Şimdi Ara

Not Defteri Unicode Ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba Arkadaşlar, Windows'un kendi not defterinde farklı alfabelerin olduğu dilleri nasıl okuyabilirim. Mesela kiril alfabesi, fars alfabesi, japon, çin vs... Yukarıdaki ekran görüntüsünde gördüğünüz alfabe kirildir. Bir yükleme yapmam gerekiyor ve yüklemenin prosedürü orada yazıyor ama hiç bir şey okuyamadığım için yapamıyorum. Ben Rusça biliyorum ama not defteri Rusça bilmiyor. Bana yardım edin lütfen. Teşekkürler ...

• Windows'a o dili yüklemelisin.
  • Yorum için teşekkür ederim. Sanırım Windows Update'ten indirilen dilden bahsediyosun. Tamam, hemen deniyorum.

Windows Rusça dil yükledim ama not defteri hâlâ abuk sabuk. Kiril olarak göstermesi için ayarlamasını nasıl yapıcam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bessonnitsa -- 6 Nisan 2013; 4:37:21 >
  • dokumani word pad de acmayi dene belki olur tabi illaki not defterinde acacam dersen cozumu bilmiyorum
  • Görünüm dilini Rusça olarak değiştirdim + WordPad'te açtım görüntü aşağıdaki gibi oldu

Not Defteri Unicode Ayarı
  • dosya unicode saklanmamış onun yerine muhtemelen ansi olarak kaydedilmiş o yüzden o karakterler kaybolur zaten not defteri unicode karakterli bir metni kaydederken uyarır bu durumu
    kaydedenin hatası
  • Çözümü yok mu şimdi bu durumun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    registry'e kayıt ekleme..
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim bildiğim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daenerys

Windows'a o dili yüklemelisin.

+1
  • En rahatı Notepad++ kullan. Ben herhangi bir şekilde dil paketi yüklemesi yapmadım, ama gayet düzgün şekilde kiril alfabesi olsun, kanji olsun rahatlıkla kullanıyorsun. Üst taraftaki menüden, Kodlama > Karakter Grubu nun altından istediğin dil/alfabeyi seçerek, metinleri düzgün görüntüleyebilirsin.
  • Arkadaşlar sorun çözülmüştür. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Notepad++ sayesinde okuyabildim. Not: Çok önemli şeyler yazıyor :) Tekrardan teşekkürler ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.