var

• @Leroyy

Elbette oynayabilirsiniz. Özellikle NFS Shift'i çok beğendim ben. Nvidia bu oyun için bu konuda baya emek harcamış gibi. Özellikle kokpit kamerası dehşet. :)

Ama eski NFS serilerini soruyorsanız mesela NFS Underground'da Motion Blur ve Işık uzantıları veren efekti kapatmanız gerekiyor. Çünkü bu efektler görüntüyü bozuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: farcry535

quote:

O kartla nfsde çok sıkıntı yaşamazsınız sanırım, fpsde %50 oranına varan düşüş oluyo ancak yazılımsal desteğinde 3d vision ready veya excellent-mükemmel uyumlu olanlarda o kadar performans kaybı olmuyor. Ki nfsnin son oyunları bu duruma dahil olanlar. 8800gt oynattırır ama ne kadar verim alırsınız tam bişi diyemem

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: farcry535

quote:

O kartla nfsde çok sıkıntı yaşamazsınız sanırım, fpsde %50 oranına varan düşüş oluyo ancak yazılımsal desteğinde 3d vision ready veya excellent-mükemmel uyumlu olanlarda o kadar performans kaybı olmuyor. Ki nfsnin son oyunları bu duruma dahil olanlar. 8800gt oynattırır ama ne kadar verim alırsınız tam bişi diyemem

Full açıkken 120 fps sabitten oynuyorum çok nadiren düşüyor, 60 fps de yeter sanırım

• pm
  • Leroyy 120fps alıyorsan zaten çok rahat oynarsın %50 düşse bile çok yeterli gerçekten

Bende GTX460 var ben son shift 2 de falan bile denedim iyi oluyor.

@farcry535 cevapladım arkadaşım.
  • deneyim için ideal gözlükler ;

hayırlı satışlar arkadaşım takip için mesaj atıyorum almak içinde ay başında irtibatta olacağım ....
  • Beklerim hocam, bol bol var nasılsa elimde.

Teşekkürler.
  • pm attım...
  • PM..!

• almak istiyorum
  • Pm atanların mesajları cevaplandı.

Fvgumus hocam pm atarsan daha rahat iletişim kurarız. Almak istiyorsan hesap bilgilerimi yollarım sende adres bilgilerini verirsin hallederiz.
  • pm
  • hocam bişi sorucam bir zamanlar gazetede satılan gözlükler vardı bunun gibi oda bu onlarla aynımıdır ? çünki onlarla avatar oyununa baktığımda hiçbirşey değişmemişti ?
    hocam birde söylemek istediğim şimdi elimde 720p ve 1080p filmler var bunlarıda izleyebilirmiyiz yoksa filmdemi 3d olacak kafam iyice karıştı cevaplarsan alalım yarın hemen br tane pardon birde estaba nickli arkadaşa 2 tane :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team NINJA -- 2 Mayıs 2011; 4:01:44 >
  • Merhaba birkaç gündür yoğunluktan mesajlara bakamadım. Gazetelerle veya dergilerle verilen gözlüklerle aynı değildir daha iyidir. 720p ve 1080p normal filmlerse 3d efekli olarak izlenmez zaten, izlenir ama 2d to 3d paralex oluşturularak olur oda derinlikten başka birşey kazandırmaz. 720p ve 1080p 3d ise yani şu an varolan SBS (side by side) diye geçenlerde denersen gerçek farkı görürsün.
  • üstad bir tane de ben almak istiyorum ayrıca elindeki film ve belgeseller için bana pm gönderebilir misin ben gönderemiyorum çünki üye olduğumdan beriye girdiğim telefon numaralarım onaylanmadı bi türlü
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.