Şimdi Ara

Numara Taşınabilirliğinde Kârlı Çıkacak Olan Operatör Hangisi Sizce? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
0
Favori
15.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki

Numara Taşınabilirliğinde Kârlı Çıkacak Olan Operatör Hangisi Sizce?

(En Son Oy Tarihi: 3.3.2009)
Giriş
  • Turkcell daha karlı çıkabilir bu işten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AmigaOS

Bende ağırlıklı olarak Turkcell'e geçtim ama kalite için geçmedim. 10 saat Turkcell içi verdi ve diğer yönleri aramanın dakikası 10 kuruş. 6 ay bittikten sonra da faturada %30 indirim yapacaklar. Beni ve 4 hattımı 1 sene boyunca Turkcell'de tutmayı başaracaklar ama 12 ay dolduğunda ve avantajları bittiğinde eğer avantaj sağlamazlarsa anında giderim. Zaten 12 ay sonra operatör arasında fazla bir kalite farkı da kalmaz.

Benden Avea hat başı ayda 50 lira kazanıyordu ama Turkcell ancak bunun yarısını kazanacak. Senede 600 lira vereceğime 300 lira vereceğim. Bunu bana sağladığı sürece Turkcell benim için en iyisi, Vodafone ya da Avea daha iyisini verirse beni tutamaz Turkcell.

6 ay bence Turkcell önde gidecek ama kampanyaları bitince aboneler kaçmaya başlayacak.

turkcell yeniden kampanya yapar yani turkcellde kampanya bitmez

• quote:

Orjinalden alıntı: bungee20

Avea numara taşınabilirliğinin ne olduğunu, nelere yol açabileceğini yavaş yavaş anlamaya başladı galiba.

Salı günü diğer operatöre taşınmak üzere başvuru yaptığım avea hattım, dünden beri avea tarafından mesaj bombardımanına tutuluyor

1. mesaj: 600 kontör Avea'dan size özel hediye! 6 ay boyunca her ay 100 ve üzeri ilk kontör yüklemenize HER YÖNE 100 kontör kazanın, doya doya konuşun.

2. mesaj: 1500 kontör Avea'dan size özel hediye! 6 ay boyunca her ay 100 ve üzeri ilk kontör yüklemenize HER YÖNE 250 kontör kazanın, doya doya konuşun.

3. mesaj: 1500 dakika Avea'dan size özel hediye! 6 ay boyunca her ay 100 ve üzeri ilk kontör yüklemenize 250 Aveaici dakika kazanın, doya doya konuşun.

4. mesaj: Avea'dan size özel 250 kontör hediye! İstediğiniz kadar kontör yükleyin, HER YÖNE 250 kontör hediye kazanın! (bu mesajı silmişim ama teklif bu şekildeydi)

5. mesaj: 500 dakika Avea aktif kampanyadan size özel hediye! 31 Aralık a kadar 100 ve üzeri ilk kontör yüklemenize Aveaici 500 dakika kazanın, doya doya konuşun.

Bakalım daha neler gelecek.

Abi naptın sen ben de taşıma talebinde bulundum avea dan vodafone a ama bana hiç bişiy gelmedi :)))

