Şimdi Ara

Nüfus cüzdanı onaylı fotokopisi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
38.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni kanun gereği staja başlamak için sigortamın başlaması gerekiyor.Gerekli evraklar arasında benden "Nüfus Cüzdanı Onaylı Fotokopisi" istenmiş.Bu tam olarak ne demek.Fotokopi çektirip biyerlere mi onaylatıcam.Yoksa muhtardan nüfus kayıt mı alıcam.Tecrübesi olan varsa yardım etsin.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nüfus Cüzdanı Onaylı Fotokopi: Nedir ve Neden Önemlidir?

Nüfus Cüzdanı Sureti Nedir?

Nüfus cüzdanı sureti, nüfus cüzdanının fotokopisine verilen addır. Kimlik doğrulama, adres kanıtı veya resmi işlemler için gerekli bir belgedir.

Nüfus Cüzdanı Onaylı Fotokopi Nedir?

Nüfus cüzdanı onaylı fotokopi, bir yetkili makam tarafından doğrulanmış nüfus cüzdanı fotokopisidir. Bu, fotokopinin orijinal nüfus cüzdanıyla aynı olduğunu garanti eder.

Nüfus Cüzdanı Onaylı Fotokopinin Önemi

Nüfus cüzdanı onaylı fotokopi, aşağıdakiler gibi resmi işlemlerde sahtekarlığı önlemek için önemli bir belgedir:

• Banka hesapları açmak
    • İş başvuruları yapmak
    • Ev veya araç kiralamak
    • Resmi kimlik kartı almak

Onaylı bir fotokopi, kimliğinin çalınmasını veya kötüye kullanılmasını önlemeye yardımcı olur. Yetkili makamlar, orijinal nüfus cüzdanını fotokopiyle karşılaştırarak ve bir damga veya imza koyarak fotokopiyi onaylar.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisini Onaylatmak

Nüfus cüzdanı fotokopini onaylatmak için aşağıdaki adımları takip etmelisin:

• Nüfus cüzdanının orijinalini ve fotokopisini al.
    • Fotoğraftaki kişi sen olmalısın ve fotoğraf net ve güncel olmalıdır.
    • Bir noter, muhtar veya kaymakamlık gibi yetkili bir makama git.
    • Yetkili kişi, fotokopiyi orijinal nüfus cüzdanıyla karşılaştırarak onaylayacaktır.

Nüfus cüzdanı onaylı fotokopiler, kimlik doğrulama ve resmi işlemler için gerekli olan önemli belgelerdir. Yetkili bir makamdan fotokopini onaylatarak, sahtekarlığı önleyebilir ve kimliğinin korunmasını sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aslının aynısıdır mühürü fln herhalde?
  • Ya muhtarda verirler, ya da noterde..

Bilen biri söyler birazdan
  • Notere gidip fotokopiye aslıdır mührünü bastıracaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_34 -- 7 Temmuz 2008; 12:03:59 >
  • Notere git,.Giderken ucuz bi yerden bir kaç tane fotokopi çektir...Orada çok pahalı oluyor...Tabi notere de para vereceksin o ayrı bir konu...
  • nüfus müdürlükleri 1 yıl öncesine kadar fotokopisini onaylıyorlardı. ama yönetmelikleri değiştiği için artık sadece muhtara veya notere onaylatabiliyorsun.
  • noter de pahalıya patlar muhtarlıkdan alabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kimlik Fotokopisi Derdi..
    9 yıl önce açıldı
    Nüfus Cüzdanı Pvc'sini Açmak
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Muhtardan oluyo mu beyler,noter cidden pahalıya patlar yok yere, eminmisiniz?
  • Geçenyıl benden de sigorta için istemişlerdi ve muhtardan almıştım önce muhtara sor olmaz derse noterden alırsın.
  • Muhtardan onaylı suret..

İki dakikada hazırlanır..Nufus cüzdanı ve bir adet resimle hallolur..
  • eywallah sağolun,muhtardan alıcam o zaman ne varsa forumda var ,teşekkür ettim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ANuBiS_

Arkadaşlar yeni kanun gereği staja başlamak için sigortamın başlaması gerekiyor.Gerekli evraklar arasında benden "Nüfus Cüzdanı Onaylı Fotokopisi" istenmiş.Bu tam olarak ne demek.Fotokopi çektirip biyerlere mi onaylatıcam.Yoksa muhtardan nüfus kayıt mı alıcam.Tecrübesi olan varsa yardım etsin.

Noter'e gidiyorsun. 15 YTL ödüyorsun ve bir Nüfus Cüzdan Sureti'ne sahip oluyorsun.
  • quote:

eywallah sağolun,muhtardan alıcam o zaman ne varsa forumda var ,teşekkür ettim.

Çoğu kurum Muhtarlık onaylı suretleri kabul etmiyor. (Vergi Dairesi, Ticaret Sicili vs...) O yüzden kuruma bir danış. Muhtarlık onaylı suretler 4 YTL iken Noter onaylı suretler 15 YTL.
  • Tamam hocam bürokrasiye takıldın diyosun yani yine.bi damgaya bayılcaz yine 15 lira.
  • quote:

Tamam hocam bürokrasiye takıldın diyosun yani yine.bi damgaya bayılcaz yine 15 lira.

sormadan yapmada, sonra boşuna okadar para vermiş olursun ama sigortada geçerli diye biliyorum ben.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.