Şimdi Ara

NOTEBOOK BATARYA TAMİRİ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
4
Favori
87.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: azizalkurt

    Size bir ipucu vereyim. Benim bi video kamera vardı. Batarya 10 dk giderdi. Biraz düşündükten sonra bu problemi çözdüm. Ve şu an otr. 1 saat gidiyo. Olay bataryaya format atmak. Yani bataryanın içindeki voltu 0 a kadar indirmek(Bunu led gibi bişey kullanarak sağlıklı). Çok aptlca bulabilirsiniz ama elektronik dersinde öğrendiğim sarj olayı söyle gerçekleşiyor. Volt sabit bir ivme ile artırılarak oluyor. Yani 3.1-3.2-3.3... gibi işte burda durmak lazım. Batarya bitti sandığımız zaman (sallıyorum 5v da) gibi. Şarj olurken tekrar 5v dan tekrar 10v gidiyo. Burda bi hata varsa sorun 0 ile 5 arası hiç kullanılmadığı ve sabitlendiği için.



    bunu basit bir şekilde yapmanın yolu var mı yani evde 0 layabillirmiyiz
  • Yalnız birseyi söylemeyi unuttum. Eğer belli bir voltun altına indirirseniz sarj için kullandığınız makine bataryayı tanımaz. Bunu için manuel sarj yapabilirsiniz. Söyle düsünün pil yoksa elektrik te yok. sarj etmesi için önce pilden volt kontrolu yapıyor. Volt yoksa sarj için elektronda göndermez. Manuel sarj dediğim de bataryaya (atıyorum) biraz 3v gibi elektron gönder. Yani bataryanın 0 olduktan sonra şarj olmama sorunu bataryadan değil sarj aletinin bataryayı tanımamasından kaynaklanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azizalkurt -- 14 Şubat 2009; 5:21:02 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _asparagas_

    batarya tekrar çalışıyor yani şu an



    valla içindeki kart yanmadı şansa, kablolar yandı yanarken de pilleri eritti, bu yüzden yeni pilleri çıkarıp eski pilleri takınca eski haline geri döndü
  • ee hocam son durum ne memnun musun?
  • memnun olabileceğim bir durum yok, çünkü yeni piller yandığından eski pilleri taktık yani batarya eski haline geri döndü, sonuçta kendi kazmalığımdan meydana gelen bir yanmadan dolayı da tekrar yeni pil talep etmem saçmalık olurdu e tekrar da yeni 6 tane pil de almak istemedim, eski 3-4 dakika giden pilleri geri taktık yani, ha ben çözüm olarak başka birşey deniyorum şu anda o ayrı, netten biraz araştırıp 2. el batarya satan bir yer buldum, daha doğrusu muadil sıfır satıyordu ama ben oraya gittiğimde ancak elinde sıfır kalmadığını ve 2. ellerin olduğunu farketti, neyse ben de oturdum orada 2. ellerin tümünü denedim bir süre test ederek, 1 tane 1 saat civarı giden 1 tane de 10 dakika civarı giden batarya aldım, ikisini 40 liraya bıraktı, 1 saat gideni tam boşaltıp tam doldurarak biraz canlandırmaya çalışıyorum, benim ölen bataryayla aldığım 10 dakikalık bataryayı da sarıp sarmaladım buzdolabına yerleştirdim dursun bakalım 1 ay belki de netteki hurafeler gerçek çıkar




  • hayırlısı artık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Batuhan Kılıç

    memnun olabileceğim bir durum yok, çünkü yeni piller yandığından eski pilleri taktık yani batarya eski haline geri döndü, sonuçta kendi kazmalığımdan meydana gelen bir yanmadan dolayı da tekrar yeni pil talep etmem saçmalık olurdu e tekrar da yeni 6 tane pil de almak istemedim, eski 3-4 dakika giden pilleri geri taktık yani, ha ben çözüm olarak başka birşey deniyorum şu anda o ayrı, netten biraz araştırıp 2. el batarya satan bir yer buldum, daha doğrusu muadil sıfır satıyordu ama ben oraya gittiğimde ancak elinde sıfır kalmadığını ve 2. ellerin olduğunu farketti, neyse ben de oturdum orada 2. ellerin tümünü denedim bir süre test ederek, 1 tane 1 saat civarı giden 1 tane de 10 dakika civarı giden batarya aldım, ikisini 40 liraya bıraktı, 1 saat gideni tam boşaltıp tam doldurarak biraz canlandırmaya çalışıyorum, benim ölen bataryayla aldığım 10 dakikalık bataryayı da sarıp sarmaladım buzdolabına yerleştirdim dursun bakalım 1 ay belki de netteki hurafeler gerçek çıkar

    yer neresi?




