Şimdi Ara

Note Book Alacaklar Mutlaka girsin bir ömür pişman olmazssınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün yaşadığım saçma olaydan dolayı buraya küçük bir bilgilendirme yazısı bırakmak istedim.Yaşım 27 ilk bana ait (bir işyerinde) pc'ye 16 yaşında ilk bana ait laptopa 18 yaşında sahip oldum ve en fazla 2 yıl bir cihazı kullandım. Ben en az 10-15 farklı bilgisayar kullandım sadece son 3-4 yılda (dershanemizde bilgisayar dersleri verildiğinden cok fazla bilgisayarla haşır neşir oldum bilgisayarlardan ben sorumluydum) kullandığım markalar modeller vs. cok çeşitliydi, size genel bilgiler vermek istiyorum yaşadıklarımdan edindiğim.
    Benim tecrübe ettiğim bana ait yorumlardır hiç bir firmayı kötülemek yada karalamak niyetinde değilim ve yanılıyorda olabilirim ben bu konunun uzmanı değilim bana ait tahmini yorumlardır asağıda yazacaklarım.

Aşağıdaki yazılarım ne fiyat ne marka nede özellik odaklıdır, genel izlenimlerdir. Hiç bir markanın 1 tek ürününü kullanıpta aşağıda yazı yazmadım. Mesela dell'in sadece 1 adet notebook'unu kullandığımdan onunla ilgili birşey yazmıyacağım.

1- Casper : ucuzundan pahalısana bana göre hepsi çok kötü hemde her konuda. Ben aldım pişman oldum 4 ayda sattım, tanıdıklarım aldı pişman oldu vs.... inanılmaz kof bir kasası var sanki sinek konsa biryerine orası cokecek...

2- Hp: kalas gibi hemen her modeli aşırı ısınan zevksiz tasarıma sahip en kötü laptop markalarından birisi bence, kullanım açısından da çok iticiler bileğinizde yumurta kızartabilirsiniz 1 saat kullanımdan sonra. 6 farklı modelini kullandım.

3- Sony: Teknolojik tasarımlara önem vermesi görüntü hoşluğu insanı çekiyor biraz fazla ödeyebiliyorsunuz bazen sony için ama sizi pişman etmez. 4 farklı modelini kullandım.

4-Packard Bell: İnsan almaya korkuyor, pek tanıdık gelmiyor ve yanılmıyorsam ACER üreticisinin alt ürünü, güzel donanımları iyi fiyata veriyor, görüntüsü gayet eğlenceli, hoş kasa tasarımlarına sahip ama genelde sizi sony gibi aldıktan sonra pişman etmeyecek ürünlerden diyebilirim. Alıp pişman olanlar yok mu? var tabi ama her markanın pişman olanı vardır bu da cok duyulmadık bir marka olduğundan 3-5 kişi pişmanlık duydumu hemen kötülenip idamı verilebiliyor fakat emin olun en iyi markaları alıpta pişman olanların sayısından fazla değildir. 3 farklı modelini kullandım.

5- ACER: her konuda başarılı bir ürün yelpazesine sahip nerdeyse, insanlar bu isimden de genelde uzak durmaya çalışıyor sadece TÜRKİYEDE, ama öle değil, ucuz cünkü servis ağı çok geniş değil çoğu adam istanbula gçndermek zorunda vs.. ayrıca japonyada bir kaç yıl önce teknoloji vs.... ödülünü alan tek laptop markasıdır ve benim favori 2-3 laptop markamdan birisidir. şu ana kadar 5 farklı modelni kullandım.

6- LENOVO: Ben alıpta pişman olanına rastlamadım, sanal ortamlardan bahsetmiyorum tabiki. Buda yanılmıyorsam IBM adı altında. bu markanın 1 adet modelini kullandım ama 1 adette zamanında ev arkadaşım kullanmıştı ve haliyle bana ait olmasada belli bir seviyede onuda kullandım. hoşunuza giden niteliklere sahipse görüntü ve donanımsal olarak alın pişman olmazsınız.

