Şimdi Ara

Notebook Isınma Sorunları, Çözümleri, Fan Temizleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
77.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu çok faydalı olmuş, favorilerime ekledim, bende de samsung r522 xs08tr var, alalı 3 sene oldu sanırım, ilk başlarda colin mcrae dirt 2, assassins creed gibi sağlam oyunları kaldırıyor iken şu an battlefield 1942'yi bile zor çalıştırıyor. İçini daha önce hiç açıp temizlemedim, sanırım bi el atmanın zamanı gelmiş.
  • Arkadaşlar notebook temizleyen bazı dükkanlara çok güvenmeyin.
    Acer Aspire 6930g kullanıcısıyım. Bilgisayar oyunları açarken kendini kapatmaya başlamıştı bende Temizliğini yapan bi servise götürdüm.
    İçini açtı fandaki Kara pamuğu vs çıkardı temizledi yanlız termal macunu sürme şekli garibime gitmişti. Tüpü boşalttı ve ekran kartını vs taktı.
    Eve geldim Skyrim'i açtım ve 5 dakika sonra Notebook kendini kapattı ve anladımki çözümü artık yok dedim.
    Dün Mediamarkt'den termal macun aldım ve ekran kartı üzerindeki termal macunu tamamen temizledim ve çok ince bir şekilde sürdüm ve Skyrimi denemek için tekrar açtım. PC 4 saat oldu ve hala kapanmadı...
    Bazı konularda Forumları araştırın ve bilgi sahibi olun.
    Yerimde başka biri olsa 300-400Tlye elden çıkarmaya çalışırdı bilgisayarını...
  • Eline sağlık,yer imlerime ekledim konuyu.ben de acer 5750g var,alalı daha 1 yıl olmadı ama oyunlarda özellikle düşük grafikli cod2 oyununda bile elimi hava çıkışına yaklaştıramıyorum,çok fazla ısınıyor ve bu durumdan rahatsızım.kapağını açsam daha garantisi 2 yıl var,onun için garantinin çöpe gitmesini istemiyorum.

    Ne yapabilirim?
  • madem garanti var sakın kendin elleme ve servise yapsınlar.
  • arkadaslar bnmde casper marka laptobum var ancak format attırdım 8 gb ram var ken suanda 3 gb ram oldugunu gösteriyo önceden windows 7 home basic ti smdi ise professionel olmus acaba bundan mı alakalı yardımlarınızı bekliyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncer59

    arkadaslar bnmde casper marka laptobum var ancak format attırdım 8 gb ram var ken suanda 3 gb ram oldugunu gösteriyo önceden windows 7 home basic ti smdi ise professionel olmus acaba bundan mı alakalı yardımlarınızı bekliyorum..

    64 bit yerine 32 bit sistem kurmuşlar.
  • arkadaşlar bnmde casper marka pc im var özellikleri 8gb ram 1 gb nvidia gt520m ekran kartı i5 işlemci 5,4 puanı var fakat suan bilgisayarı alalı 3-4 ay oldu ilk aylar gayet iyidi bf3 pes 12 gbi oyunları kaldırıyodu fakat suan kasma problemi var format attıralı 1 hafta oldu ama oyunlarda kasma problemi yasıyorum ısnma problemide var bu konuda yardımcı olablirseniz yardımcı olurum teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncer59

    arkadaşlar bnmde casper marka pc im var özellikleri 8gb ram 1 gb nvidia gt520m ekran kartı i5 işlemci 5,4 puanı var fakat suan bilgisayarı alalı 3-4 ay oldu ilk aylar gayet iyidi bf3 pes 12 gbi oyunları kaldırıyodu fakat suan kasma problemi var format attıralı 1 hafta oldu ama oyunlarda kasma problemi yasıyorum ısnma problemide var bu konuda yardımcı olablirseniz yardımcı olurum teşekkürler..