• bence bu işi yine turkcell götürür... kime sorsam hep turkcele taşımış...
  • turkcell de olabilir çünkü kaliteli aveada olabilir çünkü ekonomik vodafone nin hiçç şansı yokk
  • rakamların gösterdiğine göre numara taşımada en büyük kaybı avea yaşadı
  • 1 ayda 420 bin kişi başvuru yapmış 330 bin numara taşınmış
  • Bu milletin kısa vadeli pragmatik hesapçı kafa yapısı beni öldürecek
    Tamam yarından tezi yok elimizdeki bütün hatları; müşteri canlısı,sevecen,para kazanmayı her zaman 5.ci planda gören, kendisi için bir şey istiyorsa namert olan,1 dk 4 kontöre konuştursada bunu sadece mecbur olduğu için yapan,500 milyon dolar sayıp aldığı gsm lisansının hakkını fazlasıyla ucuz konuşma hizmeti olarak geri ödeyen,daha buraya yazamayacağım kadar yüzlerce faydalı meziyeti ve de mazereti olan dünyada eşine ender rastlanır cinlik örneklerini bize yıllarca yutturan türccele taşıyalım.Geride rekabet edecek kimse kalmayınca bakalım bu kadar mesut ve bahtiyar olabicekmisiniz..Rakiplerini ezmek için bu kadar agresif bir rekabet stratejisi izleyen gözü doymak bilmeyen firmayı da,bu vahşiliğe seyirci kalan kurumları da,birgün kendisini yiyeceğini bildiği halde bu kartel canavarının damarlarına hesapsızca para pompalayarak onu daha da semirten insanları da kınıyorum..
    Uzun lafın telgrafı;kendi ellerimizle rekabet dengesini tek tarafın lehine bozmayalım,kendi ellerimizle kendi kartellerimizi üretmeyelim,kendi imalatımız olan yaratığın ilk kurbanı olmayalım sonra...Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir,yoksa arife tarif hakarettir....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• KESINLIKLE BU ISTEN TURKCELL KARLI CIKAR DIGERLERIDE AVCUNU YALAR
  • Numara Taşınabilirliği sonuçlarına göre ilk 40 günlük dönemde

*Avea Kazanç 110.000 Kayıp 88.000 Net 22.000

*Turkcell Kazanç 219.000 Kayıp 130.000 Net 89.000

*Vodafone Kazanç 82.000 Kayıp 202.000 Net -120.000
  • Neo_1 senin goruslerıne katılıyorum. bu konuda kesinlikle doğru olanı düşünüyorsun. bende turkcell i kullanmak isterim fakat seninde dediğin gibi kartel olmak onları sadece daha aç ve cesur yapıyor..
  • kartel ama cekıyor vodafone ve avea en az bır yıl daha ıyı yatırım yapıp daha fazla baz dıkmesı ve
    turkcele yaklasması lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: nevrans

kartel ama cekıyor vodafone ve avea en az bır yıl daha ıyı yatırım yapıp daha fazla baz dıkmesı ve
    turkcele yaklasması lazım

avea iyi dostum izmirde vodafonenin hali içler acısı diye duydum avea baya gelişme katetmiş senin oradada çekiyor artık dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_(87) -- 1 Ocak 2009; 21:11:15 >
  • evet mustafa avea ıyı gelısme kaydettı vodafone hala aynı aralık sounda duzelcek demıstı yetkılı bakalım beklıyoruz avea sessız ve derınden gıdıyor sasırtıyor benı turkcel avea full vodafone ıkı dıs bende sınyaller cok dengesız ıstabulda oturanlar ıcın soyle bır ornek vereyım besıktastasınz uskudardakı bazdan sınyal alıyorsunuz bende ızmır hataydayım karsıyaka cıglıden sınyal alıyorum
  • Numara taşımanın 1 numarası 'Avea' oldu

Avea, 106 bin net abone ile Numara Taşınabilirliği'nde en fazla kazanan operatör oldu.

Avea'dan yapılan yazılı açıklamada, yılsonu rakamlarına göre, gelen abone ile giden abone farkını gösteren net abone sayısı göz önüne alındığında Numara Taşınabilirliği'nde net 106 bin abone ile en fazla kazanan operatörün Avea olduğu bildirildi. Avea Regulasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Anık, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Numarasını Avea'ya taşıyanlar, giden abone sayısının neredeyse iki katı. Sektörde tüketici lehine rekabet ortamının yaratılması için Numara Taşınabilirliği uygulamasının hayata geçirilmesini sonuna kadar savunduk. Türkiye'nin en çok konuşturan ve en hızlı büyüyen operatörü olma özelliklerimize şimdi de numara taşınabilirliğinde en fazla kazanan operatör olmayı ekledik. Geldiğimiz bu noktada müşterilerimizin bizi tercih etmesi bizim için büyük mutluluk. Bundan sonra da müşterilerimize kaliteli iletişimi gerçek fiyatla sunmaya devam edeceğiz." dedi.