7- Toshiba: En garip yorumu buna yazacağım, şimdi ben bu cihazın 3 farklı modelini belli bir süre kullandım açıkçası ve ne mükemmel harika bir marka nede almayın pişman olursunuz diyeceğim bir marka. Ama, şahsen ben bu markayı iyi bulur vede severdim ben hiç sorun yaşamadım. Şöyle bir durum var ki çevremde en az 5-6 kişi(yakınen tanıdığım) bu markadan inanılmaz şikayetçiler, aslında önemsemez gecerdim ama bunları kullanan insanlar pc den anlayan bilgili insanlar 1 tanesi bilgisayar mühendisi bir arkadaşımdır ve ben benim haricimde bu markayı kullanıp şikayet etmeyen biriyle karşılaşmadım. İstisna olmuşum.

8- Dell: 1 adet modelini kullandığımdan sadece bunun hakkında bişe diyemeyeceğim ama ben bu markayı çok severim özellikle bütçenize güvenip çok üst modellerini alacaksanız, ben olsam alırım.

9- Samsung: Packard bell için söylediklerim hemen hemen bunun içinde geçerli ama son zamanlarda fiyatını baya arttırdı eskiden gayet güzel donanımları uygun fiyata veriyordu.

10- Asus: ben sevmiyorum bu markayı laptop larda, tavsiye etmem çevremden çok şikayet duydum 1 adet netbook olmak üzere 1 adette notebook modelini kullandım ama sevmedim nden bilmiyorum ama birşeyler eksik...

NOT= Yukarıdaki markaların en ucuz modellerini alıpta markayı kötülemeyin derim, yukarıda yazmadığım markaları ben tecrübe etmedim ama mesela apple nasıl derseniz tabiki iyi varsa paranız alın derim, bir x markanın 750$-850$ arasında bir modelini alıp en iyi oyunları oynamaya çalışıp yaşadığınız sorunlardan dolayı bu marka kötü demeyin, Notebooklar oyun için değildir ama illa oyunda istiyorsanız herhangi bir markanın 1000$-2000$ aralığında bir cihaz lamanız gerekir ve tabiki donanımsal özelliklerine bakarak güzel birde soğutucu aldınız mı sizi tatmin eder.
    Laptop alırkan mutlaka elinizde touchpad etrafını bastırın ve eğer içe çöküp duruyorsa almanızı tavsiye etmem,bu zamandan sonra sakın AMA SAKIN 1000tl üzeri para vereceğiniz bir pc de USB 3.0 yoksa ALMAYIN!!!! azda olsa performansa önemvereniniz ama çok fazla bu işlerden anlamıyanlarınız varsa MUTLAKA en azından ekran kartına bakın alacağınız cihazın, dersenizki nerden bileyim ben bu ekran kartının iyi olup olmadığını? ozman hemen ekran kartının modelini mağza görevlisinden alıyorsunuz ve google yazıp o kartın incelemesine bakıyorsunuz. hiç birşey bilmiyorsanız Notebook ceheck yazın google dan ve açılan siteye ekran kartınızın modelini yazın orada sınıflandırmalar var CLASS 1 ve CLASS 2 listelerinden birinde yer alıyorsa ekran kartınız iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitaalamode -- 16 Kasım 2014; 12:03:11 >

• vitaalamode V kullanıcısına yanıt
    ASUS'u da beğendiğini söyleseydin yazını sevecektim aslında .
  • , ya aslında ucuz değil fiyatı markada kötü değil ama nedense performansını düşük bulmuşumdur hep. mesela atıyorum 1500tl lik bir x markada da ekran kartı GeforceGT 630m ve i5 olsun ASUS ta da aynısı olsun, Asus ile oyun oynarken FPS daha kötü sonuçlar veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitaalamode -- 15 Ağustos 2013; 15:52:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vitaalamode

bugün yaşadığım saçma olaydan dolayı buraya küçük bir bilgilendirme yazısı bırakmak istedim.Yaşım 27 ilk bana ait pc'ye 14 yaşında ilk bana ait laptopa 17 yaşında sahip oldum ve en fazla 2 yıl bir cihazı kullandım. Ben en az 30-40 farklı bilgisayar kullandım sadece son 3-4 yılda (dershanemizde bilgisayar dersleri verildiğinden cok fazla bilgisayarla haşır neşir oldum bilgisayarlardan ben sorumluydum) kullandığım markalar modeller vs. cok çeşitliydi, size genel bilgiler vermek istiyorum yaşadıklarımdan edindiğim.
    Benim tecrübe ettiğim bana ait yorumlardır hiç bir firmayı kötülemek yada karalamak niyetinde değilim ve yanılıyorda olabilirim ben bu konunun uzmanı değilim bana ait tahmini yorumlardır asağıda yazacaklarım.

