Şimdi Ara

NOTERLER ŞÖYLE ÇALIŞSA NASIL OLUR BİR BAKIN LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum ikinci el araç alırkende satarkende insan tedirgin oluyor notere gidiyosun milletin içinde para saymak dert acaba para sahtemi değilmi bilemiyosun yada önce satış devrini yapsan adam şimdi para vermeden kaçsa diye benim gibi tedirgin olanınız vardır mutlaka şimdi benim önerim şu

Ruhsatıda aracın anahtarlarınıda parayıda noter alsa hem parayı saysa hemde sahtemi değilmi kontrol etse (zor değil hem para sayıp hemde sahtemi değilmi söyleyen makineler çok) sonra satış işlemini yapıp ruhsatı alıcıya parayı satıcıya takdim etse

hatta aracıda kendi yeddiemin garajına getirmek zorunda olunsa ve satış sonrası ordaki görevli noter satış kağıdına bakıp aracı yeni sahibine verse nasıl olur epey bi güvenlik açığı kapatılmış olmazmı

• kesinlikle haklısın, sadece kağıt imzala -para al, insan usulende olsa sorar paranı aldınmı-anahtarı aldınmı diye o bile yok. aslında sormalarıda gerekiyor ama onu bile sormuyorlar. zaten mevcut sistemde(önceden daha kötü idi) noterlerin gerekliliğini anlamış değilim, yapılan iş trafik şubelerinde de gayet rahat yapılabilir.
  • Zaten bazı meslek grupları sadece istihdam için var sanırım. Herhangi bir işlem için onlarca lira almaları da cabası.
  • Dediğiniz gibi olması biraz güç.Çünkü büyük paraları pek yanında taşıyamaz insan hele ki notere kadar.Öyle sistem olsa noterlerin önü çakal dolar ve masum insanlar ciddi şekilde zarara uğrar.Ve yine zengine birşey olmaz , gider nerde güç durumda biri var onun parasını alırlar..Bu yüzden böyle bir riske giremez kimse.
    Şimdi ki sistemde de satıcı zarar görür.Sonuçta satarken imza atıyor parayı aldım diye.Alan adam para vermese hiçbirşey yapamaz ne yazık ki..
    Sistemin yanlışlığı konusunda hemfikiriz.İnşallah tez zamanda bunada bir çare bulurlar.
  • ben 2 .el araç alırken misal noter kapalı cuma akşamı yada cumartesi aldım boş bir a4 kağıda aynı noterin verdiği yazıları yazar parayı verdikten yada aldıktan sonra karşılıklı olarak imza ları atarım sonra aracı aldım parayı aldım almadım durumu olsa bile yazılı imzalı kağıt olur elimde her ihtimale karşı
  • ben arabayı alırken noter sordu para işini hallettiniz mi diye o sıra cantamdaydı tam çıkartıyordum arabayı aldıgım kişi tamam biz halleceğiz o işi dedi noterde imzaladı . iş bitti arabanın yanına vardık hemen karakol önündeydi karakola girdik oturduk orda verdim parayı eyvallah dedik çıktık. ama aldığım kişi polisti ondan parayı almadan satışı verdi sıkıysa verme parayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırım_beyazıt -- 5 Haziran 2011; 23:51:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

ben 2 .el araç alırken misal noter kapalı cuma akşamı yada cumartesi aldım boş bir a4 kağıda aynı noterin verdiği yazıları yazar parayı verdikten yada aldıktan sonra karşılıklı olarak imza ları atarım sonra aracı aldım parayı aldım almadım durumu olsa bile yazılı imzalı kağıt olur elimde her ihtimale karşı

o şekilde imzalı kağıdın mahkeme de hiçbir hükmü yok haberiniz olsun sakın o kağıda güvenmeyin bir tanıdığımın başına gelmişti zamnında ordan biliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: talkingbrother

quote:

ben 2 .el araç alırken misal noter kapalı cuma akşamı yada cumartesi aldım boş bir a4 kağıda aynı noterin verdiği yazıları yazar parayı verdikten yada aldıktan sonra karşılıklı olarak imza ları atarım sonra aracı aldım parayı aldım almadım durumu olsa bile yazılı imzalı kağıt olur elimde her ihtimale karşı

o şekilde imzalı kağıdın mahkeme de hiçbir hükmü yok haberiniz olsun sakın o kağıda güvenmeyin bir tanıdığımın başına gelmişti zamnında ordan biliyorum

bankaya verdiğin imzalı kağıtlarında bir hükmü yok sirketlerin muhasebelerinde patronun mudurun attıgı imzalarında bir hukmu yok değilmi bilgisayardan çıkmasıyla el yazısı olmasının hiçbir farkı yok senet yapılırkende isim soyisim in altında yazan imzaya bakılır bizim bir tanıdığın da bir para durumu olmuştu ispat için sadece bir imza yetmişti

• quote:

quote:

quote:

bankaya verdiğin imzalı kağıtlarında bir hükmü yok sirketlerin muhasebelerinde patronun mudurun attıgı imzalarında bir hukmu yok değilmi bilgisayardan çıkmasıyla el yazısı olmasının hiçbir farkı yok senet yapılırkende isim soyisim in altında yazan imzaya bakılır bizim bir tanıdığın da bir para durumu olmuştu ispat için sadece bir imza yetmişti

alışlarda ve satışlarda aranızda yapılmış sözleşmeler geçerlilik hükmü taşımaz . olay büyür mahkemelik olursa bir kanıt ibaresi görür ama başka bir kanıt veya delil olmazsa karşı taraf bir şekilde bu kanıtı cürütür. bankaya verdiğiniz kağıtlar devletin belli kanallarınca onaylanmış ve sanki noter önünde sözleşme yapıyormuş gibi işlem görür. senette aynı durumdadır, senet gerekli yerler doldurulduktan sonra kıymetli kağıtlara girer.
    ama boş kağıda karşılıklı alış veriş sözleşmesi yapmanın hiç bir tutar yanı yoktur . hatta ortaklık anlaşmaları yaparlar bazıları (akıllılar kerizleri kandırmak için) ama iş anlaşılınca sap gibi kalırlar
    aman dikkat edin yaptıgınız şeyin hiç bir hukuki tutanagı yoktur. en güzeli senet yapın, parayı verin oda size senet versin satıştan sonra siz senetleri verirsiniz olur biter

• quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

quote:

quote:

quote:

alışlarda ve satışlarda aranızda yapılmış sözleşmeler geçerlilik hükmü taşımaz . olay büyür mahkemelik olursa bir kanıt ibaresi görür ama başka bir kanıt veya delil olmazsa karşı taraf bir şekilde bu kanıtı cürütür. bankaya verdiğiniz kağıtlar devletin belli kanallarınca onaylanmış ve sanki noter önünde sözleşme yapıyormuş gibi işlem görür. senette aynı durumdadır, senet gerekli yerler doldurulduktan sonra kıymetli kağıtlara girer.
    ama boş kağıda karşılıklı alış veriş sözleşmesi yapmanın hiç bir tutar yanı yoktur . hatta ortaklık anlaşmaları yaparlar bazıları (akıllılar kerizleri kandırmak için) ama iş anlaşılınca sap gibi kalırlar
    aman dikkat edin yaptıgınız şeyin hiç bir hukuki tutanagı yoktur. en güzeli senet yapın, parayı verin oda size senet versin satıştan sonra siz senetleri verirsiniz olur biter

senet olayı tabi daha mantıklı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

quote:

quote:

quote:

senet olayı tabi daha mantıklı

aynı senin yaptıgın şeyi ben yapacaktım . 1 yıl önce araba alacagım konyada bir tane buldum araba harabe ama nedense tamam dedim (ilk arabam olunca insanın sanki basireti baglanıyor . şimdi filan olsa utanmadan arabaının altına dahi yatar ince ince saatlerce incelerim) ödeme koşullarını konuştuk anlaştık senet verecegim ben adam tamam dedi ertesi günde arabayı teslim alıp notere gidecegiz . ayrıldık ordan 2 saat sonra adam tlf açtı. ben arabanın satışını vermeyim senette yapmayalım sen şimdiki verecegini ver (yarısını verecektim yarısıda 1 ay sonraydı) aramızda sözleşme yapalım ben senet işine girmek istemiyorum. o an aklım başıma geldi . adama bir saydırıyorum ama 2 saat önceki ben, ben değilim adamda şaşırdı tabi . zaten araban her yeri kazalı bu saatten sonra 2bin aşagı versende almam dedim . ertesi gün çalıştıgı yere gittim kaporayı aldım . 1 hafta sonra şimdiki arabamı aldım . o ilanda neredeyse 7 ay durdu sitede bana 8,100 liraya satmıştı bir ara baktıgımda 7,200 yazıyordu. bana kelek attı kendisi zarar etti

• Noterler tamamen devreden çıkarılsa da, trafik şubesine gidip imzalar atılsa ve olay bitse...
    Tabii trafik şubelerinde bu işe bakan memurların sayısının oldukça arttırılması lazım.
  • ben aracımı satarken bana imza attırmadan önce paranı aldınmı diye sordu noterdeki görevli
    ben saydım para tam diyince şurayı imzala işlem tamam dedi

trafik şubelerinde bu iş hızlı yürümez

ben lpg yi ruhsata işletmek için 26mayısta verdiğim ruhsatı 7 gün sonra aldım

trafik şubesi bu kadar işin altından kalkamaz bizim polis memurların mantığıyla bir alım satım 3-4 saat sürer
    noterde iş 20 dakika sürmüyo bile
    niye çünkü noterin işi bu para kazanıyo bu işten işi çabuk halledip diğer işe geçmek için uğraşıyolar

benim düşüncem de neden tüvtürk istasyonlarının yanıbaşında ruhsat işletme için trafik şubeleri kurulmaz muayeneden geçen araçlardan çok sayıda lpg işletmek yada muayene hanesi bittiği için ruhsatı değiştircek araçlardan oluşuyo
    insanlar muayeneden çıksın ruhsat hiç bize ulaşmadan trafik şubesine girsin 5 dakikalık iş ruhsatı yazıcıdan çıktı almak
    biz aracımızı tüvtürk ten alırken ruhsat ta işlenmiş halde lpg si mi muayenesimi neyse artık elimize ulaşsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naczet24 -- 6 Haziran 2011; 12:22:30 >

• bir imzaya 100tl isteyen noter bu dediğiniz işlemleri 500 den aşşağı mümkün değil yapmaz..
  • 1) satici noter islemini yapar (imzayi atar)
    2) noter aliciya gecici ruhsati verir, alici saticiya parayi verir
    3) satici arabanin anahtarlarini aliciya verir

bu kadar!
    parayi almadan anahtari verme...

Not: asil sikinti emlak alim satiminda var, ustelik daha buyuk para donuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mercani -- 6 Haziran 2011; 15:03:25 >
  • quote:

quote:

quote:

kardeşim kafadan sallamıyorum ben bunu yazdım oraya yaşanmış bir olay diye alış satışı kendi aranda yapacaksan ve hukuki bir bağlayıcılığı varsa notere ne gerek anlaşma kağıdının bir kopyasın ver trafiğe al ruhsatı ozaman..... hatta hakim sen tedbirini almazsan kanun seni koruyamaz diye birde fırça atmıştı adama

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.