Şimdi Ara

notebook harddiskim çalışmıyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI GE620DX serisi laptop kullanıyorum yaklaşık 3 senedir. Bilgisayarın üzerinde gelen " Hitachi 7k750-750" modelli harddiski kullanıyordum aldığımdan beri,

bir sabah kalktığımda bilgisayarı açtığımda karşıma aynı bu şekilde bir hata geldi

http://www.imgim.com/59656984244548567472.jpg ( fotoğrafı internetten buldum ancak tarihler hariç hata tamamen aynı )

harddiskler bazen darbe kaynaklı bozulduklarında içindeki disket hasar görür ve elektrik aldıklarında tak tak ses çıkarırlar hatta harddisk kafa atıyor diye bir tabir vardır bu harddiskde kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil elektriği aldığı zaman herhangi bir ses almıyorum.

harddisk içerisindeki c-d-e üzerinde olan bazı dosyalar resimler benim için çok fazla önemli o yüzden yapılabilecek her türlü kurtarma işlemini denemek istiyorum, kendi çapımda birşeyler uğraştım ama beceremedim, 15 yıldır bilgisayar başında geçirdiğim zamanla çoğu şeyden anlıyorum, sistem kurması bilgisayar montajı parça değişimi format yani donanım ve yazılım olarak artık bazı şeyleri çözdük. önce yaptığım şeyleri söyleyim size ;

1-biosdan boot seçeneklerine göz attığımda harddiski göremedim çıkardım taktım okudum üfledim yine sonuç aynı.
    2-sorunun laptop anakartı yada harddiskin takıldığı yuvadanmı kaynaklı olduğunu çözmek için diğer laptobumun içerisindeki harddiski söküp taktığımda çalıştığını gördüm yani sorunun harddiskten kaynaklı olduğunu anladım.
    4-Cd üzerinden çalışan miniwin7 sistemlerim vardı onu cd den boot edip ordada harddisk e ulaşmayı denedim ancak ulaşamadım.
    5-yeni bir harddisk alıp sistemimi kurdum laptop gayet normal çalışıyor şuan size laptopdan yazıyorum.
    6-calısmayan harddiskin içindeki dosyalar benim için çok önemli olduğundan direk masaüstü bir bilgisayara sata ve elektrik kablolarıyla bağladım bilgisayarı o şekilde açtığımda harddiske yine bir sürü yöntemlerle ulaşamadım ne biosda nede bilgisayarımda nede disk yönetiminde harddiski göremiyorum.

(hatta emin olmak için çalışan bir harddiski aynı yöntemle masaüstü bilgisayara bağladım ve onların içine ulaşabildim.)
    şu şekilde bağlıyorum ama harddiski göremiyorum ne biosda nede masaüstünde :http://oi58.tinypic.com/2vnrriq.jpg

7- başka laptopların harddisklerini söküp laptoplar üzerindede harddiske ulaşmaya calıstım ancak yine olmuyor.

özetle harddisk hiç bir şekilde herhangi bir bigilsayara bağlandığında biosdan, masaüstünden ve format cdleri ile ulaşılamıyor.

harddisk üzerinde herhangi bir fiziksel hasar yok , laptop ne bir sıvı teması ne de darbe almadı harddiski fotoğrafları :

http://oi60.tinypic.com/28t98xi.jpg
    http://oi62.tinypic.com/dgndi1.jpg

teknik elektronikten hiç anlamam ama bu üzerindeki sata panelleri varya sarı sarı dişler (şu kısım :http://oi62.tinypic.com/10rs85i.jpg ) acaba o kısımdamı bir sorun var değişmesi mümkünmü hiç bilmiyorum böyle bir imkan varmı ?
    bir gecede kendiliğinden olan birşey :( sadece verilerimi alıp harddiski duvardan duvara vursam onemi yok içindekiler çok değerliydi.

sizden ricam böyle bir durumda benim dememediğim başka yöntemler varmı bu verileri kurtarmak için ? evde veya bir bilgisayarcı yardımıyla yapabileceğim yada bu işi yapan her hangi bir ticari kurum varmı ?

yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

• çok çaresiz kaldım bilgisi olan paylaşsın lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: d1eforme

çok çaresiz kaldım bilgisi olan paylaşsın lütfen

Ćok okumadim ama hdd den çaliştigina dair titresim geliyormu? Sanki devre karti gitmis gibi geldi. Buda degistirilir ayni devre kartindan bulunur ise..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

quote:

çok çaresiz kaldım bilgisi olan paylaşsın lütfen

Ćok okumadim ama hdd den çaliştigina dair titresim geliyormu? Sanki devre karti gitmis gibi geldi. Buda degistirilir ayni devre kartindan bulunur ise..