    Sıfır aldıysan Casper'ların kendi recoverysi olur onunla at format.
  • Arkadaslar laptop garantisi geçmiş veya garantisini fazla takmayanlar için bir soğutma yöntemi daha var.Laptolarını sökebilen kullanıcılar için söylüyorum pcnizi açıp fan ve ızgara arasındaki tozu temizledikten ve termal macununu yeniledikten sonra fana gelen kabloları inceleyin fana giden 3 kablo bulunur bazılarında 4 bunlar;siyah(-) kırmızı(+) sarı(bios kontrolünde cpu sıcaklığına göre devri ayarlayan kablo) eğer varsa mavi(buda biostan veya everest gibi programlarda fan devrini gösteren kablo laptoplarda nadirdir.Şimdi kabloların ne işe yarıdığını öğrendikten sonra işimiz sarı olan yani biosun cpu sıcaklığına göre fan devrini ayarladığı kabloyu kestiğinizde bios bu ayarlamayı yapamaz ve fan maximum devirde döner bunun hiçbir zararı yok fakat fan hep maximum düzeyde döneceği için kafanızı şişirebilir.Ses umrumda değil benim pcim soğusun yeter diyenler direk kesip bırakabilir.Ben kendi laptopumda buna bir çözüm üretip sarı kabloyu kesip iki ucunuda uzatıp laptop kilit deliğini bilmeyeniniz yoktur oraya küçük bir anahtar yerleştirdim (oyuncak arabadan söktüğüm).ve yapıştırdım.Şimdi oyun oynayacağım veya ısınmaya sebep olacak bir yazılım çalıştırdığım zaman anahtarı açıp biosu devreden çıkarıyorum fan tam güçte soğutma tam normal kullanımda ise anahtarı kapatıp fan devrini yine biosun ayarlamasına izin verip sessiz biçimde işime devam ediyorum.Bu sitede laptopları ile sorunlu ve kurcalayan insan dolu olduğu için paylaşmak istedim.İlgilenenler olursa daha detaylı anlatabilirim...




  • çok güzel benim kullandığım en pratik çözüm pc üzerine buzluktn aldığım buzları bir kaç kat poşete saıp fan çıkışının üstüne ve ısınan dğer yerlere koymak oldu işe yarar bi yöntem tavsiye ederim
    not: bilgisayara su kaçırmayın aman ha! :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan0298 -- 5 Ağustos 2013; 17:24:08 >
  • Bakır plaka koysam dizüstü bilgisayarımın altına, ne kadar faydalı olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TqMaqe

    Bakır plaka koysam dizüstü bilgisayarımın altına, ne kadar faydalı olur?

    bakır plakaya bi taraftan bi fan ile hava üfürtürsen güzel olur
  • Deneyeceğim.
  • O değilde kaç kere açtım termal macun sürdüm tozları temizledim. Neresi bozulduysa uçak motoru gibi çalışıyor fan. Eskiden en ağır şekilde çalışsada böylesine beni rahatsız etmiyordu. Şimdi tüm odayı rahatsız ediyor sesi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrainDamaged

    O değilde kaç kere açtım termal macun sürdüm tozları temizledim. Neresi bozulduysa uçak motoru gibi çalışıyor fan. Eskiden en ağır şekilde çalışsada böylesine beni rahatsız etmiyordu. Şimdi tüm odayı rahatsız ediyor sesi.

    Fanlarını yağlaman gerekiyor, bilmiyorsan hiç uğraşma fazla koyarsın, akıtırsın falan bi' fanın uğruna komple PC gider.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S

    quote:

    Orijinalden alıntı: BrainDamaged

    O değilde kaç kere açtım termal macun sürdüm tozları temizledim. Neresi bozulduysa uçak motoru gibi çalışıyor fan. Eskiden en ağır şekilde çalışsada böylesine beni rahatsız etmiyordu. Şimdi tüm odayı rahatsız ediyor sesi.

    Fanlarını yağlaman gerekiyor, bilmiyorsan hiç uğraşma fazla koyarsın, akıtırsın falan bi' fanın uğruna komple PC gider.

    Fanı daha önce hiç yağlamadım hocam o değil de geçende fanı temizliyordum aralarını 1 parçasını kırdım hani olur fanın dönen kısmı 10 parça falan olur aralarında boşluklu dönen kısım. Bilmem anlatabildim mi Notebook fan değişimi nasıl olur bilmiyorum beni bu konuda aydınlatırsan sevinirim.

    Bu fan yağlama işine bakmam gerekecek. Ama önce şu fanı bi değişiyorsa değiştirelim.




  • Ek olarak temsili resim ekleyeyim.

     Notebook Isınma Sorunları, Çözümleri, Fan Temizleme


    Sağ taraftaki parçanın tek parçasını kırdım.
  • Değişir ama bulmakta biraz zorlanabilirsin, muadilini yada çıkmasını bulman gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S

    Değişir ama bulmakta biraz zorlanabilirsin, muadilini yada çıkmasını bulman gerek.

    Ben bilgisayarcılara gidip bir sorayım. Casper laptop fanı varmıymış. Hocam fan temizliği yaparken fanı laptopa bağlayan kablo ve kablonun ucunda bir parça laptopa giriyor. Bu parça çıkıp tekrar girebiliyor mu? Yoksa çok feci strese giriyorum fan temizliği yaparken kopacak falan diye.
  • Genelde küçük bi' sokete takılı olur. Yani takılıp çıkarılabilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.