Şimdi Ara

Notebookuma ayran dokuldu !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

oglen 16.40 sularinda laptopuma ayran dokuldu ve 5 sn. sonra laptop kendiliginden kapandi.. Kapandiktan sonra laptopu sildim
    acmak icin power dugmesine bastim islemcinin isigi yandi ama hemen geri sondu aradan 4 saat gecti bir kez daha acmayi deneyeyim dedim bu sefer hic bi tepki vermedi ne yapmam gerekiyor yardimlarinizi bekliyorum...

• böyle durumlarda ilk yapılması gereken hemen bilgisayarı kapatıp pilini çıkarmaktır..daha sonrada yetkili bir servise götürmek olacaktırr..çünkü bu tarz durumun aynısı arjkadaşımında başına geldi..açmaya çalıştıkça bilgisayar zarar verdi..

umarım buyuk sorun çıkarmadan halledersin..geçmiş olsun
  • Bilgisayar elektrige bagliydi onu cikarttim kapandiktan sonrada bataryayi cikarttim zaten ama ben kendim kapatamadim :( Kendisi benden once davrandi
  • Arkadaşım önce geçmiş olsun,
    Elektronik cihazlarda sıvı teması olduğunda derhal elektriğin kesilmesi/kapatılması gerekir. Ve uzun bir süre (kuruyuncaya dek) açılmaması gerekir. Açıldığı takdirde sistem kısadevre yaparak yanacaktır.
    Cep telefonları suya düşerse derhal bataryayı söküp prinç dolu bir kabın içine koyun bikaç gün onun içinde kalsın (prinç cihazdaki nemi emecektir). Bu takdiği notebooktada deneyebiliriz ama prinçten yarım çuval lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: theron

hayirli geceler efendim..

oglen 16.40 sularinda laptopuma ayran dokuldu ve 5 sn. sonra laptop kendiliginden kapandi.. Kapandiktan sonra laptopu sildim
    acmak icin power dugmesine bastim islemcinin isigi yandi ama hemen geri sondu aradan 4 saat gecti bir kez daha acmayi deneyeyim dedim bu sefer hic bi tepki vermedi ne yapmam gerekiyor yardimlarinizi bekliyorum...

Çok geçmiş olsun, talihsiz bi durum..

Alet kendisi kapandıktan sonra pili çıkartıp servise gitseydin içinde bi temizlikten sonra problemsiz kullanabilirdin büyük ihtimalle. Ayran tuzlu olduğundan kendiliğinden kurumaya bırakman da işe yaramayacaktır. Aynı şey normal (şekerli) kola için de geçerli.

Cihazı üstünden silip tekrar çalıştırman daha da kötü olmuş. Böylece ciddi hasar oluşmuş olabilir. Ya da sadece önemsiz bir kısa devre vardır o yüzden de açılmıyor olabilir.

Yapılabilecek iki şey var. Beceririm diyorsan aleti açacaksın ve saf alkol pamuk kullanarak bir güzel köşe bucak temizleyeceksin. Eğer anakart yanmadıysa sorun çözülür. Ya da servise gideceksin, ama sıvı teması olduğundan ve ne derlerse inanman gerekeceğinden "anakart gitmiş bilmemkaç yüz dolar lazım" diyebilirler. Zor bir karar ama tanıdık servis varsa en temizi oraya gitmek.

Kolay gelsin, gelişmelerden bizi haberdar et lütfen.

