Şimdi Ara

Notebook Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim arada sırada dosya indirmek için kullandığım sony marka bir laptopum var. Bu çalışıyordu en son normal bir şekilde kapattım ama 1 aya yakın zamandır açmadım. Sonra açmak için power butonuna bastığımda ise güç ışığı yandı 1-2 saniye sonra söndü açılmadı. Herhalde pili zayıftır dedim prize traktım gene aynı. Belki pili bozuktur dedim çıkardım pili direk prize bağladım sonuç gene aynı. HDD'yi çıkardım gene aynı sonuç. Ramleri yer değiştirdim,tamamen çıkardım,birini çıkardım birini taktım ama değişen birşey yok. Sizce sorun nerede ?

• gskysk kullanıcısına yanıt
    Yok hocam içini açmadım bilgisayarın. Anakarta ulaşmak için tamamen sökmem gerekli. Ram ve hdd kapağı ayrı olduğu için açtım. Fanı hiç açmıyor,normaldede boot edene kadar fan açmıyordu bilgisayar
  • benimde sony, aynı sorun bende de oluyodu ama neden olup nasıl düzelttiğimi hatırlamaya çalışıyorum şuan.farklı bi adaptörlede deneme imkanın varsa dene.ama benım hatırladıgım yanlış bağlantıdan kaynaklanıyor
    Hocam izmirde değilim uzağımda maalesef. Artık Allah ne verdiyse açacam içini. Masaüstlerinde az çok bilgim vardır,kendi kasamı kendim topluyorum tamiratını vs. yapıyorum ama laptopun içini hayatımda açtığım yok kırmam herhalde biryerini :)
    Bilgisayar açılmıyor
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yapabilirsin sadece dikkat etmen gerekenler söktüğün sıralamayı bağlarken tersine aynı şekilde yapabilmen.kademe kademe foto çekerek işlemi yap,fanı kaldırdıgında işlemciyle arasında gri bir macun olur,onu kontrol et cok kurumuşsa sil onu,bilgisayarcıdan tek kullanımlık termal macun al (3tl) bir damla sür birleşince taşmasın.vidaları kapatırken asla fazla sıkma buna dikkat et.

Orijinalden alıntı: gskysk

yapabilirsin sadece dikkat etmen gerekenler söktüğün sıralamayı bağlarken tersine aynı şekilde yapabilmen.kademe kademe foto çekerek işlemi yap,fanı kaldırdıgında işlemciyle arasında gri bir macun olur,onu kontrol et cok kurumuşsa sil onu,bilgisayarcıdan tek kullanımlık termal macun al (3tl) bir damla sür birleşince taşmasın.vidaları kapatırken asla fazla sıkma buna dikkat et.

Termal macun var elimde hocam yarın kalkar kalkmaz ilk iş deneyecem sonucu yazarım buraya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam işim vardı içini açamadım zamanım olmadı ama buakşam bastım power tuşuna ardından klavyeden süreklü tuşlara bastım bir keresinde vaio yazısı ekrana geldi kapandı diğerinde ise windows şifre girme ekranı. Arada açılır gibi oluyor ama çıvv diye ses çıkarıp kapanıyor gene.

Orijinalden alıntı: Guest-DD82B0187

Hocam işim vardı içini açamadım zamanım olmadı ama buakşam bastım power tuşuna ardından klavyeden süreklü tuşlara bastım bir keresinde vaio yazısı ekrana geldi kapandı diğerinde ise windows şifre girme ekranı. Arada açılır gibi oluyor ama çıvv diye ses çıkarıp kapanıyor gene.
    ya adaptöründe bir sorun var, ya ac soket girişinde bi yerde temazsızlık var. ama sana şuda önemli çıt diyemi kapanıyor vaio power ışığı söner gibimi kapanıyor. ilk açılışta diyordun ya hemen kapatıyo kendini diye. ona bi dikkat et. çıt diye gidiyosa temazsızlık,sönüyorsa yanlıs baglantı veya eksik donanım.

Orijinalden alıntı: gskysk

ya adaptöründe bir sorun var, ya ac soket girişinde bi yerde temazsızlık var. ama sana şuda önemli çıt diyemi kapanıyor vaio power ışığı söner gibimi kapanıyor. ilk açılışta diyordun ya hemen kapatıyo kendini diye. ona bi dikkat et. çıt diye gidiyosa temazsızlık,sönüyorsa yanlıs baglantı veya eksik donanım.

