Şimdi Ara

Note FE vs Mi 6 Pil Süresi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Edit: İlk verdiğim test verilerine bakacak olursak tüm telefonların parlaklık seviyeleri son kademeye getirilmiş. Pek adil olmamış bu durum. Elde edilen veriler yanıltıcı olabilir.

Merhaba arkadaşlar,
    Bu iki telefon hakkında yorumları okumuş ve incelemeleri izlemiş arkadaşlar bilecektir ki Note FE modelinin şarjı az gidiyor denilmekte. Bende bu nedenle cihazın tasarımını beğenmeme rağmen pil süresini kafaya takıp alma konusunda karar veremiyorum. Pil testlerini incelerken şu iki videoyu gördüm ve oldukça şaşırdım. Mi 6'nın pili aslında daha az gidiyormuş. Daha küçük ekranlı ve daha büyük bataryalı telefonun pili nasıl daha az gidiyor anlayamadım. Üstelik işlemci olarak da 10 nm avantajı bulunuyor Mi 6'nın. Sizlerin yorumlarını da alabilir miyim ? Özellikle bu telefonları kullanan arkadaşlar ne düşünüyor merak ediyorum.

Mi 6 - 5 Saat 48 Dakika
    Note FE - 6 Saat 43 Dakika

Sonuçlara bakıldığında karma kullanım olmasına rağmen Note FE 7 saate yakın ekran süresi vermiş oluyor. Eğer bekleme sırasında gereksiz pil tüketimi yoksa benzer sonuçlar alınabilir demek oluyor bu. Bu arada Note FE'de çözünürlük 1080p'ye indirilmiş durumda. Test 2k olarak yapılmamış yani.

Bir başka kaynağa göre Note FE'nin batarya süresi:

quote:

The Galaxy Note FE clocked 8 hours and 22 minutes in our PCMark Battery Test at 50% brightness and in airplane mode. This is 2 hours shorter than the 10 hours and 24 minutes we got from the original Note7.

quote:

http://www.yugatech.com/mobile/samsung-galaxy-note-fan-edition-review/#WCDzrfIw4uUMZ2Sm.97

"Galaxy Note FE, PCMark Pil Testimizde %50 parlaklıkta ve uçak modunda 8 saat 22 dakika çalışmıştır. Bu, orijinal Note7'den aldığımız 10 saat ve 24 dakikadan 2 saat daha kısa."

İlk yazdığım videodan alınan değerlerle karşılaştırıldığında bir tutarlılık söz konusu. Demek ki ekran süresi o kadar da az değil.

Dakika: 9:05
    Teknoseyir incelemesine göre Xiaomi Mi 6 200 Lux parlaklıkta PC Mark testinde 10 Saat 10 Dakika çalışmış.

Dakika: 25:16
    Yine Teknoseyir incelemesine göre Note 7 ( Fan Edition değil 3500 Mah Patlayan bataryalı model) 200 Lux parlaklılta PC Mark testinde 9 Saat 51 Dakika çalışmış. Note FE pil olarak Note 7'den %9 daha küçük bir pile sahip. Kaba bir hesaplama ile Note FE'nin pili aynı test senaryosunda 8 Saat 57 Dakika gider diyebiliriz. Yine yazdığım diğer kaynaklarla karşılaştırıldığında tutarlı bir sonuç buluyoruz.

Neden Mi 6 ile karşılaştırıyorsun derseniz eğer şu gün satın alma konusunda aklımı çelen 3 model var. Mi 6, Mi Note 3 ve Note FE. Aslında telefon küçük olsun kolay istiyordum ancak telefonun görselliği de seçim konusunda atlanamaz bir gerçek. Note FE çok güzel görünüyor bence. Elimdeki Zenfone 2 bozulmadığı sürece Mi 7'yi bekliyor olacağım. Ancak işler ters giderse Note FE güzel bir seçim gibi görünüyor. Sizler de aldığınız ekran sürelerini yorum olarak bırakırsanız sevinirim. Yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 26 Nisan 2018; 22:43:12 >

• @aydın_m
    @mahir212
    @black_fe
    @Havya Makinesi
    @oguzhanozturk
    @Zampara1234
    @Teknolojik Maniac
    @DARKKO70
    @whisqy18
    @yplvc
    @yilmaz_227
    @kemal31

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 26 Nisan 2018; 8:12:26 >
  • Batarya performansı kullanımınıza göre değişkenlik gösterir. Benim kendi kullanımım şu şekilde. Sabah saat 6 gibi şardan alırım akşam eve dönene kadar mobil veri sürekli açık olur telefonla hiç oyun oynamam sürekli internete takılırım whatsap facebook yarım saat bir saat arası telefon görüşmesi AOD kapalı parlaklık ortanın biraz üstü ekran FHD yani telefonu çok zorlamadan kullanıyorum bana akşam yatana kadar fazlasıyla yetiyor.

