Şimdi Ara

notebook soğutucuya fan takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
1.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. notebookum için soğutucu aldım fakat fanından çok az hava geliyor. Güya 1600 rpm yazıyordu ama 600 rpm bile değil galiba. Neyse ben de bu fanı söküp en azından biraz hava akımı sağlayacak iki tane fan takmak istiyorum. Sorum da şu, mesela iki tane 12Voltluk fan alırsam bunu adaptörle nasıl çalıştıracağım? Yani iki fan olduğu için 12 voltluk bir adaptör çalıştırabilir mi? Ya da iki usb kablosu bağlasam gücü yeter mi?

• bi resim falan atabilirsen kardem daha iyi olur senin fan usb den calısıor sanırım usb'de fazla bir güç bekleme iyi kuvvetli olsun diyorsan 12v 1amper adaptör işini görecektir.

harici fan alsan senin notebook sogutucusu aslı astarını gecer. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: burhanm

merhaba. notebookum için soğutucu aldım fakat fanından çok az hava geliyor. Güya 1600 rpm yazıyordu ama 600 rpm bile değil galiba. Neyse ben de bu fanı söküp en azından biraz hava akımı sağlayacak iki tane fan takmak istiyorum. Sorum da şu, mesela iki tane 12Voltluk fan alırsam bunu adaptörle nasıl çalıştıracağım? Yani iki fan olduğu için 12 voltluk bir adaptör çalıştırabilir mi? Ya da iki usb kablosu bağlasam gücü yeter mi?

eğer evde pc kasasından çıkma fanlardan varsa vb. kullanabilirsin.
    Yine evde bulunan herhangibir 12 volt 10 volt adaptör bulabilirsen o da işini görür. Mesela modemlerin adaptörleri, eski laptop adaptörleri de çalıştırır.
  • @boşyok iyi soğutcular çok maalesef çok pahalı. Maaliyetli olacağını sanmıyorum adaptör bulunur, bir de ortalama bir kasa fanı almam gerek.

ya şimdi iki tane 12volt fan takarsam düz mantık 24 voltluk adaptör mü alacağım :D

@gs1991apo işte:

@yucelnet eski yok maalesef. Yeni almam gerek.
    ya tek fan takarsam 12 voltluk çift usb 5+5 volt yeter gibi?

• yetmez 5+5 olsa bile amper çok düşük. İstersen soğutucunun üstündeki fanı 12 voltla çalıştırmayı dene bir kez bakalım ne olcak?
    Bence acayip bir hava akışı vericek.
  • denedim kardeş. ek olarak bataryadan güç verdim hava akımı hiç değişmedi üstüne bir an yanık bir koku gelmeye başladı ben de hemen bıraktım :D
  • yani 12v iki taneyi paralel bağlarsam 12voltluk adaptör yeter. Anladım. ya işte baktım kocaman fan soğutur dedim ama olmadı işte :) mecbur yeni takacağız. önce 2 tane takayım gerekirse başka da takarız. Teşekkürler boşyok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa fanını adaptöre bağlama?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yani 12v iki taneyi paralel bağlarsam 12voltluk adaptör yeter. Anladım. ya işte baktım kocaman fan soğutur dedim ama olmadı işte :) mecbur yeni takacağız. önce 2 tane takayım gerekirse başka da takarız. Teşekkürler boşyok

2 tane fan alacağına 120mm lik 12 volt büyük fan al

http://www.bimeks.com.tr/urun/111591/xilence-120mm-siyah-kasa-fani-coo-xpf120-.aspx

senin soğutucudaki fan büyük iftimal 5 voltluk. sen 120 mm büyük fan al oraya tak. 12 volt adaptör de bağlayınca leptobu bile havaya kaldırır

• olabilir ama çift fan daha iyi soğutur gibime geliyor. Bir ortaya bir de cpu'nun tam altına koyarsam iyi olur gibi. Yani aslında bunu da büyük fanlı diye aldım ama (16cm) malum pek işe yaramadı. Evet bu 5 voltluk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apocalypse_now_b -- 27 Mayıs 2013; 18:07:53 >
  • quote:

olabilir ama çift fan daha iyi soğutur gibime geliyor. Bir ortaya bir de cpu'nun tam altına koyarsam iyi olur gibi. Yani aslında bunu da büyük fanlı diye aldım ama (16cm) malum pek işe yaramadı. Evet bu 5 voltluk.

ille de iki fanlı yapıcam diyorsan laptobu ters çevirdiğinde 2 tane ızgaralı bölüm görceksin.
    1.si işlemci fanının hava alması için bulunan fan ızgarası
    2.si de hdd, Ram gibi parçaların hava alması için bulunan ızgara.

Tam bu ızgaraların alrına göre yerleştirirsen etkili bir soğutma olur.
  • zaten hepsi sol tarafta. Oyun açtığımda sol tarafı çok ısınıyor o yüzden. Teşekkürler yücelnet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.