• Benim de delli ilk aldığımda kasasında klavyenin yanindaki havalanirma delikleri dikkatimi çekmişti,dell keşke su gecirmez klavye yapsa cok daha güzel olurdu,gercekten biraz dikkatli olmak lazim,sanirim böyle durumlardada en iyisi servise göndermek..
  • ankarada isen getic cihazini bakalim otomatik olarak garanti kapsamindan cikmiş cihazi daha fazla üzeirnde pil takili kalmasin

0312 212 31 32 TOSHIBA SERVIS
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    telefona yumurta döküldü:(
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sagolun yardimlariniz icin arkada$lar notebookumu yaptirdim anakart beslemeleri yanmi$ onlari degistirdiler,notebookun ici acilip temizlenmi$ fiyat merak eden icin soyleyim 150 ytl :)
  • öncelikli geçmiş olsun 150 ytl süper fiyat sanslısın yani
  • kardes gecmis olsun : ) gene ii yirtmissin : )aman diyim bidaha , bu arada keske dell de toshiba gibi su gecirmez klavye yapsa cok güzel olacakti : )
  • espri yapanlar bir nebze gülmek için yapıyolardı ama açıkcası böyle bi durumda pekte hoş olmadı.
    bu arada yine ucuza yaptırmıssın aman dua et ileride oksitlenmeden dolayı sorun çıkarmasın.
    değişen parçaları değiştiren firma garanti altına aldımı?
  • İnan çok ucuz kurtulmuşsun. Buradaki arkadaşların hepsi! bu kadar ucuza kurtulduğuna sevinmiştir.
  • geçmiş olsun hocam. ayrıca bu konuda bilgi veren arkadaşlara da çok teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar bu asla bir reklam değildir sadece tavsiyedir..Bu tür cihazları teknokask ile sigorta yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederim... Müşteri hatalarını tamamen karşılıyorlar ... kendimden örnek vereyim... bir alışveriş sitesinden 800 ytl değerinde bir cep tel aldım ve 25 ytl vererek 1 yıllık teknokask yaptırdım... 2. ayında teli düşürdüm ve kasada bir çatlak oldu yolladım telefonu ve distribütöründen orjinal kasa temin edip komple değişim yapıp yolladılar... mükemmel bişi 25 ytl verdim ama 90 dolarlık kasayıda taktılar...
    sadece böyle durumlarda içiniz cız etmesin diye bir tavsiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dejaa -- 25 Eylül 2007; 11:16:37 >
  • sigorta olayını ben de telefonuma yaptırdım, insanın kullanırken içi rahat oluyor ama bence suistimale açık bir durum. Ekranımda çizikler var ama çizikler sigorta kapsamında değil, insanın aklına suya falan atmak geliyor ama vicdan el vermiyor işte :p Sanırım HP noteboklarını sigortalıyordu. Özünde çok güzel bir hizmet.
  • toshiba notebookları sigortalıyormu ben yaptırmak istiyorum bilen arkadas varsa sölesin
  • ben ne zaman laptopuma bişey döktüm hatırlamıyorum bile
    ekranda renklerin bozulmasından dolayı servise gönderdim
    ve bana verdikleri cevap Sıvı temasından dolayı Anakart(380$) değişmesi gerekmektedir.Talebiniz halinde ürününüz onarımı Servis Ücreti: 35$--Yedek Parça Ücreti:380$ Toplam:415$+Kdv Karşılığında ücretli olarak gerçekleştirilecektir
    ben şimdi ne yapacağımı cidden bilmiyorum
    bu kadar parayı vermem imkansız
    ne yapacağım konusunda bi fikri olan var mı?
  • arkadaşlar acil yardım!!! laptobuma ayran klavyede bazı tuşlar basmıyor yaklaşık 8 9 ay oldu pc de sıkıntı yok çalışıyor ama basmayan tuş sayısı gitgide artıyor yeni klavye alıp taksam düzelir mi? marka:toshiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmtysn

arkadaşlar acil yardım!!! laptobuma ayran klavyede bazı tuşlar basmıyor yaklaşık 8 9 ay oldu pc de sıkıntı yok çalışıyor ama basmayan tuş sayısı gitgide artıyor yeni klavye alıp taksam düzelir mi? marka:toshiba

eski konuyu hortlatmana gerek yok tu al yeni klavye tak rahatına bak sıvı temas eden klavyeden hayır gelmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.