Genelde 5 saatin altına düşmüyor. Ben telefondan çok memnunum. 3 4 saat ekran alan arkadaşlarda var dediğim gibi sizin telefonu nasıl kullanacağınıza bağlı. Ben xiaomi de kullandım mi max 2 den bu telefona geçtim onda en az 12 saat ekran alıyordum xiaomi lerde güzel ama samsung daha kaliteli bunu hissediyorsunuz birde tabiki spen faktörü var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aydın_m A kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler. Gerçekten çok yardımcı oldunuz. Yorumları okuyarak karar vermek çok zor. Yaptığım araştırmalara göre pil ömrü söylenenlerin aksine gayet normal. Telefon elinizden düşmüyorsa zaten tüm telefonların pili hızlıca bitiyor. Sizin verdiğiniz kullanım senaryosuna göre aldığınız ekran süresi gayet güzel. Mi 6 veya Mi Note 3 almış olsanız kaç saat fark ederdi merak ediyorum doğrusu. Bunu öğrenmek oldukça zor gerçi.
    Fiyatı bana biraz çok gelmesine rağmen telefonun tasarımını çok beğendim. Aslına bakarsanız mi6 donanım olarak daha ucuza daha iyi bir paket ama kişiye verdiği hissiyat farklı oluyor. Bu nedenle bir süredir ciddi bir araştırma içerisindeyim. Hala karar verebilmiş değilim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsunglarda batarya amoled ekran ve kendi işlemcisi kullanmasından ötürü hep daha iyi olmuştur. Fe nin cpu gpu su nasıl bilmiyorum ama mesela a7 2017 en iyi batarya süresi sunan telefonlardan biri çünkü içinde güçlü bir donanım yok.

• A7 2017 Full HD 5.5 inch ekranı 3600 mAh bataryası ve nispeten güçsüz işlemcisi ile gayet iyi pil süreleri vaat ediyor. Zaten vaad ettiği süreleri de veriyor.

quote:

Note FE

İnternet Kullanımı (WiFi) 13 Saat
    İnternet Kullanımı (4G) 12 Saat
    İnternet Kullanımı (3G) 11 Saat
    Video Oynatma 15 Saat
    Müzik Oynatma 72 Saat

quote:

A7 2017

İnternet Kullanımı (WiFi) 17 Saat
    İnternet Kullanımı (4G) 16 Saat
    İnternet Kullanımı (3G) 13 Saat
    Video Oynatma 20 Saat
    Müzik Oynatma 94 Saat
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    gsmarena testinde şöyle

GSMArena.com
    Samsung Galaxy Note7 review: Thinking Big
    https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_note7-review-1478p3.php

note fe bataryası 300 mah daha düşük.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de aynı telefonlar arasında kaldım. Öyle aman aman bir kullanım süresi beklentim yok. Yarı yolda bırakmasın yeter. Konuyu takip edeceğim.
  • Yuded kullanıcısına yanıt
    Yarı yolda bıracağını sanmıyorum. Ancak pil açısından iddialı bir model olmadığı kesin. Araştırmalarıma göre normal kullanımda günü kurtarır.

• Note FE vs Mi 6 Pil Süresi

Mi6 80 saat denilmiş. Note 7 ise 90 saat.
    %9 küçülen bataryayı hesaba kattığımızda 82 saat gibi bir değer çıkıyor ortaya.
    Batarya performansı Mi6'ya denk demek yanlış olmaz bence.

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    1 günü çıkartacak bir telefon iphone 8 plus mesela 2700 bataryası var günü tamamlar ama çok zorlarsan yarı yolda bırakır. Ekran çözünürlüğünüde ayarlardan 1080p ye alırsın bir kaç ayar çekersin günü tamamlarsın.

• Bende öyle düşünüyordum. Yorum için teşekkür ederim.

• Note fe ile HTC u11 arasında kalmıştım sar değeri ses ve kulaklık ve pil beni u11 almama yöneltti 3000 mah 2 k ekran ile 7-7.30 saat ekran süresi alıyorum ama halen ara ara gelirim bakarım herkesin aldığı değerler gerçekten çok farklı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Note FE vs Mi 6 Pil Süresi

S7 Edge 400 mAh daha büyük bataryaya rağmen benzer sonuçlar vermiş. Alacak arkadaşlar her ne kadar alıp kullanmamış olsam da pil olayını kafaya takmasın diyebilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.