Aşağıdaki yazılarım ne fiyat ne marka nede özellik odaklıdır, genel izlenimlerdir. Hiç bir markanın 1 tek ürününü kullanıpta aşağıda yazı yazmadım. Mesela dell in sadece 1 adet notebook'unu kullandığımdan onunla ilgili birşey yazmıyacağım.

1- Casper : ucuzundan pahalısana bana göre hepsi çok kötü hemde her konuda. Ben aldım pişman oldum 4 ayda sattım, tanıdıklarım aldı pişman oldu vs.... inanılmaz kof bir kasası var sanki sinek konsa biryerine orası cokecek...

2- Hp: kalas gibi hemen her modeli aşırı ısınan zevksiz tasarıma sahip en kötü laptop markalarından birisi bence, kullanım açısından da çok iticiler bileğinizde yumurta kızartabilirsiniz 1 saat kullanımdan sonra. 6 farklı modelini kullandım.

3- Sony: Teknolojik tasarımlara önem vermesi görüntü hoşluğu insanı çekiyor biraz fazla ödeyebiliyorsunuz bazen sony için ama sizi pişman etmez. 4 farklı modelini kullandım.

4-Packard Bell: İnsan almaya korkuyor, pek tanıdık gelmiyor ve yanılmıyorsam ACER üreticisinin alt ürünü, güzel donanımları iyi fiyata veriyor, görüntüsü gayet eğlenceli, hoş kasa tasarımlarına sahip ama genelde sizi sony gibi aldıktan sonra pişman etmeyecek ürünlerden diyebilirim. Alıp pişman olanlar yok mu? var tabi ama her markanın pişman olanı vardır bu da cok duyulmadık bir marka olduğundan 3-5 kişi pişmanlık duydumu hemen kötülenip idamı verilebiliyor fakat emin olun en iyi markaları alıpta pişman olanların sayısından fazla değildir. 3 farklı modelini kullandım.

5- ACER: her konuda başarılı bir ürün yelpazesine sahip nerdeyse, insanlar bu isimden de genelde uzak durmaya çalışıyor sadece TÜRKİYEDE ama öle değil, ucuz cünkü servis ağı çok geniş değil çoğu adam istanbula gçndermek zorunda vs.. ayrıca japonyada bir kaç yıl önce teknoloji vs.... ödülünü alan tek laptop markasıdır ve benim favori 2-3 laptop markamdan birisidir. şu ana kadar 5 farklı modelni kullandım.

6- LENOVO: Ben alıpta pişman olanına rastlamadım, sanal ortamlardan bahsetmiyorum tabiki. Buda yanılmıyorsam IBM adı altında. bu markanın 1 adet modelini kullandım ama 1 adette zamanında ev arkadaşım kullanmıştı ve haliyle bana ait olmasada belli bir seviyede onuda kullandım. hoşunuza giden niteliklere sahipse görüntü ve donanımsal olarak alın pişman olmazsınız.

7- Toshiba: En garip yorumu buna yazacağım, şimdi ben bu cihazın 3 farklı modelini belli bir süre kullandım açıkçası ve ne öle mükemmel harike bir marka nede almayın pişman olursunuz diyeceğim bir marka ama şahsen ben bu markayı iyi bulur vede severdim ben hiç sorun yaşamadım. Şöyle bir durum varki çevremde en az yakınen tanıdığım 5-6 kişi bu markadan inanılmaz şikayetçiler, aslında önemsemez gecerdim ama bunları kullanan isanlar pc den anlıyan bilgili insanlar 1 tanesi bilgisayar mühendisliği mezunu bir arkadaşımdır ve ben benim haricimde bu markayı kullanıp şikayet etmeyen biriyle karşılaşmadım.

8- Dell: 1 adet modelini kullandığımdan sadece bunun hakkında bişe diyemeyeceğim ama ben bu markayı çok severim özellikle bütçenize güvenip çok üst modellerini alacaksanız, ben olsam alırım.

9- Samsung: Packard bell için söylediklerim hemen hemen bunun içinde geçerli ama son zamanlarda fiyatını baya arttırdı eskiden gayet güzel donanımları uygun fiyata veriyordu.

