Şimdi Ara

Noterde satış bedeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

birkaç gün içinde sahibinden ikinci el bir araç almayı düşünüyoruz , satıcı noterde satış bedelini olduğundan 15 bin daha düşük göstermek istiyor. Neden böyle bir şey isteyebilir? satış sonrası kasko yaptırmak istediğimde ,satış bedeline göre mi yapılıyor?Yardımcı olursanız sevinirim.

• Aracı 150bin aldınız, 135bin yazdınız.

1. (sizin açınızdan en riskli durum bu) Araçta gizli bir kusur çıktı ve mahkemeye vereceksiniz, mahkeme dedi ki satış fiyatı+masraf+faiz ile iadesi. Hesaplama 135bin üzerinden yapılacak.
    2. Satan galerici veya şirket ise fatura kesmek durumunda, vergi kaçıracak. Burada doğrudan zararınız yok fakat devleti zarara uğratıyorsunuz, dolaylı olarak her vatandaş etkileniyor.
    3. Kısa sürede büyük bir kaza yaptınız, araç pert oldu. Kasko diyecek ki sen bu aracı daha yeni 135e almışsın, hemen 135 liranı vereyim.

edit: kasko ile ilgili itirazlar olmuş, kaskonun rayiç üzerinden işlem yaptığını ben de biliyorum, kast ettiğim aslında itiraz sürecinde kozun kaybolması. Yani 140 teklif ettiğinde ben bunu yeni 150ye aldım deme şansınız gidiyor, itirazda elinizde daha az güç oluyor. Yazdığım hali yanlış olmuş.

Kaça aldıysanız onu yazdırın . Araç kişi , şirket neyin üstüneyse onun hesabına parayı gönderin. Ahmete , mehmete , kardeşine , dayısının oğluna vs değil.

Yarın birgün araçla alakalı itilaf olursa noterde yazan satış rakamı üzerinden dava görülür. Bir şey olmaz demeyin . Bu dünyada herşey olur.

Galerici ise fatura kesecekse aldığı para üzerinden kessin. 15binin yüzde 1 i nedir yahu.150tl. Versin bi zahmet paşam.

• Vergiden kaçırmak, devletten çalmak, milyonların hakkına girmek için olabilir.

Başka bir şey de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6AC68B14C -- 17 Ekim 2020; 11:12:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı 150bin aldınız, 135bin yazdınız.

1. (sizin açınızdan en riskli durum bu) Araçta gizli bir kusur çıktı ve mahkemeye vereceksiniz, mahkeme dedi ki satış fiyatı+masraf+faiz ile iadesi. Hesaplama 135bin üzerinden yapılacak.
    2. Satan galerici veya şirket ise fatura kesmek durumunda, vergi kaçıracak. Burada doğrudan zararınız yok fakat devleti zarara uğratıyorsunuz, dolaylı olarak her vatandaş etkileniyor.
    3. Kısa sürede büyük bir kaza yaptınız, araç pert oldu. Kasko diyecek ki sen bu aracı daha yeni 135e almışsın, hemen 135 liranı vereyim.

edit: kasko ile ilgili itirazlar olmuş, kaskonun rayiç üzerinden işlem yaptığını ben de biliyorum, kast ettiğim aslında itiraz sürecinde kozun kaybolması. Yani 140 teklif ettiğinde ben bunu yeni 150ye aldım deme şansınız gidiyor, itirazda elinizde daha az güç oluyor. Yazdığım hali yanlış olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FE2F1DE54 -- 23 Ekim 2020; 11:42:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

Aracı 150bin aldınız, 135bin yazdınız.

İlk iki madde doğru ancak 3. madde yanlış. Sigorta şirketi öyle bir şey diyemez.

• Satıcı belki de galerici değil Başlığı açan arkadaş bilgilendirme yapsın
    Şöyle olabilir Aracı alırken düşük gösterilmiştir ama zaman içerisinde fiyat yükselmiş ve satarken ciddi fark oluştu ise ne olur ne olmaz diye düşünüyordur
    Diğer bir husus ise aracın satıcının adına değil de şirkete kayıtlı olması olabilir Şirket üzerine ise alım-satım farkı diye düşünüyordur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böyle bir talepte bulunan insan, araçla ilgili de dürüst davranmamış olabilir. Ödediğiniz rakamdan farklı bir tutar yazdırmanızı tavsiye etmem.

• Tabiki vergi kaçırıp kul hakkına girmek için...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Noterde araç satış bedeli
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vergi kaçırmak için, sizinle araç konusunda bir ihtilaf ya da mahkeme olduğunda olur da aracı geri alırsa düşük fiyattan almak için vb. uzar gider.

• Vergi kacirmak icin diyen arkadaslar, adam arabayi 100 e satmis parayi cebine katmis.

Oraya 100 yazdirsa nolur 80 yazdirsa nolur.
    Oraya yazdirdigi rakamdan bi vergi vermiyo ki.

Baska katakulliler deseniz anlarim da

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaça aldıysanız onu yazdırın . Araç kişi , şirket neyin üstüneyse onun hesabına parayı gönderin. Ahmete , mehmete , kardeşine , dayısının oğluna vs değil.

Yarın birgün araçla alakalı itilaf olursa noterde yazan satış rakamı üzerinden dava görülür. Bir şey olmaz demeyin . Bu dünyada herşey olur.

Galerici ise fatura kesecekse aldığı para üzerinden kessin. 15binin yüzde 1 i nedir yahu.150tl. Versin bi zahmet paşam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

Aracı 150bin aldınız, 135bin yazdınız.

Kasko araç rayiç bedeli üzerinden prim alır, aracı kaça aldığınıza değil kaza durumunda güncel bedele bakılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ozay06 kullanıcısına yanıt

Hocam adam galerici , bu koşullar altında almayacağım sanırım , yanıt veren arkadaşlara teşekkür ederim .

• Başkasını kandıran sizi de kandırır. Bu düşünceyle ben olsam o kişiyle ticarete girmezdim.

• Galerici dediysen 1. Seçenek vergi 2. Seçenek de aracın değeri yaptığı kazadan dolayı düşük böyle alınca dava etsenizde işe yaramaz.
    Ben almam.

• galericiye gelir vergisi çıkmasın diye yapılıyor. piyasada devamlı yapılan uygulama. doğru mu? değil ama burda artislik yapanların babasıda zamanında ondan bundan fiş dileniyordu.
    arabayı beğendiyseniz bundan dolayı vazgeçmeye değmez. eskiden de kasko bedeli yazılırdı takılmayın
    bu forumdaki çoluk çocuğa takılırsanız araba alamazsın

• bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    bu kadar rahat yazdığınıza göre alıcı mağdur olursa farkı siz verceksiniz sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: BoorMan

bu kadar rahat yazdığınıza göre alıcı mağdur olursa farkı siz verceksiniz sanırım

neyin mağduriyeti ya saçmalamayın. hesaptan çıkan para belli zaten. adam aldı arabayı sorun yaşadı savcılığa verdi savcılık kavuşturmaya yer verdi mahkeme açıldı mahleme kazanıldı üstüne istinaf a gittii istinaf ınayladı para ödencek aaa noter satış bedeli tühtühütühg

bu forumda hep diyorum bunlar bim sucuğunun suçu. millete ısıl işlemli sucuğu yedirdiler sonuç bu.

• bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    evet

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Şahıs vermiyor, galeri ve yetkili bayilerin ikinci el kısmı veriyor. Şirketler aynı şekilde. Aldığı aracı gider, sattığı aracı gelir gösteriyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.