< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 21 Kasım 2025; 14:4:52 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
nvida 5080x2 sli-çift ekran kartı mı yoksa 5090 tek mi mantıklı ? (2. sayfa)
-
-
Onun farkındayım hocam asus rog serisi monitör araştırıyorum 0.1 0.2 0.3 gecikmeli 300 400 + hz destekli display girişli kafama yatan rog serisi birşey bulsam sipariş geçeceğim tavsiye açığım hocam bu arada
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Başarılı bir Anakart güzelmiş hocam
Philips 49" kavisli arka ışıklandırmalı bir model gözüme hoş geliyor ama o fiyat bir pc parası bir çok kişi için...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ AMD Ryzen 5 Pro 4650G
Gigabyte B550M S2H
AMD Radeon RX 7600 (8 GB)
Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB -
Hocam size zahmet 300 400 hz + 0.1 0.2 0.3 gecikmeli display girişli asus rog serisi bi monitör tavsiyesi alabilir miyim asus ve rog serisi şart araştırıyorum kafama yatan bulamadım henüz
gerek var mı hocam 80 den 90 a geçmeye bide balon şişikken
_____________________________ -
Gta da 500 fps alsan ne olur 800 alsan ne olur. Gram donanimdan anladığın yok bide sli diyon. Sli mi kaldı tek kartta suan 5090 ondada saf güç yok. Fg saçmalığı ile alınan fps ler komple fake. 9800x3d yanınada 5090 çek stok gta 5 oyna. 😂😂😂
Merhaba,quote:
Orijinalden alıntı: berke_17.Hocam size zahmet 300 400 hz + 0.1 0.2 0.3 gecikmeli display girişli asus rog serisi bi monitör tavsiyesi alabilir miyim asus ve rog serisi şart araştırıyorum kafama yatan bulamadım henüz
RTX 5080’in ve RTX 5090’ın maalesef SLI (NVLink) destekleri yok. Eğer çift RTX 5080 veya RTX 5090 kullanırsanız oyunlarda herhangi bir FPS artışı almazsınız, sadece yazılım veya yapay zeka alanlarında bir kartın CUDA kısmını diğerinin Bellek kısmını kullanmak için kullanabilirsiniz.
Kaynak:nvidia
Üst Düzey GeForce GPU Karşılaştırmasıhttps://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/graphics-cards/compare/#compare-50
Benim her iki oyun setup’ımda da RTX 5080 vardı, bu setuplardan birini geçen hafta RTX 5090 ile güncelledim. Öncelikle söylemem gerekir ki RTX 5080 ile GTA V Enhanced oyununda ultra ayarlarda Native olarak 50 fps civarındayken şu anda RTX 5090 75 FPS civarlarında geziyor.
Monitör olarak ben bir setup’ımda MSI 321URX, diğerinde ise Asus Rog PG32UCDP kullanıyorum. PG32UCDP modeli WOLED bir model yani beyazlar daha iyi seçilebiliyor, ayrıca dual mode sayesinde 1080P veya 4K arasında seçim yapabiliyorsunuz. Bu sayede CS gibi oyunlarda 1080P’de daha akıcı bir oyun deneyimi yaşarken GTA gibi hikaye oyunlarında ise 4K’da daha fazla ince detaylara sahip olabiliyorsunuz.
Lakin benim tamamen şahsi fikrim olarak aktarmam gerekirse; MSI 321URX renk canlılığı açısından çok daha üst düzeyde bir monitör. Hatta öyle ki bu monitörü çok sevdiğim için şu an hali hazırda toplama aşamasında olduğum üçüncü setup’ıma da yine MSI 321URX aldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 28 Kasım 2025; 20:6:52 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
cool story bro.
5080 varmışmış da, SLI yapacakmış da, tillahını besleyecek işlemcisi de varmış da...
ya ağır sallıyon ya da kasaya ne alıp taktığından haberin bile yok. konuyu açan oltalamış, sazanlar da doluşmuş öyle olur böyle olmaz...
pes..
_____________________________ -
sli konusunda detay bilmiyorum araştırken ve daha önceleri görüyordum bende yapmak istedim yaparsam + ve - ne olur diye araştırmak istedim ve bu sizi gram alakadar etmez işinize bakınız konuyu yukarıdan gizleyebilirsin yada sağ üst köşeden çarpı ya basıp çıkabilirsiniz
ayrıca konuda gerçekten yardımcı olanlara çok teşekkür ederim anladım sli oyunda herhangi bir fark etkileşim söz konusu değilmiş
ya ağır sallıyon ya da kasaya ne alıp taktığından haberin bile yok. konuyu açan oltalamış, sazanlar da doluşmuş öyle olur böyle olmaz...
pes..
şunun içinde gerekeni en ağırdan özel olarak sana iletiyorum kullaklarını kontrol et

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı