Şimdi Ara

NOT ORTALAMASI HESAPLAMAYI BİLMEYEN ARKADAŞLAR BURAYA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
486
Cevap
1
Favori
107.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stone2627

quote:

Orijinalden alıntı: ssff_allthing

quote:

Orijinalden alıntı: naneliseker

quote:

Orijinalden alıntı: TheWalkingDead

quote:

Orijinalden alıntı: naneliseker

FF dersten kaldınız demektir gelecek sene tekrar alacaksınız.Diğerlerinden de DD DC varsa ortalamanı 2,0 yap geç diyor.Yani şartlı geçme gibi bir şey.

tamamda büt yok ama nasıl yapıcaz 2.00 ? seneye mi yapıcaz? ayrıca ikinci dönem ders almamıza engel olmaz dimi

İlk dönem bir genel not ortalaman çıktımı A olsun.2.dönem derslerin hepsini alırsın 1.dönem not ortalaman kaldığınd dersler etkilemez 2 .dönemi
    2.dönemde genel not ortalaman B

A+B/2 = büyük ve ya eşit 2,0 ise şartlı geçtiğin dersleri geçersin.Şart lı dersleri geçmen için genel sene not ortalaman 2,0 olmalı en az.

Hocam eminsin dimi.Ulan şu forumda bu soruyu kime sorduysam net cevap alamadım.Mesela benim ilk dönem notum 1.8 olsun ve ilk dönem CC nin altında 3 tane dersim olsun.(FF ler 2.0 ın üstünde olsa bile kalıyor.Onu biliyorum.İlk dönem bir tane FF var).Ama 2. dönem not ortalamam 3.2 olsun.Şimdi benim genel not ortalamam 1.8+3.2=5/2=2.5 geliyor.Şimdi 1. dönemin not ortalamasına göre yani 1.8 not ortalamasına göre CC nin altında kalan 3 dersten kalmış oluyordum.Ama genel not ortalamam 2.5 çıktığı için ben bu 1. dönemde CC nin altında olan dersleri geçiyor muyum yoksa kalıyor muyum.Bunun net cavabını lütfen birisi versin..

Geçiyorsun . GNO 2 nin üstündeyse FF harici tüm derslerden geçersin.

Alıntıları Göster
    peki her ders için çan eğrisi geçerli değilmi?
    Bir dersten bütün sınava girenlerin ortalaması alınıp o dersin ortalama geçme notu hesaplanmayacakmı?

Şimdiki notlara göre her dersin geçme notu yani CC notu 50 üzerinden hesaplanmış....

• HUK209U ANAYASA HUKUKU 5.0 30 - - - - - - 55 47,50 CB
    İKT103U İKTİSADA GİRİŞ 1 5.0 25 - - - - - - 50 42,50 CB
    İKT305U PARA TEORİSİ 5.0 60 - - - - - - 55 56,50 BB
    İKT307U SANAYİ EKONOMİSİ 4.0 30 - - - - - - 40 37,00 CD
    İKT309U TARIM EKONOMİSİ VE TARIMSAL POLİTİKALAR 4.0 25 - 50 42,50 CC
    İKT311U ULUSLARARASI İKTİSAT TEORİSİ 4.0 45 - - - 25 31,00 FF
    MLY201U TÜRK VERGİ SİSTEMİ 5.0 65 - - - - - - 45 51,00 CB
    MLY301U DEVLET BÜTÇESİ 5.0 55 - - - - - - 25 34,00 DD
    MUH103U GENEL MUHASEBE 1 5.0 45 - - - - - - 55 52,00 BB

Ümit varmı sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: M263

NOT ORTALAMASI HESAPLAMAYI BİLMEYEN ARKADAŞLAR BURAYA

birde bana yardım ilk senem çuvalladık sanıyorum...

hocam bi yardım edin acemiyiz yorumları okuyorum hiçbir şey anlamıyorum...

davranış bilimleri dersini seneye tekrar alacağım sanıyorum diğerleri için durum nedir ortalama filan hiç çözemedim yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haklısın toprAAm -- 4 Mart 2013; 0:20:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Colin-Kazım

iki tane dc var.ortalamamı 2.61 hesapladım.bu derslerle işim bitti mi yoksa dönem sonunda ortalamam gene 2nin üstünde mi olmak zorunda

Alıntıları Göster

umutsuzum :D

• quote:

iki tane dc var.ortalamamı 2.61 hesapladım.bu derslerle işim bitti mi yoksa dönem sonunda ortalamam gene 2nin üstünde mi olmak zorunda

Alıntıları Göster
    banada yardımcı olur msuunuz lütfen !

http://c1303.hizliresim.com/17/4/kqn2q.png

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ismet8018

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gorkem_grk

quote:

Orijinalden alıntı: odyomex

quote:

quote:

quote:

abi benim ortalamam tam 2 ben bu dersleri vermiş oluyormuyum?

?

Evet dersletin hepsinden geçtiniz

hay sağolasın, görünüşe göre kıl payı geçmişim...

Arkadaşlar dediklerim yanlış anlaşılıyor sanırım. eğer bu dönemde diyelimki ortalamanız 1.90 geldi 2.dönemdede ortalamanız 2.10 geldi bunların ortalaması 2.00 yapar yani geçersiniz. Ortalamam düşük geldi diye üzülmeyin 2.dönemde ortalamanız yükselirse "koşullu geçer" derslerin hepsi geçecektir. tekrar söylüyorum ortalamam dğşğk diye umudunuzu kaybetmeyin 2.dönemde aldığınız ortalamada önemli

ortalamam 2.0 ın altında peki hocam şimdi bahar döneminde(bu sene), sadece koşullu geçmeye tabi olan derslerden mi sınava giricem? yoksa CC nin üstünde ki derslerden de sınava girecekmiyim? yardımcı olun lütfen.

Bahar döneminde yeni dersler gelecek. Koşullu olanları ise bahar dönemi sonundaki ortalamana göre belli olacak.

yani geçen dönemki derslerden bi daha sınava girmiycem öyle mi? CD ve diğer kötü notlu olan derslerden geçmem önümüzde ki dönemde gireceğim farklı derslere tabi olacak galiba "doğru anlamış mıyım?"

hayır. Eğer genel not ortalaman yani tüm senenin ortalaması 2,00 ın üzerinde ise FF harici diğer dersleri almazsın.

Hocam 2 sorum daha var.Şimdi sonbahar ve bahar döneminin not ortalaması 2.00 ın üstündeyse koşullu olan dersleri geçiyoruz.Peki bazılarıda şöyle diyor.Bir tek bu not ortalamasına değil önceki sınıflar aldığın not ortalamasınada bakıyorlarmış.Yani 1. sınıftaki not ortalamam(1.ve 2. dönem) ile 2. sınıf(3. ve 4. dönem) not ortalamalarıda dahil edilecek mi.Mesela 4. sınıfta olan birisini düşünelim.Bu adamın 4. sınıf ortalaması 1.8 olsun.Ama ilk 3 sınıftaki ortalamasıda 2.5 olsun.Bu adam 4. sınıfın sonbahar ve bahar dönemlerine bakıldığında not ortalaması 1.8 olduğu için kalıyor.Ama 4 sınıfın genel ortalaması yani diploma notu 2.00 ın üstünde olduğu için bu kişi 4. sınıfta kalacak mı yoksa geçecek mi.Çünkü 4. sınıfta 2 dönemin not ortalaması 2.00 ın altında ama 4 sınıfın genel ortalaması 2.00 ın üstünde çıkıyor.Hangisi doğru..
    Onun dışında şu FF olayını sormak istiyorum.Ben şuanda 2. sınıftayım.1. sınıftan tek dersim vardı.1. sınıftan kalan dersimde ben FF alsaydım 3. sınıfa asla geçemiyordum dimi.Çünkü 1. sınıftan kalan dersi vermeden 3. sınıfa geçemiyorduk.Yanlış mıyım.1. dönem FF olan dersin devamı olan 2. dönemde AA alsak bile bi işe yaramıyor.Yani 1. sınıftan kalan dersi vermeden diğerleri AA olsa bile 3. sınıfa asla geçemiyoruz dimi.

• quote:

quote:

davranış bilimleri dersini seneye tekrar alacağım sanıyorum diğerleri için durum nedir ortalama filan hiç çözemedim yardımlarınız için teşekkürler.

Not ortalamanız 1.59. bahar döneminde 2.41 ve üzeri not almanız lazım ki "koşullu geçer" derslerinizden geçin. fakat FF aldığınız DAVRANIŞ BİLİMLERİ1 dersinden kaldınız

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

abi benim ortalamam tam 2 ben bu dersleri vermiş oluyormuyum?

?

Evet dersletin hepsinden geçtiniz

hay sağolasın, görünüşe göre kıl payı geçmişim...

Arkadaşlar dediklerim yanlış anlaşılıyor sanırım. eğer bu dönemde diyelimki ortalamanız 1.90 geldi 2.dönemdede ortalamanız 2.10 geldi bunların ortalaması 2.00 yapar yani geçersiniz. Ortalamam düşük geldi diye üzülmeyin 2.dönemde ortalamanız yükselirse "koşullu geçer" derslerin hepsi geçecektir. tekrar söylüyorum ortalamam dğşğk diye umudunuzu kaybetmeyin 2.dönemde aldığınız ortalamada önemli

ortalamam 2.0 ın altında peki hocam şimdi bahar döneminde(bu sene), sadece koşullu geçmeye tabi olan derslerden mi sınava giricem? yoksa CC nin üstünde ki derslerden de sınava girecekmiyim? yardımcı olun lütfen.

Bahar döneminde yeni dersler gelecek. Koşullu olanları ise bahar dönemi sonundaki ortalamana göre belli olacak.

yani geçen dönemki derslerden bi daha sınava girmiycem öyle mi? CD ve diğer kötü notlu olan derslerden geçmem önümüzde ki dönemde gireceğim farklı derslere tabi olacak galiba "doğru anlamış mıyım?"

hayır. Eğer genel not ortalaman yani tüm senenin ortalaması 2,00 ın üzerinde ise FF harici diğer dersleri almazsın.

Hocam 2 sorum daha var.Şimdi sonbahar ve bahar döneminin not ortalaması 2.00 ın üstündeyse koşullu olan dersleri geçiyoruz.Peki bazılarıda şöyle diyor.Bir tek bu not ortalamasına değil önceki sınıflar aldığın not ortalamasınada bakıyorlarmış.Yani 1. sınıftaki not ortalamam(1.ve 2. dönem) ile 2. sınıf(3. ve 4. dönem) not ortalamalarıda dahil edilecek mi.Mesela 4. sınıfta olan birisini düşünelim.Bu adamın 4. sınıf ortalaması 1.8 olsun.Ama ilk 3 sınıftaki ortalamasıda 2.5 olsun.Bu adam 4. sınıfın sonbahar ve bahar dönemlerine bakıldığında not ortalaması 1.8 olduğu için kalıyor.Ama 4 sınıfın genel ortalaması yani diploma notu 2.00 ın üstünde olduğu için bu kişi 4. sınıfta kalacak mı yoksa geçecek mi.Çünkü 4. sınıfta 2 dönemin not ortalaması 2.00 ın altında ama 4 sınıfın genel ortalaması 2.00 ın üstünde çıkıyor.Hangisi doğru..
    Onun dışında şu FF olayını sormak istiyorum.Ben şuanda 2. sınıftayım.1. sınıftan tek dersim vardı.1. sınıftan kalan dersimde ben FF alsaydım 3. sınıfa asla geçemiyordum dimi.Çünkü 1. sınıftan kalan dersi vermeden 3. sınıfa geçemiyorduk.Yanlış mıyım.1. dönem FF olan dersin devamı olan 2. dönemde AA alsak bile bi işe yaramıyor.Yani 1. sınıftan kalan dersi vermeden diğerleri AA olsa bile 3. sınıfa asla geçemiyoruz dimi.

1-) Koşullu dersler için tüm yılların ortalamasına bakılır. Zaten mezun olabilmen için ortalaman 2,00 olması gerekir. Eğer 4 yılın sonunda 2 nin altında ise koşullu dersleri tekrar alırsın.2,00 ise zaten mezunsun .
    Son dönem 1,85 ise bu konu ile hiç karşılaşmadım. Ama ilk olarak o yıla ait ortalamaya bakıyorlar.

