Şimdi Ara

NTSC - PAL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya ustalar şimdi size bir iki sorum olacak bunları forumda aradım ama tam olarak bilgi edinemedim yardımcı olur iseniz sevinirim.

1-Benim televizyonumda NTSC diye bir seçenek var ona bastığım zaman ekran bir gidip geliyor yani bu ben NTSC video kayıt yapan bir kamera aldığım zaman kameradan TV'ye bağlantı yaptığımda seyredebileceğim demekmi oluyor?
    2- NTSC kayıt yapan bir MiniDV kameradan bilgisayarıma görüntü aktarırken yine NTSC olarak aktaracağım kullanacağım capture kartı nasıl olmalı bu kartlar NTSC veya PAL olarak mı satılıyor.
    3- ve bu görüntüyü DVD'ye kayıt ederken de yine aynı şekilde NTSC olarak kayıt edeceğim ; peki bu DVD'yi oynatacağım DVD Playerin NTSC özelliklimi olması gerekir (yada bu ntsc de oynatabilme özelliği bütün DVD Playerlarda zaten varmıdır?)

teşekkür ederim..

• NTSC-PAL değişik formatlar. Türkiyede kullanılan format paldır. Ama pek çok tv ve dvd multisistem destekli olduğu için sorun olmuyor.Benim 80 ytllik minton dvd mde ve 10 yıllık philiops tvimde bile bütün formatlar destekleniyor. Ama belli olmaz tabii alırken yinede bakmak gerek..

NTSC paldan daha güzel görüntü verir ayrıca 60 hz dir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JakX

NTSC-PAL değişik formatlar. Türkiyede kullanılan format paldır. Ama pek çok tv ve dvd multisistem destekli olduğu için sorun olmuyor.Benim 80 ytllik minton dvd mde ve 10 yıllık philiops tvimde bile bütün formatlar destekleniyor. Ama belli olmaz tabii alırken yinede bakmak gerek..

NTSC paldan daha güzel görüntü verir ayrıca 60 hz dir.

+1
  • 1. Pal ile seyrederken NTSC sistemine geçer bu yüzden görüntü gidip gelmiş gibi olur. Auto seçeneğindeyse pal veya ntsc hangi formatta sinyal geliyorsa o konumda çalışır.

2. Hemen hemen bütün kartlarda pal ve ntsc seçeneği bulunuyor. Aktarırken ntsc seçeneğini seçersin.

3. Bütün dvd playerlarda bu seçenek yok. Playerın ve televizyonun mutlaka ntsc seçeneğinin olması lazım.

• Hepinize teşekkür ederim bu verdiğiniz bilgiler ışığında NTSC veya PAL kayıt yapan kameralar arasında bir fark yok kullanılabilirlik bakımından görüntü olarakta NTSC (NTSC paldan daha güzel görüntü verir ayrıca 60 hz dir. ) dediğinize göre daha iyi ise belkide NTSC almak biraz daha ağır basıyor (ama bunu aynı model ve marka kamerada çekim yapıp denemek lazım diye düşünüyorum)

Teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mrtcakmak

Hepinize teşekkür ederim bu verdiğiniz bilgiler ışığında NTSC veya PAL kayıt yapan kameralar arasında bir fark yok kullanılabilirlik bakımından görüntü olarakta NTSC (NTSC paldan daha güzel görüntü verir ayrıca 60 hz dir. ) dediğinize göre daha iyi ise belkide NTSC almak biraz daha ağır basıyor (ama bunu aynı model ve marka kamerada çekim yapıp denemek lazım diye düşünüyorum)

Teşekkürler...

Yeni alacaksan pali seç bence. yarı elden çıkarırken zorlanırsın 1. bir de her zaman ntsc destekli player ve tv de kullanmak zorundasın. Görüntü kalitesinde gözle görülür bir fark yok zaten

• Yeni alacaksan pali seç bence. yarı elden çıkarırken zorlanırsın 1. bir de her zaman ntsc destekli player ve tv de kullanmak zorundasın. Görüntü kalitesinde gözle görülür bir fark yok zaten

+1 bende arkadasa katılıyorum NTSC leri elden cıkarmak gercekten zor oluyor yakın bir arkadasımdan biliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 Pal Ntsc fifa
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: duduco

quote:

Orjinalden alıntı: mrtcakmak

Hepinize teşekkür ederim bu verdiğiniz bilgiler ışığında NTSC veya PAL kayıt yapan kameralar arasında bir fark yok kullanılabilirlik bakımından görüntü olarakta NTSC (NTSC paldan daha güzel görüntü verir ayrıca 60 hz dir. ) dediğinize göre daha iyi ise belkide NTSC almak biraz daha ağır basıyor (ama bunu aynı model ve marka kamerada çekim yapıp denemek lazım diye düşünüyorum)

Teşekkürler...

Yeni alacaksan pali seç bence. yarı elden çıkarırken zorlanırsın 1. bir de her zaman ntsc destekli player ve tv de kullanmak zorundasın. Görüntü kalitesinde gözle görülür bir fark yok zaten

Doğru söylüyorsun ilerisinide düşünmek lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.