  • http://www.sahibinden.com/casper_8050_bp-_8050_notebook_bataryasi-36WQQaXQQ12002139WQQpXQQdisplayitem&keyword=packard%20bell%20r3


    bu ilanın sahibi, bayrampaşa tarafında yeri, elinde muadil ve orjinal notebook bataryaları da mevcut
  • Arkadaslar aynı konuda Dell 6400 notebook bataryası ile bende muzdariptim. Yaklasık 1 ay once arastırmaya basladım ve kendimce cozum buldum. İstanbulda olan arkadaslar kendileri kolay ve ucuz sekilde bunu cozebilirler ;
    Ben hucrelerin uzerindeki kod numaralarını arastırırken hucrelerin uzerindeki voltaj ve miliamper cinsinden degerlerini buldum (3,78 volt 2200 mah yanlıs hatırlamıyorsam) daha sonra istanbuldan bazı firmalardan buna uygun li-on piller aldım ve elektrikci bir arkadasa eskilerinin yerine lehim yaptırdım suanda duzgun calısıyor. yalnız + ve - yonleri lehimlerken dikkat edin cunku pillerden 3 u paralel iki grup halinde ve onlarda seri halde. Pillerin tanesi 10 tl idi 6,5 tl de kargo ya bu işi simdilik cozdum sayılır ama hala bataryayı tanımadan devam edıyor bakalım ne olacak. Sıfır batarya 130 $ degermi tartısılır. herkese kolay gelsin.....
  • valla kendince çözümü bulmuşsun da zaten mevcut çözüm de bu, konuda konuşulan da bu, en başta bahsettiğim yer pillerin tanesi 9 dolardan yapıyor, hem gerçekten bilen anlayan insanın yapmasında fayda var
  • arkadaşlar yazdıklarınızı okudum ama aradan epey zaman geçmiş

    benim laptop acer 5633 vista kuruluyken herhangi birşey yoktu windows 7 kurdum bataryanız değiştirmeniz tavsiye olunur. yazmaya başladı. neyse ondan sonraki günler şarj bir dolu bir boş gösteriyor yarıya düşüyor ve şunanda yaklaşık 10 yada 15 dakika falan gidiyor. benim için çözümünüz ne olur.

