Şimdi Ara

Notebook da ki S/PDIF nasıl kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar notebook umda bulunan s/pdif çıkışını aynı şekilde s/pdif girişi olan bir ses sistemine bağlarsam 5.1 ses çıkışı elde eder miyim ve bunun için nasıl bir ek parça kulanmam gerekir ya da nasıl bir kablo gerekir?

Ya da bu s/pdif olayını bırakıp 5.1 usb ses kartımı lazım?

Ya da DDTS 100 gibi bir decoder işimi görürmü?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Çünkü notebook a geçtiğimden beri evdeki 5.1 ses sistemimi (Creative inspire T5900) kullanamaz oldum.

Notebook da ki S/PDIF nasıl kullanılır?

• Ses kartı alarak olayı çözmüş bulunuyorum. Creative x-fi xtreme audio notebook aldım.
  • Elinizdeki ses sistemi ile spdif den ses alamazsınız.Onun için ya digital bir sisteme geçeceksiniz yada ses kartı.Burda da en mantıklısı ses kartı almak yeni bir ses sistemi daha pahalıya gelecektir.usb bir creative ses kartı almak en mantıklısı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: EnigM@

Elinizdeki ses sistemi ile spdif den ses alamazsınız.Onun için ya digital bir sisteme geçeceksiniz yada ses kartı.Burda da en mantıklısı ses kartı almak yeni bir ses sistemi daha pahalıya gelecektir.usb bir creative ses kartı almak en mantıklısı...

Zaten seçimi ses kartından yana kullandım ama usb olandan değil. express kart tipi olandan aldım 2.el sorunu çözdüm bu beni uzun seneler götürür..
  • selam dostum , uzun zamandır görüşemedik :)) , optik bir ses sistemin olsaydı 3.5mm to toslink kablo önerecektim ben aldım ve iyi sonuç veriyor
  • a.selam birader. Hallettik işte sorunu kendi çapımızda. 5.1 boş boş yatıyordu canlandırayım dedim. ses kartı aldım canlanmak ne kelime şaha kalktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 2 Mayıs 2009; 21:30:37 >
  • bende de laptop var 2.1 de kullanıyorum 400 watt amfi 600 watt bass kullanıyorum hic bır sorun yok cıkıs orjınal 3.5 luk
    simdi bu sistemi sattım yeni sistem kuruyorum 1000 lık bass baglıcam kısmetse
    pc marka: toshiba satellite a100.599
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşın notebook'undaki spdif yazan 3.5mm jack çıkışı doğrudur, kullanılır ama toslink yani toshiba link halk arasında bilinen optical output olarak cıkış verir dts ve dolby ses almanıza yarar ama alacagınız toslink'in içinden çıkacak şeffaf plastik 3.5mm lik adaptör vasıtasıyla baglayabilirsiniz, analog çıkış olan coaxial ( koaksiyel ) çıkış , yani lale jack arkadaşın dediği gibi ya pcmcia kart ile yada usb üzerinden baglanan harici ses kartlarıyla temin edilir , ama dediğim gibi yukarda resmini eklediginiz çıkışlardan spdif yazan 3.5mm lik stereo gibi görünen jack aslında optik çıkıştır.

analog ile arasındaki fark şudur, optik çıkış etraftaki elektrostatik ve manyetik alandan etkilenmez.

saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.