10- Asus: ben sevmiyorum bu markayı laptop larda, tavsiye etmem çevremden çok şikayet duydum 1 adet netbook olmak üzere 1 adette notebook modelini kullandım ama sevmedim nden bilmiyorum ama birşeyler eksik...

NOT= Yukarıdaki markaların en ucuz modellerini alıpta markayı kötülemeyin derim, yukarıda yazmadığım markaları ben tecrübe etmedim ama mesela apple nasıl derseniz tabiki iyi varsa paranız alın derim, bir x markanın 750$-850$ arasında bir modelini alıp en iyi oyunları oynamaya çalışıp yaşadığınız sorunlardan dolayı bu marka kötü demeyin, Notebooklar oyun için değildir ama illa oyunda istiyorsanız herhangi bir markanın 1000$-2000$ aralığında bir cihaz lamanız gerekir ve tabiki donanımsal özelliklerine bakarak güzel birde soğutucu aldınız mı sizi tatmin eder.
    Laptop alırkan mutlaka elinizde touchpad etrafını bastırın ve eğer içe çöküp duruyorsa almanızı tavsiye etmem,bu zamandan sonra sakın AMA SAKIN 1000tl üzeri para vereceğiniz bir pc de USB 3.0 yoksa ALMAYIN!!!! azda olsa performansa önemvereniniz ama çok fazla bu işlerden anlamıyanlarınız varsa MUTLAKA en azından ekran kartına bakın alacağınız cihazın, dersenizki nerden bileyim ben bu ekran kartının iyi olup olmadığını? ozman hemen ekran kartının modelini mağza görevlisinden alıyorsunuz ve google yazıp o kartın incelemesine bakıyorsunuz. hiç birşey bilmiyorsanız Notebook ceheck yazın google dan ve açılan siteye ekran kartınızın modelini yazın orada sınıflandırmalar var CLASS 1 ve CLASS 2 listelerinden birinde yer alıyorsa ekran kartınız iyidir.

msi olmaması bana tebessüm ettirdi : )) ++ biraz incelemelisin.

• Orijinalden alıntı: lunhker

ben en az 2 farklı modelini kullanmadığım bir ürünü yazmak istemedim, dell mesela biliyorum cok iyi bir marka ama tahmin ve duyumlarla yazı yazmak istemedim. msi de yine öyle, çok iyi yada kötü ben detayli bir inceleme yapmadım bu yüzden yazmadım. yukarıda da belirttim zaten. Benim amacım şu; sıradan bir kullanıcı olarak laptop kullanımında başımıza gelen olumlu ve olumsuz olayların sonunda o markanın kafamızda oluşan kalite derecesini yansıtmak istedim.
  • Orijinalden alıntı: vitaalamode

Orijinalden alıntı: lunhker

ben en az 2 farklı modelini kullanmadığım bir ürünü yazmak istemedim, dell mesela biliyorum cok iyi bir marka ama tahmin ve duyumlarla yazı yazmak istemedim. msi de yine öyle, çok iyi yada kötü ben detayli bir inceleme yapmadım bu yüzden yazmadım. yukarıda da belirttim zaten. Benim amacım şu; sıradan bir kullanıcı olarak laptop kullanımında başımıza gelen olumlu ve olumsuz olayların sonunda o markanın kafamızda oluşan kalite derecesini yansıtmak istedim.

anladım teşekkürler ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tech

Toshiba dan ben de çok çektim hocam. Etrafımda tanıdığım 11 arkadaş Toshiba kullanıyor memnun kalan görmedim. Daha yepyeni garanti kapsamındaki ürün alt kasa vidaları kırık diye 3 aydır servise gidip geliyor hala çözülmedi sorun. Sorun fanda diye fan'ı temizleyip boşuna para bile aldılar.

evet buna benzer şikayetler çok duydum bende Toshibadan ben sorun yaşamıyan nadir insanlardanım bu markada ama kasasını hiç bir zaman sevmedim casperin kalitesiz kasa hissini bu markada veriyor. ben para veripte kendime bu markayı almam, almadımda. iş yerinde kullandığım cihazlar sorunszu olduğu için bide markasının getirdiği güvenle sevmiştim ama durum öle değil, Toshiba alınabilirlik konusunda benim yanımda davayı kaybetti :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eyvallah hocam çok sağolun bilgilendirme için :) bende bu hafta 1300-1500 tl ye bi lenovo veya msi alıcam ama hala pek bulamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.