Hocam fan açılıyor boot ekranına kadar geldiğinde sonra fan kapanıyor ve yarım saniye sonra ışık sönerek kapanıyor. Birden kapanmıyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 21 Aralık 2015; 18:34:45 >

laptop in, pilini cikartip, bas belasi tum vidalari soktum ve kasanin altini actim.

acma/kapama - assis - web tuslarinin altindaki kucuk boardi cikartip, temizledim. tekrar yerine taktim. Sarj cihazini takip, deneme olarak calistirdim ve sorunsuz calisti. Acmisken bios pilini de degistirdim birde bortu-bocek-toz vs de temizledim..

kolay gelsin.

Orijinalden alıntı: sarpm

3 yil uzerine sony vaio mu tamir etme karari alip, gectigimiz cuma gunu tamir ettim. Problemi, guc dugmesine basinca acilmiyordu. senin dedigin gibi 1-2 sn guc isigi yaniyor sonra sonuyordu.

laptop in, pilini cikartip, bas belasi tum vidalari soktum ve kasanin altini actim.

acma/kapama - assis - web tuslarinin altindaki kucuk boardi cikartip, temizledim. tekrar yerine taktim. Sarj cihazini takip, deneme olarak calistirdim ve sorunsuz calisti. Acmisken bios pilini de degistirdim birde bortu-bocek-toz vs de temizledim..

kolay gelsin.

Hıcam tüm vidaları söktüm kapağı kaldırdığımda gelmedi elime. Sanırsam kancasıda var. Vpce serisi bendeki laptop.

quote:

Orijinalden alıntı: sarpm

3 yil uzerine sony vaio mu tamir etme karari alip, gectigimiz cuma gunu tamir ettim. Problemi, guc dugmesine basinca acilmiyordu. senin dedigin gibi 1-2 sn guc isigi yaniyor sonra sonuyordu.

kolay gelsin.

Hıcam tüm vidaları söktüm kapağı kaldırdığımda gelmedi elime. Sanırsam kancasıda var. Vpce serisi bendeki laptop.

Alıntıları Göster
    bnimde aynı seri,yıllardır söküyorum takıyorum her sorununu kendim çözdum o yuzden tahmin ediyorum.yanlış bir bağlantı veya transfer kremi ısıyı iletemiyor cihaz kendini kapatıyor. kremi sürmeden ne yapsan boş aklım hep ona gidiyor.

Hocam bir ara içini açıp resmini atsam veya video çeksem anlayabilir misin sorunun kaynağını ?

Hocam bir ara içini açıp resmini atsam veya video çeksem anlayabilir misin sorunun kaynağını ?
    Sen içini açıp bişeyleri değiştirmediysen bakarak bi yanlış bağlantıyı çözmek zor.takmış gibi görunur ama tam oturmamıştır öyle anlayamam.Batarya lı bataryasız denedin mi ? farklı bir prizden denedin mi ? söktüğünde takamzsan falan yardım ederim ama sorunu fotodan anlamak çok zor.
    Ben içini açmadım daha önce. Bataryalı bataryasız bataryalı ama prize takmadan farklı priz hepsini denedim. En iyisi ben bilgisayarcıya vereyim hocam hiç uğraşmadan. Masaüstü değil geri toplayamam belki :)

Ben içini açmadım daha önce. Bataryalı bataryasız bataryalı ama prize takmadan farklı priz hepsini denedim. En iyisi ben bilgisayarcıya vereyim hocam hiç uğraşmadan. Masaüstü değil geri toplayamam belki :)
    toplarsı ince yıldız uçlu bi tornovida yeterli. sen sadece alt kasayı açıp,fanı ve kremi kontrol ediceksin.vida söküp takabilirsin başarabılırsın bence :)
  • HDD yi de sok ne olur ne olmaz. pilin altinda 2 tane siyah vida var. gozden kaciyor. Butun vidalari soktugunden emin ol. duz bir tornavida ile cd/DVD rom tarafindan(benimki ordan rahat acildi) alt kasayi hafiften kanirtarak tirnaklardan kurtulmasini sagla. pil tarafindan da baslayabilirsin. kasa en guclu, USB cikislarinin oradan tutuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=CIRH_In7sVY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpm -- 21 Aralık 2015; 22:34:21 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.