Şimdi Ara

Notebook tavsiyesi ??? ASUS N61VN280BD & Casper Nirvana CPQ-I720-4L25

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar...Sizlerden bir fikir almak istiyorum,yardımcı olabilirseniz sevinirim...Arkadaşlar ben yaklaşık 1.5 yıl önce asus x52sa laptop almistim.. t9300 islemcili güzel bir bilgisayardı...isimi fazlasiyla goruyordu ancak 1.5 ay once hdd ten kaynaklanan bir sorun nedeniyle servise gonderdim ve bana degisim verdiler...elimde 2350 kdv dahil lik bir değişim mevcut...bu fiyata kadar olan laptoplari alabilirim..ha 3-5 yukarısınıda farkı vererekte alabiliyorum... açıkçası direk asus N61Vn280BD modelini almayı düşünüyordum ancak casper in islemcisi kafami karistirdi... ben oyun oynamayi severim ama ayni zamanda 3d tasarimla da ugrasiyorum..ancak ekran cozunurlukleri ayni,ama size gore islemci ya da diger faktorlerin bana faydasi veya zararini soylebilir misiniz?bide asus ta klavye aydinlatmasi mevcut mudur? gordugum kadari ile yok ancak bi yerde biri sormustu ve ben cevabini hatırlamıyorum su anda..bu arada yukardaki fiyat daha yukari cekilebilir.. cunku ben toptanci dan fiyat alicam.bu yuzden dolayi normalde goldta 10 a satilan urunu gold 8 e almissa bende 8 den alicam...

herkese cok teşekkür ediyorum.iyi günler...

bu arada bu modelde olabilir ... hp DV6-2065ET CORE İ7 720QM

ama asus un kalitesine güveniyorum...asus su an icin sanki 1 adım onde gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vermilion -- 16 Aralık 2009; 18:05:19 >

• Eğer Casper İle Asus u inceliyor isen Asusun rakibi olamaz Casper
  • Asusun ne oldugu belli Casper Türk malı..
  • Bunada bakmanı öneririm bende Casper ve Dell 1640 arasında kalmıştım ama bunu gördükten sonra diğerleri fasa fiso

Acer 5940G 724G32MN

İşlemci Tipi Intel Core i7 Mobile Processor
    İşlemci Hızı 1.6 Ghz
    İşlemci ön belleği 6 MB
    İşlemci Modeli I7-720QM
    Bellek Hızı DDR3 1333 Mhz
    Bellek miktarı 4 GB
    Ekran boyutu 15.6 inç
    Ekran Tipi WXGA (HD)
    Ekran çözünürlüğü 1366 x 768 px
    Grafik Kartı ATI Mobility Radeon HD 4650
    Grafik Bellek 1024 MB
    İşletim sistemi Windows 7 Home Premium 64-bit
    Hdd Kapasitesi 320 GB 5400 rpm
    Hdd Rpm 5400 rpm
    Optik sürücü tipi DVD Yazıcı (Super Multi)
    Ethernet 10/100/1000 Mbps
    Kablosuz Ağ 802.11 A/B/G/N-draft
    Kızılötesi 1 HDMI Çıkışı 1
    Kart girişi 1 x Express Card
    Ses Bağlantıları 1 x Kulaklık Çıkışı 1 x Mikrofon Girişi
    USB 3 E-SATA 1
    Kart okuyucu 6-in-1 card reader Kamera 1.3 Megapiksel Web Kamerası

• arkadaslar aklimda su anda 3 tanesi laptop var f/p oranı ve ekran karti islemci gucleri bakimdan hangisini tavsiye edersiniz ???

ASUS G60J 160DV

Acer Aspire 5940G-724G32MN

ASUS N61VN280BD

t9600 ile i7 720 arasında nasil bir fark olur ???

bide gt 240 ile hd4650 arasında ???
  • ben de bunlar arasında kaldım forumda sayfalar dolusu yazı okudum karar veremedim zaten acer ın o modeliyle ilgili bilgi bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: vermilion

arkadaslar aklimda su anda 3 tanesi laptop var f/p oranı ve ekran karti islemci gucleri bakimdan hangisini tavsiye edersiniz ???