    saygılar. Bu değişim falan işe yararmı
  • aynı şey benim de başımda. windows 7 kurduktan 1 ay sonra batarya değiştirmeniz önerilir diyor. Fakat batarya tam dolu iken 1 saat gidiyor.
    Acaba önceki işletim sistemine dönsem bataryanın üzerindeki bu çarpı işareti ortadan kalkar mı?
    Bir de önceden kalan süreyi dakika olarak gösteriyordu. Şimdi % olarak gösteriyor. Tekrar dakika olarak gösteremez miyim?
  • windows 7 bataryayı öldürüyor diyebilir miyiz?
    Bence bu konuyu bir araştırmak ve windows yetkililerine sormak gerek. 2 yıl idareli olarak kullandığım batarya, windows 7 kurduktan 1 ay sonra bitti.
    Elektriğe takılı iken çoğunlukla bataryayı çıkararak kullanırdım. Yaz tatilinde nerdeyse 2 ay hiç batarya takmazdım. Bataryayı naylon poşet içinde buz dolabında saklardım. Buna rağmen windows 7 kurdum ve bataryadan oldum.
  • UZUN YILLARDIR BİLGİSAYAR SEVRİSİ OLARAK ÇALIŞIYORUM.BATARYA HÜCRE DEĞİŞİMİNİ MECBUR KALDIKÇA YAPMAKTAYIM.BİR NOKTADA BEN DE ŞAŞIRMIŞ DURUMDAYIM.PİYASADA SATILAN LİTYUM İYON HÜCRELER SADECE 1 İTHALATÇININ PİLLERİ.2200 MA 3.7 VOLT.BUNLARIN MERKEZİ TAHTAKALE'DE.PİLİ İLK YAPTIĞIMDA GAYET İYİ ÇALIŞIYOR.ANCAK BUNLARIN ÖMRÜ ORJİNAL PİLLERDEN ÇOK DAHA KISA SÜREDE BİTİYOR.YANİ ORJİNAL PİL 2-3 YIL SORUNSUZ KULLANILIRKEN BU HÜCRELER İLE TOPLADIĞIM PİL 6 AY SONRA 1.5 SAAATE 1 YIL SONRA 45 DAKİKAYA DÜŞÜYOR.2.YIL İSE PİLLER TAMAMEN BİTİYOR.PİL HÜCRELERİNİN ESKİ OLDUĞUNDAN ŞÜPHELENİYORUM.ÇÜNKÜ ORJİNAL PİLLERİN ÇOĞUNDA ÜRETİM TARİHİ YAZMASINA RAĞMEN BU HÜCRELERDE TARİH YAZMIYOR.LİTYUM PİLLER HİÇ KULLANILMASA BİLE 2-3 YILDA İÇİNDEKİ KİMYASAL MADDENİN DİRENCİ ARTIYOR VE ÖMRÜNÜ TÜKETİYOR.BİR DE BİRLEŞTİRME İŞLEMİNİ ELEKTRİKLİ PUNTA KAYNAĞI İLE YAPMAK LAZIM.ASİTLİ LEHİM TELİ(ARAMEX) İLE YAPILAN BİRLEŞTİRMELERDE PİL ÇOK DAHA KISA SÜREDE BİTİYOR.BUNUN NEDENİNİ DE TAM OLARAK ANLAYAMIYORUM.SONUÇ OLARAK PİL HÜCRESİ DEĞİŞİMİ ÇOK İYİ SONUÇ VERMİYOR.BUNU ANCAK MUADİLİNİ BULAMADIĞINIZ PİLLER İÇİN DENEYİN.EĞER MUADİLİ VARSA HİÇ UĞRAŞMAYIN ONU ALIN.ÇÜNKÜ VERECEĞİNİZ PARANIN KARŞILIĞINI ALMANIZ PEK DE MÜMKÜN DEĞİL.EĞER PANASONİC-SANYO GİBİ MARKALARIN PİL HÜCRESİNİ BULURSANIZ ONUNLA DENEYİN.VE EĞER ELEKTRONİK TAMİR TECRÜBENİZ YOKSA KENDİNİZ DENEMEYİN PİLİ SÖKERKEN VEYA PİL DEĞİŞİMİ ESNASINDA KISA DEVRE YAPMA İHTİMALİNİZ ÇOK YÜKSEK VE BU DURUMDA PİLLER PATLAYABİLİR VEYA YANABİLİR.KISA DEVRE YAPAN KABLO KOR KIRMIZI OLUP ELİNİZİ YAKABİLİR.FALÇATA UCU PİL HÜCRESİNİ VEYA KABLOLARI KESEBİLİR YANİ TEHLİKELİ BİR İŞ.AYRICA ARAMEX LEHİM TELİNİZ YOKSA HÜCRELERE LEHİM DE TUTMAYACAKTIR.




  • arkadaslar yazıları bıraz okudum notebook batarya pıl degısımıyle ılgılı size şöyle bir bilgi vereyim içine yeni pil aldınız taktınız ama dolmuyor dolmaz çünkü bataryanın içerisindeki o devrede binevi pil war yani siz pil değişimi yapacağınız zaman kesinlikle devreye giden herhangi bir kabloyu kesmemeniz gereklidir yeni bataryayı hazırlayıp diğer pile her kabloyu köprü attıktan sonra eski pilin kablolarını kesebilirsiniz eğerki yanlışlıkla bir kablo bile devreden cıkarsa yada koparsa bataryayı komple cope atmanız gereklıdır:)
  • Tüm konularda inceleme yaptım. Birçok yerde okuduğum kadarı ile söyleyebilirim ki pilleri değiştirmek en mantıklısı. Ok fazla para veriyorsunuz ama yapma pilde orjinalinin yarısına geliyor birçok durumda. Ve riskli. Kapakları kapanmıyor. Ben daha önce birka. ürün için denemiştim. Verdiğim paraya acıdım sonra. Hiçbir zaman orjinal pillerin performansının yarısını bile yakalayamıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tipoti

    arkadaslar yazıları bıraz okudum notebook batarya pıl degısımıyle ılgılı size şöyle bir bilgi vereyim içine yeni pil aldınız taktınız ama dolmuyor dolmaz çünkü bataryanın içerisindeki o devrede binevi pil war yani siz pil değişimi yapacağınız zaman kesinlikle devreye giden herhangi bir kabloyu kesmemeniz gereklidir yeni bataryayı hazırlayıp diğer pile her kabloyu köprü attıktan sonra eski pilin kablolarını kesebilirsiniz eğerki yanlışlıkla bir kablo bile devreden cıkarsa yada koparsa bataryayı komple cope atmanız gereklıdır:)


