|
Kaç paraya aldığınızı yazmamışsınız üstad ucuz mu pahalı mı anlamadım ben < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
|
Kaç paraya aldığınızı yazmamışsınız üstad ucuz mu pahalı mı anlamadım ben < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
Hocam merhaba acaba hangi siteden aldınız |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
s24 ile kıyaslanırsanız özellikleri nasıl hocam? Kamera vb. |
|
Samsung eko sisteminden Nothing Phone (3) telefona geçen biri gözünden deneyimlerimi aktarayım. Bu telefonu almayı düşünen Samsung kullanıcıları olarak fikir verir diye umuyorum. Galaxy S21 FE 5G Exynos modelini kullanıyordum. Yaklaşık 2 aydır telefon almak için piyasa araştırması yapıyordum. Uygun fiyat, satın alım imkanlarını araştırıyordum. Samsung almak nasip olmadı. Ya iyi fiyat denk gelmedi yada fiyat uygun olsa da taksitle (3 taksit) almaya karar verdiğimde 5k civarı maliyet artışı ile karşılaştım. Neden Nothing Phone (3) almaya karar verdim derseniz ilk başta taksitle alımda ek vade farkı istenmemesi, Google Android kullanımına en yakın yalın deneyim sunması ve 16 GB Ram ve 512 GB kapasitesi olması. Beni en çok cezbeden tarafları oldu. Nothing Phone (3) arkada glyph kullanımı ilk birkaç gün hoş gelse de çok aradığım bir özellik olmadı. Belki başkalarına göstermek için eğlenceli olabilir. Bu cihazda en sevmediğim şey sağ alttaki Essential dedikleri not alma özelliğinin atandığı buton oldu. Kendinizi bir şekilde o butona basar halde buluyorsunuz. İnternette araştırmalarım sonunda o tuşun işlevini kaldırdım ve başka özellik atadım. Şimdi o tuşa bassam da cihaz ekranı kapatıyor. Sistem kullanımında beni sinir eden diğer bir özellik ise; son uygulamaları gösteren listede en altta ekran görüntüsü alma butonu olması. Samsung tarafında alıştığınız hepsini temizle yerine ekran görüntüsü almış oluyorsunuz. Bir diğer eksiklik ise; Samsung tarafında kullanımına alıştığım, bankacılık vb uygulamalara özel bağlantı ayarlanamaması oldu. Bankacılık uygulamaları, bağlantıları Mobil Ağ üzerinden yapmak istiyor. Wi-Fi kullanmanızı istemiyor. Samsung cihazlarda uygulamalar için tercih edilen ağ ayarı vardı. En çok bu özelliği aradım. Nothing firmasına konu ile ilgili detaylı geri dönüş feedback sağlamış oldum. Fikri beğendiler ve ilerideki güncellemeler için listelerine aldıklarını söylediler. Samsung eko sisteminden geçenler için; Smart Tag bu cihazda kullanılamıyor, Galaxy Watch serisi akıllı saatlerin bazı özelliklerini (tansiyon, ekg vb) kullanamıyorsunuz. Yani samsung tarafında kullandığınız farklı cihazlarınız varsa Nothing tarafına geçmenizi önermem. Fakat sadece telefonlarını kullanıyorsanız bunun bir önemi kalmıyor. Nothing'in saf android deneyimine yakın özellikler sunması işinize gelir. Nothing tarafında cihazın kendi başlatıcısı Nothing Launcher mevcut. Detaylı ayarlar sunmasa da kullanımına bir süre sonra alışırsınız. Daha önceleri kullanmış olduğum Nova Launcher denedim. Takılmalar yaşadım. Kendi başlatıcısıyla kullanmanızı tavsiye ederim. Fotoğraf kısmına gelince; fotoğraf arayüzü samsung cihazlardaki kadar detaylı değil ama çekimleri güzel. Sıkıntı yaşamazsınız. Şu ana kadar pişman etmedi. Yanlış bilmiyorsam içindeki sensörler samsung üretimi. Bu cihazda yaşayacağınız en büyük sorun; kutusunda çıkan kılıf yerine yeni kılıfları bulamamak olur. Son olarak takip cihazı kullanmak isteyenler için HBB-K HiTag Android Takip cihazını tercih edebilirler. Bu cihaz marka ve model fark etmeksizin tüm android kullanan cihazlar ile haberleşiyor ve Google Cihaz Takip Merkezi uygulamasıyla çalışıyor. E-Sim destekliyor fakat şu an ülkemizdeki operatörlerin açıkladıkları listede cihazın adı yok. Bir süre sonra Turkcell tarafına numara taşıma yapacağım. E-sim geçişi başarılı olursa sizinle paylaşırım. |
|