ASUS G60J 160DV

Acer Aspire 5940G-724G32MN

ASUS N61VN280BD

t9600 ile i7 720 arasında nasil bir fark olur ???

bide gt 240 ile hd4650 arasında ???

Söylediğin laptoplara bakmadım ama diğer sorunlarınla ilgili cevap vereyim;

i7 4 çekirdektir ve HT sayesinde 8 işlemi aynı anda yapabilir. T9600 çok iyi bir işlemci olmasına karşın 2 çekirdekli ve HT yoktur. Dolayısıyla performanslar çok farkedebilir. Nitekim i7 drystone testinden 40115 almış, t9600 ise 26074 almış. Diğer bütün testlerde de yine benzer farklar mevcut. Tek çekirdekle yapılan SuperPi testlerinde de başlangıç hanelerinde eşit gibi görünmesine karşın 32M hanesine ulaşıldığında İ7 %25 fark atmış oluyor. Yani hesap derinleştikçe i7 nin farkı belli oluyor bir nevi. i7 nin Turbo boost özelliğini de es geçmemek lazım.

240 ve 4650 ye gelirsek;
    GT 240 laptoplar için 23 watt gibi iyi bir elektrik sarfiyatına sahip başarılı bir karttır. 128 bittir.
    4650 35 watt elektrik tüketir ve çok başarılı bir karttır, yine 128 bittir.

İkisini kıyaslayacak olursak; yapılan oyun testlerinde 4650 nin GT240 den %20 ila %30 daha fazla fps çıkardığını görebiliyoruz. Ki bu baya büyük bir rakamdır fakat 4650 nin %50 daha fazla elektrik tükettiğini düşünürsek, bu hem pil süresinde çok büyük bir düşüş olacağını gösterir hem de bence elektrik tüketimine göre başarısız bir karttır.
    Halbuki GTS 250 yani GT 240 ın bir üstü olur kendisi, 28 watt elektrik tüketimine karşın 4650 nin eline vermiş, ondan %20 ila %30 daha fazla fps çıkarmıştır. Bence bulursanız bu karta sahip bir pc alınız. Nasılsa 3 ü de directx 11 i desteklemiyor - içiniz rahat olsun directx 11 i destekleyen ve hakkıyla kullanabilen kartların çıkmasına epey var (laptoplar için)-

Unutmadan; elektrik tüketimi ısınmayı da doğrudan etkiler ve işlemcinin i7 nin 45 watt, T9600 ün 35 watt, 4650 nin 35 watt, GT240 ın 23 watt, GTS250 nin 28 watt olduğunu da hesaba katın öyle seçim yapın. Çünkü laptopın içinde bulunan tek fan işlemci ve ekran kartını soğutmak için kullanılır.

Kim ne derse desin laptopta geforce ve intelden şaşmayınız. Masaüstünde de ATi den...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakten -- 13 Şubat 2010; 0:15:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus X550CC-XO105D
    12 yıl önce açıldı
    Casper Nirvana N410
    7 yıl önce açıldı
    ASUS Vivobook 14inch M1402IA
    3 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tesekkurler verdigin bilgiler icin... sorularimi ve tam cevaplarini buldum burada...

bende casperin i7'li nirvana modelini almayi dusunuyorum...herkes gibi pb tj65-022tk ve casper arasinda kaldim... ama casper alacagim.. teknik servis bakimindanda pbden iyi.
  • şiddetle asusu öneriyorum bende yeni siparişverdim şuanda yolda asus n61vn280bd asusun rakibi bence şu modelden dolayı rakibi yok aynı özellikte farklı markalarda daha ucuz laptoblar görebilirsin mesela hp şuan dv6 dv5 serisinin yanına sorunlar serisi yazabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.