Şimdi Ara

Nvidia 3d vision discover - 3D Gözlük (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
1
Favori
9.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İzmir
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tarafımdan 2 adet sipariş edilmiştir.
  • 1 adet atalay35
    2 adet web king isimli arkadaşlara yollanmıştır.

Diğer pm atan arkadaşlardan da bilgi bekliyorum
  • 20 tane almak ısteyen vısor
  • pm attım cevap bekliyorum.
  • İki tane de ben almayı düşünüyorum. Merak ediyorum şu 3dVision'ı. Ucundan kulağından denemek lazım.
  • alanlar nasıl olduğunu yazabilirmi hayırlı satışlar
  • İzmirde oturanlar gelip evimde de görebilir çok merak ediliyorsa Hem beğeniye göre elden satış yapabilirim.
  • gelmiştir.
  • pm.
  • Pmler cevaplandı. Alan arkadaşlar iyi günlerde kullansın tekrar beklerim
  • hayırlı satışlar ben numaralı gözlük kullanıyorum nasıl hallederiz?
  • Fiyatına göre yaşattığı deneyim güzel.

Bazı oyunlarda renk kaybı çok fazla olsa da yine de bazı oyunlarda durum iyi. Özellikle "3d Vision Ready" ibareli oyunlarda durum çok iyi. Bunun yanısıra filmlerde durum daha iyi. En azından ben öyle hissettim. Renk kaybı daha az ve derinlik hissi daha iyi.

FPS oyunlarında genel olarak silaha derinlik hissi katılıyor. Tabi tüm mekana uygulanıyor 3d efekti.

Yarış oyunlarından GRID ve Shift'i denedim. Sonuç fena değildi. Ancak GRID biraz sıkıntılıydı. Esas hadise Shift'te. Kokpitten oynaması çok güzel.

TPS oyunlarında ise durumun iyi olduğunu söylemem mümkün. GTA SA'da denedim ve durum iyi. Ancak Max Payne 2 biraz sıkıntılı.

Futbol oyunlarından yalnızca PES2011'de denedim durum biraz değişik. Futbol oyunlarında zaten 3d derinlik hissi yaşamak zor. Yalnızca monitörden değil de bir pencereden maçı izliyormuş hissi veriyor. Ancak isimler cama yapışmış gibi görünüyor. Bu da oynamayı zorlaştırıyor. Oyunun duraksadığı hadiselerde saha içi yakın plân görüntüler alındığı için derinlik hissi yükseliyor ancak esas mesele oyun sırasındaki deneyim. Bu durumda da 3d pek bir işe yaramıyor.

3d Vision Ready ibareli oyunlarda genel olarak performans yarıya düşüyor. Ancak uyumluluk durumu daha az olan oyunlarda performans kaybı daha çok ne yazık ki. Bu durumun sebebi ise gözlemlediğim kadarıyla sürücülerle alakalı. Çünkü gpu tam yük altında görünmüyor.

10 Lira'ya kesinlikle denenmeli derim. Ancak ekran kartınızın da en az GTX260 seviyesinde olması gerektiğini belirtmeliyim. Kaldı ki bu kartla bile ayarlardan feragat etmek durumundasınız. Misal ben GTX460 ile taviz veriyorum bazı oyunlarda. Gerçi 3d açıkken ayrıntılara zaten pek dikkat edemiyorsunuz. Ancak 8800gt gibi bir kartla bu deneyimi yaşamak isteyen biri ayarları oldukça düşüreceğini bilmeli. Hatta bir noktadan sonra aşırı kalite kaybı 3d'yi de anlamsız kılabilir.

Kullanım süresi uzadıkça yan etkileri de artıyor diyebilirim. Ancak kısa süreli oyunlarda durum gayet iyi.

Tabi bu gözlüklerin yalnızca deneme ve 3d Vision'ı "keşfetme" amacı taşıdığını göz önüne alırsak bu durum gayet normal. Ama fiyatına göre oldukça iyi. Çünkü Nvidia'nın kontrol panelinden 3d'yi aktif hale getirmek için yaptığınız ayarlardan sonra karşınıza çıkan SS gösterisi için bile bu para verilir. Mesela benim yıllardır kullandığım 19" geniş ekran monitörümü bir anda 3d dünyasına açılan bir pencere haline getirdi ki bu insana heyecan veriyor.

Sonuçta 10 Lira verdiğinizi düşündüğünüzde kalite kaybı da pek gözünüze görünmüyor.

Şahsen tavsiye ederim.

Son olarak da şunu söyleyeyim, kırk yılın başı Nvidia, benden geçer not alabilecek bir teknoloji yapmış. PhysX'miş cartmış curtmuş geçin. 3d Vision tutar.

Kararsız kalan arkadaşlara da yardımcı olmak amacıyla elimde olan oyunları yazıp durumu açıklayabilirim.

Şuan elimde olan oyunlar:

GTA Serisi

Max Payne 2

FarCry 2

CoD Serisi

NFS UG

NFS UG 2

NFS MW

NFS Shift

NFS Hot Pursuit 2010

SF4

PES Serisi

Crysis 1

DooM 3

Half Life 2 (Tüm Paket)

Mafia Serisi

Empire Earth 2

Age of Empires III

BFBC2

Batman AA

RD: GRID

DIRT 2

Metro2033

Star Craft 2

HAWX

Bioshock 1

Prototype 1

CoH OF

FEAR 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 10 Nisan 2011; 14:12:38 >

• teşekkürler hocam çok açıklayıcı olmuş.
  • M@U yaşadığın güzel tecrübeleri paylaştığın için teşekkürler.

Bende kendi sistemimde GTX460 overclock ederek kullanıyorum. Özellikle bahsedilen 3d vision ready logolu oyunlarda o olmasa bile nvidianın games profilinden excellent-mükemmel uyumluluk sonuç veren oyunlardaki deneyim çok başarılı. Bende birçok oyun deneyimi yaptım, misal Darksiders full gözlükle oynadım diyebilirim nerdeyse. Dead space 2 yine güzel oluyor, olay nvidianın sürücü desteğinden ibaret birazki çıkan her güncel sürücüyle zaten durumu telafi ediyorlar ya iyileştirmeler geliyor; zaten oyuna girdiğinizde nvidianın sağ altta size nelerin hatalı olduğuna dair uyarı sistemi falanda var. Yine oyun içinden kendi göz zevkinize göre boyut kazandırmak çok güzel detaylar.

Bu gözlüklerdeki deneyimin asıl amacı zten gözlüğün isminde de olduğu gibi nvidianında açıklama buyurduğu gibi discover 3dyi keşfet ne olduğunu öğren mantığında. Eğerki bu deneyimden çok hoşnut kalırsan gel birde 3d vision verelim diyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

hayırlı satışlar ben numaralı gözlük kullanıyorum nasıl hallederiz?

• Kardeş gözlüğünün üstüne takarsın öle bakarsın ne farkeder Anneme öle izlettim mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mumi35

Kardeş gözlüğünün üstüne takarsın öle bakarsın ne farkeder Anneme öle izlettim mesela

hocam banka hesap bilgilerinizi gönderin lütfen.
  • Pm yolladım.
  • pm.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.