Merhaba dostum, Naçizane fikirlerimi yazacağım ancak bu fikirlerim zaman içinde değişebilir diye düşünüyorum. Zira Nothing Phone (3)'ü geçtiğimiz cumartesi günü kutusundan açtım ve daha kullanmaya başlayalı 3 gün oldu. Özellikle batarya gibi bazı detaylar değişebilir. Uygulama kurdukça kötüleşebilir veya adaptif batarya özelliğiyle daha da iyileşebilir onu söyleyeyim. Her şeyden önce bir altyapı oluşturayım. 1,5 yıldır şahsi telefonum olarak S24 Ultra ve yine 1,5 yıldır şirket telefonu olarak düz S24 kullanıyorum. Düz S24 kullanımım devam ediyor ancak S24 Ultra'yı bir kenara koyup tamamen Nothing Phone (3)'e geçtim. Sıfır kurulum yaptım herhangi bir yedekleme aktarma yapmadım. Sadece Whatsapp Google Drive'a yedekledim ve kişilerim hep Google hesabımda olduğu için onlar otomatik geldi. Ancak onun dışında uygulama aktarma vs yapmadım. Eski telefonu elime aldım hangi uygulamayı kurmuşsam Play Store'dan o uygulamayı bulup indirdim ve kendi kullanımıma benzer bir ana ekran oluşturdum. Taşınabilirlik: S24 Ultra titanyum çerçeveleriyle oldukça premium gözüken bir cihaz ancak çok ağır ve telefonun genişliği çok fazla olduğu için (79 mm) telefonu kavramak çok zor. Özellikle de köşeli kasası nedeniyle. Ben genelde telefonu elimde taşıyorum cebime veya çantama koymuyorum. Ancak Nothing Phone (3)'ü elime aldığımda yuvarlatılmış köşeleri, ağırlık farkı ve darlığı (75,6 mm) ile çok daha konforlu bir kullanım sağlıyor. Tabi ki düz S24 ile yarışamaz en kompakt ve hafif olanı o. Tasarım: Bazıları NP3'ün arkasındaki asimetrik kamera dizilimini beğenmiyor ama ben telefonun arka tarafını çok beğendim. Kameralar simetrik dizilmiş olsa belki daha iyi olabilirdi ama şeffaf arka görünüm bence çok estetik ve modern duruyor. S24 Ultra titanyum çerçeveleri ve köşeli yapısıyla daha ciddi, profesyonel bir görünüm sunarken, NP3 daha keyifli bir cihaz ve bence daha güzel duruyor. Dot Matrix ekranı farklı bir deneyim sunuyor. Daha da çok geliştirilirse çok güzel olabilir. Şu an telefonu masaya ters koymaya alıştım. Beyaz modelini aldım ben. Siyahın kendini daha az gösterdiğini düşünüyorum. Kamera: Kamera konusunda arasında bariz fark var. İkisinin de çekim karakteristiği farklı. Zoom konusunda S24 Ultra ile kesinlikle kıyaslanamaz. Ultra geniş açı kamerasında bence Nothing daha iyi. Ana kamerada da gündüzde çok fark yok, özellikle NP3'ün ayarını 50MP moduna çekerseniz neredeyse fark yok denecek gibi. Ama gece çekimlerinde ve az ışıklı ortamlarda Samsung kesinlikle çok daha iyi sonuç veriyor. Daha fazla ışık alıyor ve grenlenme yapmıyor. Ancak çok zorlu koşullarda denemememe rağmen NP3'te grenlenmeler gördüm. Ama S24 Ultra'dan geçtikten sonra kullanılmayacak bir kamera mı derseniz asla değil. Kesinlikle sosyal medya ve günlük kullanım için çok yeterli. Her kameranın artıları eksileri mutlaka oluyor. Kameranızın zayıf noktalarını bildiğiniz zaman ona alışıp ona göre kareler çekiyorsunuz. Yani S24 Ultra toplamda genel kamera kalitesine 9/10 dersem NP3 için 7/10 derim. Ekran: Samsung hala evimde duruyor ve ekranına bakmaya doyamıyorum. Yansıma önleyici ekran resmen ekstra kontrast sağlıyor gibi. PWM değeri olarak NP3 daha yüksek olsa da bence Samsung ekranı daha az göz yoruyor. Ama onun dışında ekran çerçeve inceliği, renkler, parlaklık kalitesi vs oldukça iyi. Yani Samsung dünya lideri bir ekran olduğu için ona göre geride kalıyor ancak bence iPhone vs gibi ekranlarla renk, kontrast ve kalite anlamında başa baş. Samsung ekranı 10/10 puan ise NP3 8,5/10 diyorum (kırdığım yerler LTPO değil ama gündelik kullanımda siz bunu fark etmeyeceksiniz, Honor Vivo gibi rakipleri çok daha yüksek PWM değerleri ve göz konforu sertifikaları sunuyor). Yazılım: 2010'ların başlarında Google One edition telefonlar kullanmış, Cyanogenmode, LineageOS gibi ROM'ları çok kullanmış biri olarak S24U'dan sonra NP3 cennet gibi geldi. Samsung'da o kadar çok bloatware varmış ki... Her uygulamanın google versiyonu ve samsung versiyonu, knox vs gibi android'in kendi güvenliğinin üzerine eklenen ekstra güvenlik katmanları vs telefon çok daha güçlü işlemcisi