Şimdi Ara

Notebook Ekranlarında Zamanla Oluşan Renk Solması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir laptop ekranına baktıktan hemen sonra 2-3 yıllık eski laptopunuza bakınca siz de farketmişsinizdir. Hele ikisinde de beyaz bir sayfa açıp yanyana koyunca çok bariz farkediliyor. Yeni olanda beyaz gerçekten beyaz, eskisinde beyazlıktan çıkıp bej rengine dönmeye başlamış. 7-8 yıllık daha eski laptopumda ise iyice kırmızıya dönmüş artık. Uzun süre sadece kendi bilgisayarımla çalışırken dikkatimi çekmiyor ama dediğim gibi yanımda yeni bir laptop varsa gözüme batıyor. Bu durumu çözmek için nette bazı yerler ekran floresanının değişmesi gerektiğini, bazıları lcd ekranın tamamen değişmesi gerektiğini söylüyorlar. Acaba hangisidir? Konu hakkında fikri, yorumu, tecrübesi olan var mı?

• 7-8 yıla gerek yok bu farkı görmek için..bende 2 yıllık acer 5520g vardı sonradan yeni bi laptop aldım tesadüfen yan yana koydum o 2 yllk acer aynen dediğin gibi bej renginde diğeri parlak beyaz idi çok şaşırdım çünkü o ana kadar bilmiyordum zamanla ekanın solduğunu..nasıl giderilebileceği konusunda bi fikrim yok ama lcd değişmesi çok pahalı bir olay bunu yapmak yerine harici bi monitör alıp bağlayabilirsen laptopuna daha akıllıca olur bence..hem alacağın monitörün çözünürlüğü vs. de laptopunun ekranına oranla daha yüksek olacaktır.
    florasan değişimi falan nedir bilmiyorum ama bu ekranla ilgili onarımlar ince işler kaş yapayım derken içine edip verirler laptopu eline o zamn hiçbişeye yaramaz..
    dediğim gibi harici bi monitör alıp bağlaman iyi bi alternatif olabilir..özellikle film falan izlerken daha iyi ve kaliteli görüntü alırsın en azından.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.