2-) 1. sınıf güz dönemi FF dersini 2. sınıf güz döneminde alırsın. Eğer veremez isen 3. Sınıf güz döneminden hiç ders alamazsın.

• quote:

Alıntıları Göster
    Harf Karşılğı CB... Not olayı Vize 50, final 45. Ortalam 46,5...

Noldu şimdi?
  • quote:

quote:

quote:

Not ortalamanız 1.59. bahar döneminde 2.41 ve üzeri not almanız lazım ki "koşullu geçer" derslerinizden geçin. fakat FF aldığınız DAVRANIŞ BİLİMLERİ1 dersinden kaldınız

Alıntıları Göster
    @gorkem_grk

teşekkür ederim hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

quote:

Durum böyle bir umut var mı?

Hocam durum vahim mi?

Bir el atın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Durum böyle bir umut var mı?

Hocam durum vahim mi?

Bir el atın.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar panik yapmayın, birisi ortalama 2 üzeri olmadan cc ve üstü derslerde kalır demiş öyle birşey yok. kılavuzu açtım şimdi kısaca anlatıyorum;

cc ve ff arası dersleriniz 2,0 ortalamasından etkilenecektir buda genel not ortalamasına göre yani 2. dönem dahil edilerek hesaplanacaktır, ff aldığınız dersten her türlü kaldınız seneye o dersi almak zorundasınız, cc ve ff arası notlarınız şu anda koşullu geçti, gno(genel not ortalaması) 2,0 üzeri olursa onlardanda geçeceksiniz.

kısaca: aa'dan cc'ye kadar (cc de dahil) derslerden kesin geçtiniz, zaten ders geçme esası benimsenmiştir bu sistemde sınıf geçme değil bu yüzden dönem tekrarı gibi birşey olmaz.

kaynak: 20.sayfa ahmet çavuş örneğinden itibaren inceleyin

http://www.anadolu.edu.tr/sites/default/files/%C3%96l%C3%A7me%20ve%20De%C4%9Ferlendirme%20K%C4%B1lavuzu_121.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fakir Kemancı -- 4 Mart 2013; 0:51:22 >

• quote:

1-) Koşullu dersler için tüm yılların ortalamasına bakılır. Zaten mezun olabilmen için ortalaman 2,00 olması gerekir. Eğer 4 yılın sonunda 2 nin altında ise koşullu dersleri tekrar alırsın.2,00 ise zaten mezunsun .
    Son dönem 1,85 ise bu konu ile hiç karşılaşmadım. Ama ilk olarak o yıla ait ortalamaya bakıyorlar.

2-) 1. sınıf güz dönemi FF dersini 2. sınıf güz döneminde alırsın. Eğer veremez isen 3. Sınıf güz döneminden hiç ders alamazsın.

1-Şu yüzden sordum.Mesela benim 2. sınıf not ortalamam 1.9 olsun.Dolayısıyla kalmış oluyorum.Ama 1. sınıf not ortalamam 3.1 olsun.Şimdi benim 3. sınıfa geçip geçmediğime 2. sınıftaki not ortalamama göre mi karar vericekler yoksa 1. ve 2. sınıf not ortalamasına göre mi.1. ve 2. sınıftaki genel ortalama 3.1+1.9=5/2=2.5 yapıyor.Genel not ortalamasına bakınca 3. sınıfa geçebilirim ama 2. sınıfın sonbahar ve bahar dönemi ortalamasına bakınca o sınıfta kalıyorum.Bu konuyla ilgili net bilginiz var mı.
    2-Atıyorum ben 2. sınıftayım ve 1. sınıftan bir tek matematikten kaldım diyelim.Bu sınav sonucuna göre geri kalan tüm derslerden AA aldım ama 1. sınıftan kaldığım dersten FF aldığım için ben bahar dönemide hepsinden AA alsam bile 1. sınıfta kaldığım dersten FF aldığım için 3. sınıfa geçemiyorum ve 2. sınıfı tekrar etmek zorunda kalıyorum.Daha doğrusu bir tek Matematik dersine giriyorum..Adama harbidende koyar bu..