olmasına rağmen resmen NP3 gibi hissettirmiyor. Nothing OS yağ gibi. Pixel tecrübesine o kadar yakın ve güzel ki. Pixel'in daha kişiselleştirilebilir olanı. Geliştirici ekip o kadar yakından takip ediyor ki istek ve bug'ları gerçekten çok hızlı çözüm geliyor. Ben 3 gündür kullanıyorum ve hiç bir tane bile bug ile karşılaşmadım. Kutudan çıkarttıktan sonra arka arkaya 6-7 güncelleme falan yaptı sanırım. Nothing playground ve community çok iyi. Telefonla %5-10 fotoğraf çekip geri kalan zamanda UI ile uğraştığımız için bence yazılım farkı kesinlikle çok değerli. Ben burada Nothing OS'e (eksikleri olmasına rağmen eklenebileceğine inandığım için) 10/10 veririm. Çok sezgisel, animasyonlar çok iyi, quickbar çok daha kullanışlı, bildirimler çok daha düzgün, Nothing teması yaptığınızda tüm uygulamalar aynı ikon paketinde oluyor Samsung gibi Goodluck kurup 50 saat uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz bir ikon paketi için. Mükemmel mükemmel. Bundan sonra başka telefon kullanabilir miyim bilmiyorum. Batarya: Tabi benim S24 Ultra'm 2 yıla yakın bir cihaz oldu artık batarya performansı çok az da olsa düştü (bu arada çok da fazla düşmedi). Ancak benim kullanımımda NP3'ün bataryası daha uzun süre dayanıyor. Belki bu halinden daha da iyileşecek çünkü daha kullanım alışkanlıklarımı öğrenip optimize olmadı batarya. Size ekran süresi vb sayılarla gelmeyeceğim ancak bir telefonun en fazla batarya harcadığı zaman zaten ilk aldığınız zamandır. Sıfırdan kurulum yapmak, telefonu kurcalamak, özellikleri deneyip keşfetmek derken 7-8 saat ekran başında geçirirsin. Buna rağmen şarj yüzdesinin S24U'dan çok daha yavaş düştüğünü fark ettim. Bence yazılım bataryayı daha verimli kullanıyor. Şimdilik fikirlerim bunlar. Ama dediğim gibi çok çok yeni bir kullanıcıyım. UKT yapabilecek kadar kullandığımda daha fazla fikrim olacaktır. |
| _____________________________ |
Tüm uygulamalrı kapatma Nothing de de pratik. ilk gelen pencereye basılı tutun, diğer uygulamalrı altında topluyor. sonra da yukarı dogru fırlatın. hepsi kapanıyor. |
|
Evet bu özelliği keşfettim ve aktif olarak kullanıyorum. Yazmamdaki neden Samsung kullanıcısının Nothing Phone tarafına geçişte karşısına böyle bir özelliğin çıkacağını anlatmak içindi. Nothing Phone aldığım için bir pişmanlığım yok. Sadece bazı özellikleri arıyorum. Tüm bunlara rağmen en çok sıkıntıya sokan şey; daha önce Samsung eko sistemine uygun cihazlarımın olması. Bazılarını kullanamıyor bazılarını ise kısıtlı özellikleri ile kullanabiliyorum. Örneğin, Nothing Phone (3) telefon alacağımı daha önceden tahmin etseydim Galaxy Watch 8 almazdım. |
|
Samsungun bu huyu hiç değişmez. Eskiden model bazlı kabloları bile fark ederdi. Galaxy S in tv kablosu başka hiçbir modelle uymazdı mesela. Güle güle kullanın hayırlı uğurlu olsun. |
|
|
|
gelmezse adamlara amazondan ulaşıngönderiyorlar. Satıcı ve Stok fırsatkurdu ise geliyor. ama satıcı fırsat gönderici amazon ise göndermiyorlar. o zaman adamlara yazıyorsun yolluyorlar. |
|
arada ram hafıza farklı var. NP3 40K ya 16+512 sunuyor. Ama X200FE nin en önemli noktası daha küçük olması. Eğer küçük telefon düşünürseniz bence güzel bir tercih. Kamera konusunda bir farklılık olacağını sanmıyorum. NP3 ün kameraları daha dolu. hepsi 50 hepsi 4k hepsi 60fps video çekiyor. Vivoda ise bu kadar dolu değil. Mesela ben de NP3 kullanıyorum ve en çok özlediğim şey küçük ekranlı telefon. Nothing küçük ekrana geçerse düşünmeden alacağım. |
|
Burada karar verirken değerlendirmeniz gereken başka bir kriter daha olduğunu düşünüyorum. NP3 kullanıcılarının büyük çoğunluğu, daha iyi bir kamera, daha iyi bir pil süresi, daha iyi bir ekran süresine sahip olduğu için değil, saf android ve benzersiz tasarım kalitesini dikkate alarak satın alıyor. Dolayısı ile bahsettiğiniz vivo'yu düşündüğümde, her iki cihazı da elime alsam, sanırım bir saniye bile düşünmeden NP3'ü tercih ederdim. Bunu da dikkate almanızı tavsiye ederim. |
|