Şimdi Ara

Nota bilmeden çalınacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba dediğim gibi nota bilmiyorum. Ama bir hobim olsun istiyorum. Ne çalabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hiç nota bilmeden gitar çalıyorum ama nota bilmeden kesinlikle ilerlenemez. belli bi yerden sonra nota bilmek gerekiyor. hiç kursa gitmedim evde kendim öğrendim ordan burdan. nota bilmeden belli bi seviyeye geldim ama ilerlemek için kesinlikle nota bilgisi şart. yani nota bilmeden çalmayı unut. ancak başlangıç ve orta seviyede çalabilirsin fazla ilerleyemezsin. profesyonelleşmek için nota öğrenmeye başlıcam bakalım
  • Hocam ben hobi olsun diye bi arayıştayım. Yani profesyonelleşmekle bi takıntım yok.

öğrenmesi kolay bi çalgı olursa daha iyi olur. Telli, üflemeli falan çok da fark etmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zmn gitar öğrenmesi kolay ve zevkli. istekli olursan 1-2 aya iyice kavrarsın. 1 sene içinde de başlangıç ve orta düzey tüm parçaları rahat çalabilirsin.
  • Bi araştırayım. Herkeste olan bir şey de istemiyorum ama sonuçta hobi. Peki gitar fiyatları nedir?

• kalitesine göre 50 tlye de bulursun 10000 tlye de. ama 150-200 tl lik bi klasik gitar yeterli olur bence.
  • Nota bilmeden gitar çalabilirsin ama çalacağın enstrümanı neden nota bilmemene göre seçiyorsun ki? Nota öğrenmek öyle çok da zor bir iş değil. Bence istediğin enstrümanı al, gerekirse nota da öğrenirsin. Kimse ana karnında bilmiyordu nota okumayı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sağolun hocam.

• ShaG kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında haklısın. Ama benim pek böylere ilgim yoktur. Daha önce müzikle uğraşmadım. Sadece bi hobi arıyorum. Kolay çalınacak bir şey arıyorum.

• hocam aslında öğrenmesi pek kolay değil ama farklı bi hobi istiyosan mızıka da olabilir hem ucuz hem zevkli hem farklı hemde taşıması kolay. benim arkadaş cebinde taşıyo devamlı canı sıkılınca tak çıkartıyo hemen çalıyo bir iki parça çok kulllanışlı bişey hemde çalması da zevkli mızıkayı da tavsiye ederim 15 tl bişey ve de farklı.
  • Aynen. Zaten çerkesim bi ağız mızıkası bulabilirim herhalde. Dayım çalıyordu. Pek yardımcı olmaz ama olsun sıkıştırırım. Teşekkürler hocam hiç aklıma gelmemişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: by erdo

hocam aslında öğrenmesi pek kolay değil ama farklı bi hobi istiyosan mızıka da olabilir hem ucuz hem zevkli hem farklı hemde taşıması kolay. benim arkadaş cebinde taşıyo devamlı canı sıkılınca tak çıkartıyo hemen çalıyo bir iki parça çok kulllanışlı bişey hemde çalması da zevkli mızıkayı da tavsiye ederim 15 tl bişey ve de farklı.

Hocam peki 10 delikli mi? 20 mi? 24 mü?

Daha az nota daha kolay öğrenme diye düşünürsek 10 mu yoksa almışken alayım mı?

• 10 delikli en yaygın olanı ve internette 10 delikliyle ilgili bi çok kaynak var eğitim videosu var bu yüzden daha kolay öğrenebilirsin yani 10 delikli alman iyidir hocam.
  • Hocam çok teşekkür ederim. çok yardımcı oldunuz.

• harmonica ; mızıka , hiç de ucuz sayılmaz, bakımı zordur ve çabuk yıpranır profesyonellik ister. Bence bu seçeneği düşünmemelisin.
  • sufferingismagic kullanıcısına yanıt
    Onerilerinizi beklerim

• tamelma kullanıcısına yanıt
    müzisyen değilim, nota bilgim vardır, ama vasat altındadır, sadece org üzerinde notalara az çok hakimim, benim gibi birinin size tavsiye vermesi ne kadar akıllıca bilemem ama; bir çift laf etmem gerekirse o da nota öğrenmeden rahat çalabileceğim bir alet diye aramaktan ziyade, çalacağım aletten çıkmasını istediğim tını nasıl bir şey diye sormalısın, ben mesela şu adamların kullandığı piyanonun özel tınısına aşık olurum hep ve onlarla beraber net diyebilirim ki ben klavye aşığıyım;

Grubun adı supertramp, Türkiye'de inanılmaz derecede bilinmeyen bir grup, en sevdiğim parçaları yok gerçi utubeda ama şu üç örneği vereyim;

Supertramp - Downstream

Supertramp - Another man's woman, konser kaydı

Cannonball - Supertramp - sondaki orguyla beraber dinlemelisin, demek istediğim budur, aşktır. Seni nota bilmeden bile çalmaya iten olsa olsa budur.

Son olarak da gidip saksofon, trompet gibi üflemelilerden en zorları seçme, sigara içiyorsan özellikle basit üflemelilere gir gireceksen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sufferingismagic -- 26 Mayıs 2014; 17:29:23 >

• sufferingismagic kullanıcısına yanıt
    Güzel yazı. Helal olsun. Bunu düşünücem. Aslında ben Çerkesim. Akordeon sesine hayranım. Ama çalması çok zor ve bi kursunu da bulmak çok zor.

Senin de bu yazından sonra yazın bi kurs arayışına gireyim.
    Çok teşekkürler.

• tamelma kullanıcısına yanıt
    rica ederim, girmesen bile gerçekten aşığıysan o sesin, git paran varsa ortalama bir şey al, kendince öğren, çal. O sesi duy, müzik illa birilerine çalınacak değil ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sufferingismagic -- 26 Mayıs 2014; 17:31:17 >
  • flütle game of thrones ve harry potter çalıyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.