Şimdi Ara

Notebook Fan Control (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
16
Favori
126.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar fanı %100 açıyorum da 3-5 sn %100 duruyor sonra yavaşlıyor ama bazen buga giriyor sanırsam pc kapayana kadar %100 çalışıyor nasıl sürekli buglarım ? %100 çalışmadığı zaman pc kasıyor fanın eskimesi tozlanması umrumda değil temizliyorum fan bozulsada sorun olmaz ama %100 çalıştırmam gerek.
  • Merhabalar. mevcut configler linkine tıkladığımda bilgisayarım(lenovo G710) görünmüyor listede. Benimkine eş değer bir pc modeli önereblir misiniz? Bir de indirme linkini göremedim, yardımcı olur musunuz?
  • Merhaba, ben bu programı yaklaşık 6 aydır kullanıyorum gayet iyi gidiyordu, programı kapatınca fan tamamen duruyor ve çalışmıyor artık, windowsun fan ı kontrol etme özelliği tamamen kayboldu sanırım, konuyla ilgili bir fikri olan var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okiva -- 22 Nisan 2020; 16:0:2 >
  • Öncelikle yazılımın kendisini "Windows 10: Uygulama ve Özellikler" , "Windows Diğer: Program Ekle/Kaldır" kaldırın.

    Yazılım yüklü olsun/olmasın CPU belli bir sıcaklığa yükselmedikçe fanlar %0 ayarlıdır. Endişelenmeyin bu konuda. Ağır yazılımlar kullanırken veya oyun oynarken fan hızı yükselecektir.

    Ayrıca Denetim Masası -> Güç Seçenekleri kısmında yer alan mevcut güç ayarı içerisinde; İşlemci Güç Yönetimi altında yer alan "Sistem Soğuma İlkesi" özelliğinin etkin olup/olmadığını kontrol edin. Etkin olmalı.
  • Notebook modelinin birebir adının olması gerekmiyor. Zaten başka(hepsi değil) config içeriklerine baktıysanız fan hızını değiştiren kodların birebir aynı olduğunu görebilirsiniz. Çok fazla yapılandırma var denemek zor gelebilir belki.

    windows komut istemcisi(cmd) açıp nbfc.exe config --recommend yazarak enterla. Yazılım içerisinden ilgili modeli seçip deneyebilirsiniz. Herhangi birşey çıkmazsa kendiniz bulmanız gerekebilir.

    İlk mesajda yer alan gelişmiş config oluşturma linkinden faydalanabilirsiniz. İçerik ingilizce anlatım ve biraz kafa karıştırıcı gibi gözüküyor.
  • Konuyu biraz düzenledim. Dikkatlice tekrar okuyun.


    Yazılımın kendisi bir süredir güncelleme almıyor. Son kararlı/stabil version 1.6.3 gözükmekte. Belki kendisinin güncelleme almasına gerek yoktur. Fakat config listesi seyrek güncelleniyor.

    Yazılım dahilinde yer alan configler, liste içerisinde olmayan birçok notebook modelinde çalışabilirler. Modelim listede yok uff yha demeyin.

    Bazı configler sadece CPU fan değil GPU fan kontrolleri de içeriyor.

    İndirme linkini (h bitişik) h ttps://github.com/hirschmann/nbfc/releases/download/1.6.3/NoteBookFanControl.1.6.3.setup.exe olarak ekliyorum fakat otomatik olarak amazonaws diye bir linke dönüşüyor. Hemen alt kısmında yedek link ekledim. Aslında bu yedek link diğerinden farklı değil. Linki düz yazı algılayıp, otomatik dönüştürmesin diye "h ttps://" olarak ekledim.


    Buradan da yine geniş detaylı bilgiler edinilebilir:https://github.com/hirschmann/nbfc/wiki




  • apple fabrika cıkışı sessiz cıkıyor onlar performans isterlerse bizim tersimizi yapıyorlar fan hızını artırmak istiyorlar. windows oluncada bu uygulama cok işimize yaradı. n56 var :D lenovayı satıp kardeşimin eski pcyi kullanıyom
    cok memnunum. iyiki var.
    kardeşime yenilerden y540 aldık fan hızı düşmüyor program görmedi yeni olduğu için olabilir mi?
  • işlemci i7 iyiki. yeni serilerden 8.9.10. nesil inteller güzel işlemci valla insanın gecesi geliyor. bu nesil işlemcisi olupta kontrol edebilen varmı merak etmiyo değilim.
  • İşlemci soğutacak diye fan hızı yükseltiyoruz. Fakat bu esnada fan güç tüketimi artıyor. Yani belli bir sıcaklığa yükselmedikçe fan %0 ayarlıdır gereksiz enerji tüketiminden kaçınmak için.

    Standart/Normal kullanımda, sıcaklığın normalin üzerinde veya yüksek değerlere çıkmasını da istemeyiz. Çünkü bu performans kaybına, verimsizliklere yol açacaktır. Elektrik faturasını da kabartabilir. Yani dikkat etmek gerekiyor.