şimdi defalarca farklı kasalarda ve kablolarla deneme yaptım tekrardan elektrik aldığına yönelik bir ses gelmiyor. başka harddisk taktığımda o çalışma titreme sesini alıyorum ancak konumuz harddiskde elektrik aldığına yönelik bir belirti yok dediğiniz gibi.

devre kartı nasıl birşeydir nerden bulunur değişmesi mümkünmüdür ?
  • Bulunur. Devre karti kisaca sata girislerinin baglandigi kart tr de nerde bulunur bilmiyorum ama çinde bulabilirsiniz

• Merhaba yeni konu açmak istemedim. Mevcut notebookumda 500gb 7mm kalinliginda hdd var. Seagate 2.5" 1tb sshd 5400rpm almayı düşünüyordum ama yeni alacagimin 9.5 mm kalinliginda oldugunu ogrendim. Acaba slota oturur mu?

• quote:

Bulunur. Devre karti kisaca sata girislerinin baglandigi kart tr de nerde bulunur bilmiyorum ama çinde bulabilirsiniz

İlginiz icin cok tesekkurler. Bu devre kartini degistirdikden sonra harddiskin calisma olasiligi yuksekmidir acaba sorun ondanmi kaynakli kesinlikle boyle bir teshis yapabilirmiyiz hocam ? Yoksa deneyelim gibisindenmi yapicaz bu islemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mra1903 -- 22 Ağustos 2015; 11:08:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bulunur. Devre karti kisaca sata girislerinin baglandigi kart tr de nerde bulunur bilmiyorum ama çinde bulabilirsiniz

İlginiz icin cok tesekkurler. Bu devre kartini degistirdikden sonra harddiskin calisma olasiligi yuksekmidir acaba sorun ondanmi kaynakli kesinlikle boyle bir teshis yapabilirmiyiz hocam ? Yoksa deneyelim gibisindenmi yapicaz bu islemi

Harddisk de herhangi bir sorun yok ise büyük ihtimal elektrigi veren devre kartinda agriza vardir. Tabiki bu tahmin malesef gormeden birsey demek güç. Bu devre kartina biraz bakin derim kurcalayin yanmiş yada yaniga benzer bir koku vs varmi birde elektrik cihazi ile elektrik gidiyormu diye kontrol edin elektrikçilerde vardir bu voltaj ölçer

• quote:

quote:

quote:

Harddisk de herhangi bir sorun yok ise büyük ihtimal elektrigi veren devre kartinda agriza vardir. Tabiki bu tahmin malesef gormeden birsey demek güç. Bu devre kartina biraz bakin derim kurcalayin yanmiş yada yaniga benzer bir koku vs varmi birde elektrik cihazi ile elektrik gidiyormu diye kontrol edin elektrikçilerde vardir bu voltaj ölçer

Yanin kokusu veya yanmaya yonelik bir ize rastlamadim ustten baktigim zaman boyle bir belirti yok, haftabasi direk o olçumu yaptiracam insallah dediginiz gibidir. Sonuclari tekrar yazarim konu uzerinden. Cok tesekkurler

• evet bahsettiğimiz gibi aynı model bir harddisk elde ettim ve değiştirdim kartlarını. elektrik almayan disk elektrik aldı ancak yine harddiske biosda ve hiçbiryerde ulaşamıyorum. harddisk çalışırken sürekli belirli aralıklarla titreşim sesi geliyordu sanki 3 saniyede bir yeniden çalışmaya başlıyor gibi,, yani sağlıklı calısmıyor gibiydi.

birde kartların çipsetlerinin farklı olması gözüme çarptı çalışmayan harddissk kartının çipseti samsungdu diğer markayı hatırlamıyorum ama farklıydı altındaki çipler birbirinden marka olarak. bunun yüzünden desteklememiş olabilir mi ?
    hala aynı model bir kartla harddiske ulaşma şansım varmıdır ?

harddiskler bunlar :

http://imgim.com/img_7155.jpg

http://imgim.com/img_7153.jpg

bu tarz sonuç alınamayan harddiskleri kurtaran herhangi bir işletme varmı bildiğiniz duydugunuz bu konudada yardım alabilirim. içerisindeki veriler o kadar onemliki çok abartı olmayacak meblalar ödeyip kurtarmayı denerim..

şimdiden teşekkürler.

• Peki eski karti yeni hdd ye taktinizmi? Onda durum nedir.? Kismen olarak uyumsuzluk olabilir diye düşünüyorum devre kartinin birebir aynisi olmasi gerek diye biliyorum..şayet artik elektrik geliyor ise azda olsa iyiye işaret gibi. Hitachi ye mail atmayi deneyin derim sorununuzu bildirin içindekilerim çok onemli oldugunu nasil alabileceginizi.. malesef forumda benden baska cevap veren olmamis.

• tedarik ettiğim harddiskin kartını taktığımda elektrik alıyor ancak dediğim gbi düzgün calısmadığına yönelik sesler alıyorum kafa atma değil ama kesinlikle. tekrar orjinal kartını taktığımda yine elektrik almadığını görüyorum.

hdd modelleride aynı ancak sadece bir çipsetten dolayı desteklememesi garibime gitti.

evet birtek siz ilgilendiniz teşekkürler gerçekten, önce bir hitachiye mail atayım ,sonra 1-2 firma buldum ankarada idda ediyorlar verileri kurtaracaklarını bi telefonla görüşmeyi deneyeceğim.
  • bu konu hakkında yardımcı olucak başka kimse yokmudur ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.