    evet içindeki eeprom sayesinde bugünbaşıma gelen olayı açıklayım:
    3 yıllık bataryamın sözde ömrü azalmıştı. ben de içini açtım. pilin gücü yerindeydi aslında. kısa devre yaptığımda çıkardığı kıvılcım gayet kendini gösteriyordu.
    bir güç kaynağının akım gücüne göz kararı bakmak için kısa devre yaptırmak ve kıvılcımın şiddetine bakmak yeterli.
    daha sonra bataryayı bilgisayara taktığımda %40 ı geçmiyordu şarjı. bazen 10 da takılıyor bazen 20 de. ama şarj oluyor diyordu. şarj ışığı da yanıyordu.
    ben de acaba pillerini değiştirsem ne olur diye düşündüm. 6 hücreli pil var. 2 hücreyi iptal edip başka pil bağladım. daha sonra bilgisayara taktım. şarj ışığı yanıp sönüyordu. bilgisayarda da şöyle bir uyarı vardı:
    http://galeri4.uludagsozluk.com/115/laptop-bataryas%C4%B1_171642.jpg

    daha sonra orjinal pilleri geri takmak istedim fakat onları da kabul etmedi.
    bilgisayarda yine şarj ışığı yanıp sönüyor ve şarj olmuyor uyarısı vardı.
    kısaca pillerin değişimi oluyorsa eğer, içindeki devre elektrik akımından kesilmemeli. gitti gül gibi devre. eskiden 15-20 dk çalışıyordu en azından. elektrikler kesildiğinde falan işe yarıyordu az çok.
    bu da bana ders oldu.
    ama bilgisayara kendim batarya yapma konusundaki tavrım devam ediyor :)
    tek mühim konu çip konusu sanırım.
    direk artı eksi diyerek batarya yapılmıyor.
    benzer konu cep telefonları için de geçerli..




  • arkadaşım pili iyici bitir pc açılmayana kadar pili çıkar tekrar tak sonra şaraja tak
    olmasssa içini tekrar aç çipde reset gnd çıkışları varsa bir güç kaynagını takıp (pc şarjda kaploylada pile gitsin) elektrik varken o iki yere kısa devre et (gordugm eepromlarda bole 2 tane girişi kısa devre yaıpıyon) reset fln yazmıyorsa çipn üstündeki yazıyı oku googleda arat datasheet leri bulursun birde eepromun modelini burada yaz yardım ederim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur48151623

    arkadaşım pili iyici bitir pc açılmayana kadar pili çıkar tekrar tak sonra şaraja tak
    olmasssa içini tekrar aç çipde reset gnd çıkışları varsa bir güç kaynagını takıp (pc şarjda kaploylada pile gitsin) elektrik varken o iki yere kısa devre et (gordugm eepromlarda bole 2 tane girişi kısa devre yaıpıyon) reset fln yazmıyorsa çipn üstündeki yazıyı oku googleda arat datasheet leri bulursun birde eepromun modelini burada yaz yardım ederim


    walla benim çözümüm şöyle oldu:
    iki tane batarya vardı elimde.
    ikisini çeşitli kombinasyonlarda bağladım ve akü yaptım bi nevi. toplamda 12 tane pil hücrem vardı ve denemelerimde 1 saat 37 dk kullandım. nete falan da girdim normal kullanım yani.
    bilgisayarın batarya girişinde artı eksi var. ona göre bağladım.
    dikkat edin bilgisayarın anakartına zarar vermeyin.
    ehli olmayanlar kesinlikle bu işe bulaşmasın.


    ayrıca senin dediğin gibi resetleme yeri yok. pil hücreleri doğrudan devreye gidiyor ve hücreden bir tane bile çıkarıp takmayı denersen eeprom bu numarayı yemiyor. bilgisayara takıp şarj denediğinde şarj almıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berko_v -- 9 Eylül 2011; 22:29:23 >




  • Merhaba arkadaşlar bu bataryaların içinde kullanılan US18650 pillerin yurt dışında 4000 mha olanları var.
    hepde ebay de 8 adedini 27$ dolara satıyorlar. Bu yerli muadil batarya üreten firmalardan bir tanesinden rica ettim.
    Zar zor kabul ettiler. Getir pilleti 15 TL ye bataryayı kurarız dediler. Ama "Garantide vermeyiz, bilgisayarın kaldırırmı onuda bilmeyiz dediler"
    düşüncesinize 8000 mha lık batarya :) denemeye değer mi ? yada yapsak da yüksek amperden bilgisayara zarar veriri mi ?
    linke bakarsanız piller burada
    http://www.ebay.com/itm/100-ultrafire-18650-4000mAh-Rechargeable-Battery-Tab-/250912914397?pt=US_Batteries&hash=item3a6b933bdd
    hatta 4200 mha lık bile varmış ?

    yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar:)




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.