ATİ Ekran kartımın performansını çok az artırmak istiyorum bunuda ''ATITool_0.26'' adlı bir programla yapıldığını biliyorum.
Öncelikle şunu belirtiyim makinam LAPTOP (hemen aman ha yakarsın makinayı gibi yorumlar yapacaksanız gerçekten bilgisi olanlar yapsın, eğer bilmiyorsanız lütfen yorum yazmayın)
Sorularım:
1) Çok az overclock artışı yaparsam (örneğin ; Coreyi 412den 420ye Memory 365den 373e çıkarsam ) ne gibi bir performans ve sıcaklık artışı yaşarım(GPU yük altında 60-65 civarı dereceye çıkıyor, serbet iken 40-45 derece)
2) Bir ekran kartının sıcaklık sınırı nedir ? (kaç dereceden sonra arıza verme riski var)
3) Şayet eğer ekran kartına overclock yaparsam ve geri eski ayarına döndürmek istersem döndürebilir miyim.
4) Şayet kart yandı, tamirci kartın yanma sebebinin overclok kaynaklı olduğunu anlar mı?
5) Aranızda NOTEBOOK'a overclock yapan arkadaşlar var mı (bazı internet sayfalarında birçok kişi bunu başardığını ve bir sorun yaşamadığını belirtiyorlar)
(N'olur lütfen bu işi çok iyi anlayan ve uygulayan arkadaşlar beni bilgilendirsin, bu konuda kulaktan dolma bilgisi olanlar yorum yapmasınlar ki yanlış yola sapmıyayım.)
Saygılar
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Arkadaşlar lütfen yardım edecek kimse yok mu bir çok kişi overclock yapıyor ama yardımcı olacak kimse çıkmıyor mu?
oc yaparsanız eskı ayarına dondurebılırsınız msı after burner programını ındırın oc yapabılırsınız ornegın core clock 500 ıse 580 e getırın memory clock 700 ıse 780 e getırın konu ıle ılgılı bıraz arastırma yaptıktansora yuksek degerlere cıkın.. tabıkı overlock fazladan puan kazandırır ..
note book overlock pek performans getırıs olmaz cunku zaten dusuk ekran kartları kullanırlar ornegın i7 işlemci 8gb ram yazar ama gt540 gıbı ekran kartı koyarlar bu tıp kartlara oc yapmak pek bi getırı saglamaz şahsi fikriM
leptop kullanmadım onun ıcın benım onerım defult ayarda kullanmanız sonucta bır masa ustu kadar sogutması etkılı deıldır leptobuN
pcde hem işlemci hem de ekran kartına overclock uygulayan ve bir zamanların laptop kullanıcısı olarak bir kaç noktaya değinmek isterim sakıncası yoksa.
birincisi; overclock yapmaya çalıştığın cihaz bir laptop. yani ekran kartı anakartının üzerinde olan bir alet. ısınma durumu bütün sistemini direk etkileyecektir. eski laptopumda 70-75 dereceleri gördüğümü hatırlıyorum. bunun üzerinde bir değere çıktğında nasıl bir sonuç olur bilemiyorum ama makinanın yanacağını felan zannetmiyorum (yanlış olabilir) en fazla cihaz belli bir sıcaklık seviyesinden sonra resetleyecektir, ısrar edersen 5-10dk da bir resetlemeye devam edip sıcaklıkları düşürene kadar kullanamana imkan vermeyecektir.
ikincisi; "Coreyi 412den 420ye Memory 365den 373e çıkarsam" demişsin, bu konuda hiç bir tecrübem yok ama teorik olarak konuşacam, deneyenler illaki daha iyi bilirler. şahsi fikrim, neredeyse hiç bir ciddi performans artışı yakalayamayacağın yönünde. 5850 gibi bir ekran kartıyla (özel soğutuculu, fabrika çıkışı ocli) serin bir kasanın içinde, %25 oranında overclockla, oyunlarda (en iyi)10-15 fps gibi başarıma ulaştım. sen %2-3 gibi bir overclock performansıyla elde edeceğin farkı bana kalsa anlayamazsın bile. daha yüksek değerlere çıkman gerekeceğine inanıyorum ama nereye kadar gider bilemiyorum.
daha önce laptopa hiç overclock denemedğim için söylediklerimi dikkate almayabilirsin. ama ısınma nedeniyle kapanmalar yaşayan bi kaç laptopla bizzat uğraştığım dönemler olmuştu, oc yapmadan bile soğutucuya ihtiyaç duyan laptoplar gırla geziyor piyasada. aklında bulunsun.
yani; son olarak pek bir getiri elde edebileceğini düşünmüyorum ama denemekten de bir zarar geleceğini sanmıyorum (dediğim gibi bu sölediklerimin bir çoğu teorik).
