|
NTDLL.DLL Hatası: Nedenleri ve Çözümleri
NTDLL.DLL nedir?
NTDLL.DLL (NT Dynamic Link Library), Windows işletim sisteminin önemli bir dinamik bağlantı kitaplığıdır. Windows'un başlatılması ve temel fonksiyonlarının yürütülmesi için gereklidir.
NTDLL.DLL Hatası
NTDLL.DLL hatası, Windows işletim sisteminde ortaya çıkan yaygın bir sorundur. Bu hata, işletim sisteminin NTDLL.DLL dosyasına erişememesi veya dosyanın bozulması sonucu oluşur.
NTDLL.DLL Hatası Nedenleri
NTDLL.DLL hatası, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:
- Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşması
- Bozuk veya eksik sistem dosyaları
- Uygun olmayan yazılım yüklemesi veya kaldırılması
- Donanım sorunları
NTDLL.DLL Hatası Çözümü
NTDLL.DLL hatasını çözmek için uygulayabileceğin birkaç yöntem mevcuttur:
- Sistem Dosyası Denetleyicisini (SFC) çalıştır: SFC, sistem dosyalarını tarar ve bozuk olanları onarır.
- Bilgisayarı Güvenli Modda Başlat: Güvenli Mod, yalnızca temel sistem dosyalarının ve sürücülerinin yüklendiği bir tanılama modudur. Bu modda NTDLL.DLL hatasını çözmeyi deneyebilirsin.
- Sistem Geri Yükleme gerçekleştir: Sistem Geri Yükleme, bilgisayarını daha önceki bir zamana geri yükleyerek soruna neden olan değişiklikleri geri almanı sağlar.
- Windows'u temiz yükle: Tüm sorunları çözmek için Windows'u tamamen yeniden yükleyebilirsin.
- Donanımı kontrol et: NTDLL.DLL hatası donanım sorunlarından da kaynaklanabilir. RAM ve sabit sürücünü test etmeyi dene.
NTQueryWnfStateData NTDLL.DLL
"NTQueryWnfStateData" işlevi NTDLL.DLL dosyasında bulunan bir API'dır. Bu işlev, ağ filtreleme platformu (WFP) durumunu sorgulamak için kullanılır.
NTQueryWnfStateData NTDLL.DLL hatası, WFP'nin düzgün çalışmaması sonucu oluşabilir. Bu hatayı çözmek için WFP hizmetini yeniden başlatmayı veya WFP ile ilgili bozuk kayıt defteri girişlerini onarmayı deneyebilirsin.