• quote:

Alıntıları Göster

son sınıfım peki bu durumda cd olan ders ne duruma geçiyor?

bütünleme hakkı için de mail attım ama beklediğimden çok düşük geldi, itiraz hakkım da yok galiba?

• quote:

Orijinalden alıntı: zorbebe

bütünleme hakkı için de mail attım ama beklediğimden çok düşük geldi, itiraz hakkım da yok galiba?

2. dönem ders alıyorsan 2. dönem sonu cd olan dersin geçip geçmeme durumu belli olacak, eğer almıyorsan dno dönem not ortalamanı hesapla, 2,0 üzeri ise geçtin , ff olanı ise büt gelmezse seneye bu dönem tekrar alacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Z0rC0cuk

Alıntıları Göster

Arkadaşlar benım notlarım bunlar. FF lerden direk kaldım fakat DC ile DD arasında kalan derslerımı ortalama 2nın ustunde oldugunda gecıyorum ama değilse bahar dönemı ortalamayı yuksek tutarsam bu bağıl sistem dedikleri şeyden dolayı geçme ihtimalım var değil mı? Bir yardımcı olurmusunuz.

Ayrıca ortalama nedir

• quote:

quote:

1-Şu yüzden sordum.Mesela benim 2. sınıf not ortalamam 1.9 olsun.Dolayısıyla kalmış oluyorum.Ama 1. sınıf not ortalamam 3.1 olsun.Şimdi benim 3. sınıfa geçip geçmediğime 2. sınıftaki not ortalamama göre mi karar vericekler yoksa 1. ve 2. sınıf not ortalamasına göre mi.1. ve 2. sınıftaki genel ortalama 3.1+1.9=5/2=2.5 yapıyor.Genel not ortalamasına bakınca 3. sınıfa geçebilirim ama 2. sınıfın sonbahar ve bahar dönemi ortalamasına bakınca o sınıfta kalıyorum.Bu konuyla ilgili net bilginiz var mı.
    2-Atıyorum ben 2. sınıftayım ve 1. sınıftan bir tek matematikten kaldım diyelim.Bu sınav sonucuna göre geri kalan tüm derslerden AA aldım ama 1. sınıftan kaldığım dersten FF aldığım için ben bahar dönemide hepsinden AA alsam bile 1. sınıfta kaldığım dersten FF aldığım için 3. sınıfa geçemiyorum ve 2. sınıfı tekrar etmek zorunda kalıyorum.Daha doğrusu bir tek Matematik dersine giriyorum..Adama harbidende koyar bu..

2-) evet o şekilde.
    1-) ilk olarak sınıfta kalmıyorsun sadece dersten kalıyorsun. diğeri ise onu net olarak bilmiyorum ama sanırım ilk olarak o dönem sonuna bakıyolar.

• quote:

quote:

quote:

2-) evet o şekilde.
    1-) ilk olarak sınıfta kalmıyorsun sadece dersten kalıyorsun. diğeri ise onu net olarak bilmiyorum ama sanırım ilk olarak o dönem sonuna bakıyolar.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar, bu notlarla bu tek CD geçmiş mi sayılıyor.. Ortalamam kaç olmuş oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodnameAlp -- 4 Mart 2013; 2:19:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EM4

Arkadaşlar 4. sınıf 1. dönem notlarım ve karşılıkları bu şekilde. Benim hesaplarıma göre bu dönem için olan akademik ortalamam 2.05 yapıyor. Şimdi ben bu CD olan dersleri sorunsuz geçmiş mi oluyorum, yoksa 4. sınıf sonunda hesaplanacak akademik ortamaya göre mi geçip geçmediğim belli olacak ? Alttan hiç dersim yok. Sadece 4. sınıf 2. dönemim kaldı.

Alıntılayarak cevaplarsanız sevinirim.

4. sınıf sonundaki nota bakılacak

• quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Türk İdare Tarihi neden FF düşmüş, başarı notu 33,5 DD olması lazım değilmiydi?
    Maliye politikası kurtarıyor mu bu arada? Bilen biri cevaplarsa sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.