Şimdi Ara

notebook üzerinden ağa katılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar, biraz fantazi kaçsa da bir soru sormak istiyorum. arkadaşlarda 4port kablolu modem var, evde 4 bilgisayar olduğu için tüm çıkışlar dolu. birinin notebook u var. ben de elimdeki notebook la, arkadaşın notebook arasında wireless üzerinden ağa katılabiliyor muyum?

• evet

arkadaşının notebooku eternet ile internete bağlı olması gerekiyor ki wireless bağlantısı sana internet imkanı sağlasın ...

bunu belirttikten sonra nasıl yapacağını anlatayım ...

bağlantılar sayfasından kablosuz bağlantıların özelliklerine girip yukardan kablosuz ağlar seçeneğine girip sağ alttan gelişmişi tıklayıp sadece bilgisayardan bilgisayara bağlan seçeneğini aktif hale getirip kapat tıklıyoruz . sonra aynı sayfada ekle tıklıyoruz bu bölümde en önemli nokta bağlantı eklerken aşağıdaki bilgisayardan bilgisayara bağlantıdır seçeneğinin açık olması gerekiyor

bu işlem iki bilgisayardada yapıyoruz eklediğimiz ağın isimleri aynı olacak tabi aynı ayarları bire bire yapıyoruz her ikisindede

sonra internete kablo ile bağlı olan bilgisayarda eternet(yerel ağ bağlantısı) bağlantısına sağ tıklayıp yukardan gelişmiş seçeneğinden diğer ağ kullanıcıları bu bilgisayra bağlansın seçeneğini tikli hale getirip çıkıyoruz ....

iki bilgisayardada kablosuz bağlantıları aratıp eklmeiş olduğunuz bağlantı ismine tıklayıp bağlandığınız zaman artık interneti paylaşmış oluyorsuınuz
    güle güle kullanın ...

ah ah bu bilgilere 3 yıl önce ulaşmaya çalışırken ne zorluklar çekmiştim ....

• teşekkürler yardımın için. peki bunu yaptığımda, interneti paylaşmamın yanısıra ağa da dahil olabilecek miyim? benim bu soruyu sormamdaki asıl amacım, arkadaşların evinde kurduğumuz LAN oyunlarına girebilmek.
  • hıııım hiç denemedim

ama olması lazım ....

sonuçta ağa bağlanıyor oyunlardada görse gerek diğer bilgisayarları

bi dene hele sonra düşünelim olmazsa
  • peki, tekrar teşekkürler yardımın için, fırsat yakaladığım zaman deneyeceğim.
  • arkadaşım ben ağı kurdum ağı görüyorlar bağlanıyorlar ağ adresi falan alıyor bağlandı diyor ama diğer bilgisayarın internet bağlantısı yok. internete eternet kartı ile bağlanan bilgisayrın ağ bağlantılarından ağımdaki diğer kullanıcılar bu bilgisayarın internet bağlantısı yoluyla bağlansın seçeneği de işaretlenmiş durumda problemi çözemedim bir türlü. ben bunu 2 yıl önce sürekli yapıyordum şimdi ise olmuyor. sabahtan beri deniyorum ağı gösteremiyordum senin yazı sayesinde ağı gösterip bağladım dosya alış-verişi sağlanıyor ama internet diğer bilgisayarda yok. problemin kaynağı birçok şey olabilir sence nedir ?? nereleri kontrol etmem gerekiyor sence ??
  • en sonunda cinlendim bıraktım yemeğe indim geldiğimde 2. bilgisayar nete girmişti. ne oldu bilmiyorum ama bekleyince oluyomuş <:İ::D. 20 dakkada ne değişti ki sanki kendi kendine bişiler oldu sanırım garip ötesi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sk8ter_Boi

en sonunda cinlendim bıraktım yemeğe indim geldiğimde 2. bilgisayar nete girmişti. ne oldu bilmiyorum ama bekleyince oluyomuş <:İ::D. 20 dakkada ne değişti ki sanki kendi kendine bişiler oldu sanırım garip ötesi...

üzümünü ye bağını sorma

o cinlenmeleri 3 yıl önce yaşıyordum ...

laptopu olupta 2 laptopun birbirine kablosuz nasıl bağlanacağını bilmeyen

hele hele biri üzerinden interneti paylaşmayı bilmeyen o kadar kişi var ki

• sen bu işiten anlıyorsun sanırım wireless gelen internet bağlantısını yerel ağ bağlantısından 2. bir bilgisayara bağlayabilir veya switch ile çoğaltabilir miyiz? bunları yaparken aynı anda ağda birbirlerini görebilirler mi? ben denedimde pek başarılı olamadım.
  • çok anlamıyorum açıkcası ama olur gibi duruyor switch konusunda bişey söyleyemeyecem ama orda da kablosuz bağlantıya paylaşım açacaksın eternet ile bağlanan bilgisayar interneti wireless ile kullananın internetine ortak olacak ama iki bilgisayarı direk bağladığın için cross kablo lazım sen düz eterneti taktıysan olmaz
  • cross işlerine girme abi lan bağlantıyı düz kablo ile yapıyorum ben 2 bilgisayar arasında(dosya alış-veriş oyun falan herşey oluyor) olay ıp ve dns ayarlarını yapmada sanırım ıp ağ geçidi dns sunucu numaralarını el ile atamam gerekiyor lakin sadece ıp ve ağ maskesini el ile atayabiliyorum diğerlerin nasıl olacağını bilmiyorum.
  • iki eterneti bağlamak için cross şart diye biliyorum
  • 2 yıldır aynı düz kabloyu hem 2 pc yi bağlarken kullanıyorum hemde modeme takıp nete giriyorum öle söliyim. bir eksiklik görmedim. cross kablo hiç kullanmadım belki daha hızlı oluyodur. düz kablo ile de herhangi bir hız sorunu yok belirteyim. bi dene göreceksin

dns ayarlarını doğru girebilirsem netede bağlarım diye düşünüyorum yakında yazarım buraya neticeleri
  • benim bu wireless ağ çalışıyor ama ikinci bilgisayar internete girmiyor artık. dün giriyodu bu gun yok bir fikrin var mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.