(CİHAN) zaman

02 Ocak 2009, Cuma
    avea turkcell ve vodafone üçündende hattım var...

• Neyse ki, çoğunluk forum üyeleri gibi düşünmüyormuş. ŞÜkürler olsun kurtuldum turkcel'den.
  • Bence vodafone, çünkü diğerlerinden daha iyi tarifeleri var
  • bence avea kârlı çıkacak. turkcell'in bir tek kalitesi var. kaliteden kastım da kesilmiyor konuşurken ya da çekme muhabbeti daha iyi. ama şöyle düşünün turkcell 250 kontör yüklediğinizde mi daha çok konuşabilirsiniz avea mi? ya da daha çok mesajlaşabilirsiniz? avea mobil öğrenci olun patlıcan üyesi olun 250 kontöre 180 dk avea içi bedava konuşma süresi ayrıca 150 her yöne sms veriyor, bir de 5000 sms yaptınız mı 39 kontöre geriye kalan 211 kontörle de turkcell'i ararsınız bol bol. avea içi zaten 10dk 2 kontör yani 180 dk bedava bitse bile daha hesaplı. turkcell'in böyle kampanyası var mı? ben eskiden her hafta 250 kontör yüklerdim. ama son zamanlarda ayda 250 kontör yüklemeye başladım. çünkü kontörüm bitmiyor. fazlasıyla her ay artıyor. turkcell de kullandım vodafone da ama onda hiç bu kadar çok kontörümün olduğunu ve uzun süredir bitmediğini görmedim. ama tabi benim çevremdekilerin bir çoğu avea olduğu için bana daha hesaplı geliyor. sonuçta öğrenciyim. turkcell hattı olanların da yanında aveası oluyor büyük olasılıkla bir tane. o yüzden ben şimdi aveayı bırakıp niye turkcelle geçeyim. tamam müşteri hizmetleri kötü, talep ettiklerimizin sistemde gözükmemeleri kötü. zamanında çok küfür etmişimdir aveaya hala da ediyorum. ama yine de avea en hesaplısı. ve emin olun şu an turkcell'i kullanıyor olsaydım aveaya ettiğimden daha fazla küfrü ederdim.

• bayilerin hat taşıma talebi başına ilgili operatörlerden 5-10 ytl aldıklarını da hesaba katarsak kimbilir ne kadar para kazandılar.

turkcele taşınan hatların transfer limiti 250 olarak olarak açılsaydı vodafonun kaybı 200.000 değil şu anda 1,5 milyon olurdu.

hat fiyatlarını gözden geçirmesi gerekiyor.
  • vodafonedeki arkadaşlarda aynısını söylüyorlar...200bin kişi numarasını taşıdı ama abone sayımız 200bin azalmadı diyorlar
    quote:

Orjinalden alıntı: bungee20

Olabildiğince kendi yorumumu katmadan yazmaya çalışacağım.

Bugün bir avea bayisinin önünden geçiyordum, avea hat 2 lira yazısını görünce içeri gireyim dedim. İçeride dizi dizi avea hatlar vardı ve bir çuval kadar hat daha arkadaydı.

Numaralarına baktığımda şaşkınlığım bir kat daha arttı. 543-544-546'lı vodafone hatları avea'ya taşınmış, bu hatlar avea hat adı altında satılıyordu. Bir tanesini satın aldım. Bayiye ücreti verirken bu şekilde kaç tane hat açtıklarını sordum.

Yanıt: 1200

Teşekkür edip, dükkandan çıktım.

Not: Bu demek değildir ki vodafone'a haksız olarak yükleniliyor. Bu kafayla gidilirse daha çok GERÇEK kişi hattını diğer operatöre taşır.

Not2: Vodafone'dan taşınan hatların büyük bölümünün bu şekilde olduğu düşünülebilir.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.