Şimdi Ara

notebook konusunda lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir hafta içinde bu laptoplardan birini almam gerekiyo.. Yaklaşık bir hafta kadardırda araştırma yapıyorum ama o kadar arada kaldım ki.. bütçe önemli değil , benm için önemli tek unsur ısınmaması ve oyun performansı.. Bir kesde sizlere sorup alacam yardımcı olursanız sevinirim

Donanım hakkında pek bilgim yok ama ddr3 ün ddr2 ye göre avatajları yada ati 4650 nin gt 130 yada 9650 gt ye göre avntajlarını bilmediğim için kararsızım ... yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXpert42 -- 14 Ağustos 2009; 12:59:47 >

• DDR3 ekran kartlı olan modelleri tercih etmeni tavsiye ederim . Ekran kartlarının sıralamasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsin. Senin için işlemcinin pek bir önemi olmayacak. Çünkü oyun oynayacaksın. Oyunlarda alacağın performans direk ekran kartına bağlı. Bu nedenle DDR3 ekran kartı alman yararına olacaktır.

Verdiğin modellerin ekran kartlarını sıralamak gerekirse:
    4650(ddr3)>GT130(ddr3)>9600gt(ddr3)>GT130(ddr2)>GT120(ddr2 olması lazım)>9600gt(ddr2)
    Bence asusu(f50sv) hiç düşünme.Ekran kartı zayıf. Acer 5935in avantajı ddr3 ram kullanıyor olması.Ama onun da ekran kartı ddr2. Acer 6930 un ekran kartı diğerlerine göre zayıf.(ddr2 olduğunu varsayarsak)Eğer Acerın ekran kartı ddr3 ise onu da tercih edebilirsin. Hp dv6 -1146 et aralarında en iyisi
    DDR3 4650 ekran kartı ile oyunlarda mükemmel performans verir. Ama 1146 nın da ısındığını söylüyorlar.

Artık hepsinin artılarını eksilerini yazdım . Karar senin.

Ekran kartı sıralamasının linki de burada :
    www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html
    Piyasada ddr2 versiyonu ve ddr3 versiyonu olan kartların ortalamaları alınmıştır.

• Sanırım yanılmıyorsam bu 4 kartta DDR3 kartlar (notebookcheck te )
    Bende Hp taraftarıyım ama ati nin oyun performansında ne kadar etkili hiç bi fikrim yok tabi siteye göre
    ATI HD 4650 :

Memory Speed * 800 MHz
    Memory Bus Width 128 Bit
    Memory Type GDDR3, DDR2, DDR3

----

Kartın DDR2 veya 3 olması ram in DDR2 veya 3 olmasıyla bi bağlantısı varmı (yani etkiler mi ) (Ram DDR2 , bu kartla bi performans eksikliği yaşamam değilmi )

-----

HP de servis sıkıntısı olduğu söyleniyor... Doğru mu peki ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXpert42 -- 14 Ağustos 2009; 14:53:27 >
  • Hpde servis sıkıntısı yok.
    Kart tabiki ddr3 olmalı ama ramler de ddr3 olursa çok güzel olur.
    4650 nin şu an oynatamadığı oyun yok . (DDR3 versiyonu)
  • Peki bu bahsettiğimiz ddr3 değilmi ölese kararımı verecem ve bunu alacam (ayrıca teşekkürler ilgilendiğiniz için)
  • arkadaşlar 80 kişi okuyo kimse yardımcı olmuyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.