Şimdi Ara

Notebook Soğutucusu Yapımı(Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bir soğutucu yapmaya karar verdim.Aklıma takılan bazı sorular var sormak istedim.Çok uzatmayayım sorularıma geçeyim.
    1)2 tane fan düşünüyorum.5V falan olanlar da varmış.Ben gücü fişten almasını sağlamak istiyorum.Alacağım fanın özellikleri ne olmalı?
    2)Adaptör konusu var.Kaç V,mah gücü ne olmalı? 12 V yeterli gelir mi?
    3)Fanları yerleştireceğim kutuya nasıl yerleştirmeliyim? paralel olarak ortada bulunan 2 fan mı? Yoksa biri sol üst taraftaki laptop fanının altına gelecek diğeri de merkezdeki fanı soğutacak şekilde mi olmalı?

Yardımlarınızı bekliyorum.Eğer sorularımın cevaplarını alırsam yapım aşamasını tek tek paylaşabilirim.

Orijinalden alıntı: xeta

2. soruna cevap olarak 12v yeter 1000 mah olsa yeter.

1600 Mah çok mu olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1) 8 ya da 12 cm lik kasa fanlarından almanız yeterli olur,yapacağınız soğutucuya göre büyüklüğünü belirtirsiniz.Hepsi 12v dir zaten

2) kasa fanı kullanacağın için adaptörün 12v olması lazım,takacağın fan sayısı ve gücüne göre çektiği amper değişir.1000 mah ortalama 4-5 tane 8 cm lik ya da 3 tane 12 cm lik fan çalıştırabilir.alacağın adaptörün voltajı ayarlanabilir bir adaptör olmasını tavsiye ederim böylece fan hızını ayarlayabilirsin.

3) fanları laptopun altondaki hava kanallarına denk gelecek şekilde monte etmeniz güzel sonuçlar almanızı sağlar.

takıldığınız herhangibi bir konu olursa buradan sorun memnuniyetle yanıtlarım,kolay gelsin

Orijinalden alıntı: Aprillia

Amperin fazla olması hiçbir sıkıntı yaratmaz merak etmeyin,1600 de olur 3600 de fan kendine yetecek kadarını çeker

1) 8 ya da 12 cm lik kasa fanlarından almanız yeterli olur,yapacağınız soğutucuya göre büyüklüğünü belirtirsiniz.Hepsi 12v dir zaten

2) kasa fanı kullanacağın için adaptörün 12v olması lazım,takacağın fan sayısı ve gücüne göre çektiği amper değişir.1000 mah ortalama 4-5 tane 8 cm lik ya da 3 tane 12 cm lik fan çalıştırabilir.alacağın adaptörün voltajı ayarlanabilir bir adaptör olmasını tavsiye ederim böylece fan hızını ayarlayabilirsin.

3) fanları laptopun altondaki hava kanallarına denk gelecek şekilde monte etmeniz güzel sonuçlar almanızı sağlar.

takıldığınız herhangibi bir konu olursa buradan sorun memnuniyetle yanıtlarım,kolay gelsin

Teşekkür ederim, tüm sorularımı yanıtlamışsınız. Soru olursa buradan yazarım.

• Rica ederim

Rica ederim

İki tane 8lik fan aldım ve taktım. İşe yaradı ama geçici bir adaptör taktım. 12v600mah 1000mahlık bir şey daha iyi olur sanırım.

Daha Fazla Göster
  • fanların üzerinde kaç amper olduğu yazar,8cm lik 2 fana 600 amper gayet rahat yeter,yani amperi yüksek bir adaptör almanız herhangibi birşeyi değiştirmez.

keşke daha çok fan kullansaydınız ama

fanların üzerinde kaç amper olduğu yazar,8cm lik 2 fana 600 amper gayet rahat yeter,yani amperi yüksek bir adaptör almanız herhangibi birşeyi değiştirmez.

keşke daha çok fan kullansaydınız ama

Plastiği matkapla deldim hocam :D Daha iyi soğutabilir bence.

Plastikden kastın laptopun alt kapağı değil degil mi

Yok hocam ikeadan Laptop altına koymak için bir stand almıştım.

Bı an korktum ben dediklerimi yanlis mı anladı diye

Bilgisayar kıymetli vallahi tornavida değdirmem bilgisayarıma ne matkabı :D

Orijinalden alıntı: MrTeksen

Merhaba,

Bir soğutucu yapmaya karar verdim.Aklıma takılan bazı sorular var sormak istedim.Çok uzatmayayım sorularıma geçeyim.
    1)2 tane fan düşünüyorum.5V falan olanlar da varmış.Ben gücü fişten almasını sağlamak istiyorum.Alacağım fanın özellikleri ne olmalı?
    2)Adaptör konusu var.Kaç V,mah gücü ne olmalı? 12 V yeterli gelir mi?
    3)Fanları yerleştireceğim kutuya nasıl yerleştirmeliyim? paralel olarak ortada bulunan 2 fan mı? Yoksa biri sol üst taraftaki laptop fanının altına gelecek diğeri de merkezdeki fanı soğutacak şekilde mi olmalı?

Yardımlarınızı bekliyorum.Eğer sorularımın cevaplarını alırsam yapım aşamasını tek tek paylaşabilirim.

Ben 4 tane fanla yaptım. Ortada Xilence 12 cm fan var. İşlemcinin orda 8 cm fan var sesi az. 2 tane 8 cm lik de HDD ve ekran kartının oraya koydum, Bu ikisi düğmeye bağlı. Bu ikisini arada sırada aşırı ısınırsa devreye sokuyorum.
    Diğer ikisi yetiyor normalde.
    Toplam güç ihtiyacı 12 v 490 mA.( arkadaki 8 cm fan 100 mA, Xilence 12 cm 70 mA, öndekiler 140 ve 180 mA çekiyorlar.)
    Besleme için PSU kullanıyorum. Molexten sarı-siyah kombinasyonuyla 12 V, kırmızı-siyah kombinasyonuyla 5 V, sarı-kırmızı kombinasyonuyla da 7 V oluyor. Üç farklı devir ayarı elde edebiliyorum. Xilence fan için pwm fan kontroller koyup devir ayarlamayı d düşünüyorum.
    Bunları 35*40 cm bir MDF ye monte ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 16 Eylül 2013; 13:03:49 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.