Şimdi Ara

Nota ölçüleri hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Müziğe, daha doğrusu gitara ilgi sarmış birisi olarak eksiklerimi gidermeye çalışıyorum. Uzun zamandır gitar çalışıyorum ama bu yaz notaları öğrenmek istedim. Kafama takılan tek şey şu. Müzikte porteye ölçü yazıyoruz ya. 4 4lük 2 8lik falan. Bunun mantığı nedir? Araştırmalarımda pratik anlatımlarla karşılaştım. Teori kısmını merak ediyorum. Hadi notaların süre değerlerini zaten biliyoruz. Porteye eğer 4-4 2-8 gibi ölçüler yazılmazsa bir müzik çalınamaz mı? Notayı zaten biliyoruz. 4lük ve 8lik nota varsa 8lik notayı 4lüpün yarısı kadar sürede çalarım. 4-4 yazsa nolur yazmasa nolur? Mantığını bilen açıklarsa sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



    _____________________________
  • Upp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Örnekli açıklıyım kolay anlaman için;

    4/4= Bir ölçüde tam olarak 4 tane 4 lük notanın zamanı kadar nota olabileceğini, ve her tıkın bir dörtlük notaya denk geldiğini açıklar.

    4 tane 4 lük yazmak zorunda değil, eşit zamana denk düşen notalar olabilir. 4/4=2/2, 2 tane 4lük 4 tane 8lik, 16 tane 16 lık vb. fark etmez. Ama tempodaki her tıkın anlamı bir 4 lük zamanı geçmiş demektir.


    4/2lik olsaydı; her tıkın anlamı bir adet 2lik nota zamanı demekti. ve bir ölçü 4 tane 2lik nota zamanı demekti.

    Tüm bunlar 2/4, 3/4, 4/4 falan 2şerli ölçülerdir. Yani temponun her tıkı 2 ye ve katlarına bölünerek gider. (misal 3/4lük; 1 vee, 2 vee, 3, vee

    Bunun dışında 3erli ölçüler olan 6/8, 9/8, 12/8 lik gibi ölçülerde var. ama onlar hem üçe bölünüyor hemde her tıka 8 lik nota düşmüyor, daha farklı ama o da çok kolay. Örnekle birini açıklıyım;

    6/8lik 1 ve ve, 2 ve ve, diye gider, her biri 8 liktir, ve temponun her bir tıkı "noktalı 4lük" (3 tane 8lik yani. notanın yanına eklenen "." o notanın zaman olarak yarısı kadar uzatır notayı, 4 lük notada 8 lik kadar yani) nota zamanına denk düşer. 2şerli ölçülerden farklı gördüğün gibi bu açıdan. hali ile değişik ritmleri ikişerli ölçülerden daha komplikedir.
    _____________________________
    Mercedes W220 S500 Long V8 5000CC 306Hp
    Opel Corsa B GSi 1600CC 106Hp
    "Fighting for peace is like screwing for virginity." George Carlin




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boy hakkında
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.