Şimdi Ara

NVDIA Kartlar neden daha pahalı ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
2
Favori
3.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yazılım olarak daha iyi destek. Ama AMD artık bu sorunu hızlıca çözmeye başlıyor ve son aylarda gördüğüm performans sonuçları ve yazılım destek sonraki ekran kartımı AMD olarak almamı düşündürüyor.

    Ayrıca, iş sadece hangisi daha çok FPS getirebiliyor değil. Mesela, bir oyunda 60FPS alıyor diğiyorsa FRAPS, bu doğru olmayabilir, çünkü ekran kartının gönderdiği her kare 'tam kare' olmayabilir, bazı kareler ince bir beyaz ışık olabilir, bazı kareler parçalı parçalı olabilir ve bazı karelerde neredeyse hiç birşey göstermiyor olmayabilir. Bu her ekran kartında az çok görülen bir sorun, ama AMD'de daha çok görülür bu sorun.
  • arkadaşlar yeni bir kasa toplamak istiyorum kararım 7850 idi ama sanırsam gtx650ti ye kayıcam son yorumlardan zaten nvidia yı hep sevmişimdir. siz hangisini önerirsiniz
  • Tek kartta bi sorunu yok AMD'nin, işi yalancı kandırıçı AMD'den şimdi de AMD almayın fps vermez olayına kadar getirmeyin bi zahmet.

    Şu Nvidia'daki reklamcıların PR'cıların birazı AMD'de olabilseydi biraz daha farklı konumda olurdu.

    Bu forumda çoğu kişi teknoloji ile, bunu oluşturan etkenler ve arge maliyetleri ile, üretimi gerçekleştirmek için olan maliyetler ile, ek değer katmaya yarayan fiziksel olmayan çeşitli nedenlerle, PR / reklam / pazarlama vs. 'nin tüketiciler üstündeki etkilerini ayırt edebilecek konumda değil.

    En belirliyici etken fiziksel üretim maliyetidir. Diğer herşey, duruma ihtiyaca göre kabul edilebilir seviyelere kadar geri çekilebilir fiyatı düşürülebilir. Başa baş noktasını geçip zarar edeceklerse, bunu anca belli çıkarlara sahip olacaklarsa kabul ederler. Pazar payını kaybetmemek adına zarar etmeyi kabul etmek gibi.

    Burda insanların değer atfettiği physx miş cuda imiş bilmemne imiş bunların hiçbiri fiziki fiyat konusunda esas belirleyici etken değil. Driverlarmış vs. imiş değil. Wafer başına kaç tane sağlam çip çıkar, bunu kaçtan satar, en belirleyici etken budur. Wafer'dan kaç tane kullanılabilir çipin çıkacağı da mimari ve tasarım ile alakalıdır. Nvidia çipler genelde daha yüksek maliyete sahip olduklarından en birinci etken olarak daha pahalılar. Sonrasnda buna çeşitli ek değerler katılmaya çalışırlır, belki biraz yüksek performans, phsx cuda bilmemne gibi, daha temiz driver desteği vs. gibi. Bunlar ya yüksek fiyatı haklı göstermek, yada yüksek fiyatın yanında ek değer olması için vardır. Esas fiyatın kendisini belirleyici şeyler değillerdir.

    Eksik bakan arkadaşlar için biraz daha farklı noktaları da göze almalarını öneririm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.N.E.Y.H.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_mania

    quote:

    Orijinalden alıntı: Turko24

    amd 6870 aldım hiç memnun değilim.Çok sesli bir kart fan sesi rahatsız ediyor.Nvidia bir şansı hakediyor bence.

    valla benım hıs 6870 ıceq ım su ankı sapphıre 7870 ımden bıle daha sessızdı.. hangı marka kullanıyorsun kı boyle konustun?

    usta SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 256Bit HDMI DP 16x 11179-09-20G
    bu kart usta yüksek grafik isteyen oyunlar varya (GUİLD WARS2 gibi) 1-2 saat oynadınmı ekran kartın üzerindeki fan açıyor bayağı bir uğultulu ses veriyor işte benim sorunum bu.

    Eğer biliyorsan bu kartın üzerindeki fan değişiyor galiba önerirmisin?
    2-Özel soğutmalı ekran kartları varmış bunlar hangisi oluyor biraz bilgi verirmisin.
    1 ayda bir kasayı temizlerim.Kompresör aldım sırf bunun için.

    Alıntıları Göster
    Eğer biliyorsan bu kartın üzerindeki fan değişiyor galiba önerirmisin?
    2-Özel soğutmalı ekran kartları varmış bunlar hangisi oluyor biraz bilgi verirmisin.
    1 ayda bir kasayı temizlerim.Kompresör aldım sırf bunun için.

    anladım benım eskı akrtım HIS dı 4890 turbo+ dı ben kalıtesıne guvendım gıttım yıne hıs aldım. cıdden kalıtesıne guvenebılecegım akdar varmıs ıısnmıyordu bıle. fan da oyunlarda hıc yuzde yuze vurmadı en cok 55 ı gordu. ozel sogutuculu sısemelr var ornegın gıdıp su sogutma bogu alırsın kurtulursun ama yanlıs anlama kotu demıyorum o karta yatırım yapma cok. tabı ıstersen alabılırsın. ya da uyarsa hıs ın ıceqx sogutma blogunu bul uyarsa tak. bence cok ıyıydı.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.