İyi günler hp compaq nx5000 notebook bilgisayarımın hard diski takılmaya başladı bende yeni 80 gb seagate hard disk aldım. Hard diski bilgisayara taktığımda bilgisayar harddiski görmedi bende hard disk arızalı diye düşünerek değiştirdim fakat 2. hard disktede aynı sorun oluştu. Acaba ben mi biyerde hata yapıyorum ki hard diskte hata yapmak gibi bir şansım yok denilebilir. Bu arada eski hard diski taktığımda bilgisayar görüyor yani bağlantı iğnelerinin hasar görmesi gibi bir sorun yok. Yeni Hard disk seagate ide 80 gb notebook hard diski. Benim aklıma hp ile uyumsuz olma ihtimali geldi mümkünmüdür? Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Aklıma bir fikir daha geldi benim eski harddiskimde master, slave gibi bir durum yoktu. Bu yeni harddiskte böyle bi durum varmı acaba? Fakat hard disk üzerinde master slave ayarı yapmak için soket çıkmadı, deneyemiyorum. Bir tel yardımı ile hard diski master yapsam sorun olur mu ?
notebok larda (eğer ekstrem bi model değilse quosmio gibi) master slave olmaz zaten 1 tane hdd takabiliyosun. dolayısı ile onu geç zaten.
montajı yaparken bi yerlerde hata yapıyo olabilirsin, hdd yi tam ittirmediğin için yerine oturmuyor olabilir.
uyumsuzlukda zor bi ihtmal sonuçta 80gb lık ide ve standart bi disk. hani ssd falan olsa belki diyecem ama.