oc yaparsanız eskı ayarına dondurebılırsınız msı after burner programını ındırın oc yapabılırsınız ornegın core clock 500 ıse 580 e getırın memory clock 700 ıse 780 e getırın konu ıle ılgılı bıraz arastırma yaptıktansora yuksek degerlere cıkın.. tabıkı overlock fazladan puan kazandırır ..
note book overlock pek performans getırıs olmaz cunku zaten dusuk ekran kartları kullanırlar ornegın i7 işlemci 8gb ram yazar ama gt540 gıbı ekran kartı koyarlar bu tıp kartlara oc yapmak pek bi getırı saglamaz şahsi fikriM
leptop kullanmadım onun ıcın benım onerım defult ayarda kullanmanız sonucta bır masa ustu kadar sogutması etkılı deıldır leptobuN
Çok teşekkürler dostum vaz geçiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: realthing
pcde hem işlemci hem de ekran kartına overclock uygulayan ve bir zamanların laptop kullanıcısı olarak bir kaç noktaya değinmek isterim sakıncası yoksa.
birincisi; overclock yapmaya çalıştığın cihaz bir laptop. yani ekran kartı anakartının üzerinde olan bir alet. ısınma durumu bütün sistemini direk etkileyecektir. eski laptopumda 70-75 dereceleri gördüğümü hatırlıyorum. bunun üzerinde bir değere çıktğında nasıl bir sonuç olur bilemiyorum ama makinanın yanacağını felan zannetmiyorum (yanlış olabilir) en fazla cihaz belli bir sıcaklık seviyesinden sonra resetleyecektir, ısrar edersen 5-10dk da bir resetlemeye devam edip sıcaklıkları düşürene kadar kullanamana imkan vermeyecektir.
ikincisi; "Coreyi 412den 420ye Memory 365den 373e çıkarsam" demişsin, bu konuda hiç bir tecrübem yok ama teorik olarak konuşacam, deneyenler illaki daha iyi bilirler. şahsi fikrim, neredeyse hiç bir ciddi performans artışı yakalayamayacağın yönünde. 5850 gibi bir ekran kartıyla (özel soğutuculu, fabrika çıkışı ocli) serin bir kasanın içinde, %25 oranında overclockla, oyunlarda (en iyi)10-15 fps gibi başarıma ulaştım. sen %2-3 gibi bir overclock performansıyla elde edeceğin farkı bana kalsa anlayamazsın bile. daha yüksek değerlere çıkman gerekeceğine inanıyorum ama nereye kadar gider bilemiyorum.
daha önce laptopa hiç overclock denemedğim için söylediklerimi dikkate almayabilirsin. ama ısınma nedeniyle kapanmalar yaşayan bi kaç laptopla bizzat uğraştığım dönemler olmuştu, oc yapmadan bile soğutucuya ihtiyaç duyan laptoplar gırla geziyor piyasada. aklında bulunsun.
yani; son olarak pek bir getiri elde edebileceğini düşünmüyorum ama denemekten de bir zarar geleceğini sanmıyorum (dediğim gibi bu sölediklerimin bir çoğu teorik).
şimdiden bol şanslar.
Laptop kullanmamışşın ama güzel açıklama olmuş vaz geçtim teşekkürler.
ılla laptop ve yuksek ayarlarda oyun oynamak dıyorsanız. standart iş adamı laptoplarını gecınız. vede gamer laptopları alınız. onlarda 3500 6000 tl ve uzerıde olabılıyor. yok ılla oyun dıyorsanız masa ustune yonelınız.
sahsı fıkrım sudurki dız ustunuze ne ıslemcısıne ne ramıne ne ekran kartına hıc bır bılesenıne dokunmayınız. zaten havalandırması az vede ısınan dızustlerıni bozmaktan baska bırsey yapmazsınız.
leptopda oyun istersenız 4 mılyara yakın fıyatı ıle msı gt 680 var
üstad ben masa üstü sistemime oc yi hobi olarak yapıyorum biraz masraflı oluyor ama güzel hobi bana göre benim oğlumda benim sisteme yaptıklarıma bakarak o da özendi acer aspıre 5742 laptop a efterburner ile ekran kartına oc yaptı tabii altına iyi bir soğutucu kullanarak performans artışı var diyebilirim ama masa üstünde beklenenler kadar değil zaten mümkün değil fakat 2 gün önce 4gb olan remleri 4x2 -8 gb yaptık daha performans artışı ve akıcılık görselledik vindows testinden aldığı puan direk 1 puan arttı yani bazı arkadaşların değindiği gibi masa üstü sistemi performansı arayışına girmemen lazım i7 dahi olsa çünki masa üstü bu işi yapanların sadece ekran kartları normal bir laptop parası ve de ağırlığı nı dageçer yani ocolarak değilde donanım olarak aradığınıza yaklaşabilirsiniz ha hobi olarak fazla beklentiniz yoksa olabilir niye olmasın ufakta olsa eliniz alışır sonra rahat duramazsınız
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme