Şimdi Ara

Notebook Ekranı Karanlık Ama Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony Vaio PCG-71911M notebook ta ekran karardı ama hdmi üzerinden başka ekrana verince görüntü geliyor, yani ekranla alakalı bir durum var, lcd ekranlı notebooklarda lcd inverter değişince sorun düzeliyordu ama sanırsam bunlar led olduğundan lcd inverter yok, bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

Ekran tamamen mi gitmiştir yoksa ekran ışığını veren arada başka bir kart var mı eskisi gibi? Ara kablonun ışığa etkisi var mıdır? Bunla ilgili tecrübesi olan var mı?

• Daha önce eski dizüstümde sizinkine benzer bir sorun olmuştu. LCD Arka aydınlatması değişince sorun düzeltildi.

Orijinalden alıntı: FatalERROR!

Daha önce eski dizüstümde sizinkine benzer bir sorun olmuştu. LCD Arka aydınlatması değişince sorun düzeltildi.

lcd arka aydınlatmasından kastınız lcd inverter mı? yani resimdeki ufak uzun kart mı?

Notebook Ekranı Karanlık Ama Çalışıyor

eğer buysa işte sorduğum yeni nesil notebookların led ekranlarında böyle birşey yok bildiğim kadarıyla

• KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Üzerinden 3 sene kadar geçti tam emin olamıyorum ama servisin bana dediği invertör değil de floresan arızası gibiydi sanıyorum.

Orijinalden alıntı: FatalERROR!

Üzerinden 3 sene kadar geçti tam emin olamıyorum ama servisin bana dediği invertör değil de floresan arızası gibiydi sanıyorum.

3 sene olduğuna göre lcd ekrandır zaten o led değil, florasan arızasında inverter değiştirir başka birşey yok zaten bir lcd ekran var bir de inverter var ekran kasasının içinde
  • KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Onlar aydınlatma teknolojisi bunlarda da invertör var led aydınlatmalarında kullnıldığı ekranlar LCD'dir sadece aydınlatma teknolojiler farklı leptoıp hiç sökmediniz heralde son bir ay içinde elimde yaklaşıp 20 leptop geçti ekradaşların leptoplarına bakım onarım yaprım neresinde ne var bilirim leptopun.

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Onlar aydınlatma teknolojisi bunlarda da invertör var led aydınlatmalarında kullnıldığı ekranlar LCD'dir sadece aydınlatma teknolojiler farklı leptoıp hiç sökmediniz heralde son bir ay içinde elimde yaklaşıp 20 leptop geçti ekradaşların leptoplarına bakım onarım yaprım neresinde ne var bilirim leptopun.

notebook çok tamir ettiğim için soruyorum zaten bunu, son birkaç tanedir söktüğüm yeni model notebooklarda yani led ekranlılarda lcd ekranlılar gibi inverter yoktu, normalde lcd ekranlarda ekran kararmasında inverter değişerek sorun çözülebiliyor, led ekranlarda ne yapılabilir onu arıyorum, notebookların neresinde ne var yeterince bilmiyorsunuz anlaşılan..
  • Sende sorunun kaynağını anlamıyorsun fleks kabloları kontrol ettiniz mi sizin sorununuza benzer makine onardım 6 bilgisayarcı bulamadı ben bilgisayarcı değilim ama tecrübem var hiç alakasız bir meslekteyim ama bu bilgisayardan anlamadığımızı göstermez,herkes ekran kartı dedi bilgisayarcısınız ama bulamıyorsunuz biraz araştırın.Menteşenin oradan ekrana görüntü gönderen kablolarda sıkıntı var mı gözden geçirin,ilk önce fark edemedim bende dikkatli bakınca fleks kablolarda sıkıntı olduğunu gördüm temassızlık vardı temassızlığı giderinde görüntü geldi.

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Sende sorunun kaynağını anlamıyorsun fleks kabloları kontrol ettiniz mi sizin sorununuza benzer makine onardım 6 bilgisayarcı bulamadı ben bilgisayarcı değilim ama tecrübem var hiç alakasız bir meslekteyim ama bu bilgisayardan anlamadığımızı göstermez,herkes ekran kartı dedi bilgisayarcısınız ama bulamıyorsunuz biraz araştırın.Menteşenin oradan ekrana görüntü gönderen kablolarda sıkıntı var mı gözden geçirin,ilk önce fark edemedim bende dikkatli bakınca fleks kablolarda sıkıntı olduğunu gördüm temassızlık vardı temassızlığı giderinde görüntü geldi.

şu an bilgisayar elimde değil gelecek o zaman deneme fırsatım olacak, zaman kaybetmemek adına önceden ihtimalleri bulmaya çalışıyorum, zaten ortada gözüken olası problemler led ekran ya da ara kablo ama ekran kararması problemi var bu notebookta, ara kabloda problem olunca ekran git gel yapar harekette kablodan sıkıntı olduğunu belli eder, bu sabit olarak karanlık, bu yüzden led ekranlarda kararma problemi yaşayan var mı ve ne şekilde çözüm bulmuş onu arıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.