    Fan daha hızlı dönmesi için daha yüksek enerjiye ihtiyaç duyacaktır. Yani bu hep böyledir. 500ml bir kap içerisine 750ml su ilave edemeyiz, taşacaktır. Kap haznesini, ilave edeceğimiz su miktarına göre arttırmamız gerekecek. Peki biz bu kabı neden tam dolduralım? Kap haznesini neden arttıralım? Buna gerçekten ihtiyacımız var mı? Fan hızı algoritması böyle. Ağır yük altına girmedikçe kap haznesini arttırmaz.

    Isının gereksiz yükselmesini istemeyiz. Fakat gereksiz yere güç tüketimi arttırmasını da istemeyiz.


    Yeni olmasından değil, henüz kimse lenovo y540 model notebook için listeye config yüklememiştir.




  • oreXin kullanıcısına yanıt
    Kendimce biraz ayarladım galiba tutturdum :)
    Notebook Fan ControlNotebook Fan ControlNotebook Fan Control Model n552vw ama biraz editle oldu gibi




  • Başka fan kontrol yazılımlarıyla birlikte kullanmayın. "Yok ben sadece fanı kontrol eden kodu bulmaya çalıştım" diyorsanız o zaman başka.

    Fan %100 ayarlandığında bilgisayarınızdan uçak motoru sesi geliyorsa evet bulmuşsunuz. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oreXin

    Başka fan kontrol yazılımlarıyla birlikte kullanmayın. "Yok ben sadece fanı kontrol eden kodu bulmaya çalıştım" diyorsanız o zaman başka.

    Fan %100 ayarlandığında bilgisayarınızdan uçak motoru sesi geliyorsa evet bulmuşsunuz. :)
    Speed fan sistemi görmüyor sadece kaç rpmde çalıştığını görmek için kullanıyorum :)
    Ek olarak benim fan şuan maks 5061 rpm e kadar çıkabildi bu fanın kendi sınırı mı yoksa ben bunun üstüne çıkabilir miyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joseph242 -- 4 Mayıs 2020; 0:44:18 >
  • SpeedFan, notebook fanı görür ama kontrol etmez.

    Bilgim yok. Bazı BIOS arayüzleri fan rpm bilgileri verebiliyor. Ulaşabileceği maks(eğer varsa) rpm hızı bilgisine erişilebilir.


    Mesela fan rpm hızı bilgisi(statik/dinamik) veren bazı yazılımlar, nedense notebook fan bilgileri vermiyor. Verenleri de var ama yazılımlar genellikle masaüstü odaklanmış. "Notebook Kullanıcıları: Biz kimiz ki zaten."


    :)
  • on numara programmış gerçekten bir kaç aydır fan kendi kendine durup çalışıyordu, hırpalıyordum biraz makineyi hatta durduğu zaman öyle çalışıyordu, temas sorunu var diye düşünüyordum açıkçası, hatta içerisini açtım kontrol de ettim. tesadüfen denk geldim programa iki gündür kullanıyorum oldukça başarılı.

    yalnız ben de şuna takıldım arkadaşlar, uzun zamandır core temp uygulaması ile ısıyı kontrol ederim. bu uygulamada örneğin sıcak 42 derece iken 52 derece gösteriyor, hangisi doğrudur ki acaba.

    edit: tamamdır arkadaşlar şimdi baktım speedfanı da yükleyip cpu değil gpu sıcaklığı imiş o. peki gpu cpu arasında hemen hemen 10 derece sıcaklık farkı olması normal midir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flintstones -- 28 Mayıs 2020; 0:48:38 >
  • oreXin kullanıcısına yanıt
    Benim bilgisayarım Toshiba Satellite L50-B-1NJ var. Fan hızı 0 olarak gözüküyor onu nasıl fixleriz?
  • n56 için macun kendim yeniledim.
    sessiz ama kronik olan sol tarafın altı ve üstü sıcaklığı hissediyoruz zaten bu modelde.
    belli sıcaklıkta dedin gibi güç tüketimi için bile faydası var.
    bu adam bi bira parasını hak etmiş.
  • read-only ile enabled arasında bi fark yok gibi geldi programda deneyen var mı? program çok iyi çalışıyor işime yaradı bu arada

  • çok güzel bi uygulama ama devamı gelmemiş malesef

  • Arkadaş şu programı bir türlü çalıştıramadım ya benim laptopta. Her türlü ayarı da denedim ama yok olmuyor...

  • Notebook Fan Control
    Notebook Fan Controlwordpress - seo - teknoloji ve finans platformu
    PC Sıcaklık Ölçme Nasıl Yapılır? - Kozba.org
    https://www.kozba.org/pc-sicaklik-olcme-nasil-yapilir/

    Bilgisayarınızın sıcaklığını nasıl ölçebileceğiniz hakkında çok detaylı bilgi verilmiş.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.